canım inş hayırlısıyla kucağına alırsın bebeğini.:asigim:
Biliyormusun bu gün neler yaşadım neler:bbo:
regl olmama 1-2 gün vardı 2-3 gündür mide bulantılarım ve göğüste hassasiyetim vardı.
bekleyemedim sabah hemen bir test yaptım.ve çift çizgi çıktı :asigim:çok sevindim.hemen hazırlanıp hastanesye gittim.tahlil verdim pozitif çıktı. bete hcg 879 doktorum hemen ultrason istedi gebeliğin durumunu öğrenmek için yani iç gebelik mi dış gebelikmi
ultrason sonucunda bebek kesesi mevcut ama içinde embriyo yok
:1shok:
doktorum bebeğimin henüz gelişmediğini 1 hafta bekleyip kan tahlili ve yeniden ultrason yaptırmamı istedi. ama çok düşük bir riskte olsa dış gebelik olabileceğini söyledisenağlamasenağlamasenağlamasenağlama çok üzüldüm ne yapacağımı ve ne düşüneceğimi şaşırdım:çok üzgünüm: bu durumda aspirin kullanmamı önermedi.eğer bir hafta sonra bir aksilik olmaz bebeğin kalp atışlarını duyabilirsek hemen iğne başlıyacağız.
tavsiyelerinizi bekliyorum
Sevgili mumamu ,sevgiliPAPATYASÜREYYA daha önceki yazında lenfoma aşısından bahsetmiştin acaba bu konuyu araştırdınmı.banada doktorun biri tavsiye etti.çok düşük yaşadığım için.
arkadaşlar merhaba,
daha önce yazmıştınız ama lütfi beyin muayenesinin numarasını tekrar yazabilir misiniz?
tatlım neden canını sıkıosun bos yere..sakın haa..rahim içinde gebelik kesesi görünmüşse bu tamam anlamına geliyor..bebeği tabiki göremez..çünkü daha cok küçük..bende 4+4 te gittim..vajinal usgylke bile keseciği zor gördü..1 hafta sonra tekrar gel dedi ve bebiş oluşmuştu..sen hemen basla coraspine..günde 1 tane al..
tatlım canımın içi kızımın teyzesii allahım kucağında göstersin bebeğini..allahım analı babalı büyütebileceğiniz sağlıklı hayırlı bir evlat versin sana ve tüm isteyenlere..hayatım öteki forumda yazdım ama burda daha bi detay var yazmadan gecemedim..şencim kan hapından bahsetmişsin..bende baslayalı 1 bucuk ay belki daha fazla olucak..doktorum banada kan hapı verecekti ama o dönemler hala mide bulantılarım devam ettiği için ben onun surubunun olup olmadığını sordum..ve bana ferplexfol isimli kan tüplerini verdi..bu ilaç içinde 10 tane kan ve folikl asit içeriği olan tüplerden olusuo..hersabah genelde 7 bucuk gibi içiyorum sonra 1 saat daha yatak keyfi yapıp kahvaltıma geciyorum.bilirsin kan ilaçlarından en az 1 saat sonra kahvaltı veya yemek yemen lazım..eğer miden hassassa sende doktoruna bu tüpleri bi sor..her sabah 1 tüp..arkasındanda 1-2 yudum su içiyorum..şimdilik kan değerlerimiz yolunda..
buarada 5 inde kontrolunuz varmı bende allah izin verirse 3 temmuz gibi ankaraya gelicem..6sına kadar ordayım..kontrole bende geliimmiiiiiiiii:1hug:
sevgili papatya süreyya benim swnin gbi MTHFR homozigor.aynı şeyleri yaşadık histeroskopi oldum septum vardı başka bir şey çıkmadı. ama beni endişelendiren son hamileliğimde profun tafsiyesi üzerine kan sulandırıcı iğne kullandım sonuç yine aynı oldu. 6 haftalıkken kaybediyorum. doktorun birine kendimden bahsettim senin durumunda olan hastalara lenfoma aşısı yapılması lazım. bazı sebebi bilinmeyen düşükler bağışıklık sisteminden kaynaklanıyor dedi. 3 defa hamileleik öncesi 2 defa hamilelikte. kafam karışık.MTHFR homozigot OLUP BU KADAR DÜŞÜK YAŞAYAN VARMI BİLMİYORUM.
sevgili REDROSEben öyle bir diet uygulamadım.benimkilerde gelişme geriliği oldu.6 hafta 2 gün kalıyorlar.5 defa kürtaj oldum..birde hamile kalınca yüzümün rengi bile değişiyor hormonlar beni sarsıyor hiç bir şey yiyip içemiyorum.faydası olurmu acaba diyetin inanın tekrar denemeye korkuyorum aynı şeyleri yaşamamak için.
Merhaba arkadaşlar,siteye bir süre önce üye oldum yazıları takip ediyordum katılma fırsatım olmamıştı aranıza.Sıkıntılarımız benzer sanırım.Aranıza kabul ederseniz paylaşabiliriz umarım.Bende hamileyim 8 haftalık bebeğim.12 gündür bu kanı sulandırıcı iğnelerden kullanıyorum bende.Ayrıca benim birde diyetim var.Metionin sınırlaması yapmam gerekiyormuş.Balık ve diğer deniz ürünleri,kuru baklagiller,yağlı tohumlar(ceviz,fındık gibi)vs.yemem yasak.Çok tedirginim ben bu durumdan.Düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum nöral tüp defekti için folik asitte çok önemli ayrıca ama onuda sınırladı doktorum.haftada 10 mg alıyorum.Ne olacak bilmiyorum.Uykularım kaçıyor.Aynı durumda olan birileri varsa lütfen paylaşabilirmi?Teşakkürler...
Arevcim , senin hangi pıhtılaşma faktöründe sorun vardı? Bir de iğneye ne zaman başladığını anlamadım. Henüz keseyi görmediğin bir dönemde galiba , ama kaçıncı haftada başladın ?Hangi doz başladın ? Kararı sen mi verdin ? Doktorun mu öyle istedi .( Soru bombardımanına tuttum kusura bakma )
Arkadaşlar , şu iğneye başlama zamanı benim kafamı çok karıştırıyor. Lütfü bey 5. hafta civarı başlayacağız demişti. Forumdaki arkadaşlar doktorunuza ısrarcı olun keseyi görmeden başlayın diyorlar. Şen de 5+1 de başlamıştı. Arev de keseyi görmeden başlamış galiba.Ben iğneye erken başlamanın da zararı olur mu acaba diye korkuyorum. Ya kan fazla sulandığı için düşük olursa ? Forumda böyle bir arkadaş da vardı. İğne fazla geldiği için bebeğini kaybeden. Öte yandan herkesin pıhtılaşma faktöründeki sorunu farklı. Yani kafam gerçekten çok karıştı. Henüz gebelik durumum yok ama beni en çok düşündüren şey bu.
Şencim , bir de sana birşey sormak istiyorum. Lütfü bey sana seyahat yasağı koydu mu ? Ben ağustos için tatil planları yapıyorum da. Bugünlerde rezervasyonu kesinleştirmem lazım.O tarihte hamile olursam , yolculuğun zararı olur mu acaba diye düşünüyorum. Ağustosta Konya ve Antalya düşünüyorum. Burdan 4 saat Konyaya gidip ( Burda 1 gün kaldıktan sonra ) oradan 3-3,5 saat Antalyaya kara yoluyla gitmem gerekecek. Daha önceki hamileliğimde doktorum yarım saatte bir durup biraz yürüyerek gidebilirsin demişti , gitmiştim ama bilemiyorum. Eşim dinlene dinlene gideriz diyor , olmazsa uçağı mı tercih etsek diyoruz .Belki denize girmek de sakıncalı olabilir.
Şencim ,gerçi sen ilk 3 ayı atlattın ama Lütfü Beyin bu konuda tavsiyesi olduysa yazarsan sevinirim.Olmazsa tatil planlamayacağım.Gerçi bütün yıl çalışıp Adli tatilde bir yere gidemeyecek olmama üzülücem ama napalım , sağlık olsun..
Bir sürü soru sorup çıkıyorum forumdan , cevaplarınızı bekliyorum. Herkese sevgiler...
arkadaşlar hepinize çokk teşekkür ederim tebrikleriniz için. işler biraz yoğundu ondan 2 gün giremedim. şencim tekrar sağol inan moral kaynağı oldun sen ve diğer arkadaşlar tabiki. celencim ben coraspin ve megadin alıyorum onda da var folik. ben bugün doktora gidicem bakalım ne verecek bana iğne. dozu beni biraz tedirgin ediyor aslında ama inanmak ve güvenmekten başka çare yok. 0.6 demişti ama bakalım..kendinize ii bakın. doktor dönüşü yazarım size.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?