• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

kızlar aranıza yeni katıldım benim hikayeme gelince :) 2.5 yıllık evliyim evlendiğimde doğumkotrol hapıyla korunuyodum fakat 7 ay kullandıktan sonra bacağımda pıhtılaşmadan dolayı damar tıkanıklığı oluştu:( genetik tahliller sonucunda protrombin geni heterozigot olduğum ortaya çıktı ve kesinlikle doğum kontrol hapı kullanmamam gerekiyomuş şimdi bebek düşünmeye başladık ama öncesinde lütfü beye muayneye gitmeyi düşünüyorum gidenler varsa bilgi verebilirmi nasıl dr ii mi ücreti ne kadar gebelikte bende iğne kullancakmışım fakat merak ettiğim bizim gibi olanların gebelik şansı dahamı az ve iğne olupta düşük yapma şansımız varmış bunu duyunca iyice moralim bozuldu :(

ben ilk haftalar her öğünde 2 kez kullandım.kanama kesilince kesti doktorum.sonra 13. haftafa yine kanamam oldu.bu sefer alttan fitil olarak kullandım.sabah-öğle-aksam 2 tane vaginadan.eğer şikayetin varsa nazlıcım doktoruna danısarak fitil olarak kullan.ağızdan almaya göre etkisi daha fazla..kanaman bitsede doktor ne kadar dediyse o kadar kullan.tüm bunlar gecicek inşallah:Saruboceq: sağsalim kavusucaksınız meleklere:teytey:
ya selvihandan hiç haber aldınızmı.???

canım benim beni sormuşsun.buradayım çok şükür hamilelik iyi devam ediyorum fakat üç dört gündür mide bulantılarından ve kusmadan bişey yapamıyorum.canım benim gece bile uykudan uyanıp iki kez çıkardığım oluyor.mutağa giremiyorum canım benim bu dönemde sen neler yaptın yazarsan çok sevinirim.ben bukadar ağır geçireceğimi tahmin etmemiştim ama olsun allahıma binlerce şükürler olsun bebişimin sağlıklı olduğunun göstrgesiymiş.dr. öyle söyledi ve ilaçta önermediğini söyledi.bu yüzden deneyimlerinize ihtiyacım var.seni ve bebişini çok öptüm sevgilerle

Selvihancim iyi olduguna sevindim canim.
Allah yardimcin olsun. Sabahlari yataktan kalkmadan önce bir bisküvi yersen bu mide bulantisini bastiriyormus.
Günde 5 defa azar azar yemek yemeye calis canim. Bu hassas dönemde ögünler sadece 2 olursa buda iyi degilmis.Insallah kisa zamanda bunaltin düzelir canim.

merhaba kızlar, bi kaç gündür yazamadım. hamilelere bi sorum olacak, igneyi yaparken ilaç bazen gitmiyor. yani enjektor itilemiyor, eşim çok zor enjekte edebiliyor:uhm:
bunu yaşayanlar varmı? neden oluyor acaba?
bir de bi kaç gündür kasıklarımda agrı oluyor özellikle sag kasıgımda. benneyaptımki 24 haftalık oldum. artık böyle agrıların olur diyoorlar ama ben yinede korkuyorum

Selvihancim iyi olduguna sevindim canim.
Allah yardimcin olsun. Sabahlari yataktan kalkmadan önce bir bisküvi yersen bu mide bulantisini bastiriyormus.
Günde 5 defa azar azar yemek yemeye calis canim. Bu hassas dönemde ögünler sadece 2 olursa buda iyi degilmis.Insallah kisa zamanda bunaltin düzelir canim.

canım ilgin ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim ama inanki hepsini uyguluyorum şu an için değişen bişey yok.bakalım haırlısı.

kızlarrrrr ankaradaki arkadaşlar lütfü beye giden varsa lütfen cevaplasın dr nasıl ii mi ücreti nasıl birde bizim sık muayneye gitmemiş gerkiyomuş her seferinde ücret alıyomu gebelik öncesi giden varsa hangi tahlilleri yapıyo lütfen bu ayın sonunda gitmeyi düşünüyorum

merhaba kızlar, bi kaç gündür yazamadım. hamilelere bi sorum olacak, igneyi yaparken ilaç bazen gitmiyor. yani enjektor itilemiyor, eşim çok zor enjekte edebiliyor:uhm:
bunu yaşayanlar varmı? neden oluyor acaba?
bir de bi kaç gündür kasıklarımda agrı oluyor özellikle sag kasıgımda. benneyaptımki 24 haftalık oldum. artık böyle agrıların olur diyoorlar ama ben yinede korkuyorum

lalcim hamişlere sormussun eski hamiş olarak aynısını yasadığımı söölemek isterim.ben bi caresini bulamadım.benm 30, haftadan sonra olmustu.hatta son 4 hafta ilaç geri fıskırıodu dısarı:uhm: korkma.bos alanlara yapın.ve zorda olsa iktirsin.aynısı oldu.hatta komsum yapıodu korktu eşime yaptırdım.o da kokrtu doktora sorduk.zorda olsa ilacı içeri sokun siz dedi.

iyi akşamlar kızlar...
Bebişlerine kavuşanlara hayırlı olsun. Kaybeden arkadaşlara da Allah sabır versin. Üzüntünüzü ve sevinçlerinizi anlıyorum. Bunları yaşayan biri olarak.
ben de hamileyim. 4 hafta 4 günlük. daha çok küçük. İlk iğnemi sabah eşim yaptı çok acıyoooor. Ve morardı. Doktor 4 kapsül pregesteron, 1 aspirin, yarım predenhol ve cleaxane 0,6 yazdı. Bana fazla geldi doğrusu. Pregesteronlarda hazneye koyuluyor. Elimizden geleni yapacağız dedi. Allah inşallah sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder. İnşallah hepimiz için hayırlısı olur.

kızlarrrrr ankaradaki arkadaşlar lütfü beye giden varsa lütfen cevaplasın dr nasıl ii mi ücreti nasıl birde bizim sık muayneye gitmemiş gerkiyomuş her seferinde ücret alıyomu gebelik öncesi giden varsa hangi tahlilleri yapıyo lütfen bu ayın sonunda gitmeyi düşünüyorum

slm smmm 06;
ben ilk sinan beyle başladım ...pıhtılaşma problemimi o bulmuştu. yapılan tahlilller sonucunda mthfr 1298 heterezigot ve homosistein değerim 9.7 çıktığı için metioninden sınırlı diyet vermişti..... tabi klasik folbiol , coraspin,ve beccozme -c .... yapan arkadaşlar bilir diyeti sadece sinan bey veriyor ve uygulaması çok zor... bizde eşimle araştırdık lütfü beyinde fikrini almaya karar verdik... kendisi son derece kibar , tam bir beyfendi... cihazları uzay üssü gibi... son derece güven verici bir tavrı var.. seni sonuna kadar dinliyor ....sorduğun her soruya sakince sen ikna oluncaya kadar cevap veriyor.. kısacası tecrübeli ve pozitif bi hekimm.....yalnız eşimle bizim takıldığımız bir nokta oldu lütfü beyde... tüm soruları biz sorduk... zaten daha önce sinan beye gittiğimiz için zaten hemen her şeyi bilerek gittik... oda bizi dinledi... ama bizim söylediklerimiz haricinde en ufak bir cümle bile kurmadı.... hekimlik anlamında bizi ilk defa ona gitseydik tatmin etmeyecekti... çünkü ona göre pıhtılaşma türkiyede sokaktaki her 3 insandan 1 inde var.... ve bir çoğu bunun farkında bile olmadan sağlıklı doğum yapabiliyor.... ben 2 kere kayıp yaşadım... çok ısrar ettiğim için gebelik başlayınca fraxiparin 0.3 kullanabilirsin dedi... yani ona göre gerek yokta benim içim rahat olsun diye verdi iğneyi....buda bize pek güven verici gelmedi....
ücret konusuna gelince... ilk gidişinde 230 ytl veriyorsun.. sonraki gidişlerinde 200 alıyor... her muayeneye gittiğindede ücret ödüyorsun... yani oldukça pahalı ....sorularına cevap verebildimmi bilmiyorum ... sormak isteğin bişey olursa yine cevaplarım canım...

slm smmm 06;
ben ilk sinan beyle başladım ...pıhtılaşma problemimi o bulmuştu. yapılan tahlilller sonucunda mthfr 1298 heterezigot ve homosistein değerim 9.7 çıktığı için metioninden sınırlı diyet vermişti..... tabi klasik folbiol , coraspin,ve beccozme -c .... yapan arkadaşlar bilir diyeti sadece sinan bey veriyor ve uygulaması çok zor... bizde eşimle araştırdık lütfü beyinde fikrini almaya karar verdik... kendisi son derece kibar , tam bir beyfendi... cihazları uzay üssü gibi... son derece güven verici bir tavrı var.. seni sonuna kadar dinliyor ....sorduğun her soruya sakince sen ikna oluncaya kadar cevap veriyor.. kısacası tecrübeli ve pozitif bi hekimm.....yalnız eşimle bizim takıldığımız bir nokta oldu lütfü beyde... tüm soruları biz sorduk... zaten daha önce sinan beye gittiğimiz için zaten hemen her şeyi bilerek gittik... oda bizi dinledi... ama bizim söylediklerimiz haricinde en ufak bir cümle bile kurmadı.... hekimlik anlamında bizi ilk defa ona gitseydik tatmin etmeyecekti... çünkü ona göre pıhtılaşma türkiyede sokaktaki her 3 insandan 1 inde var.... ve bir çoğu bunun farkında bile olmadan sağlıklı doğum yapabiliyor.... ben 2 kere kayıp yaşadım... çok ısrar ettiğim için gebelik başlayınca fraxiparin 0.3 kullanabilirsin dedi... yani ona göre gerek yokta benim içim rahat olsun diye verdi iğneyi....buda bize pek güven verici gelmedi....
ücret konusuna gelince... ilk gidişinde 230 ytl veriyorsun.. sonraki gidişlerinde 200 alıyor... her muayeneye gittiğindede ücret ödüyorsun... yani oldukça pahalı ....sorularına cevap verebildimmi bilmiyorum ... sormak isteğin bişey olursa yine cevaplarım canım...

sevgili ecesem sen şimdi hangi dr ye gidiyorsun.iğne kullanıyor musun

arkadaşlar ben faktör 5 heterozigotum 0,3lük fraxiparine ve aspirin kullanıyorum bugün ultrasona girdim ve bebeğimin karın çevresinin gelişiminin 2 hafta geri olduğunu söyledi doktor normalde 27 haftanın içinde olmam gerekiyordu ve faktör 5lerde budurumun normal olduğunu ama üzücü olduğunu bana yansıttı,faktör 5 heterozigot olup bebeğini sağlıkla dünyaya getiren varmı

selvihancım uzun zamandır siteye girmemiştim... hamile olduğunu geçmiş sayfalardan okudum ...tebrik ederim canım.... sorunsuz bir gebelik ve mis kokulu bir bebiş diliyorum sana... ben en son hatırlarsan senle görüştükten sonra hematolog yahya büyükaşık a gittim. homosistein değerim nerdeyse tabana inmişti ve diyeti bıraktım... şu anda hamile değilim... ama lütfü bey doktorumuz olmayacak ona karar verdik. hamile kalınca fraxiparin 0.3 ile başlayacağım... belli haftalarda yahya beye gidip bir test yaptırcam... orda çıkan sonuca göre yahya bey iğnenin dozonu ayarlayacak...en son bebeğimi 6 ay önce kaybettim ve bu sonuçlara ulaşabilmek için çok doktoro gittim ... şimdilik kendimi tatil, gezmek , yemek içmeye verdim.... bu yaşadıklarımı unutunca yeniden denicem bakalım... ama şimdilik bunu kaldırmaya ve yeniden aynı stresi yaşamaya gücüm yok.... güçten ziyade canımda istemiyo...
bu arada sen hangi doktoro gidiyosun...

selvihancım uzun zamandır siteye girmemiştim... hamile olduğunu geçmiş sayfalardan okudum ...tebrik ederim canım.... sorunsuz bir gebelik ve mis kokulu bir bebiş diliyorum sana... ben en son hatırlarsan senle görüştükten sonra hematolog yahya büyükaşık a gittim. homosistein değerim nerdeyse tabana inmişti ve diyeti bıraktım... şu anda hamile değilim... ama lütfü bey doktorumuz olmayacak ona karar verdik. hamile kalınca fraxiparin 0.3 ile başlayacağım... belli haftalarda yahya beye gidip bir test yaptırcam... orda çıkan sonuca göre yahya bey iğnenin dozonu ayarlayacak...en son bebeğimi 6 ay önce kaybettim ve bu sonuçlara ulaşabilmek için çok doktoro gittim ... şimdilik kendimi tatil, gezmek , yemek içmeye verdim.... bu yaşadıklarımı unutunca yeniden denicem bakalım... ama şimdilik bunu kaldırmaya ve yeniden aynı stresi yaşamaya gücüm yok.... güçten ziyade canımda istemiyo...
bu arada sen hangi doktoro gidiyosun...
Sevgli Ecesem , paylaşımın için teşekkürler...

Hemotoloğa gitme fikri hep benim de kafamı karıştıran bir konuydu...En son sülal arkadaşımız maalesef bir kayıp yaşadı , iğne kullanmasına rağmen...Ve pıhtılaşma düzeyini ölçen , anti faktör x A diye bir test yaptırdı ve sonucunda kullandığı iğnenin dozunun yeterli gelmediği anlaşıldı...Sanırım 0,3 lük kullanıyordu ve bir dahaki hamileliğinde 0,8 lik kullanması gerekiyormuş.. ( Yanlış hatırlıyorsam lütfen düzelt sülalcim )

Sülal böyle bir deneyim yaşadığı için ben de bir hematoloğa gitme kararı verdim... Aslında bu konuda Almanyada tedavisini sürdürmüş Figenn diye bi arkadaşımız uyarmıştı sağolsun...Öncelikle bir hematoloğa gitmelisin , iyi bir hematolog bulmalısın demişti...Şimdi hematoloğa gitme konusunda kesin kanaat getirmiş durumdayım...

O yüzden mesajın ilgimi çekti..Daha önce hematoloğa giden arkadaşımız olmamıştı...Aldığın bilgileri , yaptırmanı istediği testleri yazarsan sevinirim....Bir de pıhtılaşma sorunun hangi faktörlerde yazar mısın ?

Umarım sağlıcakla hamile kalıp , hayırlısıyla bebeğine kavuşursun...İyi haberleri paylaşmak ümidiyle...Sevgiler...

slm smmm 06;
ücret konusuna gelince... ilk gidişinde 230 ytl veriyorsun.. sonraki gidişlerinde 200 alıyor... her muayeneye gittiğindede ücret ödüyorsun... yani oldukça pahalı ....sorularına cevap verebildimmi bilmiyorum ... sormak isteğin bişey olursa yine cevaplarım canım...[/QUOTE

sevgili ecesem,

verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim kafam çok karışık ben ilk defa gitcem sinan bey içinde ii diyorlar lütfü bey içinde ben çok şükür hiç düşük yaşamadım gerçi bebek düşünseydik muhtemelen düşük yaşıycaktım bana hematolog gebelikte iğne kullanmam gerekceğini söyledi lütfü beyin ne diyceğini bende merak ediyorum senin düşüğün varmıydı şu an hala lütfü beyemi gidiyosun gerçektende baya pahalıymış benim özel sigortam var inşallah orda geçerlidir inşalla hepimiz bir an önce bebeklerimizi kucağımıza alırız

arkadaşlar bende iki erken doğum yaptım bebeklerimi kaybettim
pıhtılaşama erkan doğuma da sebep oluyomu
20 ve 23. haftalarda doğum yaptım
teşhis nasıl konuluyor
bebekten önce neler yaptırmalıyım

Kizlar Merhaba hepinize,
Burdan okuduguma göre ignenin dozunu ayarlamasi icin hematoloğada gidilebiliyormus.
Bende hemen yakinimizda olan bir doktora e-Mail atip sonuclarimla birlikte derdimi yazip bu sonuclara göre benim acaba kac ml igne kullanmam gerektigini sordum.
Cevap hemen geldi. Bana dedigine göre benim Faktör bes ve Faktör iki Mutationum Negativ ciktigindan aslinda benim hic igneye ihtiyacim yokmus.
Yani kisaca kanimda bir pihtilasma sözkonusu degilmis. Bende Sadece Heterozygotie bulundugundan Folik asit 5 mg yeterli oldugunu yazmis.
Daha öncede sizlere yazmistim hatirliyormusunuz bilmiyorum ama ben burda almanyada bircok doktordanda ayni seyi isitmistim. Buna Ragmen türkiyedeki doktorlarin bircogu evet sende Pihtilasma var senin igne kullanmam gerekiyor dedikleri icin ve bende bu sefer ignelerle denemek istetigim icin kac ay boyunca nihayet bana bu igneleri yazacak doktoru bulmustum ve saolsun bu igneleride bana yaziyor.
Ama dedigim gibi birde ignenin dozu dogrumu diye hematologta arastirayim dedim ve yine bu cevapla karsilastim.
Bu Hematologta bana daha önce gittigim Üniversite hastanedeki doktora basvur onlar incelesin dedi ama ben zaten 3. düsükten sonra onlara gitmistim ve onlar heterozygotie oldugumu tesbit edip senin sadece folik asite ihtiyacin var demislerdi.
4. Bebisimide sadece folikasit kullanarak yine kaybettigimden ben türkiyenin yolunu tutmustum.
Ve Türkiyedeki doktorum Fatih hastanesinde bir Prof.Nilgün Turhan sonuclarima bakti ve senin kanin pihtilasiyor senin igne kullanman gerekiyor dedi.
Tabiki ben simdi ignelere adetimin 15. gününden itibaren basliyorum ve adetim gelince tekrar birakiyorum ve busefer bu igneleri hayirlisiyla kullanmak istiyorum ama iste böyle kafamda karismiyor degil yani.
Inanin igneler benim ümidim oldu. Allah kismet ederse Insallah bu ignelerle bu sefer bebis tutar. Eger bu seferde tutmassa igneye ragmen inanin artik ne yapacagim bilmiyorum.senağlama
hepinizi öpüyorumŞeniz

arkadaşlar bende iki erken doğum yaptım bebeklerimi kaybettim
pıhtılaşama erkan doğuma da sebep oluyomu
20 ve 23. haftalarda doğum yaptım
teşhis nasıl konuluyor
bebekten önce neler yaptırmalıyım
sevgili edamecrin,
Hepimiz için korkutucu bi durum ama ben bi makalede pıhtılaşma sorununun erken doğuma neden olduğunu okumuştum. Yalnız MTFHR homozigotları araştırırken okumuştum ve çok tedirgin olmuştum...Pıhtılaşma bozukluğu plasentanın yapısında bozukluğa neden oluyor diye okumuştum galiba...Allah hepimizi korusun ne diyelim , kötü şeyler düşünmemek lazım...

Arkadaşlar Mbahsettiğim makaleden alıntılar şöyle ;

Amaç : Metiltetrahidrofolat redüktaz (MTHFR) enzimini kodlayan gende 677 nükleotid olan Timidin yerine Sitozin gelmesi ile ortaya çıkar (C677T); mutasyonun sıklığı toplumlara göre farklılık göstermektedir. Bu mutasyon sonucunda oluşan termolabil MTHFR enzimi hiperhomosisteinemiye yol açmakta ve homosistein yüksekliği ise tromboz risk faktörü olarak belirtilmektedir Kanda homosistein düzeyinin yükselmesi nöral tüp defekti, fetal kayıp, plasenta dekolmanı ve plasental infarkt riskini artırmaktadır

Kanda homosistein düzeyinin yükselmesi nöral tüp defekti, fetal kayıp, plasental abrupsiyon ve plasental enfarkt riskini arttırır. Yapılan çalışmalar fetal kaybı olan kadınlarda kontrol grubuna göre homozigot MTHFR prevalansında sınırda bir yükselme ve fetal kayıpta relatif bir risk artışını göstermiştir (4). Diyete folat eklenmesinin gebelik kaybı riskini azaltıp azaltmadığı hala belirgin değildir.

30 yaşında (I. trimestirde toplam 7 tane düşük) kadın 1. olgu, 28 yaşında kadın (I.trimestirde toplam 5 tane düşük) 2. olgu, sürekli düşük yapmaları nedeniyle, kadın hastalıkları kliniği tarafından değerlendirilen hasta, nonspesifik çeşitli yakınmalarının değerlendirilmesi için iç hastalıkları polikliniğine sevk edildi. Olgular kardeş idi. Her iki olgu da da fizik muayene ve vital bulgular normal olarak bulundu. Laboratuar bulguları; kan sayımı, biyokimyasal parametreler ve hormonal parametreler normal sınırlarda değerlendirildi. Homosistein; 15 umol/l (5-12) 1.olgu, 16 umol/l 2. olguda ve her iki kardaşte de MTHFR C677T ve β-Fibrinojen-455 G>A heterozigot olarak taşıyıcılığı tesbit edildi, diğer trombofili nedenlerinde (Factor V G1691A, Factor V H1299R, Prothorombin G20210A, Factor XIII V34L, MTHFR A1298C, Apo B R3500Q mutasyonları ile PAI-1, HPA1, ACE, Apo E) defekt saptanmadı.Olgularımızda, tedavi için folik asit 5 mg/gün ve enoxaparin 4000 IU/0.4 ml sc/gün doğumdan 1 gün öncesine kadar verildi. Hastalara post-op takiplerde heparin verilmedi, emzirme dönemlerinde düşük doz apirin almaları önerildi; takiplerinde emzirme dönemi sonlandığında ise oral antikoagulan verilmesi planlandı. Gebelerin takiplerinde herhangi bir sorun gözlenmedi ve her iki gebenin de sağlıklı birer bebekleri oldu; doğumlar sezeryan ile gerçekleştirildi. Birinci hastanın gebeliği 39. haftada sonlandırıldı, I. bebeğin kilosu 3140 gr, ikinci hastanın gebeliği 38. haftada sonlandırıldı, II. bebeğin kilosu 2980 gr idi.

Sonuç olarak, tekrarlayan gebelik kayıplarının etiyolojisi ile ilgili olarak bugün için birçok mekanizma öne sürülmüş ve bu mekanizmalardan bazıları hala tam olarak açıklanamamıştır. Habituel abortusların ender nedenlerinden biri de MTHFR defektidir. Ancak literatürde farklı görüşlerin olması nedeniyle, hala saptanamamış başka anomalilerin de MTHFR defektiyle birlikte habituel abortusa neden olabileceği düşünülmektedir. Tedavide bizim olgularımızda olduğu gibi, folik asit ve enoxaparin verilmesi gebeliğin devamına olanak sağlayabilir.

slm kızlar uzun zamandır yoktum buralarda guzel seyler yazmak vardı ama olmadı yıne yılbasında bebegımle bırlıkte gırdık hamıleydım yaniiii. tamam dıyodum olacak bu sefer ama gordugum o ruya hep benı korkuttu.....ama yıne olmadı elımden gelen herseyı yaptım en ıyı dr gıttım olmadı cunku bı sebep yok ve bugun 4. melegımde ucup gıdecek ellerımden bu nasıl acı nasıl anlatılır mevlam yıne kısmet etmedı ıste olmayınca olmuyo yoruldum tukendım artık rabbım yardımcımız olsun......

slm kızlar uzun zamandır yoktum buralarda guzel seyler yazmak vardı ama olmadı yıne yılbasında bebegımle bırlıkte gırdık hamıleydım yaniiii. tamam dıyodum olacak bu sefer ama gordugum o ruya hep benı korkuttu.....ama yıne olmadı elımden gelen herseyı yaptım en ıyı dr gıttım olmadı cunku bı sebep yok ve bugun 4. melegımde ucup gıdecek ellerımden bu nasıl acı nasıl anlatılır mevlam yıne kısmet etmedı ıste olmayınca olmuyo yoruldum tukendım artık rabbım yardımcımız olsun......

canım benim inanki çok çok çok üzüldüm.şuan şoktayım nasıl olur.ne diyeceğimi duygularımı nasıl ifade edeceğimi bilmiyorum.allah yardımcın olsun canım benim.allah herşeyin hayırlısını versin.demek i bu bebekte senin için hayırlı değilmiş.çünkü biz bunu bilemiyoruz.rabbim herşeyin zamanını bilir ve ozaman geldiği zaman hiçbirşey engel olamaz.onun izni olmadan bir dal bile kıpırdayamaz.elbet bundada vardır bir hikmet.hepimiz bu dünyada sınavda değilmiyiz.bence bu da bir sınav.inşallah üstesinden gelirsin.aten geleceğinede inanıyorum.güçlü olmaya çalış sakın umudunu kaybette.inşallah bidahaki sefere olucak benim içimdeki ses öyle diyor.canım benim seni çok öpüyorum allaha emanet ol.bu arada sormak istemiyorm ama bebişini kaç haftalık kaybettin yani sorun nasıl başladı canım benim bizde bilgilendirirsen sevinirim.

Back