Sevgili Şenciğim ve diğer aynı sorunu paylaşan tüm arkadaşlar kan tahlili sonuçlarımı yazıcağım bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatır ve tavsiyelerde bulunursa çok sevineceğim Faktör V G6191A (Leiden) :NORMAL, Prothrombin G20210A: NORMAL, MTHFR C677T:HETEREZİGOT yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar şimdiden hepinize teşekkür edrim.Bu arada sevgili Gila Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin bebişini sana ve diğer tüm annelere:)
Sevgili SÜLAL;geçmiş olsun öncelikle.celeninde dediği gibi sizler biraz daha şanslısınız.yani sonuçlarınız daha iyi.heterezigot olmanız durumunda heparin iğneleri yeterli oluyor.doktorunuz zamanı gelince bunun dozunu ayarlayacaktır.ben mthfr de homozigotum mesela.iğnelerin yanında birde metionin sınırlaması olan bir diyet uyguluyorum.Allah yardımcımız olsun.sevgiler...
Teşekkürederim celenciğim verdiğin bilgiler için doktor banada folik sait yazdı ona başladım fakat babyprin içmiyorum ondan hiç bahsetmedi. Kan sonucumun hamilelikte iğne vurulmayı gerektirecek kadar önemli olduğunu bilmiyordum insanın başına neler geleceğine hazırlıklı olması gerçekten iyi bir durum üstelik birde titoid problemim var ama bilmiyorum çokmu aptalca yada gerçekten böyle bi problem varmı ama ben normalde tiroid hastası değilim fakat hamilelikte oluşuyor hipotiroidi düşükten 20 gün sonra tsh:8,50 iki ay sonrada tsh:3,60 oldu ultrasondada bi problem çıkmadı tiroid bezlerinde şimdi kesin sonucu 7 temmuz sintigrafide öğreneceğim ama hamile kalır kalmaz bir endokrinci bulmam lazım tiroid için, pıhtılaşma için hemotolog,bebişim için jinekolog ve tüm bunlara hazır olabilmek için cesaret en erken bir sene sonra düşünüyorum gebeliği Allah kısmet ederse bu arada Allah bebeğini ve seni korusun kucağına almayı nasip etsin tekrar teşekkür edrim canım.
celencim nerelerdesin endişelendirdn bizi inşallah bi aksilik yoktur öpüyoum seni ve bebişia.s.
Merhaba Arkadaslar ben 4 tane düsük yaptim ve bende kan pihtilasmasi tesbit edildi ve doktorum bana heparin ignesi ve aspirin önerdi . Hamile kalinca hemen bu ilaclara baslamam gerktigini söyledi . Sizlerde ayni durumu yasayan ve sonrada saglikli bebek dünyaya getiren varmi?? benimle paslasirsaniz cok sevinirim.
Peki bu heparin iğneleri ve kan pıhtılaşma problemi için yapılması gereken tüm tedavileri kim yönetiyor yani kadın doğumcunmu yoksa hematoloğamı gidiyorsun hamileyken kim ayarlıyor tüm bu tedavilerini ben bide üstüne üstlük kayseride yaşıyorum hala iyi bir kadın doğumcu bulamadım doktoruna güvenmek ve iyi bir doktor bulmak çok önemli. Sihirli bi değnek olsa elimde puff hepinizin sağlıklı birer bebeği olmuş tüm sıkıntılar geride kalmış inşallah
Peki bu heparin iğneleri ve kan pıhtılaşma problemi için yapılması gereken tüm tedavileri kim yönetiyor yani kadın doğumcunmu yoksa hematoloğamı gidiyorsun hamileyken kim ayarlıyor tüm bu tedavilerini ben bide üstüne üstlük kayseride yaşıyorum hala iyi bir kadın doğumcu bulamadım doktoruna güvenmek ve iyi bir doktor bulmak çok önemli. Sihirli bi değnek olsa elimde puff hepinizin sağlıklı birer bebeği olmuş tüm sıkıntılar geride kalmış inşallah
Sevgili CELEN35;Şu an izmirde hangi doktora gidiyorsun ve iğnelerinin adı ile günde kaç doz yaptığın ve iğnelerinin dozunda hamileliğinin başında ilerleyen zamanlarında değişiklik yapıldı mı? bu konularda bilgi verirsen çok sevinirim.Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin..
bende clexane 0,4 iğne ve coraspın 100 içiyorum. 21 hft.lık bebeğim karnımda ölmüştü yapılan tetkikler sonucu pıhtılaşma sebebiyle olduğunu öğrendik şimdi 13 hftlık gebeyim ve hergün iğne oluyorum.
canım allah bebegini korusun inşallah ve tüüm isteyenlere versin inşallah.yaa bu aşılar canınızı yakmıyomusenağlamaben aşıdan çok korkuyorum da
canımın içi buralardayım da sıcaktanmıdır nedir uyusuk bi havadayım:sm_confused: bide tayin olayımız var onunlada kafayı yoruyorum..buarada sen naptin tatlım?hersey yolundamı?
meraklandım bende bi süre seni göremeyince tabi izmir sıcak
bizde 7+2günlüğüz teyzesi dün korkuttu beni kasığımda ağrım ve az kırmızı lekelenmem oldu soluğu acilde aldık neyseki kalp atışlarını duyunca rahatladım çok şükür ki kanamam devam etmedi doktorum progesteran verdi serum taktı 2 saat gözlem atına aldı.kasık ağrısının idrar yolları enfeksiyonundan olduğunu öğrendik bana bebeğe dokunmayacağını söylediği bir ilaç yazdı ama ben yinede cesaret edip içemedim.neyse biz böyleyiz teyzesi tayin olayında inşallah hakkınızda hayırlısı olur canım.sen üzme kendini ve bebişi
bizde 7+2günlüğüz teyzesi dün korkuttu beni kasığımda ağrım ve az kırmızı lekelenmem oldu soluğu acilde aldık neyseki kalp atışlarını duyunca rahatladım çok şükür ki kanamam devam etmedi doktorum progesteran verdi serum taktı 2 saat gözlem atına aldı.kasık ağrısının idrar yolları enfeksiyonundan olduğunu öğrendik bana bebeğe dokunmayacağını söylediği bir ilaç yazdı ama ben yinede cesaret edip içemedim.neyse biz böyleyiz teyzesi tayin olayında inşallah hakkınızda hayırlısı olur canım.sen üzme kendini ve bebişi
canım allah bebegini korusun inşallah ve tüüm isteyenlere versin inşallah.yaa bu aşılar canınızı yakmıyomusenağlamaben aşıdan çok korkuyorum da
kıyamam ben sizeeee:1hug: cok gecmiş olsun.benm bu tür şikayetim 13, haftama kadar aralıklarla sürdü canım..hep büyük endişe ve gözyaşlarıyla gittk doktora..allaha şükür bebeğim inatcı cıktı ve tutundu bana..bitanem allahım senn bebeğinide tüm bebekleride korusun esirgesin..bol bol dua et..allaha emanet de.istersen 10, haftana kadar progestan kullan.ben doktorum söölemeden baslamıstım progestana.hiç bir zararı yok..kasık ağrımda olmustu ki hala var.dün bile dedim doktora regl olucakmısım gibi ağrım var dönemiyorum yattığım yerde ağrıdan dedim..bunların normal olduğunu sürekli büyüme içinde olduğumu sööledi..eğer cok endişelenirsen steteskop al.hareketlerini hissedesiye kadar 8, haftadan itibaren bununla dinleyebilirsin kalbini..cok boğuk gelio ama anlıosun.biraz rahatlatır seni.sonra hareketlerini takip edersina.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?