• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

umutsevgim geçmiş olsun canım seni teselli etmeye çalışmayacağım çünkü tesellisi yok benimde aynı şekilde oldu biliyorsun bir ay oldu yeni düşük yapalı üstelik iğne ilaç herşeyi kullandım yılmak yok yeniden başlıyorsun şimdi senin faktörün neydi ve yeniden test yapıldımı sana bunlar çok önemli lütfen yaz ve sakın yorulma

slm kızlar uzun zamandır yoktum buralarda guzel seyler yazmak vardı ama olmadı yıne yılbasında bebegımle bırlıkte gırdık hamıleydım yaniiii. tamam dıyodum olacak bu sefer ama gordugum o ruya hep benı korkuttu.....ama yıne olmadı elımden gelen herseyı yaptım en ıyı dr gıttım olmadı cunku bı sebep yok ve bugun 4. melegımde ucup gıdecek ellerımden bu nasıl acı nasıl anlatılır mevlam yıne kısmet etmedı ıste olmayınca olmuyo yoruldum tukendım artık rabbım yardımcımız olsun......

canım bitanem.allahım sabır versin sabrınında karsılığını versin.olucak umutcum.emin olucak.ama allahım ne zaman izin verirse..ama n olur sen umudunu yitirme.sana secilmiş bir melek gelicek cennetten.rabbim yardımcın olsun..

umutsevgim geçmiş olsun canım seni teselli etmeye çalışmayacağım çünkü tesellisi yok benimde aynı şekilde oldu biliyorsun bir ay oldu yeni düşük yapalı üstelik iğne ilaç herşeyi kullandım yılmak yok yeniden başlıyorsun şimdi senin faktörün neydi ve yeniden test yapıldımı sana bunlar çok önemli lütfen yaz ve sakın yorulma

sevgili sülal sanada geçmiş olsun.inşallah rabbim bidaha yaşatmaz.peki sen kaç haftalık kaybettin.tedavin neyd.

Sevgili umut-sevgim , çok geçmiş olsun..Çok üzüldüm , ardarda yaşanan kayıplardan çok kötü etkilendim ben...Umarım bir an önce toparlanırsın , Allah tekrarını yaşatmasın diyorum , başka da söyleyecek söz bulamıyorum...Tekrar geçmiş olsun...

slm smmm 06;
ben ilk sinan beyle başladım ...pıhtılaşma problemimi o bulmuştu. yapılan tahlilller sonucunda mthfr 1298 heterezigot ve homosistein değerim 9.7 çıktığı için metioninden sınırlı diyet vermişti..... tabi klasik folbiol , coraspin,ve beccozme -c .... yapan arkadaşlar bilir diyeti sadece sinan bey veriyor ve uygulaması çok zor... bizde eşimle araştırdık lütfü beyinde fikrini almaya karar verdik... kendisi son derece kibar , tam bir beyfendi... cihazları uzay üssü gibi... son derece güven verici bir tavrı var.. seni sonuna kadar dinliyor ....sorduğun her soruya sakince sen ikna oluncaya kadar cevap veriyor.. kısacası tecrübeli ve pozitif bi hekimm.....yalnız eşimle bizim takıldığımız bir nokta oldu lütfü beyde... tüm soruları biz sorduk... zaten daha önce sinan beye gittiğimiz için zaten hemen her şeyi bilerek gittik... oda bizi dinledi... ama bizim söylediklerimiz haricinde en ufak bir cümle bile kurmadı.... hekimlik anlamında bizi ilk defa ona gitseydik tatmin etmeyecekti... çünkü ona göre pıhtılaşma türkiyede sokaktaki her 3 insandan 1 inde var.... ve bir çoğu bunun farkında bile olmadan sağlıklı doğum yapabiliyor.... ben 2 kere kayıp yaşadım... çok ısrar ettiğim için gebelik başlayınca fraxiparin 0.3 kullanabilirsin dedi... yani ona göre gerek yokta benim içim rahat olsun diye verdi iğneyi....buda bize pek güven verici gelmedi....
ücret konusuna gelince... ilk gidişinde 230 ytl veriyorsun.. sonraki gidişlerinde 200 alıyor... her muayeneye gittiğindede ücret ödüyorsun... yani oldukça pahalı ....sorularına cevap verebildimmi bilmiyorum ... sormak isteğin bişey olursa yine cevaplarım canım...

Arkadaşlar ; Ecesem'in mesajındaki bi noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum...

Biliyorsunuz Metonin Diyeti konusunda hepimizin kafası karışıktı ve her doktorun farklı uygulaması vardı diyet verip vermemek konusunda...Sadece homozigot durumunda olanlara diyet verildiğini zannediyorduk...

Daha önce bi arkadaşımız Lütfü beyle görüşmesinden bahsetmişti ve Lütfü bey'in "diyetin homozigot ya da heterezigot olmakla değil homosistein seviyesi ile ilgili olduğunu " söylediğini yazmıştı...Biraz internetten baktım , homosistein bir aminoasit-protein türeviymiş , folik asit eksikliği homosisteinin yükselmesine neden oluyormuş , homosistein seviyesinin düşürülmesi için yüksek doz folik asit , B6, B12 vitamini tedavisi ile metioninden sınırlı diyet veriliyormuş..Zaten metionin diyetine baktığımız zaman , protein içeren yiyeceklerde kısıtlama verildiğini görüyoruz...( Süt , yoğurt , et , soya , yumurta gibi protein değeri yüksek yiyecekler az miktarda tüketilebiliyor.. )

Ecesem de mesajında MTHFR de heterezigot olduğunu , homosistein seviyesi yüksek olduğu için metionin diyeti verildiğini yazmış...

Bu durumda homosistein seviyemiz yüksek ise ( hatta yüksek olmasa bile tedbir olarak bence ) heterezigot ya da homozigot hepimizin metionin diyeti yapması gerekiyor sanırım...

Bu konuda fikirlerimizi paylaşalım isterseniz...Sevgiler...

umutsevgim topla kendini arkadaşım
sakın pes etme
rabbim bizimde yüzümüzü güldürecek
ne olu bırakma kendini
eşin için ve kendin için

Tesekkur ederım arkadslar guzel dıleklerınız ıcın allhım kımsenın sevıncını yarıda bırakmasın kısmet ıste.....selvıhan canım ben lutfu hocanın hastasıyım yapılan tum tahlıllerde hıc bır problem bulunmadı bunun ıcınde ıgne flan kullanmadım 3. Gebelıgımde kullanmıstım o da bı ıse yaramadı ınsallah bebısını saglıcakla kucagına alırsın opt canım

umutsevgim öncelikle çok üzüldüm inan bunları hepimiz yaşadık benimde 3 düşüğüm var ama geçen zaman lehimize işliyor seneler geçtikçe bunu daha iyi anlıyorum.arkadaşlara katılıyorum şu an güçlü olmamız gerek. Allahımın izniyle bu sınavı başaracağız.ama şu an sabır gerekli bizlere.biraz önce biryerde duydum düşük yapan annelerin bebekleri cennete çağırırmış annelerini.o yüzden düşük yapanlar üzülmesin deniyordu.birbirimize dua etmekten başka çaremiz yok.görüşmek üzere...

papatyasüreyya canım dediklerine katılıyorum benim homosisiteinim 11,6 felandı.hamile kalmadan önce diyet ve ilaçlar felan son düşükten sonra 7,2 oldu.ama son 2 senedir çok sıkı yapmıyorum diyeti şu an ne bilmiyorum.inşaallah bizlerde bebklerimizi kucağımıza tez zamanda alırız sevgiler...

Tesekkur ederım arkadslar guzel dıleklerınız ıcın allhım kımsenın sevıncını yarıda bırakmasın kısmet ıste.....selvıhan canım ben lutfu hocanın hastasıyım yapılan tum tahlıllerde hıc bır problem bulunmadı bunun ıcınde ıgne flan kullanmadım 3. Gebelıgımde kullanmıstım o da bı ıse yaramadı ınsallah bebısını saglıcakla kucagına alırsın opt canım

canım bende 3. gebeliğimde 0,4 lük clexane,folbiol 5mg,aspirin100mg,deltacortil5mgve progestan kullandım 3x2 yani baya fazla ama olmadı işte bebeğimin kalbinin durduğu gün gün hemen antifaktör xa diye bir kan testi yapıldı bana ve pıhtılaşma düzeyim o gün sabah iğne vurulmuş olamama rağmen çok fazla çıktı ki benim sorunum sadece mthfr heterezigottu sen iğne kullanmasam bile olur demişlerdi düşün yani şimdi ise 0,8 veya 0,12 lik iğnelerden bahsediyorlar ve aynı gün birde pa1 testi vermiştim onun sonucunu henüz almadım sana herhangi bir test yapıldımı acaba seninkide iğnenin dozu konusunda olabilirmi asıl bundan sonrası önemli benim için tedaviye rağmen bebeğine kavuşamamış dördüncü arkadaş oldun sitede sen artık bizim durumumuzdakiler için yeni bir dönem başlıyor bence doktorumda öyle söylemişti son düşüğümde sık kürtaj etkiliyormuş pıhtılaşma düzeyimizi her bir dahaki seferinde bir öncekinden kötü oluyoruz yani gittiğim muayenehanede ben iğneye rağmen başaramamış 4. hastası olduğumu ve şimdi de bu sorunla karşılaştıklarını ve hiç telaşlanmamam gerektiğini mutlaka olacağını sadece biraz daha zor olacağını benim kendimi sağlam tutmamı istediğini söylemişti sende hemen silkelen kendin için şimdiden sonra ne yapabilirsin onu araştır canım ve lütfen bizide haberdar et mutlaka başaracağız allahın izniyle bundan sonrakini kucağıma alacağım ve bunlar kötü bir kabus olarak geride kalacak bu arada merak ettiğim kaç haftalıktı ve düşükmü yaptın yoksa kalbimi durdu senin meleğininde yeniden geçmiş olsun kendine dikkat et lütfen önemli olan sensin senin iyi olman sen olmazsan oda olamaz unutmaa.s.

bu arada ne zamandır yazamıyordum herkese selamlar sen nasıl oldun papatya süreyyacım atlatabildinmi ben baya iyi ihssediyorum öncesine göre sadece kilo problemim kaldı ama piskolojimi düzeltebildiğim için yakın zamanda onu da çözebilirim artık diye düşünüyorum nedense bundan sonrası içinde çok umutluyum artık her seferinde ünlü bir şairin dediği gibi "küllerimden doğuyorum, doğacağım" bıkmadan yılmadan önce ben bi iyi olayım bebişim için yeniden başlayacağım iyi olur inşallah hepimiz için sen korunmayı bıraktınmı bu arada

canım bende 3. gebeliğimde 0,4 lük clexane,folbiol 5mg,aspirin100mg,deltacortil5mgve progestan kullandım 3x2 yani baya fazla ama olmadı işte bebeğimin kalbinin durduğu gün gün hemen antifaktör xa diye bir kan testi yapıldı bana ve pıhtılaşma düzeyim o gün sabah iğne vurulmuş olamama rağmen çok fazla çıktı ki benim sorunum sadece mthfr heterezigottu sen iğne kullanmasam bile olur demişlerdi düşün yani şimdi ise 0,8 veya 0,12 lik iğnelerden bahsediyorlar ve aynı gün birde pa1 testi vermiştim onun sonucunu henüz almadım sana herhangi bir test yapıldımı acaba seninkide iğnenin dozu konusunda olabilirmi asıl bundan sonrası önemli benim için tedaviye rağmen bebeğine kavuşamamış dördüncü arkadaş oldun sitede sen artık bizim durumumuzdakiler için yeni bir dönem başlıyor bence doktorumda öyle söylemişti son düşüğümde sık kürtaj etkiliyormuş pıhtılaşma düzeyimizi her bir dahaki seferinde bir öncekinden kötü oluyoruz yani gittiğim muayenehanede ben iğneye rağmen başaramamış 4. hastası olduğumu ve şimdi de bu sorunla karşılaştıklarını ve hiç telaşlanmamam gerektiğini mutlaka olacağını sadece biraz daha zor olacağını benim kendimi sağlam tutmamı istediğini söylemişti sende hemen silkelen kendin için şimdiden sonra ne yapabilirsin onu araştır canım ve lütfen bizide haberdar et mutlaka başaracağız allahın izniyle bundan sonrakini kucağıma alacağım ve bunlar kötü bir kabus olarak geride kalacak bu arada merak ettiğim kaç haftalıktı ve düşükmü yaptın yoksa kalbimi durdu senin meleğininde yeniden geçmiş olsun kendine dikkat et lütfen önemli olan sensin senin iyi olman sen olmazsan oda olamaz unutmaa.s.

sagol canım benım benımkılerı hap 6 haftalıkken dusuyolar yanı kalp atıslarını bıle alamıyoruz dordude oyle oldu hıtereskopı falan tahlıller hıc bı problem yok yani bır tek o kadar ısrarlarıma ragmen esımde bı ınceleme yapılmadı bu sefer dr degıstırıp esımede baktıracaz ınsallah guzel gunler cok yakınımızda olur canım....

Sevgili Sülalcim , iyiyim teşekkür ederim...Toparlandım diyebilirim...Benim taktiğim , hiç olmamış farzedip , unutmaya çalışmak oldu...Bir de eşim ve ailem hep önemli olan senin sağlığın , sana birşey olmasın diye telkin ettiler...Onların ve sizlerin de desteğiyle şu an iyi hissediyorum çok şükür...Bu arada yeniden denemeye başladık...Bu ay olmadı , ama fazla üzülmedim inan ki...Sadece bayağı bi kötü üşütmüştüm... Gebelik denediğimiz için ilaç alamadım , zor iyileştim ...Biraz , boşuna sıkıntı çekmişim diye hayıflandım...

Sen de iyi hissediyorsundur umarım...Başta yaza kadar denememe kararı almıştın..Şimdi fikrin değişmiştir sanırım...Ben değil yaza kadar , hiç çocuk istemiyorum psikolojisine girmiştim..O ilk andaki psikoloji atlatılınca fikirler değişiyor...Fazla kilolarını dert etme ...Zaten ilk üç ay fazla kilo alınmıyor...Bir de öyle görünüyor ki metionin diyeti yapmak zorunda kalacağız...Biraz da yürüyüş yaparsın...Benim de 1-2 kilo fazlam var...

Umutlu olmak konusundaki fikirlerine aynen katılıyorum... Umarım umutlarımız gerçeğe dönüşür kısa zamanda ...Görüşmek üzere , sevgiler , öpüyorum...

redrose cum, canım benim çok geciktim ama ancak fırsat buldum inan...oğluşunu güle güle büyüt, gözün aydın, bahtı açık olsun...öpüyorum miniğini ve seni...sevgiler...

şen cim;çok teşekkür ederim.inşallah hayırlı, bahtı açık,sağlıklı evlatlar yetiştiririz.darısı tüm arkadaşların başına.sarılığımızı atlatamadık bir türlü.her hafta 3 gece hastanedeyiz.3. yatışımızdı bu hafta.bugün geldik evimize.düşüyor çıkıyoruz.3-4 gün geçmeden takrar yükseliyor.yenidoğan sarılığı diyor doktorumuz.sebep bulunamadı çünkü.inşallah gerçekten öyledir ve inşallah bu defa son yatışımız olmuştur.kızınında seninde iyi olmanıza sevindim canım.en kısa zamanda gaz probleminizde biter inşallah daha rahat edersiniz.ikinizide öpüyorum canım...sevgiler.

Redrosacim canim gözün aydin.
Allah bebisine uzun saglikli ömür versin canim.:ecrin_bebek:
Darisida Insallah bizim gibi bekleyenlere olur.

canım çok teşekkür ederim dileklerin için.amin inşallah darısı hayırlısıyla sizlerin başına.sevgiler...

slm kızlar uzun zamandır yoktum buralarda guzel seyler yazmak vardı ama olmadı yıne yılbasında bebegımle bırlıkte gırdık hamıleydım yaniiii. tamam dıyodum olacak bu sefer ama gordugum o ruya hep benı korkuttu.....ama yıne olmadı elımden gelen herseyı yaptım en ıyı dr gıttım olmadı cunku bı sebep yok ve bugun 4. melegımde ucup gıdecek ellerımden bu nasıl acı nasıl anlatılır mevlam yıne kısmet etmedı ıste olmayınca olmuyo yoruldum tukendım artık rabbım yardımcımız olsun......

canım çok geçmiş olsun.bu sondur inşallah.Allah'ım bir daha yaşatmaz inşallah.gerçekten bunun tesellisi çok zor ama biliyorsun güçlü olmak zorundasın.lütfen umudunu kaybetme.bir gün annelik duygusunu hepiniz yaşayacaksınız buna inancım sonsuz.en hayırlı zamanda bulur melekleriniz sizleride inşallah.sevgiler...

cok gecmis umut sevgim ne olur uzulme diyorum ama biliyorum ki bu cok zor sadece umudunu yitirme canim pes etmek yok yoluna devam hayirlisiyla ve tabiki saglikla seni cok opuyorum

şen cim;çok teşekkür ederim.inşallah hayırlı, bahtı açık,sağlıklı evlatlar yetiştiririz.darısı tüm arkadaşların başına.sarılığımızı atlatamadık bir türlü.her hafta 3 gece hastanedeyiz.3. yatışımızdı bu hafta.bugün geldik evimize.düşüyor çıkıyoruz.3-4 gün geçmeden takrar yükseliyor.yenidoğan sarılığı diyor doktorumuz.sebep bulunamadı çünkü.inşallah gerçekten öyledir ve inşallah bu defa son yatışımız olmuştur.kızınında seninde iyi olmanıza sevindim canım.en kısa zamanda gaz probleminizde biter inşallah daha rahat edersiniz.ikinizide öpüyorum canım...sevgiler.

canım benm gecmiş olsun.gece gündüz basucunda ışıldak yak kuzunun.bizim cemrenin ööle düştü sarılığı.florasan ışıldaklar varya.bide bebiş hangi odadaysa o odanında ışığını florasan yapın.hiç hastaneyle uğrasmassın gecirir ışıldak..

merhaba arkadaslar...bıze guzel haberler veren arkadaslrarımıza selvıhan ve dıger gebelere tesekkurler.cunku onları okuyunca ıcım umut doluyor. annelerımızın bebıs heyecanlarıda ıcıme sevınc akıtıyo.kaybı olan arkadaslarımız ıcınde bı o kadar uzulup umıtsızlıge kapılıyorum. o yuzden karmakarısıgım.umutlu ve kaygılı. yınede benım bu ısten anladıgım su.doktorlar kararsız bız kaygılı tahlıller karmasık.... tek bıldıgım bız bebek ıstıyoruz.ve bunun ıcın elımızden gelenı yapıyoruz dımı? doktorlara kosuyoruz.tahlıller yaptırıyoruz.denıyoruz. umutlanıyoruz.ılaclar alıyoruz.ıgnelere baslıyoruz.ee bızım elımızden gelen bu kadar.gerısı yuce rabbımıze kalmıs.elımızden gelen tum cabanın sonrasında kendımızı ona teslım etmek. ınanıyorum.olucak..bı gun ınsallah....hepınız kendınıze ıyı bakın...

Back