• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

celenim inşallah Allah nasip etsin işi gücü bıraktır sayarız tekmeleri :dance:sen dedikçe içim umutlanıyor. sağol canım ya:)))))))) valla gelmek isteyene gel demek lazım di mi. prenses abla olur artık:dance: bu arada daha üçüncü aydayız ama göbekte yer kalmadı dün iğne biraz zor girdi sanırım sertleşen yerlerden kaynaklanıyor. çok altlara inmek istemiyorum bebek oralardadır diye. ikişer parmak hizasından göbek deliğinin vurmaya çalışıyorum. acaba artık bacağa geçiş mi yapsam onu da hiç denemedim. kendim vuruyorum ya bacak nasıl olsak biri gösterse vururum heralde
nazlıcım göbek deliğinden 4 parmak ölç.ben son zamanlar kasığa dooru vuruordum.dokktorumun sözü üzerine.bebeğe iğnenin gelmesi için ucunun 15cm olması gerekir demişti..bacakta kolay.dizden ve kasıktan 4 parmak ölcüp arada kalan bosluğ VURUOSUN DİKbi şekilde.

sağolun arkadaşlar, yeni gittiğim dr. bu işi biliyor :) benden önce giren hastasıda bizim gibiymiş önceden 5 düşüğü varmış be şimdiki 32 haftalık hamileymiş gördüm orada hastasınıda :)
şimdiki dr.um alsancak devlet hastanesinde Burak Ağca diye bir dr. Alsancakta muayenehanesi var. çok temiz ve düzenli. İstediğiniz saatte hemşireye ve bana ulaşın deyip telefon numaralarını verdiler. ilk iğnemide orada yaptılar ve nasıl vurmam gerektiğini gösterdiler. Umarım herşey güzel olur....
Heyet raporunuda bugün çıkardım. iğnelerimide alıcam...

Umarım hepimiz güzel haberlerle devam edeiz yolumuzaa

Herkese teşekkür ederim :)[/QUOTE
canım çok sevindim,heyet raporunu nasıl çıkardın devlet hastanesinden.hamile kalınca çıkardıklarını biliyorum ama benim elimde özelde yaptırdığım testler var hamile kalınca onlara bakıp mı çıkarcaklar yoksa onlarda tahlil yapıyor mu,ben daha önce 9 eylüle gitmiştim 3 düşük öncesi bu tahlilleri yapmadılar bana.şimdi hamile kalınca hastanelerde sürünmek istemiyorum.

9 eylül bana 7 kayıptan sonra test yaptıkötükedihüso onuda prof lar yapmadı asistan yaptı:mymeka:

esercim sen hastaneyemi gittin yoksa özelinemi eğer özeline gittiysen ne kadar ayrıca dr un tel verirsen bende ona gidebilirim belki sen araştırmış olmalısın dr sordunmu benim gibi hastalarınız oldumu diye nasıl davranıyor samimi mi
off dr çok önemli dr iyi olunca herşey iyi gider gibi geliyor bana

inş yolunda gidder herşey bu sefer yalnız hemotolog önerisi oldumu bunu merak ettim yada sen söyledinmi?

bende çok araştırdım dr. Ve içime en yatanı buydu. devlet hastanesinin dr.u olmasıda çok ii. özeline gittim durumumu anlattım neden ona gittiğimi söledim ve güvenmek istediğimi söledim. o da bana hastalarından bahsetti( bizim durumumuzda olanlardan). sonra heyet raporuda zor olay değil bu sabah hastaneye gittim yapılması gereken tahlil ve tetkikleri yazdı hemen heyet raporu için yazı yazdı ve işlerim çabucak halloldu. özeline giden hastalarını tanıyor ve hemşirelerede hastam diyor. böle olması daha ii. telefonunu vereyim kendisiylede görüşürsünüz. ben şimdi iş yerimdeyim. çantam dışarda sonra yazayım... muayene140 alıyor. dışarıya göre iyide.. 170 civarı dışarıda ve tahlili özelden istiyorlar.

merhaba kızlar..bu konuda bilgili olduğunuzdan size sormak istedim, netten araştırdım biraz ama bi sonuç alamadım.27 aydır hamile kalmak için çabalıyorum, ikimizde de bi sorun görünmüyo. ama sorum şu ben 3 yada 4 kez adet günümden 2-3 gün sonra adet oldum ve bu dönemlerim çok sancılı geçti( ki evlenmeden önce hiç sancım olmazdı benim ) ve baş parmağım kadar büyük bi pıhtı düşüyo..ben de acaba bende de kan pıhtılaşması gibi bi sorun mu var diye düşünüyorum..cevap verirseniz çok sevinirim..
Sevgili şimal, anlattıkların bana ilk hamileliğimi hatırlattı...

Ben adet tarihime 1 hafta kala kadın-doğumcuya girmiştim , başka bi sorunla ilgili...Doktorum da gebelik denediğimi bildiği için ilaç vermeden önce bi gebelik testi yapalım dedi...Ve adet tarihime 1 hafta kala hamile olduğumu öğrendim...Sonra adet tarihim geçtikten birkaç gün sonra düşük kanamam başladı...Aynen anlattığın gibi sosis gibi mi diyeyim , küçük parmak gibi saydam kaygan bi parça düştü ...Hatta ben inceleme yapılır diye doktora götürmek için sakladım bi yere kaldırdım.. Sabah bi baktım un ufak olmuş , tozlaşmış...Normal adet kanaması görür gibiydim yalnız daha şiddetli sancı vardı , yani şiddetli bi adet sancısı gibiydi...Sonuçta düşük yaptığım için çok üzüldüm tabiii. ..

Doktorum da birçok kişi farkında olmadan düşük yapıyor , biraz gecikmiş şiddetli bi adet sancısı zannedip düşük yapıyorlar demişti...Gerçekten de 1 hafta önce tesadüfen test yapmamış olsaydım , ben de adet tarihim biraz gecikti , bu sefer şiddetli geçiyor diye düşünüp geçebilirdim...

Bunu şunun için anlattım...Yoksa düşük mü yaptım diye endişelenme , korkma ...Ama gebelik deniyorsan , vücudundaki değişikliklere karşı uyanık ol ...Normalde adet tarihlerin çok düzenli midir , tam gününde mi olur? Eğer öyleyse 1-2 günlük gecikmede hemen test yaptır... ( kan testi , 5-6 gün önce bile çıkabiliyor ) Adet kanamandaki değişikliği de doktoruna bildir... Belki başka bi sorun vardır , düzeltip öyle hamile kalırsın...

Herşey gönlünce olur umarım...Gebelik denediğin için aklında bulunsun diye yazdım...Sevgiler...

herkese merhaba ben deben yeni üye oldum bu tpic çok ilgi çekti çünkü bende 2.5 aylık bebeğimi kaybettim kalbi durdu ve kürtaj oldum incelemeler yapıldı dr hiç bişey çıkmadığını ilk gebeliklerde bunun normal olduğunu söyledi fakat hamile kalmadan 2 ay önce coraspin kullanmamı söyledi ve birdaha hamile kaldığımda hamilelik boyunca kullancağımı söyledi ama direkt olarak kanda pıhtılaşma olduğunu söylemedi kafam çok karıştı burdan okuduğum kadarıyla pıhtılaşm avarsa aspirin yeteli olmuyo iğne kullanmka gerekiyo şu an ahmile değilim ama korkuyorum aynı şeyleri yaşamaktan hamile kalmadan test yaptırsam belli olur mu acaba pıhtılaşmaolup olmadığı cvp yazarsanız çok mytlu olurum Rabbim hepinize bebeklerinizi sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin

herkese merhaba ben deben yeni üye oldum bu tpic çok ilgi çekti çünkü bende 2.5 aylık bebeğimi kaybettim kalbi durdu ve kürtaj oldum incelemeler yapıldı dr hiç bişey çıkmadığını ilk gebeliklerde bunun normal olduğunu söyledi fakat hamile kalmadan 2 ay önce coraspin kullanmamı söyledi ve birdaha hamile kaldığımda hamilelik boyunca kullancağımı söyledi ama direkt olarak kanda pıhtılaşma olduğunu söylemedi kafam çok karıştı burdan okuduğum kadarıyla pıhtılaşm avarsa aspirin yeteli olmuyo iğne kullanmka gerekiyo şu an ahmile değilim ama korkuyorum aynı şeyleri yaşamaktan hamile kalmadan test yaptırsam belli olur mu acaba pıhtılaşmaolup olmadığı cvp yazarsanız çok mytlu olurum Rabbim hepinize bebeklerinizi sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin
Sevgili gamzegül , hamile kalmadan test yaptırarak belli olur pıhtılaşma sorunun olup olmadığı...Trombofoli tetkikleri denilen birtakım tetkikler yaptırman gerekiyor...Üniversite Hastanelerinde yapılabiliyor bildiğim kadarıyla... Hatırladıklarımdan bazıları ( Faktör 5 , Faktör 5 leiden , protein C , protein S , mthfr ) Doktorun yönlendirecektir herhalde , trombofoli paneli denilen testler...Sevgiler...

bekarmısın?

papatya süreyya çok teşekkür ederim en yakın zamanda yaptırayım inş o testleri doktorum söylemedi kürtajdan sonra tedbiren dedi coraspin kullanımını ama rahat etmek için yaptırmam lazım çünkü bir düşükle çok fazla tahlil yapmıyorlar çok teşekkürler tekrar

merhaba gamze bende 2 tane düşük yaptım ve yapılan testlerde bende de birşey çıkmadı doktor hamile kalmadan önce coraspin kullanacaksın dedi bana ve devam edecekmişim hamileykende ayrıca iğnede vurulabilir mişim doktorlar bir sebep yoksa bile coraspin ve iğneyi veriyor çünkü bazı testlerde pıhtılaşma anlaşılmayabiliyormuş öyle dedi doktorum ben faktör 5i falan yaptırdım ve buna benzer bir sürü test birşey çıkmadı ama bana da sana verdiklerini verdi doktorum eğer bu konu da yeni birşeyler öğrenirsen ve bana da söylersen çok sevinirim..

merhaba gamze bende 2 tane düşük yaptım ve yapılan testlerde bende de birşey çıkmadı doktor hamile kalmadan önce coraspin kullanacaksın dedi bana ve devam edecekmişim hamileykende ayrıca iğnede vurulabilir mişim doktorlar bir sebep yoksa bile coraspin ve iğneyi veriyor çünkü bazı testlerde pıhtılaşma anlaşılmayabiliyormuş öyle dedi doktorum ben faktör 5i falan yaptırdım ve buna benzer bir sürü test birşey çıkmadı ama bana da sana verdiklerini verdi doktorum eğer bu konu da yeni birşeyler öğrenirsen ve bana da söylersen çok sevinirim..

çok sağol içim biraz rahatladı bende son kontrole gittiğimde küçük bi kist var dedi dr şimdi onun tedavisi başladı kontrol için gidicem doktora yakında o zamana doktora daha detaylı sorucam sana da söylerim doktorun söylediklerini umarım bişey yoktur sana da Rabbim yaşatmaz birdaha böyle bişey

kızlar benim de 16 haftalık ve 17 haftalık 2 kayıbım oldu.birçok tahlil gen analizi ve rahim filmi yaptırdım.herşey normal.beebeğe otopside yapıldı.oda normaldi.fakat MTHFR homozigot 677TT Antitrombin III 536 çıktı.bu konuda bilgisi ve tecrubesi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.tekrara hamile kalmaktan ve aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum.ama bende anne olmak istiyorum.:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

kızlar benim de 16 haftalık ve 17 haftalık 2 kayıbım oldu.birçok tahlil gen analizi ve rahim filmi yaptırdım.herşey normal.beebeğe otopside yapıldı.oda normaldi.fakat MTHFR homozigot 677TT Antitrombin III 536 çıktı.bu konuda bilgisi ve tecrubesi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.tekrara hamile kalmaktan ve aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum.ama bende anne olmak istiyorum.:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

mrb cnm insallah yüce rabbim bir daha yaşatmaz bebeklerin ilerleyen haftalarda ölmüs daha zor olmstur senin için genelde çoğunun erken haftalarda ölüyo rahim filmi cektirdim demisinya peki cekerlerken ağrı oluyomu merak ettim nasıl yapıyorlar kib

mrb cnm insallah yüce rabbim bir daha yaşatmaz bebeklerin ilerleyen haftalarda ölmüs daha zor olmstur senin için genelde çoğunun erken haftalarda ölüyo rahim filmi cektirdim demisinya peki cekerlerken ağrı oluyomu merak ettim nasıl yapıyorlar kib

rahim filmini ben anestezisiz çektirdim canım.ağrılı oluyor ama dayanılmayacak bir ağrı değil.düşük sancısının yanında hafif kalır.toplam 10 dk sürüyor zaten.korkulacak birşey değil.

[/QUOTE]
canım çok sevindim,heyet raporunu nasıl çıkardın devlet hastanesinden.hamile kalınca çıkardıklarını biliyorum ama benim elimde özelde yaptırdığım testler var hamile kalınca onlara bakıp mı çıkarcaklar yoksa onlarda tahlil yapıyor mu,ben daha önce 9 eylüle gitmiştim 3 düşük öncesi bu tahlilleri yapmadılar bana.şimdi hamile kalınca hastanelerde sürünmek istemiyorum.[/QUOTE]
Heyet raporunu , ilk önce dr.un özeline gittim ordanda hastaneye gel dedi. gittiğimde heyete sevkidir diye yazı hazırladı heyete götürdüm( küçük oda gibi bir yerde yazı hazırlanan bir ortam) ordan yazı hazırlayıp imzaladılar tekrar dr.a gittim kaşeleyip imzalıyor en sonda başhekim di sanırım ona gönderdiler imza kaşe için. onlar sisteme girmişler ben eczaneye gidene kadar eczaneden ilaçlarımı da aldım.

elinde önceki durumlarına ait tahliller varsa onlarıda değerlendiriyor dr.lar muhakkak yanında götür onlarıda :)

Y ARKADAŞLAR BEN ÇOK AĞIR GRİP OLDUM BOĞAZLARIM BERBAT,inşallah kötü bişi olmaz tamda iğnelere başladım 2 gündür. bu arada karnım morarmaya başladı normal mi bu... bşrde kendine iğneyi yapabilen var mı ben cesaret edemiyorum. LÜTFEN CEVABINIZI BEKLİYORUM :(

Arkadaşlar nerdesiniz herkes nereye kayboldu ben dr.dan geldim. 4+6 günlük hamileymişim... kesesi oluşmuş ve iyi dedi. ilk iğnemi bugün vuruldum. dr. tavsiyesinde bulunabilirim izmirdekiler için. dr.bilgili ve tecrübeli. istediğiniz an ulaşabilirsiniz. hadi ama herkes nereye kayboldu.

canim hayirli olsun insallah cok sevindim sorunsuz bir hamilelik gecirmeni dilerim

Y ARKADAŞLAR BEN ÇOK AĞIR GRİP OLDUM BOĞAZLARIM BERBAT,inşallah kötü bişi olmaz tamda iğnelere başladım 2 gündür. bu arada karnım morarmaya başladı normal mi bu... bşrde kendine iğneyi yapabilen var mı ben cesaret edemiyorum. LÜTFEN CEVABINIZI BEKLİYORUM :(

geçmiş olsun canım. dikkat et ateşin çıkmağı sürece panik yok. benimde oldu daha erken dönemde portakal suyu iç. evşn içini sık sık havalandır mikroplardan kurtulmak için. iğne için telaşlanma morarması normal. ben kendim yapıyorum artık çok morartmadan vurmayı öğrendim göbekten ama yakında bacağa geçerim. vurmadan önce parmaklarınla göbeğini sıkıştır, iğneyi vurduktan sonra çok ovalamadan bastır.ama bazen morarıyor panik yapma .

Back