bır de coraspını gunde kac kez alıyorsunuz arkadaslar kullananlarcavep yazabılırlermı
merhaba ipek,
ben bir tane alıyorum, 100 lük. doktorum 80 lik alman yeter o yüzden 100 lüğü biraz kır öyle kullan dedi ama ben yine de 100 lük alıyorum. bunu kullandığımız saat önemli mi bende onu merak ediyorum. bir de ben ilaçların hepsini aynı anda alıyorum, bu sakıncalı mı sizce? yoksa unutuyorum
Sevgili arev.teşekkür ederim.açıkçası ben bu iğneleri ve dieti hangisinden dolayı uyguladığımı net bilmiyorum.tahlil sonuçlarımda factor XIII ve beta-fibrinojen heterozigot,MTHFR (A1298C) homozigot çıktı.Siz bunların hangisinin ne olduğunu biliyorsanız biraz açıklayabilirmisiniz?kullandığım iğne Fluxum her gün kullanıyorum.doğumdan sonra 6 hafta daha kullanıp sonrada ömür boyu bebek asprini kullanmam gerekiyormuş.beni en çok tedirgin eden diet.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Sevgiler...sevgili redrose aramıza hoşgeldin.aynı dieti bende uyguluyorum.sizin hangi nedenden dolayı pıhtılaşma probleminiz var?hangi igneyi hangi formda kaç defa uyguluyorsunuz?sevgiler.
sevgili papatyasüreyya canım benim actıve protein c rezistansım düşük oldugu için sinan hoca hamile oldugunu ögrenir ögrenmez cleaxsan 0,2 başla dedi.4+1 iken igneye başladım,şu an 4+3 ve bugün bebişimin evinide gördük.15 gün sonra kontrolumuz var ve inşallah o zaman kalp atışlarınıda görecegiz.öpüyorum
sevgili redrose,
hoşgeldin aramıza. canım seninle aynı durumda olan bende dahil birçok arkadaş var burada. bahsettiğin metioninden fakir diyeti de birçoğumuz uyguluyoruz. folik asit nöral tüp defekti için önemli fakat bildiğim kadarıyla 8. haftaya kadar alınması çok önemli ondan sonra çok etkilemiyor birçok doktorda belli haftalardan sonra tamamen kesiyor zaten. endişelenmekte haklısın tabiki fakat bizimle aynı durumlarda olup sağlıkla bebeklerine kavuşmuş ve kavuşma yolunda emin adımlarla ilerleyen birçok arkadaş var. bu arada sende pıhtılaşma yaratan etken hangisi. sevgiler
canım suan 22 haftamı doldurmak üzereyim ham,ileliğimde..ben hamiile kalmadan 1bucuk ay önce folik plusa ve bu sorunu yasayan arkadasların tavsiyesiyle babyprine baslamıstım..hamileliğimin ilk 3 ayı folik plusa ve doktormun verdiği diğer ilaçlara(vitamin vs.) ve tabiki babyprine devam ettim.habide iğnelere..
şimdi devam ettiğim ilaç coraspin(babyprin yerine verildi) kan iacı ve vazgecilmezim önce allah sonra bunlar dediğim iğnelerimyerimseniben
sevgili ayşe,dün seda sayanın programında Dr.İbrahim Saraçoglu hamile kalmak için adetin ilk gününden başlayıp 21 gün boyunca içilecek bir kür anlattı.ben tam dinleyemedim.ama internet sitesinde vardır sanırım.biliyorsun biz hormon kullanamıyoruzve adaçayıda sakıncalı.bu kuru incirle olan bir tarifti.belki ilgilenirsin diye düşündüm.öpüyorum.
sevgili ayse,teşekkür ederim öncelikle.Allah hepimizin yardımcısı olsun demekten başka elimden bişey gelmiyor şuanda umarım söylediğin anneler gibi bizlerde sağlıklı bebeklerimize kavuşabiliriz.açıkçası pıhtılaşma yaratan etkenin hangisi olduğunu bilemiyorum.areve cevap yazarken yazmıştım tahlillerimin sonuçlarını.doktorum tam açıklama yapmadığı içinde içim rahat değil.internettende araştırıyorum ama net bir açıklama göremedim.folik asite gebelik düşünmeye başladığım zaman başlamıştım.günde 400 mg alıyordum.bu sonuçlardan sonra yani 5 haftalıkken doktorum haftada 10 mg a düşürdü.bu durumdan çok endişeliyim.peki özellikle balık ve ceviz tüketemediğimiz için zeka gelişiminde sıkıntı olmayacakmı acaba?bunu nasıl telafi edeceğiz?bu konularda doktorlarınız yeterli açıklamayı yaptıysa benide aydınlatırsanız sevinirim.sevgiler...
canım inş hayırlısıyla kucağına alırsın bebeğini.:asigim:
Biliyormusun bu gün neler yaşadım neler:bbo:
regl olmama 1-2 gün vardı 2-3 gündür mide bulantılarım ve göğüste hassasiyetim vardı.
bekleyemedim sabah hemen bir test yaptım.ve çift çizgi çıktı :asigim:çok sevindim.hemen hazırlanıp hastanesye gittim.tahlil verdim pozitif çıktı. bete hcg 879 doktorum hemen ultrason istedi gebeliğin durumunu öğrenmek için yani iç gebelik mi dış gebelikmi
ultrason sonucunda bebek kesesi mevcut ama içinde embriyo yok
:1shok:
doktorum bebeğimin henüz gelişmediğini 1 hafta bekleyip kan tahlili ve yeniden ultrason yaptırmamı istedi. ama çok düşük bir riskte olsa dış gebelik olabileceğini söyledisenağlamasenağlamasenağlamasenağlama çok üzüldüm ne yapacağımı ve ne düşüneceğimi şaşırdım:çok üzgünüm: bu durumda aspirin kullanmamı önermedi.eğer bir hafta sonra bir aksilik olmaz bebeğin kalp atışlarını duyabilirsek hemen iğne başlıyacağız.
tavsiyelerinizi bekliyorum
sevgili redrose,
canım burda şu an hamile bir arkadaşamız var. şen isminde zannedersem o şu an 12. haftasında ve doktoru folik asidi kesmedi. özellikle mthfr mutasyonunda sorun olanlarda folik asit eksikliği bulunuyor. birde folik asitin fazlasının hiç bir zararı yok. günlük alınan fazla doz vücuttan atılıyor. istersen doktoruna da danışıp devam edebilirsin. diyete gelince ordada et/yumurta/süt ürünlerinde sınırlar var. bu sınırlara dikkat ederek alabilirsin günlük protein ihtiyacını. zeka gelişimini etkileyende b12 vitamini tabi buda et ve süt ürünlerinde bulunuyor. bu vitamin değerine baktırıp onun içinde ilaç isteyebilirsin doktorundan. ben bemiks kullanıyorum mesela. bir çok arkadaşta ek vitamin kompleksleri kullanıyor. çok fazla endişelenme bence. bildiklerim doğrultusunda yardımcı olmaya çalıştım. inşallah bir an önce sağlıcakla kavuşursun bebeğine. sevgiler.
sevgili redrose,
canım burda şu an hamile bir arkadaşamız var. şen isminde zannedersem o şu an 12. haftasında ve doktoru folik asidi kesmedi. özellikle mthfr mutasyonunda sorun olanlarda folik asit eksikliği bulunuyor. birde folik asitin fazlasının hiç bir zararı yok. günlük alınan fazla doz vücuttan atılıyor. istersen doktoruna da danışıp devam edebilirsin. diyete gelince ordada et/yumurta/süt ürünlerinde sınırlar var. bu sınırlara dikkat ederek alabilirsin günlük protein ihtiyacını. zeka gelişimini etkileyende b12 vitamini tabi buda et ve süt ürünlerinde bulunuyor. bu vitamin değerine baktırıp onun içinde ilaç isteyebilirsin doktorundan. ben bemiks kullanıyorum mesela. bir çok arkadaşta ek vitamin kompleksleri kullanıyor. çok fazla endişelenme bence. bildiklerim doğrultusunda yardımcı olmaya çalıştım. inşallah bir an önce sağlıcakla kavuşursun bebeğine. sevgiler.
bende mthfr mutasyonunda heterezigotum..bnm doktorum 12, haftada folik asiti kesti..onun yerine ferplex adında demir içerikli tüpler verdi..aynı zamanda bu tüplerin içinde folik asitte var..ama bunu ayrı almıorumCADIARZU
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?