merhaba, ilk düşüğüm benimde 5 haftalıkken oldu, sonrasında yapılan tahlillerde tsh ım 6.5 idi ve doktorum sebebin büyüyk ihtimalle troid olduğunu belirtmişti...öncesinde troid problemim olduğunu bilmiyordum, ancak sürekli el titremelerim vardı ve sinirsel olduğunu düşünürdüm hep, meğer troidlerdenmiş...hemen endokrinoloji uzmanına gittim tedaviye başladım, troid hormonu içeren bir hap kullanmaya başladım, ultrasonlarımda nodüle rastlanmadı çok şükür ama hipotroidi teşhisi konuldu...3 ay içinde değperlerim normale döndü ve tekrar gebelik planlayabilecğimizi söyledi kadın doğumcum, tabi troid haplarımı kesinlikle bırakmamak koşuluyla, ama malesef 2. bebeğimi de 9. haftada kalbinin durması nedeniyle kaybettik, bu defa troidim kontrol altındaydı ama kürtaj sonrası yapılan tahlillerde kanda pıhtılaşma sorunum olduğu anlaşıldı...şimdi 3. kez hamileyim
ve çok şükür şimdilik herşey yolunda
riskli gebelik uzmanı bir kadın doğumcum var devam ettiğim, aynı zamanda iyi bir endorin prof. doktorada devam ediyorum troid için...kadın doğumcuyla endokrinciye paralel gidiyorum...birbirlerinden haberdarlar...
yani, sebebin bilinmesi önemli olan, doğru tedaviyle mutlu sona ulaşmanı diliyorum...merak ettiğin birşey olursa fırsat buldukça ve bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım...bu arada düşük düzeyde bile olsa kanda pıhtılaşma ciddi bir sorun, üstelik gebelik pıhtılaşmayı artıran bir faktör, bu sebeple bu konuda da uzman bir hekimin yardımını almalısın...ayrıca pıhtılaşma düzeyine göre ilaç dozunu doktor ayarlıycaktır, kesinlikle düşük düzeyde diye kendi haline bırakılmamalı canım aynı acıları yaşamamak adına...
sevgiler...