herkese selamlar
hanımlar sizler birer harikasınız ya gün içinde yazdıklarınızı okudum sayenizde gebeliğime motive oldum diyebilirim ben hala yok şu mu yok bumu diye yiyip duracaktım kendimi.hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
bu arada tavsiyene uydum celencim coraspine başladım bu gün korkmadım da değil ben ilk defa kullanıyorum aspirini bir yan etkisi olurda bebeğe zarar verirse diye korktum
Sevgili mumamu , senle sorunumuz aynı ve aynı aşamalardan geçmişiz. Şu ana kadar yaptırdığın tetkiklerden , raporlardan bir hasta dosyası oluşturmuşsundur herhalde. Doktorun bu dosyayı gördükten sonra mı aşıyı önerdi. Yani bağışıklık sorunun olduğu kanaatine nasıl vardı ? Testlerinden bağışıklık sorunun olduğu belli oluyor mu ?sevgili papatya süreyya benim swnin gbi MTHFR homozigor.aynı şeyleri yaşadık histeroskopi oldum septum vardı başka bir şey çıkmadı. ama beni endişelendiren son hamileliğimde profun tafsiyesi üzerine kan sulandırıcı iğne kullandım sonuç yine aynı oldu. 6 haftalıkken kaybediyorum. doktorun birine kendimden bahsettim senin durumunda olan hastalara lenfoma aşısı yapılması lazım. bazı sebebi bilinmeyen düşükler bağışıklık sisteminden kaynaklanıyor dedi. 3 defa hamileleik öncesi 2 defa hamilelikte. kafam karışık.MTHFR homozigot OLUP BU KADAR DÜŞÜK YAŞAYAN VARMI BİLMİYORUM.
merhaba redrose, öncelikle gebeliğin hayırlı olsun, allah tamamına erdirsin inşallah...
aynı diyeti bende yapıyorum tabii iğneleride...folik asiti daha önce devam ettiğim doktor banada önce haftada 2 defa( yani 10 mg toplamda) vermişti, hamile kalınca da günde 2.5 mg demişti, yani yarım folbiol...bende senin gibi tedirgin olmuştum ama o zaman henüz gebe olmadığım için çokta takmamıştım, sebebini sorduğumda folikasit mekenizması önce yapılır sonra yıkılır yıkım için zaman gerekir o nedenle ara vererek kullanmalısın gibi bişi söylemişti...
sonra şimdiki doktoruma başladım gebe kalmadan hemen önce...o da ben mthfr homozigot olduğumdan yüksek doz foliksit almam gerektiğini hatta gebelik dışında normal yaşamımda da devam etmem gerektiğini söyledi, bende internetteki araştırmalarımda böyle okumuştum zaten, şu an 13. haftamdayımçok şükür ve hala günlük 5 mg. folik asit alıyorum...doktor 12. haftada aslında keseriz folikasiti dedi (çünkü nöral tüp olayı 12 haftaya kadar tamamlanmış oluyor ama benim gibi homozigot olanların folat mekanizmasında problem olduğundan foliksite hep ihtiyaç var ) sizin özel durumunuzdan dolayı 16. haftaya kadar devam edip sonra biraz azaltırız dedi...bence sen tekrar konuş bu konuyu çünkü foliksit fazlasının zararı yok ve fazlasını atıyor vücut zaten...
yine de çok endişe etme canım vardır doktorunun bir bildiği, onlara güvenmekten başka çaremiz yok, allahın izniyle hiç bir şey olmaz inşallah, içini ferah tut...
sevgilera.s.
sevgili redrose, metioninden kısıtlı diyeti mthfr homozigot olman nedeniyle yapıyorsun canım, bir mesajında sorduğunu okumuştum...bu diyeti diğerlerine vermiyorlar ama bazı arkadaşlar önlem olarak yapıyor yinede aslında bu diyeti bana önceki devam ettiğim doktorum diyetisyene göndererk vermişti, bende devam ediyorum...şu anda devam ettiğim doktorum mthfr homozigot olmama rağmen bu diyete çok da gerek olmadığını gerekli önlemleri aldığımızı yüksek doz folik asit ile ve kanı iğnelerle yeterli sulandırarak pıhtılaşmanın önlemini aldığımızı belirtti, istediğini ye iç dedi amaaaa ben endişe ettiğim için devam ediyorum diyete...diyetisyene senin endişe ettiğin şeyleri bende sormuştum hiçbir sorun olmayacağını balıktan cevizden alabileceklerimizi diyet listesindeki mevcut başka besinlerden de alabileceğimizi şimdiye dek bu diyet nedeniyle bebeklerde bir problem yaşanmadığını söyledi...birde doktorun vermiştir vitamin hapları zaten, diyet nedeniyle alamadıklarını bu haplardan alırsın...vermediyse de sor bence...endişe etme....sevgiler canım...
clexane ve frexparin kullananlar iğnelerin hiç biri piyasada yook!!! bugun 3 eczane dolstık ve cevre illerden toplata toplata zor bulduk fraxiparini..neler oluo bu iğnelere ya.tek umut bunlar derken bari bunu elimizden almasalar((
clexane ve frexparin kullananlar iğnelerin hiç biri piyasada yook!!! bugun 3 eczane dolstık ve cevre illerden toplata toplata zor bulduk fraxiparini..neler oluo bu iğnelere ya.tek umut bunlar derken bari bunu elimizden almasalar((
arkadaşlar mrb,
ben daha önceden de msj atıp durumumu anlatmıştım, benim 2 kez 5 haftalık bebeğim düştü kan pıhtılaşması olduğu söylendi, heterozigot , ve benim halen adet düzensizliği sorunum var 45 günde bir oluyorum , doktora gitmeye korkuyorum doğum kontrol hapı verirse gebeliği ertelemiş olacağım onu da ben istemiyorum, bilmiyorum ne yapacağım ne kadar moral bozucu bir drum , özellikle şu an adet düzensizliklerim moralimi çok bozuyor çaresizim ne yapacağım bilmiyorum ,
arkadaşlar mrb,
ben daha önceden de msj atıp durumumu anlatmıştım, benim 2 kez 5 haftalık bebeğim düştü kan pıhtılaşması olduğu söylendi, heterozigot , ve benim halen adet düzensizliği sorunum var 45 günde bir oluyorum , doktora gitmeye korkuyorum doğum kontrol hapı verirse gebeliği ertelemiş olacağım onu da ben istemiyorum, bilmiyorum ne yapacağım ne kadar moral bozucu bir drum , özellikle şu an adet düzensizliklerim moralimi çok bozuyor çaresizim ne yapacağım bilmiyorum ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?