- 30 Mayıs 2008
- 397
- 4
- 44
-
- Konu Sahibi melodysilk
- #2.681
tolga hocadan neden vazgeçtin... peki hiç tüp bebek denedin mi...
canım ben 3 aşılama ve 2 tüp bebek denedim ama onlarla olmadı kendiliğinden oldu...tolga hocayıda çok beğeniyorum ama busefer ankara üniversitesinde bir profösöre gidiyorum...
bernacım sen de çok badireler atlatmışsın canım,bilmiyordum. Ama nihayet hayırlısıyla kavuşcaksın bu kez bebeğine inşallah.
selmacım bugün aklıma gelmiştin Rabbim bebeğini de seni de korusun. dualarımız seninlebugün ve yarın celestone olucam bebeğin akciğerinin gelişmesi için önümüzdeki hafta da stent takılıcak dua edin kızlar kızım bu müdahaleden dolayı erken doğmak için acele etmesin daha çok küçük(
serapçım maşallah bayağı sure okumuşsun Allah kabul etsin çok güzel dualar etmişsin ağzına gönlüne sağlıkBismillihahirrahmanirrahim..
"Allahumme inneke afuvvun kerîmun tuhibbul afve fa'fu annî."
Kızlar Allahım kabul etsin inşallah dualamamızı Yasin suresi, Tebarekellezi (Mülk) suresi, Fatiha, Ayetel kürsi, Amenerrasulü, Haşr suresi, Duha suresi, İnşirah suresi, tin süresi, Alak suresi, Kadir suresi, Tekasur suresi, Asr süresi ile dualadım. Rabbim, hamile olan arkadaşlarımıza bebeklerini sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin, doğumu yaklaşan arkadaşlarımıza hayırlısıyla doğumlarını sıkıntısız bir şekilde yapmalarını, hamile kalmak için bekleyen arkadaşlarımıza da sağlıklı hamilelikler nasip etsin... Şu an evladını kucağına almış annelerimize de bebekleriyle uzun sağlıklı ömürler nasip etsin... Analı babalı büyütsün inşallah. Hiçbirimize evlat acısı yaşatmasın Rabbim, bizlerin kucağını evlatsız bırakmasın, sağlıklı, hayırlı, aklı başında annesine babasına hürmetkar, peygamber efendimiz yolunda giden ve Allah korkusu içine yerleşen evlatlar nasip etsin inşallah Rabbim...
Bismillihahirrahmanirrahim..
Kızlar Allahım kabul etsin inşallah dualamamızı Yasin suresi, Tebarekellezi (Mülk) suresi, Fatiha, Ayetel kürsi, Amenerrasulü, Haşr suresi, Duha suresi, İnşirah suresi, tin süresi, Alak suresi, Kadir suresi, Tekasur suresi, Asr süresi ile dualadım. Rabbim, hamile olan arkadaşlarımıza bebeklerini sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin, doğumu yaklaşan arkadaşlarımıza hayırlısıyla doğumlarını sıkıntısız bir şekilde yapmalarını, hamile kalmak için bekleyen arkadaşlarımıza da sağlıklı hamilelikler nasip etsin... Şu an evladını kucağına almış annelerimize de bebekleriyle uzun sağlıklı ömürler nasip etsin... Analı babalı büyütsün inşallah. Hiçbirimize evlat acısı yaşatmasın Rabbim, bizlerin kucağını evlatsız bırakmasın, sağlıklı, hayırlı, aklı başında annesine babasına hürmetkar, peygamber efendimiz yolunda giden ve Allah korkusu içine yerleşen evlatlar nasip etsin inşallah Rabbim...
faktor v den bagmsız cnm ıkısı ayrı tahlıller faktor v daha cok pıhtılsma sorunu mthfr lere gore mthfr de benm bıldgm ıkı tane 1298 ve 677 olarak sana sadece 1298 mı bakıldı bunlar folık asıt eksıklıgı yapıo ve ölelıkle problem olusturuo asıl ılacı folbıol olmakla beraber asprın ve ıgnede onlem amaclı verılıo aslında bakılan dgeerlr suan ıcın bılınen seyler daha bılınmeyen bı cok etken var dıyorlr o nedenlede aynı mutasyn olsa bıle tedavıler aynı sonucu vermıo ne yazıkkı
Çok teşekkür ederim canım İnan sevinemiyorum hsmile kalanlar çığlık çığlığa seviniyorlar ama ben içimde hep bir burukluk oluyor yine kaybedersem diye allahım isteyen herkeze nasip etsin inşallah hepimiz biran önce kavuşuruz ysvrularımıza
Bismillihahirrahmanirrahim..
evlendiğimden beri folbiolu hep kullanıyorum.korunsam bile bırakmadım.ama b12 eksikliğim var.bekarken her ay iğne kullanıyodum.evlenince boşverdim.folikasitin içinde b12olan haplar varmış.ondan alim diyom ama kendi kafama göre folbiolu değiştirmim dedim.tedavim bitsin.doktora sorcam b12 eksikliğmi
cnm ya çok geçmiş olsun.yazını gözlerim fal taşı olmuş bir şekilde okudum.bende histeroskopi olmak istiyorum.benim doktorum olmana gerek yok dedi.rahim duvarımda incelik var.korunmayı bırakınca ostrejon ilacı veririm öyle hamile kalırsın demişti ama ben 4kere kürtaj oldum adetim 2gün bile sürmüyo rahim duvarımda inceldi diye yaptırmak istiyodum ama yazını okuyunca çok korktum.sende yapışıklık olduğu nasıl anlaşılmıştı.doktorunmu istedi senmi yaptırdın.acaba yaptırmasammı ki.
gözün aydin pihticanim.Rabbim herseyi yolunda götürsün insaallah.cok dikkatli ol kucaginda kristal taşiyomussun gibi yaşa insanlarin "bisey olmaz biz ooo ne isler yaptik " sözlerine kulaklarini tika ve lütfen igne icin bekleme ve en önemlisi Rabbime cok dua et.Insaalah hersey yolunda gidecek bu sefer. Seninde,bizlerin de tüm dogmus dogacak bebekler de Rabbime emanet.amin.
seni bizim kadar anlayan yoktur inan.şuan hamile kalsam inan sevinemem.hep tedirgin hep korku olcak.nekadar acı demi.
amiiinnnallah razı olsun canım. çok güzel sureler okumuşsun. az daha okusan hatim etcekmişsinBismillihahirrahmanirrahim..
evlendiğimden beri folbiolu hep kullanıyorum.korunsam bile bırakmadım.ama b12 eksikliğim var.bekarken her ay iğne kullanıyodum.evlenince boşverdim.folikasitin içinde b12olan haplar varmış.ondan alim diyom ama kendi kafama göre folbiolu değiştirmim dedim.tedavim bitsin.doktora sorcam b12 eksikliğmi
canım çok mutlu oldum senin adına işte bu kadar. bebişini aldın mı hamilelikteki korkular bitiyor. tabi bunların yerini yenisi alıyor ama olsun. çok şükür. darısı hepimize.canlarım merhaba kızım dün saat 15.13 dünyaya geldi çok şükür. 2980 gram 50 cm bi cimcime. şimdilik herşey yolunda çok şükür genel anestezi ile sezeryan olduğum için biraz sersemlik var sadece. hastaneye gidişimden anestezi olana kadar hep aklımda ve duamdaydiniz. bebekten fırsat bulup yazacagim yine hepinizi öp tük teyzeler
canım allah analı babalı büyütsün meleğini.canlarım merhaba kızım dün saat 15.13 dünyaya geldi çok şükür. 2980 gram 50 cm bi cimcime. şimdilik herşey yolunda çok şükür genel anestezi ile sezeryan olduğum için biraz sersemlik var sadece. hastaneye gidişimden anestezi olana kadar hep aklımda ve duamdaydiniz. bebekten fırsat bulup yazacagim yine hepinizi öp tük teyzeler
canlarım dualama sıralaması bana gelmiş ama benim haberim yok. inşallah bu hafta bütün şartlarımı zorlayarak duamıza katılıp bir şekilde tuğçeye haber vermeye çalışacağım. ama dualama için bayramdan sonrasına söz verebilirim. inanın çok huzursuz oluyorum. duamızı okuyamadığım için.Kızlar dua sırası Şenaycım veya Eminecim hanginiz müsaitse o yapar inş duamızı....
ağzına sağlık canım. çok güzel dualar okumuşsun. rabbim kabul etsin dualarımızı inş. allah emeği geçen herkesten razı olsun.Bismillihahirrahmanirrahim..
b12 ıceren folık asıtlerın ıcerıkelrıne dıkkat et canm 400mıkrogramlık folık asıt yetersız pıhtılsmda yuksek doz folık asıt verıolr folbıol 5 mılıgram folık asıt ıcerır 1 mılıgramn 1000mıkrıgram olarak hesabını yaparsan cok fazla kat folık asıt yanı bu arada folık asıt ve b12 bırbırnı etklıor evet b12 de o yuzden ılave verebılıor dr lar ama benexol falan almanı önerırım b12 takvıyeıs ıcın onunda dozu ıyıdır kombınlerın gebelık oncesı bızım ıcın yeterlı oldugunu duusnmuorm
Doktorum söyledi ultrasonda belli oluyor .iyi olan bir doktor bu anlıyor. Kürtajdan kaynaklı tamamen. Hiç öyle bir problemim yoktu başka şeylerle uğraşırken şimdi bu çıktı vardır bir ayır napalım.adetim benim de 3 güne düşmüştü. Tüp bebek doktorları daha iyi anlıyor bu işten istersen gözükebilirsin canım.
amiiinnnallah razı olsun canım. çok güzel sureler okumuşsun. az daha okusan hatim etcekmişsinmaşallah.ben yapamazdım bu kadarını. sadece bir yasin okuyabilirdim
allah kabul etsin dualarını canım.
bizlerde folik asit ve b12 çok önemli elifçim. ben folbiolü tedaviye başladığım ilk zamandan beri kesmeden günde bir kullandım taki 3 aylık olana kadar. bu arada 6 haftalık bir düşüğüm de olmuştu ama hiç bırakmadım. yani nerdeyse 10 ay kesmeden kullandım. benexolü de ilk tedaviye başladığımda verdi dr um günde 1. 3 ay kadar kullandım. çok işe yarıyor. değerim 1000 falan çıkmıştı ref aralığı 200-800 falanken. bu rakamlarıları pek hatırlamıyorum ama çok fazla çıktı b 12 değerim ve bıraktık bir daha başlamadım.
özetle pıhtılaşmayı etkileyen faktörler arasında folik asit ve b 12 eksikliği de var.