• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Kizlar demin test yaptim ve negativ cikti moralim cok bozuk.
Benim Adetim hic gecikmezdi ya busefer ne oldu anlamadim acaba kullandigim igne ve ilaclardan olabilirmi. Yarin zaten doktora gitmem lazim birde kana baktirayim ama sanmam cünkü bu testler adet gecikmesinin 1. gününde bile dogru oluyor cok üzgünümmmmmmmm bütün ümitlerim gitti.
senağlama

hayır çalıkuşum ümitsizlik yok lütfen.hayırlısı buysa böyle olsun bırak.bir gün olacak ve bir gün sende kavuşacaksın bebişine inşallah.zaten ilk seferde zor olduğunu daha önce sende söylemiştin.üzme kendini stres yaptıkça olumsuzluklar bırakmıyor peşimizi.güçlü olmak zorundasın canım.sevgiler...

Günaydın kızlar size test sonuçlarımı aldığımda ve biraz toparladığımda size yazacağımı söylemiştim 3. düşüğüm 0,4lük clexane,aspirine,folbiole,progestana,deltacortile rağmen aynı şekilde kalbi durdu bebeğim 7 haftalıkken size bi kan verdiğimi ve ankaraya gittiğini söylemiştim onun sonucunu aldım yine pıhtılaşma düzeyiyle alakalı bir test mthfr heterezigot olanlarda çıkmaması lazımda ama sizde var dedi o kadar iğneye rağmen bu düzeyin çıkması düşündüğümüzden çok fazla pıhtılaşma probleminiz dedi hematologla birlikte değerledireceğiz durumunuzu dedi ve aynı gün hemotolağa gittim oda evet bu sonuç düşündürücü 0,4 lük iğne yetmez dedi ya 0,8 lik yada 12 lik verecekmiş oda bir test istedi PA1 diye birşey sadece 6 aydır yapılıyor dedi yinede cebini verdi sorun olursa ara dedi ve ekledi belki özelde yaptırmamız gerekebilir diyordu ama sorun olmadı yapılacak fakültede 4 haftadan ancak çıkarmış onun sonucuna göra kesin olarak yazacak iğne dozunu bu sefer sorun olmayacak dedi ama bakalım hayırlısı tabi

sülalcim geçmiş olsun ve aynı acıları allah tekrar yaşatmasın demekten başka elimizden birşey gelmiyor malesef. ben llütfü beye giderken bu siteden çok şey öğrenmiş ,okumuş ve not almış olarak gitmiştim....kafamıza takılan 15 maddelik bir soru hazırlamış ve hepsini tek tek sorup açıklamasını istemiştik eşimle... pıhtılaşmayla ilgili bana faktör V leiden, MTHFR 1298 - C 677 t ve protrombin testleri yapılmıştı. benim mthfr 1298 heterezigot çıktı. Sonradan öğrendimki fibrinojen ve PA1 diye bitakım testler daha var. lütfü beye bunlarıda yaptırmak istediğimi söylediğimde gerek olmadığını onların sonuçları pozitif bile çıksa uygulanacak tedavinin günde 0,3 fraxiparin olacağını söylemişti.
PA1 testinin gebelikle bir ilgisi yok demişti. o da pıhtılaşmayla ilgilidir ama doğum sonrasında çizilecek yol için gereklidir. hamile kaldıktan sonrada yaptırabilirsin demişti. Eğer PA1 testi mutasyonlu ise doğumdan sonra altı hafta kadar daha iğne vurulmaya devam edeceksin demişti.

bu ay yeniden denemelere başladım. ikinci kere kürtaj olmak için doğum masasına yatığım gün sanki dün gibi. oysa aradan 6 ay geçti...bu aralar sürekli eşim ben ve ikimize ait minicik bir bebekle sabah yatağımızda keyif yapmaktan mahrum olmak için allah katında bir kusur mu işledim diye düşünmekten kendimi alamıyorum nedense.... düşün düşün vardığın sonuç hep aynı...kocaman bir boşluk... bundan öncekilerde her şeyi planlamıştım.. doğum tarihini, burcunu, alcağım eşyalarını bile ... şimdi ise hayatımdan plan programı çıkardım.geleceğimi hayal edip üzülmektense anımı yaşayıp mutlu olmyı denicem bakalım belki bu sefer herşey güzel olur.....

sevgili şen nasılsın bebişin nasıl inşallah çok iyisinizdir.canım izin verirsen sana bir kaç sorum olacak .yanıtlayabilirsen çok sevinirim.canım benim ben bu ay çalışmalara başladım.fakat kafam karışık.nedenine gelince sinan hoca ve lütfü hocayı tekrar ziyaret ettim .sinan bey hamilelik oluşur oluşmaz derhal hiç beklemeden geleceksin fraxsiparin 0.3iğne vurulacaksın diyor.lütfü hoca regl günü geçicek daha sonra duruma bakıp karar vereceğiz diyor.iğne olup olmamaya sonra karar verecekmiş.ben zaten ikiside 5.5 haftalık iki düşük yaptım.kalp atışlarını bille duyamadan düştüler.ben kalp atışını nasıl beklicem .çok sıkıntılıyım.keşke tek bir dr.de kalsaydım.pinpirik yüzünden inşallah tekrar sorun yaşamam.şimdi hangisine uyacağım.zaten lütfü hocanın tedavisini uygulamaya başlmıştım.yani her gün 1 folbiol ve 100mg coraspirine içiyorum.şimdi ne yapmalıyım sence.senin deneyimlerinden faydalanmak istiyorum.yazarsan çok ama çok sevinirim.sevgilerle.

bu konuyla ilgili bütün arkadaşların yorumunu bekliyorum.ben de sadece mtfhr 1298 hetorozigot ve 677 t hetorozigot mutant var.lütfü bey nerdeyse diğer iki düşüğümün buna bile bağlı olamayacağını diyor.böyle olupta sağlıklı doğuranlar bile var mış.
Selvihancım merhaba , şen e sormuşsun ama bahsettiğin konuda benim de benim de deneyimim oldu , paylaşayım istedim..

İğneye başlama konusu benim de en çok kafamı karıştıran konulardan biriydi. Hamile kalmadan önce Lütfü Bey 5. -6. haftada iğneye geçeceğimizi söylemişti. Fakat bu haftalar bana iğneye başlamak için geç olacak gibi geliyordu. Son hamileliğimi öğrendiğimde Lütfü Beyi aradım , o sırada 4+3 filandım. Birkaç gün sonra yani 5. haftanın başında iğneye başla dedi. Fakat ben gecikmiş olur muyum diye endişe ediyorum , önceki kayıplarım da hep bu haftalardaydı , hemen başlasam olmaz mı diye ısrarcı oldum. Lütfü Bey de o zaman hemen başlayabilirsin dedi.

Buradaki tüm arkadaşların tecrübelerine göre ben de iğneye hemen geçme konusunda kararımı verdim. Bence hamile olduğunu öğrenir öğrenmez başlanmalı..Bu konuda farklı görüşleri olan doktorlar var ama ısrarcı olursan hemen başlatıyorlar..Gebelik takibinde 5. haftayı okurken , anne ile bebek arasında kan alışverişinin 5. haftada başladığını okumuştum..O yüzden iğneyi bu haftada başlatmak istiyor olabilirler.. Ama tabii ki özel bir durumun varsa doktorunun önerisine uyman daha doğru olur tabii ki canım..

Çok sevgiler..Bu arada hamilelik haberi veren arkadaşları tebrik ediyorum..Hayırlıyısıyla mutlu sona ulaşmalarını diliyorum.. Darısı da başımıza inşallah..

sülalcim geçmiş olsun ve aynı acıları allah tekrar yaşatmasın demekten başka elimizden birşey gelmiyor malesef. ben llütfü beye giderken bu siteden çok şey öğrenmiş ,okumuş ve not almış olarak gitmiştim....kafamıza takılan 15 maddelik bir soru hazırlamış ve hepsini tek tek sorup açıklamasını istemiştik eşimle... pıhtılaşmayla ilgili bana faktör V leiden, MTHFR 1298 - C 677 t ve protrombin testleri yapılmıştı. benim mthfr 1298 heterezigot çıktı. Sonradan öğrendimki fibrinojen ve PA1 diye bitakım testler daha var. lütfü beye bunlarıda yaptırmak istediğimi söylediğimde gerek olmadığını onların sonuçları pozitif bile çıksa uygulanacak tedavinin günde 0,3 fraxiparin olacağını söylemişti.
PA1 testinin gebelikle bir ilgisi yok demişti. o da pıhtılaşmayla ilgilidir ama doğum sonrasında çizilecek yol için gereklidir. hamile kaldıktan sonrada yaptırabilirsin demişti. Eğer PA1 testi mutasyonlu ise doğumdan sonra altı hafta kadar daha iğne vurulmaya devam edeceksin demişti.

bu ay yeniden denemelere başladım. ikinci kere kürtaj olmak için doğum masasına yatığım gün sanki dün gibi. oysa aradan 6 ay geçti...bu aralar sürekli eşim ben ve ikimize ait minicik bir bebekle sabah yatağımızda keyif yapmaktan mahrum olmak için allah katında bir kusur mu işledim diye düşünmekten kendimi alamıyorum nedense.... düşün düşün vardığın sonuç hep aynı...kocaman bir boşluk... bundan öncekilerde her şeyi planlamıştım.. doğum tarihini, burcunu, alcağım eşyalarını bile ... şimdi ise hayatımdan plan programı çıkardım.geleceğimi hayal edip üzülmektense anımı yaşayıp mutlu olmyı denicem bakalım belki bu sefer herşey güzel olur.....

CANIM BENIM YAZINI OKURKEN COK DUYGULANDIM CÜNKU DUNDE VE HERGUN BASIMI YASTIGA KOYDUGUMDA ESIME; DEMKKI ONCEDEN BAZI INSANLARIN CANINI YAKMISIZKİ ŞIMDIDE BIZIM CANIMIZ YANIYOR DEDIM VE YINE SENIN GIBI KALDIGIM BUTUN HAMILELIKLERDE BUYUK HAYALLER VE ARDINDAN BUYUK YIKILMALAR.....HERKESIN SORULARINDAN KENDINI BILMEZLERIN AKIL VERMEKLERINDEN BIKTIM ARTIK... ARA VERIN RAHIM DINLENSIN,IYI BI HASTANEYE GIDIN,BU HAMILELIGINIDE YATARAK GECIR BELKI OLUR, DUA ET AMA ICINDEN GELEREK......AMA BUNLARI SOYLERKEN ICIMDE NE KIYAMETLER KOPUYO BILMIYOLAR NASIL DUA EDILECEGININ TARIFINI VERENLER UKALA INSANLAR HEPSINI DENEDIGIMININ FARKINA BILE VARMIYOLAR CUNKU ACIYI CEKEN BENN...ARTIK KENDIME SOZ VERDIM BEBEGIM DOGUP EVE GELENE KADAR ONA HICBISEY ALMIYACAM HERSEYINI CANINI CANIMDA HISSETTIGIM AN BASLAYACAM YASADIKLARIMIZ GERCEKTEN ZOR SEYLER ANCAK YASAYAN BILIR MEVLAM HEPIMIZIN YUZUNU GULDURSUN INSALLAH KIMSENIN KUCAGINI BOS BIRAKMASIN HAKKIMIZDA HAYIRLISINI VE SAGLKILISINI VERSIN....VERENDE `;O`; ALANDA ELİMİZDEN BİŞEY GELMEZZZ....senağlamasenağlama

mrb arkadaslar yarın doktora gitcem cok endiseliyim simdiden ,ters bisey diyecek diye cok korkuyorm dualarınızı bekliyorm arkadaslar

tebrik ediyorum nazlıcım, çok sevindim. allah tamamına erdirsin canım. ben 19 haftalıgım ve ilk günden beri clexan kullanıyorum. doktoruma sordum clexan konusunu. daha önceki sayfalara bakabilirsen orada doktorun tüm söyledilerini yazmıştım. kısaca şöyle dedi: clexan saflaştırıldı ama bunun hamilelere bi etkisi olmaz dedi. bi sorun olmazmış. iğnenin içinden bi kac maddeyi çıkartmışlar.
böyle işte, ben kullanıyorum nazlıcım. biz elimizden geleni yapıyoruz artık işimiz allaha kalmış.inşallah saglıklı bebişlerimizi alırız kucagımıza

canım ya çok sağol inan içim biraz daha rahatladı. sağolsun celende cevap vermiş o da kullandığına göre bende başlıyorum artık. evde biraz var. umarım 2 hafta sonra keseyi ve bebeğimi görmek nasip olur. Allah seninde yardımcın olsun inşallah sağlıkla bebeklerimize kavuşuruz.:nazar:

sevgili şen ve celen iyiki varsınız ya.. inanın büyük umut kaynağısınız. Allah sizi ve minik prenseslerinizi korusun. aklıma olumsuz şeyler gelince bak onların bebekleri yanında senin neden olmasın diyip moral buluyorum tekrar teşekkürler. bunca yoğunluğun arasında bir de bizlerle ilgilendiğiniz için.

Kızlar birde bu pıhtılaşma için anti faktör xa diye bir test var onuda yaptırabilirsiniz oda belirleyici oluyor aklınızda olsun

Kizlar iyi aksamlar hepinize.

Ben demin doktordan geldim, kan alinip HCG hormonuna bakildi ve malesef hamile falan degilmisim. :a015: Adet gecikmesini sordum neden olabilir diye doktorun dedigine göre Progeston diye bir jel kullaniyorum ve onun icerisindeki Hormonlar adetin gününü bastirip gecikmesine neden oluyormus.
Bugün benim 33. günüm ve normalde her 30. günde regel oluyordum.
Bugünden itibaren kullandigim Crinon jel , fraxiparin 0,4 ml igneyi ancak adet geldikten sonra 15. günden itibaren tekrar baslamam gerekiyor. Folikasite devam dedi.
Malesef birdahaki yumurtlamam aralik ayinin sonuna dogru geldigi icin ve burdada novel tatili oldugu icin asilama ocagin sonuna kaldi dedi doktor.
Ama ben sordum bu ayda kendimiz calismalara asilama olmadanda baslasak olabilirmi diye, doktorumda evet vakit kaybetmek istemiyorsaniz baslayin dedi.:utangac:
Igneleri sordum eger hamile kalirsam doguma kadarmi kullanmam gerekiyor diye.
Benim doktorumun dedigine göre 24 haftaya kadarda yeterli oluyormus.
Ama ben kesinlikle türkiyedeki doktorlarin dedigi gibi doguma 2 hafta kalana kadar birakmayacagim.kaydirigubbakcemile3
Bugün birde kan verdim kanimdaki sulanma durumunu ögrenmek icin. Cünkü 2 haftadan beri igne kullandim. Haftaya onun sonucunu alacagim.:uhm:
Kizlar inanin burdaki doktorlar pek bilgili degil. Kanimin fazla sulanipda bana zarar vermesinden korktugum icin bu testi kendim istedim. Doktora kalsa hic bahsetmiyecekti bana. :mymeka: Bu igne konusunu sizlere daha önce yazmistim buradaki alman doktorlari sadece gercekten kaninda pihtilasma olursa heparin yaziyorlar diye yani bunlarin dediklerine göre benim gibi MTHFR Heterizygotie olanlarda sedece gen bozuklugu var oda yüksek dozda foliksitle yeterli olabiliyormus.
Yinede bu doktoru bulduguma cok sükür ediyorum bu en azinda ignelere karsi degil.:Saruboceq: Biliyorsunuz ben 4. bebisimdede sadece aspirin ve folikasit killanmistim ama bir naneye yaramdi.senağlama
Dozuna gelince bana bu 0,4 ml yada 0,3 ml yeterliymis.
Bunu Saolsun Lütfü bey ve türkiyeden diger doktorlarda dogruladi.:teytey:
Insallah bundan sonra eger tekrar hamile kalmayi nasip ederse rabbim bu igneleri kullanip deneyecegiz. Önemli olan pes etmemek cok zor bunu hepimiz yasadik ama en azinda bir ümidimiz var Celen ve Sen gibi Mutlu sona erenlerde var arkadaslar pes etmeyelim burda birbirimize destek olalim.
Ben Burda sizleri tanidiktan sonra inanin cok mutluyum sizinle ayni kaderi paslasmak ve ayni hisleri tasimak bana güc veriyor.
Ben Adetim geciktiginde cok ümitlenmistim cünkü cok sükür adetim düzenli ama testi yaptigimda hayal kirikligina ugradim. Dün gece rüyamda doktordaydim ve ultrasonda kocaman bir bebek gördüm kalbi atan kocaman olmus saglikli bir bebekti.
Sabah uyandigimda gözyaslarimi tutamadim esim görmesin diyede kendimi banyoya kilitledimsenağlama. Doktora gittigimde icimde yinede kücücük bir ümit vardi.:Saruboceq:
Ama birsey oldu ve negativ olmasina bile cok sükür ettim.
Bekleme salonundaki asili olan bazi kagitlari okudum ve orada bazi aileler e-mail adreslerini yazmislar. Onlarda kendileri gibi bir arkadas cevresi kurmak istiyorlar ve bu eslerin hic ama hic hamile kalma sanslari bile yok. Derlerini paslasmak icin bir gurup kurmuslar aralarinda.
Bizim en azindan o problemimiz yok arkadaslar. Ve bir prosurde okuduguma göre bazi tüp bebeklerde yada normal yollardan hamile kalmak isteyenlerin dis gebelik olupta hatta zamaninda müdahele edilmesse bir yumurtaliklarini bile kayip edebileceklerini okudum. Inanin bana arkadaslar bu ay hamile kalmamanin acisi icimden cekti gecti ve halime sükür ettim. Ultrosonda doktor hersey yolunda dis gebelik falan yok yarin öbürgün adetin baslar deyince bir ohh cektim.
Halbuki bundan iki hafta önce bu günü hayal edip eger doktor bana positiv demesse ne kadar üzülürüp belkide aglayarak burdan cikacagimi bile düsünmüstüm.
Yine bu negativ haberiyle bugün esimle o doktordan güle oynaya ciktigimi bana iki hafta önce söyleselerdi inanmazdim.
Tabiki bazi günler hepimiz bunalima girip niye ben diye soruyoruz ama canlarim bizim problemimizin dahada fazlasini yasayanlari düsünüp yinede sükür edelim.
Biraz uzun yazdim kusura bakmayin.
Öpüldünüzzzz

Selvihancım merhaba , şen e sormuşsun ama bahsettiğin konuda benim de benim de deneyimim oldu , paylaşayım istedim..

İğneye başlama konusu benim de en çok kafamı karıştıran konulardan biriydi. Hamile kalmadan önce Lütfü Bey 5. -6. haftada iğneye geçeceğimizi söylemişti. Fakat bu haftalar bana iğneye başlamak için geç olacak gibi geliyordu. Son hamileliğimi öğrendiğimde Lütfü Beyi aradım , o sırada 4+3 filandım. Birkaç gün sonra yani 5. haftanın başında iğneye başla dedi. Fakat ben gecikmiş olur muyum diye endişe ediyorum , önceki kayıplarım da hep bu haftalardaydı , hemen başlasam olmaz mı diye ısrarcı oldum. Lütfü Bey de o zaman hemen başlayabilirsin dedi.

Buradaki tüm arkadaşların tecrübelerine göre ben de iğneye hemen geçme konusunda kararımı verdim. Bence hamile olduğunu öğrenir öğrenmez başlanmalı..Bu konuda farklı görüşleri olan doktorlar var ama ısrarcı olursan hemen başlatıyorlar..Gebelik takibinde 5. haftayı okurken , anne ile bebek arasında kan alışverişinin 5. haftada başladığını okumuştum..O yüzden iğneyi bu haftada başlatmak istiyor olabilirler.. Ama tabii ki özel bir durumun varsa doktorunun önerisine uyman daha doğru olur tabii ki canım..

Çok sevgiler..Bu arada hamilelik haberi veren arkadaşları tebrik ediyorum..Hayırlıyısıyla mutlu sona ulaşmalarını diliyorum.. Darısı da başımıza inşallah..

sevgili papatya süreyyacığım vakit ayırıp sorumu cevapladığın için çok teşekkür eerim çok sağol i nebzede olsa içimi rahatlattın.benim iki düşüğümde tam bu haftalrda oldu.1.düşük 5+2 ikinci düşük 5+3 de olmuştu.her defasında aynı hayal kırıklığını yaşıyordum.yani daha kalp atışlarını bile duyamadan gidiyordu bebeklerim.o yüzden bende 5 ve 6.haftaların çok geç olabileceğini düşünüyrum.dr.ler çok rahatlar deneme yanılma yoluyla bişeyleri uyguluyorlar.bazen kendimi kobay gibi hissediyorum hocaların araştırmalarında.gerçi onlarda bizim için uğraşıyorlar ama bazen çok ihmalkar davranıyorlar.çünkü ben düşüklerimde araştırın diye kaç dr.gittim resmen yalvarıyordum yaşımda geçecek diye ama sağolsunlar normal normal diyip gönderdiler.neyse kafanı şişirdim galiba kusura bakma canım benim içimo kadar doluki paylaşmak istiyor insan.sevgilerle kendine çok iyi bak.:emir_bebek:

selvihan seninle aynı yollardan geçiyoruz canım... bende hem sinan beye hem lütfü beye gidenlerdenim. ve kararımız lütfü beye devam etmek...sana söylediklerinin aynısını banada söyledi.... iğneye bile gerek olmadığını, sokaktaki her 3 kişiden birinin bizimle aynı problemi yaşadığını ama bunu bilmediklerini, hiçbir tedavi uygulamadanda çok rahat bebek sahibi olabileceğeimi ama madem 2 düşük yapmışım 3. gebeliğimi riske atmamak adına hamile kalınca iğne olmam gerektiğini söylemişti.....lütfü bey o kıadar sakin bir insanki onun bu sakin hali beni sinirlendiriyo bazen. sanki ortada abartılacak bir neden yokta ben gereksiz yere evham yapıyormuşum hissini uyandırmıştı. ve tüm soruları eşimle ben sormuştum. bizim sormadığımız hiçbir soruya bizleri aydınlatma adına cevap vermemişti....
..tahlil ve doktor telaşemiz bittikten sonra eşimle oturup bi karar verdik. izlediğimiz yol şu...
1- sinan beyin verdiği metioninden kısıtlı diyeti yapıyorum 2 aydır.
2- lütfü beyin verdiği 1 folbiol 5 mg, coraspin 100 ve becozmy -c yi hergün alıyorum,
3- hamile kalınca sinan beyin söylediği gibi fraxiparin 0,3 iğne olmaya başlıcam....
anladıkki bu işin sonu yok.. bizde doktorların anlattıklarından bizim kafamıza yatan ortalama bir tedavi şekli çizip yola lütfü beyle devam etme kararı aldık....

sevgili ecesem naslsın canım benim.ben bu ay bir telaştır gidiyor okul ev ve bebek çalışmaları derken vakit çok hızlı ve heyecanli geçiyor.lütfü hocaya gelince bende en son kararımı onda kılmıştım ama şu an gene kararsızım.seninle aynı düşünceleri paylaşıyorum.biz sormadan hiçbirşeyi söylemiyorlar.sanki basit bir durummuş gibi normal normal dedikçe o zaman neden sokaktakiler dşürmüyorda ben düşürüyorum bebişlerimi demekki ortada gerçeken bir sorun var.herneyse tedavimiz ve rahatsızlığımız aynı.bende 1298 hetorozigotum.diğer bütün değerler normal.bana becozym c içsende olur içmesende dedi.sen her gün mü içiyorsun?birde burda pıhtılaşma sorunu olan herkese aynı ölçüde aspirin ve folbiol veriyor.önce faktör 5 hastası olup olmamak önemli diyor sonra onlarla bize aynı tedaviyi uyguluyor.kafam karışıyor.girdi bir yola allahtan hayırlısı bakalım.bazen sinan hocanın tedavisini bırakmasaydımda demiyor değilim.inşallah üzülmem.sevgilerle

sevgili şen nasılsın bebişin nasıl inşallah çok iyisinizdir.canım izin verirsen sana bir kaç sorum olacak .yanıtlayabilirsen çok sevinirim.canım benim ben bu ay çalışmalara başladım.fakat kafam karışık.nedenine gelince sinan hoca ve lütfü hocayı tekrar ziyaret ettim .sinan bey hamilelik oluşur oluşmaz derhal hiç beklemeden geleceksin fraxsiparin 0.3iğne vurulacaksın diyor.lütfü hoca regl günü geçicek daha sonra duruma bakıp karar vereceğiz diyor.iğne olup olmamaya sonra karar verecekmiş.ben zaten ikiside 5.5 haftalık iki düşük yaptım.kalp atışlarını bille duyamadan düştüler.ben kalp atışını nasıl beklicem .çok sıkıntılıyım.keşke tek bir dr.de kalsaydım.pinpirik yüzünden inşallah tekrar sorun yaşamam.şimdi hangisine uyacağım.zaten lütfü hocanın tedavisini uygulamaya başlmıştım.yani her gün 1 folbiol ve 100mg coraspirine içiyorum.şimdi ne yapmalıyım sence.senin deneyimlerinden faydalanmak istiyorum.yazarsan çok ama çok sevinirim.sevgilerle.

bu konuyla ilgili bütün arkadaşların yorumunu bekliyorum.ben de sadece mtfhr 1298 hetorozigot ve 677 t hetorozigot mutant var.lütfü bey nerdeyse diğer iki düşüğümün buna bile bağlı olamayacağını diyor.böyle olupta sağlıklı doğuranlar bile var mış.

canım, hamile kaldığını öğrenir öğrenmez başla iğneye...günün geçmeden öğrenebilirsen gebe olduğunu hemen başla bekleme kalp atışlarını filan...şimdi ayrıntı yazamıyorum ama fırsat bulunca yazmaya çalışırım...öptüm...

selvihancım ben lütfü beyi sırf hastane dışında muaynehanesi var diye tercih ettim.sinan hocanı o sert çıkışları hoşuma gitmemişti. sinan beye olası bir problemde ulaşma şansımın olmadığını anlayınca otomatik olarak vazgeçtik. ama onun verdiği diyeti araştırınca mannttıklı olduğuna karar verdik eşimle ve sıkı bir şekilde yapıyorum 2 aydır. yalnız sinan bey ilaçları farklı günlerde içmemi söylemişti.... fakat mthfr geninde mutasyon olan insanların folik asite diğer insanlardan daha fazla i,htiyacı olmasına rağmen sinan bey bana folik asiti haftada 2 gün vermişti. bende bu konuyu lütfü beye sorunca o daha mantıklı şeyler söyledi ve ilaçları hergün almaya başladım. bu ayda denemelere başladım.. bakalım hayırlısı canım...
geçen gün hacettepede hematolog ismi sormuştum. sende yahya beyin ismini vermisin canım sağol. hacettepenin sitesinden soyadının büyükaşık olduğunu öğrendim. bayram sonrası ona gidicem .. onunda fikrini almak için. sanırım sende gitmişsin ... nasıl bir tedavi önerdi hematolog sana merak ettim. yazarsan çok sevinirim

merhaba arkadaşlar daha öncelerde yazmıştım 2.gebeliğim 4 kasımda kalbi atmadığı için kürtaj oldum ve üstünden bir ay geçti fakat bu kürtajda çok sıkıntı yaşadım öncelikle kürtajı cytotec diye bir hapla yaptı dr kürtaja almadan önce 1 saat arayla içtim ve bir tanede vajınadan verdiler rahimde kanama oluşması ve kendi açılması için miş neyse operasyondan sonra eve geldim az bi kanama oldu ertesi gün kesildi fakat kahverengi akıntılar geldi bir hafta kadar sonra kontrole gittiğimde dr bana rahimağzı kapanmış kanamaya izin vermiyor dedi ve bana yine o cytotec adlı ilaç verdi sabah öğlen akşam iç kanaman olacak dedi oldu evet 1 hafta sürdü sonra büyük pıhtılar gelmeye başladı korktum yine gittim kontrole bişi yok normal dedi gerçi herşeye normal dedi ama neyse

ama halen operasyondan bir ay geçmesine rağmen hala akıntı geliyır kahverenginden açıldı koyu sarı oldu bende başka dr gittim iltihapmı acaba diye şüphelendim yok bişi dedi içerisi temiz iltihap yok akıntının sebebi içerde pıhtı kalmış ondan dedi bi ilaç verdi ama onu için ce göğsümde batmalar oluştu bıraktım şimdi sizlere soracağım şey bu pıhtı adet gördüğüm zaman çıkarmı yani temizlenirmi ooofff çok sıkıldım bu kürtaj daralttı beni

ayrıca dr gitmekten de bıktım testlerim 9 eylül hastanesinde yapılacak inş büyük bir problem değildir diye dua ediyorum allah bana da bu acıları yaşattı ama her kışın sonu bahardır sıkıntılar çekilir ama rahata kavuşulur inş bende bebeğime kavuşurum çok zor bunları yaşamak ama gücüm var sonuna kadar deneyeceğim biliyorum benimde bebeğim olacak allah banada verecek sağlıklı bir bebek fazla uzatttım galiba ama içimi dökmek istedim sizlere çünkü aşağı yukarı aynı sıkıntıları yaşadığımız için sizler beni anlarsınız

CALIKUSU selam oncelikle gecmis olsun diyorum.
bende yurt disinda oturuyorum buradaki doktorlarin bilgisinden
bende memnun degiliim inan. bunlar icin cocuk cok onemli olmadigindan
basitlestiriyolar olayi. ben sana bi sey sormak istiyorum seninde bi kac dusuklerin
oldu sanirim. onlara asilamaylami hamlile kaldin. yok normal yoldan hamile
kaldiysan simdi neden asilama yaptiriyosun. biraz bahsedermisin canim.
3. dusugumden sonra hamile kalamiyorum acaba sendemi oylesin diye.
bide folic asit kullaniyorum uzun zamandir. acaba hamile kalmayi
zorlastiriyomu. insallah bebegini kucagina alirsin canim hepimiz birbirimizi daha iyi anliyoruz.

Kizlar iyi aksamlar hepinize.

Ben demin doktordan geldim, kan alinip HCG hormonuna bakildi ve malesef hamile falan degilmisim. :a015: Adet gecikmesini sordum neden olabilir diye doktorun dedigine göre Progeston diye bir jel kullaniyorum ve onun icerisindeki Hormonlar adetin gününü bastirip gecikmesine neden oluyormus.
Bugün benim 33. günüm ve normalde her 30. günde regel oluyordum.
Bugünden itibaren kullandigim Crinon jel , fraxiparin 0,4 ml igneyi ancak adet geldikten sonra 15. günden itibaren tekrar baslamam gerekiyor. Folikasite devam dedi.
Malesef birdahaki yumurtlamam aralik ayinin sonuna dogru geldigi icin ve burdada novel tatili oldugu icin asilama ocagin sonuna kaldi dedi doktor.
Ama ben sordum bu ayda kendimiz calismalara asilama olmadanda baslasak olabilirmi diye, doktorumda evet vakit kaybetmek istemiyorsaniz baslayin dedi.:utangac:
Igneleri sordum eger hamile kalirsam doguma kadarmi kullanmam gerekiyor diye.
Benim doktorumun dedigine göre 24 haftaya kadarda yeterli oluyormus.
Ama ben kesinlikle türkiyedeki doktorlarin dedigi gibi doguma 2 hafta kalana kadar birakmayacagim.kaydirigubbakcemile3
Bugün birde kan verdim kanimdaki sulanma durumunu ögrenmek icin. Cünkü 2 haftadan beri igne kullandim. Haftaya onun sonucunu alacagim.:uhm:
Kizlar inanin burdaki doktorlar pek bilgili degil. Kanimin fazla sulanipda bana zarar vermesinden korktugum icin bu testi kendim istedim. Doktora kalsa hic bahsetmiyecekti bana. :mymeka: Bu igne konusunu sizlere daha önce yazmistim buradaki alman doktorlari sadece gercekten kaninda pihtilasma olursa heparin yaziyorlar diye yani bunlarin dediklerine göre benim gibi MTHFR Heterizygotie olanlarda sedece gen bozuklugu var oda yüksek dozda foliksitle yeterli olabiliyormus.
Yinede bu doktoru bulduguma cok sükür ediyorum bu en azinda ignelere karsi degil.:Saruboceq: Biliyorsunuz ben 4. bebisimdede sadece aspirin ve folikasit killanmistim ama bir naneye yaramdi.senağlama
Dozuna gelince bana bu 0,4 ml yada 0,3 ml yeterliymis.
Bunu Saolsun Lütfü bey ve türkiyeden diger doktorlarda dogruladi.:teytey:
Insallah bundan sonra eger tekrar hamile kalmayi nasip ederse rabbim bu igneleri kullanip deneyecegiz. Önemli olan pes etmemek cok zor bunu hepimiz yasadik ama en azinda bir ümidimiz var Celen ve Sen gibi Mutlu sona erenlerde var arkadaslar pes etmeyelim burda birbirimize destek olalim.
Ben Burda sizleri tanidiktan sonra inanin cok mutluyum sizinle ayni kaderi paslasmak ve ayni hisleri tasimak bana güc veriyor.
Ben Adetim geciktiginde cok ümitlenmistim cünkü cok sükür adetim düzenli ama testi yaptigimda hayal kirikligina ugradim. Dün gece rüyamda doktordaydim ve ultrasonda kocaman bir bebek gördüm kalbi atan kocaman olmus saglikli bir bebekti.
Sabah uyandigimda gözyaslarimi tutamadim esim görmesin diyede kendimi banyoya kilitledimsenağlama. Doktora gittigimde icimde yinede kücücük bir ümit vardi.:Saruboceq:
Ama birsey oldu ve negativ olmasina bile cok sükür ettim.
Bekleme salonundaki asili olan bazi kagitlari okudum ve orada bazi aileler e-mail adreslerini yazmislar. Onlarda kendileri gibi bir arkadas cevresi kurmak istiyorlar ve bu eslerin hic ama hic hamile kalma sanslari bile yok. Derlerini paslasmak icin bir gurup kurmuslar aralarinda.
Bizim en azindan o problemimiz yok arkadaslar. Ve bir prosurde okuduguma göre bazi tüp bebeklerde yada normal yollardan hamile kalmak isteyenlerin dis gebelik olupta hatta zamaninda müdahele edilmesse bir yumurtaliklarini bile kayip edebileceklerini okudum. Inanin bana arkadaslar bu ay hamile kalmamanin acisi icimden cekti gecti ve halime sükür ettim. Ultrosonda doktor hersey yolunda dis gebelik falan yok yarin öbürgün adetin baslar deyince bir ohh cektim.
Halbuki bundan iki hafta önce bu günü hayal edip eger doktor bana positiv demesse ne kadar üzülürüp belkide aglayarak burdan cikacagimi bile düsünmüstüm.
Yine bu negativ haberiyle bugün esimle o doktordan güle oynaya ciktigimi bana iki hafta önce söyleselerdi inanmazdim.
Tabiki bazi günler hepimiz bunalima girip niye ben diye soruyoruz ama canlarim bizim problemimizin dahada fazlasini yasayanlari düsünüp yinede sükür edelim.
Biraz uzun yazdim kusura bakmayin.
Öpüldünüzzzz
Sevgili çalıkuşu ,

Hayalkırıklığın için üzgünüm ..Ama moralini bozma lütfen.. Senin de yazdığın gibi , ya daha kötüsü olsaydı diye düşündüğün zaman bir nebze rahatlıyor insan..

Bence aşılama zamanına kadar gene de deneme yap..Bakarsın hamile kalırsın ..Ne güzel sürpriz olur değil mi ? Aşılamayı bıraktığında hamile kalanları çok duyuyoruz..Benim seninle ilgili içime doğuyor güzel haberler alacağın..Herşey gönlünce olur inşallah..Öpüyorum , sevgiler...

merhaba arkadaşlar daha öncelerde yazmıştım 2.gebeliğim 4 kasımda kalbi atmadığı için kürtaj oldum ve üstünden bir ay geçti fakat bu kürtajda çok sıkıntı yaşadım öncelikle kürtajı cytotec diye bir hapla yaptı dr kürtaja almadan önce 1 saat arayla içtim ve bir tanede vajınadan verdiler rahimde kanama oluşması ve kendi açılması için miş neyse operasyondan sonra eve geldim az bi kanama oldu ertesi gün kesildi fakat kahverengi akıntılar geldi bir hafta kadar sonra kontrole gittiğimde dr bana rahimağzı kapanmış kanamaya izin vermiyor dedi ve bana yine o cytotec adlı ilaç verdi sabah öğlen akşam iç kanaman olacak dedi oldu evet 1 hafta sürdü sonra büyük pıhtılar gelmeye başladı korktum yine gittim kontrole bişi yok normal dedi gerçi herşeye normal dedi ama neyse

ama halen operasyondan bir ay geçmesine rağmen hala akıntı geliyır kahverenginden açıldı koyu sarı oldu bende başka dr gittim iltihapmı acaba diye şüphelendim yok bişi dedi içerisi temiz iltihap yok akıntının sebebi içerde pıhtı kalmış ondan dedi bi ilaç verdi ama onu için ce göğsümde batmalar oluştu bıraktım şimdi sizlere soracağım şey bu pıhtı adet gördüğüm zaman çıkarmı yani temizlenirmi ooofff çok sıkıldım bu kürtaj daralttı beni

ayrıca dr gitmekten de bıktım testlerim 9 eylül hastanesinde yapılacak inş büyük bir problem değildir diye dua ediyorum allah bana da bu acıları yaşattı ama her kışın sonu bahardır sıkıntılar çekilir ama rahata kavuşulur inş bende bebeğime kavuşurum çok zor bunları yaşamak ama gücüm var sonuna kadar deneyeceğim biliyorum benimde bebeğim olacak allah banada verecek sağlıklı bir bebek fazla uzatttım galiba ama içimi dökmek istedim sizlere çünkü aşağı yukarı aynı sıkıntıları yaşadığımız için sizler beni anlarsınız
sevgili sonuyok , daha önce haziran annelerine yazmışmıydın canım , sanki ordan hatırlıyorum seni..
Ben de son hamileliğim devam etseydi Haziran annesi olacaktım , o yüzden okuyordum..Orada haziran annelerinin listesi yapılıyordu..Birkaç arkadaşın gebeliği sona erdi ve listeden çıkarılmayı istemişlerdi...Benim de çok moralim bozulmuştu , okumayı bırakmıştım..Daha sonra tam da seninle aynı tarihte benim de hamileliğim sona erdi...Ama şimdi toparlanmış durumdayım.. Hayırlısı diyorum napalım..

Canım umarım öncelikle bedensel olarak kendini toparlarsın..Çünkü baya bi sorun yaşamışsın ...Benim de 2. gebeliğimin tahliyesi çok yıpratıcı olmuştu..Kendini iyi hissetsen bile doktor kontrolüne devam et.. Akıntılarınla ilgili doktorun tedavi verdi mi ? Eğer antibiyotik kullanacaksan , kanaman bitse bile sonuna kadar kullanmalısın , ilacını bitirmelisin..Bir de bana tahliyeyi kolaylaştıran ilaç verilmişti..Doktorun vermiş midir bilmiyorum..

Sevgili sonu yok , öncelikle çabucak iyileşmeni diliyorum..Sonra da umutlu ve güçlü bir şekilde devam edeceğiz tamam mı ? Kendine iyi bak ..Sevgiler..

benimde 2.kürtajımda 1 ay geçmesine rağmen akıntılarım devam etmişti doktora gittiğimde içerisi temiz psikolojik olabilir dedi fazla kendimi yıpratmıştım sonraları geçti inş seninkide geçer

merhaba sonuyok once gecmis olsun canim ben tam olarak anlayamadim kurtajin nasil yapildigini hem vajinadan hap verip hemde vajinadan operasyonmu yapildi simdi bende buna benzer bir operasyon gecirdim ama sadece hapla yani vajinadan verilen dort tane hapla kanamam cogaltildi seninde dedigin gibi buyuk parcalar geldi yani bebek dusuyordu bir hafta sonra kontrole gittim biraz kalmisti yani tamami dusmemisti sonra yeniden ayni islem uygulandi ben baktim kanamam yok denecek kadar azaldi yani yapisti bebek dusmuyor bende merdivenleri hizli bir sekilde indim ciktim adeta kosarak yani cok hizli ziplama kosma hareketleri yaptim evde sonra bir baktim o kalan parcada dusmus birdahaki kontrolde baktilar temiz toksa normal kurtaj yapicaklardi bende onu istemiyordum yani ben anlamadim sendeki o parcayi nasil birakirlar cunku tehlikeli oldugunu duymustum hani kanama artar sana zarar verir ben oyle biliyorum sen bence yeniden doktoruna git ve ultrasonla baksinlar sana bilgi olsun diye yazdim canim insallah hersey yoluna girer biran once bebislerimize kavusuruz hayirlisiyla sevgiyle kal canima a.s.

Back