ayşeciğim benim MTHFR homozigot aynen eşiminde öyle bize şuan sadece aspirin folbiol verildi. hamile kaldığında claxen 0.4 lük iğne başlanacak.bize histeroskopiden sonra dinlenin demediler.
merhaba arkadaşım bende 2 defa düşük yapmam sonucu hiç bir neden bulunamadı ancak doktorum kan pıhtılaşmasından dolayı olabilir diye önlem olarak kan sulandırıcı iğne yemiştim hamileliğim süresince her gün göbekten alllaha şükür şuan kızım 6,5 aylık çok sağlıklı bir daha da olmadı inşş sende bebeğine kavurşursun bi an önce iyigünler
arkadaşlar clexne iğneler kaldırılmıs bi bilginiz varmı bu konuda???
merhaba belizcim,evet canım endokrinciye gittim, yine hacettepeden bir prof. dışarıda muayenehanesi var. kadın-doğumcumla paralel gidicem ona da..en güzeli de cumartesi muayene alıyor dolayısıyle hafta içi işten izin alıp gitme gibi bir sıkıntımız olmayacak, doktordan da memnun kaldık, devam edicez,istersen adını adresini yazarım. şimdilik ilaç dozum aynı, tahlillerim normal çıkınca bir süre böyle devam edicez dedi, sonra gebelik ilerledikçe dozu ayarlıycak. öpüyorum.
canım buldum bak, ama tabii bu 2006 da yapılmış bi uygulama...şu andaki durumla ilgisi yoktur diye düşünüyorum...
alıntı....
T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Sayı : B.10.0.THG.0.10.00.12-010.06
Konu : Clexane isimli ilacın geri çekilmesi
22.02.2006 * 3200
..............................VALİLİĞİNE
GENELGE
2006/25
Aventis Farma San. Ve Tic. Ltd. Şti. yetkilileri 10.02.2006 tarihli yazılarında, ithal ruhsatına sahip oldukları Clexane 2000 anti Xa IU/0.2 ml, Clexane 4000 anti Xa IU/0.4 ml, Clexane 8000 anti Xa IU/0.8 ml kullanıma hazır enjektör adlı preparatların orijin firma Sanofi-Aventis tarafından kalite kontrol testlerini takiben yapılan bir incelemede sınırlı sayıdaki şırıngada etkin maddenin konsantrasyonunun belirlenen limitlerin üzerinde olma potansiyelinin tespit edilmesinin bildirilmesi üzerine Türkiye’ye ithal edilerek dağıtımı yapılan;
-Clexane 2000 anti Xa IU/0.2 ml kullanıma hazır enjektör’ün 2688 (Üretim tarihi: 04.2005), 2712 (Üretim tarihi:07.2005) seri numaralılarının,
-Clexane 4000 anti Xa IU/0.4 ml kullanıma hazır enjektör’ün 4797 (Üretim tarihi: 07.2005) seri numaralısının,
-Clexane 8000 anti Xa IU/0.8 ml kullanıma hazır enjektör’ün 8987 (Üretim tarihi:05.2005) seri numaralısının,
15 Ağustos 1986 tarih ve 19196 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Farmasötik ve Tıbbi Müstahzar, Madde, Malzeme ve Terkipleri ile Bitkisel Preparatların Geri Çekilmesi ve Toplatılması Hakkında Yönetmelik’e göre 1. sınıf A seviyesinde geri çekme işlemi uygulanması gerektiği bildirilmektedir.
Bilgilerinizi ve uygulamanın buna göre yürütülmesi hususunun iliniz dahilindeki tüm sağlık kurum ve kuruluşlarına tebliğini önemle rica ederim.
Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR
Bakan a.
Müsteşar
Dağıtım Gereği: Bilgi için:
81 İl Valiliğine İlaç ve Eczacılık Gen. Müd.ne
Sevgili mumamu ;ayşe bende hacettepede histeroskopi yaptırdım 10 gün önce. şuanda adetliyim kanamam çok geldi.perde olduğu ve makasla kesildiği söylendi.diğer adet kanamalarım azdı.5 düşüğüm var benimde mthfr homozigottu. septumda vardı bunlar sebep oluyormuş
celen merhaba,
okuduğun haberin tarihine bakmalısın bence. 2006 da clexane nın toplatılması söz konusu olmuş, karışımdaki hata yüzünden. ama bu 2006 daki için geçerli. senin şu an kullandıkların 2007 de üretilmiştir. endişelenmene gerek yok bence...tarihine bak istersen..
clexne 0,4 lük yok suan piyasada...eczacımı aradım onada sordum..doktorun 0,6 lık veya 0,8 lik yazsın dedi:çok üzgünüm:
dur hemen üzülme... bu iğneler her zaman bulunamayabiliyor eczanede...sana sorun olduğu için mi olmadığını söyledi?
merhaba arkadaşlar...
biliyorsunuz bugün sinan hoca da randevum vardı. sinan hoca regl olmama rağmen beni muayane ettihiç hazırlıklı gitmemiştim çok utandım :) 6 farklı kültür aldı, smearden farklı olarak.. biraz canım yandı... ben de sizden öğrendiğim kromozom bozukluklarndan bahsettim, testlerde herhangi bir veri yoktu.. onlarda sorun olmadığını söyledi sadece PAI da olduğunu söyledi.... ilk hamileliğimde pek umutlu konuşmamıştı ama bu kez inşallh ikinci de olacak dedi. ümitlendim tabi....aldığı kültürlerin daha ileri, detaylı incelemeler için olduğunu söyledi, hatta onları kendileri takip edeceklermiş, bana vermedi.. çıkarkende sana torpil yapıyorum, ona göre dedi gülerek... bu arada ben bir sürü soru hazırlmıştım ama onu görünce hepsini unuttum :) ... bu arada düşük materyalinin sonucu hala çıkmamış, 30 gün oldu oysa ki.. ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?