merhaba kızlar..bu konuda bilgili olduğunuzdan size sormak istedim, netten araştırdım biraz ama bi sonuç alamadım.27 aydır hamile kalmak için çabalıyorum, ikimizde de bi sorun görünmüyo. ama sorum şu ben 3 yada 4 kez adet günümden 2-3 gün sonra adet oldum ve bu dönemlerim çok sancılı geçti( ki evlenmeden önce hiç sancım olmazdı benim ) ve baş parmağım kadar büyük bi pıhtı düşüyo..ben de acaba bende de kan pıhtılaşması gibi bi sorun mu var diye düşünüyorum..cevap verirseniz çok sevinirim..
Sevgili şimal, anlattıkların bana ilk hamileliğimi hatırlattı...
Ben adet tarihime 1 hafta kala kadın-doğumcuya girmiştim , başka bi sorunla ilgili...Doktorum da gebelik denediğimi bildiği için ilaç vermeden önce bi gebelik testi yapalım dedi...Ve adet tarihime 1 hafta kala hamile olduğumu öğrendim...Sonra adet tarihim geçtikten birkaç gün sonra düşük kanamam başladı...Aynen anlattığın gibi sosis gibi mi diyeyim , küçük parmak gibi saydam kaygan bi parça düştü ...Hatta ben inceleme yapılır diye doktora götürmek için sakladım bi yere kaldırdım.. Sabah bi baktım un ufak olmuş , tozlaşmış...Normal adet kanaması görür gibiydim yalnız daha şiddetli sancı vardı , yani şiddetli bi adet sancısı gibiydi...Sonuçta düşük yaptığım için çok üzüldüm tabiii. ..
Doktorum da birçok kişi farkında olmadan düşük yapıyor , biraz gecikmiş şiddetli bi adet sancısı zannedip düşük yapıyorlar demişti...Gerçekten de 1 hafta önce tesadüfen test yapmamış olsaydım , ben de adet tarihim biraz gecikti , bu sefer şiddetli geçiyor diye düşünüp geçebilirdim...
Bunu şunun için anlattım...Yoksa düşük mü yaptım diye endişelenme , korkma ...Ama gebelik deniyorsan , vücudundaki değişikliklere karşı uyanık ol ...Normalde adet tarihlerin çok düzenli midir , tam gününde mi olur? Eğer öyleyse 1-2 günlük gecikmede hemen test yaptır... ( kan testi , 5-6 gün önce bile çıkabiliyor ) Adet kanamandaki değişikliği de doktoruna bildir... Belki başka bi sorun vardır , düzeltip öyle hamile kalırsın...
Herşey gönlünce olur umarım...Gebelik denediğin için aklında bulunsun diye yazdım...Sevgiler...