Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Sonucundan bizleri de haberdar edersen sevinirim..

maşallah maşallah forumu erkek bebişler basmısssŞeniz

celencim kızın nasıl? 1,5 aylık olmus galiba masallah allah nazardan saklasın. bi sorum olacak. bazı kızlar dogumdan sonrada ignelere bi süre devam ediliyor yazmışlar. bu dogrumu acaba? sana dr iğne veya coraspin için devam dedimi? yani bir anda bırakılmıyormu ki acaba?
bitanecik sorum daha var :sm_cool: igneleri doguma kadar karnındanmı vuruldun? göbek büyüdükce :CüvCüv: dikkat edilmesi gereken bi yer varmı, yoksa yine göbek deliği etrafınamı vuruluyor?
minik kızını bizim içinde kokla, sevgiiler:1hug:

canım cok saol bitanem.evet bizim zilli bucuk ayında.bazen cabuk gecmiş gibi bazende hiç gecmemiş gibi gelio zaman.
lalcim ben 36. haftada hem coraspini hem iğneyi kestim.doktorumda doğumdan sonra devam ediceksin demedi.yanlız şöölede bi durum var:bi arkadasım doğumdan sonra iğnelere dvam etti.ama kendisi homozigotto bu mthfr de.ben hetereyşm.senn neydi bitanem?
diğer bitanecik soruna gelincee 30,haftaya kadar göbekten vurulmuşum(eşime sordum hatırlayamadımda)sonra göbüş iicene börtledi bende korktum bebişe zarar verirmi die.kafası ve poposu cok cıkıktı cunku.doktorum oa zarar vermesi için iğne ucunun 15 cm olması gerekir dedi.ama için rahat etmiosa koldan ve bacaktan vurul dedi.sonra deneyim dedim.ama o bölgeler cok feci can yakıcıydı bana göre.33. haftadan sonra iğne kesilesiye kadar göbekte vurulmaya devam ettim.zararı olmaz desede doktorum bnm içim cok rahat etmedi her iğne vurulmada bebişin yerini kontrol edip bos olan bölgelere vurdurdum iğneleri.ama yine deliğin etrafında yani her zamanki yerlera.s
sen minnacık bi soru sormusun bende ki cevaba bak:roflolek bi konusasım varmıs yaw:roflol:

LALCİM;celene sormuşsun ama bende bildiklerimi aktarmak istedim.benim doktorum doğumdan sonra 6 hafta daha iğnelere devam etmem gerektiğini onlar bitincede ömür boyu bebek aspirini kullanmam gerektiğini söyledi.çünkü bu durumumuz sadece bebeklerimiz için değil bizim hayatımız içinde tehlikeliymiş.beyine aniden pıhtı atma ihtimali varmış.ben aslında doğum sonrası kullanmayı pek düşünmüyordum ancak kayınvalidem bir komşusundan bahsetti bu iğneleri kullanıyor epey zor durumda diye ben tam anlayamamıştım sebebini tabi ama bayanla görüştüm ve kendisinden dinledim.2. çocuğu 2 yaşında filan ve onu doğurduktan sonra beynine pıhtı sıçramış ve beyindeki bazı bölümleri zarar görmüş.konuşma,görme ve hatta yemek yeme sorunu yaşamış 2 yıldır tedavi görüyormuş.halende tam olarak düzelmiş değildi ben gördüğümde.bu sıkıntıları yaşamaya başlayınca pıhtılaşma sorununu öğrenmiş ve iğne kullanmaya başlamış.bunu öğrendikten sonra doktorumun söylediklerini uygulamaya karar verdim.tabi bu belkide pıhtılaşmaya sebep olan etkene bağlıdır kişiye göre değişiyor olabilir.doktorlarımıza güvenmek zorundayız.kimsecikler zarar görmez bu durumdan dolayı inşallah..sevgiler..

çoook teşekkür ederim celencim ben homozigotum :çok üzgünüm:
doktorlar 15cm diyor ama sanki bana şu dönemimde bile bebişimin bi yerine gelecek gibi geliyo, daha 17 haftalıgım kaydirigubbakcemile3 şenden haberin varmı bu arada?
cevapların için tekrar tesekkürler celencim Şeniz

teşekkür ederim redrose. bende homozigotum. doktorumla bu konuda bişey konuşmadık henüz. anladıgım kadarıyla bizlerin dogumdan sonra hematolojiye ve kalp damar hastalıkları doktoruna gitmemiz gerekecek. cok teskkür ederim redrosecum allah hepimizi korusun, sevgiler

kaydirigubbakcemile3 aynen bende hep o endişedeydim.hep korktum kafasına poposuna gelicek iğne die.ama yok tatlım bişicik olmuoa.s
ya bende merak ediyorum şen'i:sm_confused: acaba geldimi ki bizim prenses:1hug: acelecimi davrandı acabaCADIARZU
umarım en kısa zamanda gelir de bizi daha fazla merakta bırakmazklava:

merhaba arkadaşlar.bende iğnemi bıraktım erkenmi bilmiyorum ama doktor bırakmamda ısrar etti.bende artık birşey diyemedim bildiği vardır diye.ama aklım karmakarışık.heran birşey olursa korkusu var.bebeğimin gelişimini etkilerse diye çok korkuyorum.

kızlar benim vücudumda alerji reaksiyonlar basladı!
aslında 2aylıkken basladı dermatolojiye gittim,bi krem verdi ancak hiç bi işe yaramadı.gebelik alerjisi sandım o da son aylarda cıkarmıs.
en son jinekologum İĞNE VEYA CORASPİN ALERJİ YAPMIŞTIR dedi. coraspinin alerji yapabildigini duymustum zaten. bugune kadar idare ettim ama gün gectikce artıyo ve bazen cok kasınıyo. böyle bi durumla karsılasan veya bilen varmı?

lal nasıl bir kaşıntı.benimde vardı çok kaşıntım.sürekli duş alıyordum.göğüslerim zaten çok fena oldu.

lal nasıl bir kaşıntı.benimde vardı çok kaşıntım.sürekli duş alıyordum.göğüslerim zaten çok fena oldu.

kabardım canım, bölge bölge oluyor. örnegin bacagımın sadece bi bölgesini sinek ısırmış gibi. kaşıdıkca da kabartılar soyuluyor. önce gögüslerimin yanlarında basladı, sütyenden tahriş oldu sandım ancak sonra karnımda, sag bacagımda, sag ayagımda, kalçamda oldu şimdide kollarımda başlıyor.
ama cok ilginç, hergün kasınmıyor. bigün biri kasınıyor, digerleri kaşınmıyor. yhani sankii sırayla kaşınıyorlar.
seninki nasıldı?
igneden alerjii oldugunu duydunmu hiç?

duymamıştım lal.bendede oluyordu öyle kabarıklıklar aynı senin söylediğin gibi.demekki ya iğneden ya da hamilelikteki hormonlardanda kaynaklanıyor olabilir.bana hormonlar değiştiği için hamilelikte olur kaşıntı demişlerdi.

balım nası geçti seninki? bendeki sürekli artıyor sanki hiç gecmicek gibi. ilaç krem falan kullandınmı?

birşey kullanmadım.sürekli duş alıyordum birde fazla kaşıma kaşıdıkça çok kötü oluyor.

senin kaç haftalık oldu.

selam kızlar
sevgili sılaya ben 2. düşüğümden sonra teşhis konulunca 1 ay korunup 2. ay coraspin 100 ve folbiol 5 mg başladım ve bundan 2 ay sonrada gebe kaldım gebeliğim kesinleşince clexan 0,2 ml(20 mg) başladım folbioluda sabah akşam almaya başladım.hayat boyu coraspin ve folbiolu devam edip sadece hamilelik döneminde ve loğusalıkta iğne gerekiyor bildiğim kadarıyla. iğne bebeğin pıhtılaşma nedeniyle beslenememesini dolayısıyla gelişmeyip düşmesini engelliyor .bizim pıhtılaşma durumlarına her kadın doğumcu hakim değil bence forumdan yararlanabilirsin iyi bir doktor için .her doktor farklı düşünüyor prof lütfü önderoğlu hocada çok iyi ben mail atarak kafama takılanları sordum ona.

lalcim o bahsetiğn kasıntılar bende de olmstu.3. ayımda basladı.halada ara ara oluo.sebep hamilelikten kaynaklanan hormon deişimi sebebiyle ürtiker.bnm artık kronikleşmişti.en son gatanın alerji uzmanına gittim bana bi ilaç verdi.allah ondan razı olsun.ondan sonra hamileliğimin tadını cıkardım.istersen bi doktoruna sor.ama jinekologlar pek bilemiyor bu durumda ilaç vermeyi!!!

:

selam kızlar aranıza yeni katılıyorum.2 düşüğüm var.şimdi tekrar hamile kalmak istiyordum.bugüne kadar gittiğim dr.lar sadece operatördü ve düşüklerle ilgili hiçbir ayrıntı vermediler.izmirde bilindik bir dr. var;ömer sudekan (inşallah reklam dolayısıyla beni atmazlar) ,neyse geçen hafta ona gittim.tüm tahlillerimi götürdüm,beni muayeneye almadan önce onları inceledi ve pıhtılaşma var dedi.benim normalde plt'm düşüktür.bi yerim kesilse zor durur kanama ama hamile kalınca pıhtılaşma hızı çok artmış,ben de dikkat etmiştim.aspirin olayını duymuştum,heralde aspirinle deneriz der diye düşündüm.
bana 6 tane yaptırmam gereken test verdi.bunlar;
tokosplazma Igm
antikardiolipin antikor Igm
faktör V leiden pcr
ureoplasma urolyticum
chlamydia trachomatis
mthfr c677t

bublardan 2 tanesi vajinadan alınacak kültür şeklinde ,ordaki enfeksiyona bakılıyomuş,muayenede söyleyemedim (annemde vardı) bunlar bulaşıcıymış,eşim ve ben ilk defa birbirimizle beraber olduk.yine de gerek varsa yaptırıcam tabi.diğerleri de burdan okuduğum kadarıyla pıhtılaşmayı genetik olarak araştırıyor.izmide sordum özel yerler 600 ytl. civarı para istediler.şu an yer araştırma safhasındayım.1haftadır moralim okadar bozukki canım hiçbirşey yapmak istemiyor,ölü gibiyim ve çok korkak bir insanım hasranelerden hastalıkalrdan,nerden benim başıma geldi bu işler.yani normal zamanda trombosit oranı düşük olup da hamileliğinde bu sıkıntıyı yaşayan avarsa ,neler yaşadıklarını anlatırlarsa çok sevinirim.dr. tahlil sonuçlarına göre ya sadece aspirin ya da iğne ona göre karar vereceğini söyledi,yani aspirin en iyi ihtimal.umarım temiz çıkar,çok korkuyorum,moralim çok bozuk.sanki içimde kanım donmuş gibi.çok uzun yazdım sizleri sıkmak istemem.hepimize geçmiş olsun.

merhaba eftelyasu, canım beni ilk merak eden sen olmuşsun...10 kasımdan bu yana yazdıklarınızı okuyorum...bakalım ne zaman fark edcekler olmadığımı diyordum ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…