• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

cananla,
canım muayene etmesi iyi olmuş en azından daha çok beklemeyeceksin. bendenden o kültürleri aldılar. oda yaklaşık bir ay içerisinde çıkıyor. diğer sonuçlarımı alıp göstermiştim bende fakat kültür sonucu çıkmadığı için onu gösteremedim. hocada önemli değil o sonuçlar çıkınca bize geliyor zaten. önemli sorun çıkarsa ararız demişti. benimde düşüklerin sonucunda yapılan incelemeler bir buçuk ayda çıkmıştı. ben gazide yaptırmıştım. yakında çıkar umarım. genellikle çok zaman alıyor çıkması. sabırsızlığını anlıyorum inan.

merhaba ayşe, bence de iyi oldu muayene etmesi, yoksa aynı sıkıntıyı tekrar yaşayacaktım. bu kültürleri ne için aldıklarını biliyor musun? sonuçlarında bir şey çıkmış mıydı?

merhaba ayşe, bence de iyi oldu muayene etmesi, yoksa aynı sıkıntıyı tekrar yaşayacaktım. bu kültürleri ne için aldıklarını biliyor musun? sonuçlarında bir şey çıkmış mıydı?

slm cananla,
canım benden aldıkları örneklerden üç tanesini elime verdiler birgün sonra teslim et diye. kültür olanı ise asistanları kendileri ordayken alıyorlar ve bakteri üreyip üreyip üremediğine bakıyorlar. bana verdiklerinin sonuçları çıktı. kanser taraması, pap test ve patolojik inceleme zannedersem verdikleri testler. onların sonuçlarının normal olduğunu söylemişti sinan bey. kendilerinin aldığı test ise henüz çıkmamıştı. zannedersem bugünlerde çıkmış olmalı. yarın histeroskopi için gidince onuda alacağım. en geç çıkan vajen kültürü yani. bu testleri tam olarak ne için aldıklarını bilmiyorum. zaten pap smear rutinde yıllık yaptırmamız gereken bir test diye biliyorum. vajen kültürüde enfeksiyon olup olmadığını belirlemek için yapılıyor galiba. testlerinin çıkıp çıkmadığını telefonla öğrenebiliyorsun. kadın doğum bölümü sonuç sekreterliğini arayıp öğrenebiliyorsun.

kızlarr yazmışsınızdırr belki amaa sizee bişey soracağımm
kan pıhtılaşmasıı teşhisi koydu dr bana 4 tanee bebek kaybettimm ne gibi ilç tedavi görüyorsunuzz hamilee oluncaa ne iğnesii vuruluyorr bizdee birgünn anne olacakmıyızz

celencim canım benim, endişelenmene çook üzüldüm. keşke o yazıyı hiç göndermeseydim. çok önceden okumuş olduğum birşeydi ve 2006 yılında olmuş bir olay, hemen düzeltmişlerdir eminim ve bunun sizin kullandığınız şimdiki clexane larla ilgisi yoktur. ben şu andakide böyle bir olay olabilir mi demiştim ama bak doktorunu aramışsın ve doğru söylüyor bu iğneler ithal, dolayısıyle ithalat olayında vardır bir sıkıntı ki ben hemen çözülür diye umuyorum...tamam mı canım üzülme artık. gerçi haklısın şimdi herkes fraksiparine yüklenecek, bende eczacımı arayıp getirebildiği kadar getirtsin diycem ama benim hafta sonu kontrolüm var acaba iğneyi günde teke indirirde dozu da değiştirirse eczacının getirdikleri işime yaramazsasenağlama
allah yardımcımız olsun inşallah.zor bir imtihandan geçiyoruz, allah mükafatımızı verir inşallah canım...üzülme olur mu, ben inanıyorum herşey yoluna girecek inşallah...
öpüyoruma.s.

meraba bende 9 haftalıkken düşük yaptım sebebi kan pıhtılaşması doktorum 3ay ecopirin 100mg önerdi 3 ay kullandım kontrole gitçem hamilelik boyunca sürekli kullancakmışım peki doktorun sana önerdiği bir tedavi varmı

belizcim günaydın, haklısın benim tedavi sürecim biraz düzene girdi, darısı başınıza inşallah...tabii sonucu hayırlı olur inşallah hepimiz için...buraya gelmek fazladan vakit kaybı olmuş sanki, gerçi sebebini öğrenmek ve araştırmak için elbette gelmekle en doğrusunu yapmışsın ama bulunduğun yerde devam etmen hem zaman hemde psikolojin için sanki daha iyi bir karar olacak diye düşünüyorum. tabii iyi düşün için nerede daha rahat olacaksa öyle yapmalısın canım. allah yardımcın olsun...güzel haberler verirsin buradan inşallah....
güzel düşüncelerinden dolayı teşekkür ederim, sizler benim durumumu bilen eşimden sonra tek dert ortaklarımsın, sıkıntılar paylaşılınca azalırmış derler, bizde biraz olsun burada birbirimize destek olup, deneyimlerimizden yararlanıp rahatlıyoruz belizcim. öpüyorum canıma.s.

meraba bende 9 haftalıkken düşük yaptım sebebi kan pıhtılaşması doktorum 3ay ecopirin 100mg önerdi 3 ay kullandım kontrole gitçem hamilelik boyunca sürekli kullancakmışım peki doktorun sana önerdiği bir tedavi varmı

günaydın yasel, hoşgeldin aramıza...burada yazan arkadaşların hemen hepsi aynı tedavi sürecindeler şu an ve hepimiz durumlarımız, hekimlerimiz ve tedavi şekillerimiz hakkında çok fazla bilgi paylaştık önceki sayfalarda...eğer vaktin oldukça okursan faydalı olabileceğini düşünüyorum...kaybın için çok üzgünüm, umarım bundan sonra allah yüzünü güldürür...
yinede ben kısaca söyliim, ben de senin gibi gebelik öncesi coraspine başladım halen devam ediyorum, şu an 3. kez hamileyim, inşallah devam eder bu defa, kan sulandırıcı iğne kullanıyorum aynı zamanda ve yüksek doz folik asit alıyorum...dediğim gibi aynı şeyleri tekrar yazsak bile yüzeysel olur bu, sen önceki sayfaları mutlaka oku derim.
sevgiler

kızlarr yazmışsınızdırr belki amaa sizee bişey soracağımm
kan pıhtılaşmasıı teşhisi koydu dr bana 4 tanee bebek kaybettimm ne gibi ilç tedavi görüyorsunuzz hamilee oluncaa ne iğnesii vuruluyorr bizdee birgünn anne olacakmıyızz

merhaba gözek, kayıpların için üzgünüm, inşallah bundan sonraki bebeğini sağlıkla kucağına alırsın...
pıhtılaşma sorunu yaşayanlar genellikle gebelik öncesi folikasit ve coraspin kullanıyor, gebelik oluşunca bunlara ilaveten iğnelere başlıyor..

sevgili gözek, yasel adlı arkadaşımıza da söyledim, yanlış anlamanızı istemiyorum tabii ama daha önceki sayfalarda oldukça fazla bilgi paylaştık bu konuda , vakit buldukça onları okursanız sizin için daha faydalı olabileceğimizi düşünüyorum.
sevgiler

ayşecim, bugün histeroskopin var biliyorum, umarım sıkıntısız ve çok başarılı geçer. gönlümüz seninle...öpüyorum...

celencim, bu sabah hafif bir baş ağrısıyla uyandım akşam birşeyim yoktu, azıcık ateşimde var galiba..ne yapsam??dün kermes vardı orada birlerinden grip falan kapmamışımdır inşallah...birde benim polen alerjim var acaba o mu sebeb oldu bu ağrıya diye düşünüyorum malum bu ara havalar tam alerji havası...ilacım var düzenli kullandığım ama bu yıl hiç kullanmadım...gebelikte kullanılmıyor...sende de oluyor mu baş ağrısı???

merhaba arkadaşlar...
biliyorsunuz bugün sinan hoca da randevum vardı. sinan hoca regl olmama rağmen beni muayane etti:( hiç hazırlıklı gitmemiştim çok utandım :) 6 farklı kültür aldı, smearden farklı olarak.. biraz canım yandı... ben de sizden öğrendiğim kromozom bozukluklarndan bahsettim, testlerde herhangi bir veri yoktu.. onlarda sorun olmadığını söyledi sadece PAI da olduğunu söyledi.... ilk hamileliğimde pek umutlu konuşmamıştı ama bu kez inşallh ikinci de olacak dedi. ümitlendim tabi....aldığı kültürlerin daha ileri, detaylı incelemeler için olduğunu söyledi, hatta onları kendileri takip edeceklermiş, bana vermedi.. çıkarkende sana torpil yapıyorum, ona göre dedi gülerek... bu arada ben bir sürü soru hazırlmıştım ama onu görünce hepsini unuttum :) :( ... bu arada düşük materyalinin sonucu hala çıkmamış, 30 gün oldu oysa ki.. ..

Merhaba cananla;
Muayene olman iyi olmuş, umut vermesinden dolayıda senin adına çok sevindim arkadaşım , hocadan böyle şeyler duymak insanın moralini çok yükseltiyor. Tekrardan kan testi falan istemedimi ? Yaaa bende soracaklarımı hep unutuyordum sonradan artık not tutmaya başladım . Ordan kopya çekiyorum :) Düşük materyalinin sonucu bizimde baya geç çıkmıştı . İçini ferah tut inşallah birşey çıkmaz...

belizcim günaydın, haklısın benim tedavi sürecim biraz düzene girdi, darısı başınıza inşallah...tabii sonucu hayırlı olur inşallah hepimiz için...buraya gelmek fazladan vakit kaybı olmuş sanki, gerçi sebebini öğrenmek ve araştırmak için elbette gelmekle en doğrusunu yapmışsın ama bulunduğun yerde devam etmen hem zaman hemde psikolojin için sanki daha iyi bir karar olacak diye düşünüyorum. tabii iyi düşün için nerede daha rahat olacaksa öyle yapmalısın canım. allah yardımcın olsun...güzel haberler verirsin buradan inşallah....
güzel düşüncelerinden dolayı teşekkür ederim, sizler benim durumumu bilen eşimden sonra tek dert ortaklarımsın, sıkıntılar paylaşılınca azalırmış derler, bizde biraz olsun burada birbirimize destek olup, deneyimlerimizden yararlanıp rahatlıyoruz belizcim. öpüyorum canıma.s.

Günaydın şencim,
İnşallahhhh arkadaşım. Gerçekten bende burada birşeyler paylaştıkça çok rahatlıyorum, yaşamayanlara bu duyguyu anlatamıyorsun :sm_confused:
Haftaya eşim geliyor hayırlısıyla inşallah. Hemen dr gidip tedaviye başlamak lazım,yumurta takibi ,testler ,iğneler,ilaçlar , uzun soluklu bir maraton başlıyacak bakalım hayırlısıyla kafamçokkarıştı Bende öpüyorum arkadaşım ...Kendine iyi bak...

ayşecim, bugün histeroskopin var biliyorum, umarım sıkıntısız ve çok başarılı geçer. gönlümüz seninle...öpüyorum...

Ayşecim bende sana şimdiden çok geçmiş olsun diyorum, inşallah senin için bir dönüm noktası olur.Sevgiler...

suan cza depolarının hiçbirinde bulunamıyor izmirde clexne:çok üzgünüm:sebebide ithalatcı firma ilacı yurtdısından ithal edemiyormus..doktorcumda onun yerine işte frexiparin 0.4 verdi..o bile suan tükenmek üzere..cünkü clexne kullanana hamileler,kalp ve böbrek hastaları iğneyi bulamadıkları için bu iğneye yüklenmşler..piyasada frexparinde tükenmek üzere yani duyurulur:çok üzgünüm:şimdi cuma günü gidicem yeniden bu iğne için sağlık kurulu raporu alıcam..:oklava:

Merhaba Celen35; bu kadar stres yapma arkadaşım, bak hamileymişsin dikkat etmen gerekiyor. Heparin iğnesinin tamamen kaldırılması söz konusu olamayacağına göre ( en azından kalp rahatsızlıkları olanlar için şart) bir marka olmazsa alternatifini muhakkak temin ederler. Kendine iyi bak sevgiler....

Sevgili Şencim ;

Seni hep adın gibi şen hissetmek istiyoruz. Tanışmasak da buradan pozitif enerjini hissediyorum ben inanki. Senin iyi olman bizi hem mutlu ediyor hem de umut verici oluyor.

Soğuk algınlığınla ilgili , bir programda dinlemiştim. Hamile bayanlar ve küçük bebekler uygulayabiliyormuş. Okaliptus yağından biraz kaynamış suyun içine koyuyorsun onun buharı solunumu filan rahatlatıyormuş . Uyuduğun odaya başucuna koyabilirsin ben zaman zaman yapıyorum , saman nezlem olduğu için. Ayrıca elma tarçın limon kaynatabilirsin . Başın ağrıyorsa nane yağı sürerek masaj yapabilirsin. Naçizane tavsiyelerim bunlar.. İyilikler diliyorum , sevgiler..

Ayşecim ; histereskopin nasıl geçti? Umarım iyi hissediyorsundur . İlk histereskopide anestezi bana çok ağır gelmişti. Bir de damar yolu bulunamayınca elimden damar alınmıştı o da apse yapmıştı. Neyse ikincide o kadar sorun yaşamadım. Umarım seninki başarılı geçmiştir. Fazla bekleme süresi de vermez. Bana 3 ay deyince bayağı moralim bozulmuştu.Ama gelip geçiyor işte , bu ay denemelere başlıyoruz bakalım. Duaya ve iyi dileğe ihtiyacım var duyurulur.

Haberlerini bekliyorum. Çok sevgiler...

celencim, bu sabah hafif bir baş ağrısıyla uyandım akşam birşeyim yoktu, azıcık ateşimde var galiba..ne yapsam??dün kermes vardı orada birlerinden grip falan kapmamışımdır inşallah...birde benim polen alerjim var acaba o mu sebeb oldu bu ağrıya diye düşünüyorum malum bu ara havalar tam alerji havası...ilacım var düzenli kullandığım ama bu yıl hiç kullanmadım...gebelikte kullanılmıyor...sende de oluyor mu baş ağrısı???

canımın içi cok gecmiş olsun..o alerjik durum bendede hamileliğimde cıktı..sabahları özellikle hapsurmaktan bi hal oluyorum..ama doktorcuma sormadım gerek duymadım sabah olan ve gecen bi durum die..basağrısına gelince ben zaten normalde migren hastasyım..hamilelikte gecer dendi..ama nerdeee..başağrısız bir günüm yok nerdeyse..cok siddetli durumlarda patates bağlıyorum kafama ve uyumaya calısıyorum..yada karabiberli pamuğu duymusundur..onu uygukluyorum..ama o dayanılmaz durumlarda..15 dk da etkisini gördüm vben..buarada bugun hastaneye gittim..iğneler için..clexne şimdilik yok..ama en garibi artık fraxiparinde yok:oklava:bügün sadece 6 kutu alabildim..doktorcum 20 ser kutu yazıyor..buda beni 40 gün idare ediyor..sipariş verildi şimdi izmirin cevre illerinden p.tesiye kadar kalan 14 kutu toplanıyor..17 hazirandan önce eczacımı yeniden arıycam piyasada hangi iğne varsa onu alıcam:kızgın: şenc,m buarada grip olayınıda söölim sana ..ben 10, haftamda cok ağır gribe yakalndım..allahım bidaha ne sizelere nede bana bööle bi grip yaşatmasın..belki de ömrümün en ağır giribiydi..ilaçsız olduğu için:çok üzgünüm: ama dayanamayıp doktoruma gittim..o da bana 1000 mg lık bi antiiyotik yazdı..sadece onu kullandım..ama yanında baska bişe olmadığı için sadece boğaz ağrısını kesti..öksürüğü olanlarada burdan tavsiyem ılık suyun içine 1 tatlı kaşığı bal ve 4-5 damla limon suyu sıkıp için..günde istediğiniz kadar içebilirsiniz...özellikle yatarken..öksürüğü 3 en fazla 4 günde kesiyor...

Merhaba Celen35; bu kadar stres yapma arkadaşım, bak hamileymişsin dikkat etmen gerekiyor. Heparin iğnesinin tamamen kaldırılması söz konusu olamayacağına göre ( en azından kalp rahatsızlıkları olanlar için şart) bir marka olmazsa alternatifini muhakkak temin ederler. Kendine iyi bak sevgiler....

haklısın belizcim ama her iğne deiştirmemde ben hastaneden yeniden rapor cıkartıorum sağlık kurulundan.ben bu iğneyi kurul raporuyla alıyorum..bu da benm butun günümün hastanede gecmesine eve hasta dönmeme sebep oluyor..zaten hastaneye sağlam giden hasta cıkıyor:oklava: allah ne muhtac etsin ne eksik etsin:dilcikar:

slm arkadaşlar,
şen, beliz ve papatyasüreyya iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. canlarım sabahtan oldum histeroskopi ve şu an evde dinleniyorum. kolay bir operasyondu. rahim filmi çekilirken daha çok zorlanmştım. anestezili olduğu için hiç sıkıntım olmadı. bu arada rahimde yapışıklık yokmuş minimal septum varmış onu kesmişler. cumartesi günü hocaya gideceğim kontrol için. operasyondan sonra göremedim bugün kendisini. bakalım ne önerecek. umarım hepimiz bir an önce kavuşuruz miniklerimize. dualarım hepimiz için.

sevgili papatyasüreyya,
bana operasyondan sonra hiç antibiyotik önermediler. gazide her operasyondan sonra öneriyorlardı. hatta hsg çekildiğim yerde de önermişlerdi. sana önermişlermiydi antibiyotik. yoksa rutinde vermiyorlarmı merak ettim. tedbir olsun diye yine de kullansammı bilmiyorum. kararsız kaldım.
bu arada umarım kısa zamanda sonuç alırsın ve sende paylaşırsın bizlerle.

Back