Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

bizde genetik test yaptırdık canım bizde de bişey çıkmadı,benim kan tahlillerimde tromboza eğilim gördüğü için doktor bu testleri istedi onun için yaptırdık.hastaneler yapmıyor genelde ,bu testler izmirde bir tek üniversite hastanesinde yapılıyor onlarda 3 düşük istiyorlar,gerçi 3 düşükte desem yazcaklar mıydı bilmiyorum.biz özel labaratuvarda yaptırdık mecburen.benim normal hemogram testlerimde aptt ve d-dimer adlı testler normal sınırların altında o yüzden istedi galiba onlar pıhtılaşmayla ilgili testler.bu arada protein c ve protein s de pıhtılaşmayla ilgili benim onlar normal değerde.

canım benım gecmıs olsun ne desem fayda etmez bılıyorum rabbım yardımcımız olsun bende 3 bebegımı kaybettım dr kafasına gore ıgne verdı kullandım ama olmadı bu dr gıttıgımde butun tahlıller yapıldı ve sonucta hersey normal cıktı mevlam meleklerımızı korusun ıns bıdaha yasamayız rabbım sabır versın canım

ıyı aksamlar kızlar bo zor yolda ınsallah sonunda meleklerımıe saglıcakla kavusuruz...sızın fıkırlerınızı almak ıstıyorum ankaralı arkadslar bılır ben lutfu hocanın hastasıyım yapılan tum tahlılerde hersey normal cıktı ve dr herhangı bır tedavı uygulamayacagımızı soyledıı aspırın bıle kullanmana gerek yok dedi...sımdı hamıle kaldıgımda dr devmmı etsem yoksa normal bı dr gıtsem cunku her gıdısımde maddı olarak zorlanıyorum bı sorun olsaydı herseye ragmen gıdecektım ama sorun olmayınca kafam karıstı fıkırlerınızı beklıyorum rabbım herkesın gonlune gore versınnn...

merhaba kahvelokum benimde rahatsızılıklarım var hemşireyle görüştüm arada sorun gelin görüşün dedi inan gözüm yemiyor yine böyle olmuştu adetim düzensizdi stresten demişti o kadar yol git birde bunu duy geri gel.benimde 12 gündür adet oluyorum.burdaki polikinlikte aspirin yapabilir dediler.birde ben daha önce yazdım.21 aralıkla 24aralık arası antibiyotik kullandım .kullandığım antibiyotik hamile kalsam adet bitimi etkiler diye diğer aya ertelemiştim ama şimdi benim adettim bitmedi ki..ne yapcağımı bilmiyorum kafam çok karışıkkafamçokkarıştı.neyse canım kusura bakma halimizi anlayana anlatıyoruz.bir başkası anlamıyor bizleri..bu arada folik plus ın 3 tanesi folbiol ün 1 tanesine eşit bunuda belirtiyim yani (folikplus 3=folbiol 5 mg ) folbiol5 mg içmeni tavsiye ederim sevgiler...a.s.

oncelikle merhaba uzucu seyler yasayan herkeze gecmıs olsun.bende ıkı bebegımı kaybettım.ılkı 18 haftalıktı dogum yaptım.2. 8 haftalıktı kalbı durdu.genetık arastırma yapıldı.kan pıhtılaşması cıktı.suan corasprın ve folık asıt kullanıyorum.hamile kalınca iğne kullanmam gerekıcekmıs.acıbademe gıdıyorum.iğnenın dozu nasıl ayarlanıyo bılen varmı arkadaslar.ya fazla sulanıp düşerse bu sefer korkuyorum bılen varmı aranızda.allah herkezın kucagına almayı nasıp etsın.

29selvihan, tebrik ediyorum.. Allah tamamına erdirsin... hep güzel haberler verirsin inş bize..kolay, sağlıklı bir hamilelik diliyorum...

ah canım ya, seni en iyi ben anlarım, beni en iyi sen anlarsın...inş bu sıkıntılardan en kısa zamanda kurtuluruz.. hepimiz...

canım başın sağolsun sende çok üzücü kayıplar yaşamışsın inşallah bundan sonra sağlıkla alırsın bebeklerini kucağına,soruna gelince sende çıkan gen bozukluğuna göre verir dr iğneyi homozigotlara daha fazla heterozigotlara daha düşük dozda veriyorlar ben heterozigotum 0,3lük kullanıyorum zaten ilerleyen zamanlarda kan tahlilleride yapılıp kanının durumuna bakılır çok fazla sıkıntı yapıp şimdiden canını sıkma iyi güvendiğin bir doktora git ve önce Allah a sonra doktoruna güven.

merhaba bende izmirde yaşıyorum benim de iki düşüğüm oldu ve 9 eylülde test yaptırdım faktor 5 testi istedi sadece kromozom testi istedim 3. düşük olmadan yapılmıyormuş

sana sorum şu lütfen yanıtlarsan sevinirim bu testleri nerde yaptırdın ve ne kadara mal oldu pahalımı çünkü bende tekrar yaşamak istemiyorum bir düşük daha o yüzden ayrıca peki ömer sudekan bu dr bu konularda deneyimlimi ve hangi hastanede çalışıyor

lütfeeenn acil cevap yazarmısın bekliyorum

arkadaslar bısey soracagım bılgısı olanlar ıkı satır yazarsa cok sevınırım
benımde faktor 5 ım heterozıgor
yenı bı dr a daha gıttım cunku 8 aydır olmuyor bebgımız
asılama yaptırmamı onerırmısınız dedım kadın kızdı asılama yada tup bebekte vucuduna hormon yuukleyecegız bu senın ölümün demek dedi. yanı bız tupbebekdemı yaptıramayacagız ben anlamadım
cok kızgındı o yuzden usteleyemedım bılırsınız ıste klasık dr ları oyleydı. bısey demeden cıktım bende
ne dersınız dr a gıden arkadaslar bı sorabılırmısınız acaba asılama yada tupbebekte verılen ılaclar pıhtılasmayı tetıklıyormu

Çimencim sana mail adresimi gönderdim aldıysan haber verirsen sevinirim birde yeniden gebelik ne zaman düşünüyorsun merak ediyorum iyi çalışmalar

arkadaşlar hepinizin yeni yılı kutlu olsun. sağlık mutluluk dolu güzel bir yıl dilerim. umarım hamile olanlarımız bebeklerine sağlıklı sıhatli bir şeklide kavuşuruz. bebeği olan arkadaşlarımız bebekleriyle güzel ve sağlıklı günler geçirir. ve bebek dileyen herkes en kısa zamanda bebeğini kucağına alır. Allah hepimize bu güzel duyguyu yaşamayı hayırlısıyla nasip etsin. nice mutlu yıllara daha geniş ailelerlehihoyyyt

dokuz eylül bana tam 7 düşükten sonra test yaptı allahtan ii bi doktora denk geldim sonra.alllahım ondan bin kere razı olsun:Saruboceq: dokuz eylülün asistanıydı.emin olun proflardan docentlerden cok daha iiler.e malum onlarda arastırmak istiyorlar öörenci ıldukları için.ama şimdi tayin olmus doktorum.keske denk gelebilseydiniz ona..:çok üzgünüm:kızlar dokuz eylülde erbil doğan diye bi doktor var.tüp bebek bölümünün şefi aynı zamanda.benm doktorumun hocasıyudı.bide onunla görüşsenizCADIARZU

nazlıcım tesekkürler kutlaman ve ii dileklerin için.sana yürekten katılıyorum.inşallah seneye bugun sen ve tüm bebek bekleyen ve isteyen herkes kalabalık olarak girersiniz 2010 a:içelim:

canlarım...dun rıza hocaya gıttım...bana bu tahlıl sonucunu unut dedı.ve dene bır an onc dedı.yanı ıgne onermıyo. ama kendı doktorum sadece rısklı donem olan 3 4 ay ıcınde dusuk doz kullandırıcam ve sonra kesıcem demıstı.bunuda sordum.boyle bı uygulamanın sakıncası yok.ama bence gerek yok dedı. bende artık bu konuya uzulup kaygılanmak yerıne denemeye karar verdım.kendımı doktoruma teslım edıcem ve denıcem.tum arastırmalarım ve okuduklarım sayesınde sunu anladım kı homozıgot olanlar bıle farkında olmadan saglıklı dogum yapabılıyolar.yanı gercekten eger allah kısmet ederse oluyo demekkı.e bu kadar doktorla gorustum hepsı benzer seylerı soyledıler.artık gerıye onlemlerı alıp denemek kaldı.Allahın ıznıyle hepımızın yavrularına kavusacagına ınanıyorum.
ve son olarak yenı yıla yenı ve guzel umutlarla gırmek ıstıyorum. hepımızın yenı yılını kutluyorum . uzuntulu arkadalarımıza sabır ve kuvvet, gebe arkadaslarımıza saglık, bebıs sahıbı olanların bebıslerıne saglıklar dılıyorum.Henuz anne adayı olan arkadaslarımızada umut ve bebısler dılıyorum.... ınanıyorum ben kızlar.nolur sızde ınanın. HERKESIN YENI YILINI KUTLUYORUMMMMMMM....
sızden cok sey ogrendım, cok sey paylastıkve daha cooook guzel haberler paylasacagız.emınımkı Allah bızıde mukafatlandıracakdır.nolur umudumuzu ve ınancımızı kaybetmeyelım....sızı sevıyorum...

merhaba doktora gittim bu hafta ve kan pıhtılaşması olduğu için kanımdaki antikorun düşürmesi gerektiğini söyledi ve gebe kalmadan önce fraxparin 03'lük iğne ve hergün aspirin kullandırtıyor.inşallah 2009 senesi hepimize bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucaklarına almasını nasip eder.

sülalciğim mail adresini aldım ekledim. Ben hamilelik için henüz kendimi hazır hissetmiyorum. Çok üzücü günler yaşadım. Mesela benim her seferinde hormonlarım alt üst oluyor vucut kendini hamileliğe hazırlıyor, fakat 2.5 ayda hamilelik bitiyor kürtaj oluyorum. Her seferinde süt geliyor benden 2 ay sızlama çektim en sonunda doktora gittim kitle var dediler çok üzüldüm tabiki kendi derdime düştüm fakat meğerse kitle değilmiş süt düğümü oluşmuş allaha şükrettim ve 2 ay sonunda geçti sızısı, bunun gibi daha bir çok olay yaşadım ve en sonunda haşimato tiroit olduğumu öğrendim. Şimdi tiroitimi düzene yeni soktum. Artık ilaç kullanıyorum 4-5 aydır. Kürtaj olalı 5 ay oldu yani bir kaç ay daha geçmesini istiyorum. Bana en az 6 ay istersen hamile kalma dediler. Rahim kendini toplasın diye ama bu konuda kesin bir şey yok. 1-2 ay sonrada kalabilirsin. Ben Mesela son hamileliklerimi 5 ay arayla yaşadım. Kısmetse tekrar deneyeceğim. Herşeyin hayırlısı olsun.

Merhaba zeynep ,

İğnenin dozu hangi faktörde sorunlu olduğuna göre ( Faktör 5 , MTHFR , HOMOZİGOT , HETEREZİGOT gibi ) ve kilon da dikkate alınarak belirleniyor...Gebeliğin ilerleyen günlerinde de doktorun rahimdeki kan akımına göre , bebeğe giden damarlardaki dolaşım durumuna göre ayarlıyor , gerekirse arttırıyor...Bir de kandaki pıhtılaşma düzeyini belirleyen bir test var..Antifaktör x A denilen bir test..En son Sülal arkadaşımız yaptırmıştı...

İğnenin dozu konusunda doktorumuza güvenmekten başka çaremiz yok zeynepcim...Umarım en doğru tedaviyle hayırlısıyla mutlu sona ulaşırız...Sevgiler...

sevgili nisa çok geçmş olsun canım.Allah bir daha yaşatmasın inşallah.pes etme lütfen birgün olacak hayırlısıyla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…