valla melekcim lütfü hocada farketmemişim test sonuçlarını sonradan bir karşılaştırıyım dedim. baktımki gazide yapılan testlerin hepsini lütfü hoca tekrar istemiş. gazide mthfr677 heterozigotken hacettepenin tahlillerinde normal çıkmış. pa-1 e bakılmamıştı bir tek o da heterozigot çıkmış. diğer protein s ve c aktiviteleri aptt falan hep sınırın üstünde. yani 80-10 olması gerekirne benim 200 falan gibi yani. bunu sordum osman hocaya onlar o kadar önemli değil yüksek olması daha da iyi. pıhtılaşmanın az olduğunu gösterir dedi. ve bu değerler zaman zaman değişirmiş ama asıl bu genlerin değişmemesi gerekirmiş. o da şaşırdı gazi bu konuda iyidir hata yapmaması gerekir dedi. bu pa-1 genide son 2 yıldır moda oldu o zamandan beri bakılıyo dedi. sonuçta çok önemli bir kan pıhtılaşmam yok ama bana kiloma göre 0,6 kullanıcaz hamile kalınca dedi. bana biraz fazla gibi geldi ısrarla sordum senin kilon için koruyucu olan doz bu dedi. daha lütfü hocaya bir şey demedim. o iğne dozunu hamile kalınca karar vericek. allah nasip ederse hamile olarak oraya gitmek kısmet olursa o zaman tahliller arasındaki farkı sorarım hemde osman hocanın iğne dozunu anlatırım. lütfü hocanın kontrolünde osman hocaya şimdi gitmene gerek yok ben ilerde gerek görürsem gönderirimdemişti. ben hocayı dinlemedim gittim. o yüzden diyemiyorum
( lütfü hoca zaten iğne dozunu hamile kalınca karar vericek. kilonu falan tartarız. keseyi rahimde görürüz dış gebelik olmadığından emin oluruz öyle başlarız dedi.
haa birde kızlar bu iğneye erken başlamak ne kadar doğru bilmiyorum. çünkü hem lütfü hoca olsun hem osman hoca olsun erkenden iğneye başlama taraftarı değil. lütfü hoca adetin 3-4 gün geçince kanda betahcg baktır. hamilelik çıkınca beni ara birkaç gün sonra ankaraya muayene gel dedi. bebeği görmeey gerek yok keseyi görelim bizim için yeter dedi. keseyi rahimde görünce iğneye başlarız diyo. osman hocada anne ile bebek arasındaki kan alışverişinin hemen hemen bebeğin plesantasının gelişmeye başladığı 7 ve 8. haftalarda daha yoğun olduğunu bundan önce düşükle sonuçlanan hamileliklerin kan pıhtısından olup olmadığının tartışmalı olduğunu söyledi. benim ilk gebeliğim 8. haftada kalbi durmuştu biz iki hafta sonra öğrendik bunun kan pıhtılaşma problemiyle bağlantılı oludğunu ama 2. gebeliğin söz konusu olmadığını büyük ihtimalle rahimdeki perdeye tutunmuş olabileceğini, son gebeliğinde ultrasonda kese ve bebek görünmediği için büyük ihtimalle kimyasal gebelik olabileceğini ve bunu düşükten saymamamız gerektiğini söyledi. o yüzden başta
canderyam olmak üzere erkenden hamileliği öğrenmeye gerek yok arkadaşlar. sağlıklı bir gebelikse kan zaten 8. haftaya kadar yetiyomuş. keseyi görmeden iğneye başlamak daha riskli diyo lütfü hoca. benden bilgiler böyle kızlar. umarım sizi çok sıkmamışımdır.