Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

ayşeciğim benim MTHFR homozigot aynen eşiminde öyle bize şuan sadece aspirin folbiol verildi. hamile kaldığında claxen 0.4 lük iğne başlanacak.bize histeroskopiden sonra dinlenin demediler.

slm şencim,
canım endişelenmekte tabiki haklısın fakat olumlu düşünmeye çalış. daha önce sorunumuzu bilmiyorduk ve tedavi görmüyorduk bu sorunla ilgili. fakat şu an sen yapılması gereken her şeyi yapıyorsun. bizler senin mutlu haberlerini aldıkça dahada bir umutlanıyoruz inan. hamilelik zaten zorlu bir süreç üstüne birde bizlerin aynı şeyleri yaşarmıyım korkuları eklenince dahada zorlaşıyor zaten. fazla düşünmeyip tadını çıkarmaya bak. umarım bu hafta sonu güzel haberlerini alırsın ve için biraz daha ralatlar.

ayşeciğim benim MTHFR homozigot aynen eşiminde öyle bize şuan sadece aspirin folbiol verildi. hamile kaldığında claxen 0.4 lük iğne başlanacak.bize histeroskopiden sonra dinlenin demediler.

slm mumamu,
canım inşallah banada dinlenin demezler kaybettiğim zamanı düşündükçe üzülüyorum zaten. ikinci düşüğüm eylül ayındaydı 9 ay geçti. önceki doktorum banada folbiol-aspirin vermişti.

sevgili cananla, beliz ve ayşe, canlarım desteğiniz için teşekkürler...şimdi daha iyiyim sağolun...inşallah sizlerin güzel haberlerini de paylaşırız buradana.s, sizlerde bana nazlanırsınız, bende sizleri teselli ederima.s. öpüyorum hepinizi...

sevgili dispersiyon, teşekkürler paylaşımın için...bizlere umut oldunuz...kızını güle güle sağlıkla büyütmen dileğiyle...sevgiyle kala.s.

merhaba belizcim,evet canım endokrinciye gittim, yine hacettepeden bir prof. dışarıda muayenehanesi var. kadın-doğumcumla paralel gidicem ona da..en güzeli de cumartesi muayene alıyor dolayısıyle hafta içi işten izin alıp gitme gibi bir sıkıntımız olmayacak, doktordan da memnun kaldık, devam edicez,istersen adını adresini yazarım. şimdilik ilaç dozum aynı, tahlillerim normal çıkınca bir süre böyle devam edicez dedi, sonra gebelik ilerledikçe dozu ayarlıycak. öpüyorum.

arkadaşlar clexne iğneler kaldırılmıs bi bilginiz varmı bu konuda???

celencim, duymadım böyle bişey, ben fraksiparin kullandığım için duymamış olabilirim...eğer böyle bişey varsa bile yerine kullanabileceğin aynı işleve sahip heparin iğneleri mevcut, doktorun bunlardan birini önerir sana...
acaba kaldırılmasının nedeni nedir? diğer forumda okumuşmuydun bilmiyorum ama clexane ile ilgili iki yıl önce bir toplatma kararı alınmış, içeriğindeki bir maddenin fazla olması veya olmaması gereken bir maddenin bulunması gibi bir nedenle diye okumuştum...ama üzerinden iki yıl geçmiş aynı hatayı yapmamışlardır diye düşünüyorum, başka bir sebebi vardır, bilen arkadaşlar yardımcı olur...öpüyorum canıma.s.

celencim, şimdi tekrar baktım diğer foruma clexane ile ilgili değilmiş o haber, genel olarak heparin içeren iğneler ile ilgiliymiş...dur bakim ben o haberi internette bi yerlerde okumuştum, bulursam yazarım buraya...

canım buldum bak, ama tabii bu 2006 da yapılmış bi uygulama...şu andaki durumla ilgisi yoktur diye düşünüyorum...
alıntı....

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı : B.10.0.THG.0.10.00.12-010.06
Konu : Clexane isimli ilacın geri çekilmesi
22.02.2006 * 3200

..............................VALİLİĞİNE
GENELGE
2006/25

Aventis Farma San. Ve Tic. Ltd. Şti. yetkilileri 10.02.2006 tarihli yazılarında, ithal ruhsatına sahip oldukları Clexane 2000 anti Xa IU/0.2 ml, Clexane 4000 anti Xa IU/0.4 ml, Clexane 8000 anti Xa IU/0.8 ml kullanıma hazır enjektör adlı preparatların orijin firma Sanofi-Aventis tarafından kalite kontrol testlerini takiben yapılan bir incelemede sınırlı sayıdaki şırıngada etkin maddenin konsantrasyonunun belirlenen limitlerin üzerinde olma potansiyelinin tespit edilmesinin bildirilmesi üzerine Türkiye’ye ithal edilerek dağıtımı yapılan;

-Clexane 2000 anti Xa IU/0.2 ml kullanıma hazır enjektör’ün 2688 (Üretim tarihi: 04.2005), 2712 (Üretim tarihi:07.2005) seri numaralılarının,
-Clexane 4000 anti Xa IU/0.4 ml kullanıma hazır enjektör’ün 4797 (Üretim tarihi: 07.2005) seri numaralısının,
-Clexane 8000 anti Xa IU/0.8 ml kullanıma hazır enjektör’ün 8987 (Üretim tarihi:05.2005) seri numaralısının,

15 Ağustos 1986 tarih ve 19196 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Farmasötik ve Tıbbi Müstahzar, Madde, Malzeme ve Terkipleri ile Bitkisel Preparatların Geri Çekilmesi ve Toplatılması Hakkında Yönetmelik’e göre 1. sınıf A seviyesinde geri çekme işlemi uygulanması gerektiği bildirilmektedir.

Bilgilerinizi ve uygulamanın buna göre yürütülmesi hususunun iliniz dahilindeki tüm sağlık kurum ve kuruluşlarına tebliğini önemle rica ederim.

Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR
Bakan a.
Müsteşar

Dağıtım Gereği: Bilgi için:
81 İl Valiliğine İlaç ve Eczacılık Gen. Müd.ne

Günaydınlar Şencim; Herşey düzenine oturmuş bak ne kadar güzel arkadaşım senin adına gerçekten çok seviniyorum, inşallah darısı bizimde başımıza. Ben dr. konusunda hala kararsızım yaa ama burda gidicem galiba. Tüp bebek Merkezi olan bir Proff var ona gidelim diyoruz eşimle ,eğer öyle olursa endokrinoloji içinde burda üniversitede birilerine giderim herhalde... Bu arada, burada herkeze gösterdiğin iyi niyetin, yardımsever yaklaşımın için çok çok teşekkür ederim arkadaşım...a.s.

ben anlamadım bunu hayatım ya:çok üzgünüm: yani ben şimdiye kadar kaldırılmıs bir iğneyi kullanıyor olamam dimi??sonucta doktorcumda verdi eczacımda??ben bundan bi cıktı alıp doktorcuma mı götürsem??:çok üzgünümff cok canım sıkıldı valla..bu iğneler umut oldu yolumu actı:çok üzgünüm:

celen merhaba,
okuduğun haberin tarihine bakmalısın bence. 2006 da clexane nın toplatılması söz konusu olmuş, karışımdaki hata yüzünden. ama bu 2006 daki için geçerli. senin şu an kullandıkların 2007 de üretilmiştir. endişelenmene gerek yok bence...tarihine bak istersen..

Sevgili mumamu ;

Seninle aynı sorunu paylaşıyoruz. Bende de yapışıklık ve septum vardı , histereskopide makasla kesilmiş benimkide. Aynı şekilde MTFHR homozigotum , ama eşime bakılmadı.

Doktorun kimdi mumamu , histereskopiden sonra tekrar bakıldın mı 2. histereskopiyle. Doktorun gebeliğe izin verdi mi ?

Bu sitede anlatılardan çok faydalanacağına inanıyorum. Aramıza katılmanı isteriz. Sevgiler..

clexne 0,4 lük yok suan piyasada...eczacımı aradım onada sordum..doktorun 0,6 lık veya 0,8 lik yazsın dedi:çok üzgünüm:

fraxiparin 0,4 lük verdi doktorcum..şimdi konustum..eczacımı aradım o da deposunu arastırıo şimdi...öölenden beri acaip moralim bozuk( nasıl gecti bugun anlamadım( ben hamile olduğumu öörendiğimde babyprin kullanıordum 1 ay sonra onu kaldırdılar..clexne kullanıyordum 4 ay sonra onu kaldırdılar??sıradakiiiiiii((((((

benim eşimin öğrencisinin ablası orda tüp bebekte doktor.onun vasıtasıyla incelemelerim yapılıyor .tüp bebekteki gürkan bozdağ yaptı histeroskopiyi.şuan dosyamı incelemek için istediler. beni sanırsam önümüzdeki hafta çağırırlar. şuan seminere gitmişler bugün itibariyle döneceklerdi.hakan yaralının öğrencisi bu.uzman yeni oldu.

merhaba arkadaşlar...
biliyorsunuz bugün sinan hoca da randevum vardı. sinan hoca regl olmama rağmen beni muayane etti hiç hazırlıklı gitmemiştim çok utandım :) 6 farklı kültür aldı, smearden farklı olarak.. biraz canım yandı... ben de sizden öğrendiğim kromozom bozukluklarndan bahsettim, testlerde herhangi bir veri yoktu.. onlarda sorun olmadığını söyledi sadece PAI da olduğunu söyledi.... ilk hamileliğimde pek umutlu konuşmamıştı ama bu kez inşallh ikinci de olacak dedi. ümitlendim tabi....aldığı kültürlerin daha ileri, detaylı incelemeler için olduğunu söyledi, hatta onları kendileri takip edeceklermiş, bana vermedi.. çıkarkende sana torpil yapıyorum, ona göre dedi gülerek... bu arada ben bir sürü soru hazırlmıştım ama onu görünce hepsini unuttum :) ... bu arada düşük materyalinin sonucu hala çıkmamış, 30 gün oldu oysa ki.. ..

dur hemen üzülme... bu iğneler her zaman bulunamayabiliyor eczanede...sana sorun olduğu için mi olmadığını söyledi?

suan cza depolarının hiçbirinde bulunamıyor izmirde clexne:çok üzgünüm:sebebide ithalatcı firma ilacı yurtdısından ithal edemiyormus..doktorcumda onun yerine işte frexiparin 0.4 verdi..o bile suan tükenmek üzere..cünkü clexne kullanana hamileler,kalp ve böbrek hastaları iğneyi bulamadıkları için bu iğneye yüklenmşler..piyasada frexparinde tükenmek üzere yani duyurulur:çok üzgünüm:şimdi cuma günü gidicem yeniden bu iğne için sağlık kurulu raporu alıcam..klava:

cananla,
canım muayene etmesi iyi olmuş en azından daha çok beklemeyeceksin. bendenden o kültürleri aldılar. oda yaklaşık bir ay içerisinde çıkıyor. diğer sonuçlarımı alıp göstermiştim bende fakat kültür sonucu çıkmadığı için onu gösteremedim. hocada önemli değil o sonuçlar çıkınca bize geliyor zaten. önemli sorun çıkarsa ararız demişti. benimde düşüklerin sonucunda yapılan incelemeler bir buçuk ayda çıkmıştı. ben gazide yaptırmıştım. yakında çıkar umarım. genellikle çok zaman alıyor çıkması. sabırsızlığını anlıyorum inan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…