merhaba redrose, öncelikle gebeliğin hayırlı olsun, allah tamamına erdirsin inşallah...
aynı diyeti bende yapıyorum tabii iğneleride...folik asiti daha önce devam ettiğim doktor banada önce haftada 2 defa( yani 10 mg toplamda) vermişti, hamile kalınca da günde 2.5 mg demişti, yani yarım folbiol...bende senin gibi tedirgin olmuştum ama o zaman henüz gebe olmadığım için çokta takmamıştım, sebebini sorduğumda folikasit mekenizması önce yapılır sonra yıkılır yıkım için zaman gerekir o nedenle ara vererek kullanmalısın gibi bişi söylemişti...
sonra şimdiki doktoruma başladım gebe kalmadan hemen önce...o da ben mthfr homozigot olduğumdan yüksek doz foliksit almam gerektiğini hatta gebelik dışında normal yaşamımda da devam etmem gerektiğini söyledi, bende internetteki araştırmalarımda böyle okumuştum zaten, şu an 13. haftamdayım
çok şükür ve hala günlük 5 mg. folik asit alıyorum...doktor 12. haftada aslında keseriz folikasiti dedi (çünkü nöral tüp olayı 12 haftaya kadar tamamlanmış oluyor ama benim gibi homozigot olanların folat mekanizmasında problem olduğundan foliksite hep ihtiyaç var ) sizin özel durumunuzdan dolayı 16. haftaya kadar devam edip sonra biraz azaltırız dedi...bence sen tekrar konuş bu konuyu çünkü foliksit fazlasının zararı yok ve fazlasını atıyor vücut zaten...
yine de çok endişe etme canım vardır doktorunun bir bildiği, onlara güvenmekten başka çaremiz yok, allahın izniyle hiç bir şey olmaz inşallah, içini ferah tut...
sevgilera.s.