merhaba arkadaşlar,
iki gündür yazılarınızı okuyorum. çok faydalı olduğunu düşünüyorum burdaki paylaşımların.
maalesef bende bir ay önce ikizlerimi kaybettim. 11 haftalıklardı. doktor kontrolünde 9. haftada kalplerinin durduğunu öğrendim. doktorum kan pıhtılaşması sonucu bebeklerin beslenemediği için öldüğünü tahmin etti. bende bunun bir testi olup olmadığını sordum. aslında 3 sefer aynı problem yaşandığında bu testler isteniyormuş. biraz pahalı dedi. bende o testleri yaptırmak istedim gerçekten de 650 milyon tuttu testler. şimdi testin sonucunu aldım. henüz doktora götüremedim ama sanırım kan pıhtılaşması var internetten araştırdım çünkü. doktora götürcem sonuçları bakalım bana nasıl bi tedavi diyecek.
anladığım kadarıyla aspirin ve iğne veriyolar. inşallah herkes o istediği miniklerinine kavuşur sağlıkla sıhhatle inşallah. allah dermansız dert vermesin yeter ki...
hepinize dua ediyorum inşallah bebeklerimize en kısa zamanda kavuşuruz. ben şuan korunuyorum. doktorum 3 ay bekliyelim demişti. bakalım bu sonuçtan sonra ne diyecek. sevgiler...
maşallah maşallah forumu erkek bebişler basmısssŞeniz
celencim kızın nasıl? 1,5 aylık olmus galiba masallah allah nazardan saklasın. bi sorum olacak. bazı kızlar dogumdan sonrada ignelere bi süre devam ediliyor yazmışlar. bu dogrumu acaba? sana dr iğne veya coraspin için devam dedimi? yani bir anda bırakılmıyormu ki acaba?
bitanecik sorum daha var :sm_cool: igneleri doguma kadar karnındanmı vuruldun? göbek büyüdükce :CüvCüv: dikkat edilmesi gereken bi yer varmı, yoksa yine göbek deliği etrafınamı vuruluyor?
minik kızını bizim içinde kokla, sevgiiler:1hug:
celencim kızın nasıl? 1,5 aylık olmus galiba masallah allah nazardan saklasın. bi sorum olacak. bazı kızlar dogumdan sonrada ignelere bi süre devam ediliyor yazmışlar. bu dogrumu acaba? sana dr iğne veya coraspin için devam dedimi? yani bir anda bırakılmıyormu ki acaba?
bitanecik sorum daha var :sm_cool: igneleri doguma kadar karnındanmı vuruldun? göbek büyüdükce :CüvCüv: dikkat edilmesi gereken bi yer varmı, yoksa yine göbek deliği etrafınamı vuruluyor?
minik kızını bizim içinde kokla, sevgiiler:1hug:
canım cok saol bitanem.evet bizim zilli bucuk ayında.bazen cabuk gecmiş gibi bazende hiç gecmemiş gibi gelio zaman.
lalcim ben 36. haftada hem coraspini hem iğneyi kestim.doktorumda doğumdan sonra devam ediceksin demedi.yanlız şöölede bi durum var:bi arkadasım doğumdan sonra iğnelere dvam etti.ama kendisi homozigotto bu mthfr de.ben hetereyşm.senn neydi bitanem?
diğer bitanecik soruna gelincee 30,haftaya kadar göbekten vurulmuşum(eşime sordum hatırlayamadımda)sonra göbüş iicene börtledi bende korktum bebişe zarar verirmi die.kafası ve poposu cok cıkıktı cunku.doktorum oa zarar vermesi için iğne ucunun 15 cm olması gerekir dedi.ama için rahat etmiosa koldan ve bacaktan vurul dedi.sonra deneyim dedim.ama o bölgeler cok feci can yakıcıydı bana göre.33. haftadan sonra iğne kesilesiye kadar göbekte vurulmaya devam ettim.zararı olmaz desede doktorum bnm içim cok rahat etmedi her iğne vurulmada bebişin yerini kontrol edip bos olan bölgelere vurdurdum iğneleri.ama yine deliğin etrafında yani her zamanki yerlera.s
sen minnacık bi soru sormusun bende ki cevaba bak:roflolek bi konusasım varmıs yaw:roflol:
LALCİM;celene sormuşsun ama bende bildiklerimi aktarmak istedim.benim doktorum doğumdan sonra 6 hafta daha iğnelere devam etmem gerektiğini onlar bitincede ömür boyu bebek aspirini kullanmam gerektiğini söyledi.çünkü bu durumumuz sadece bebeklerimiz için değil bizim hayatımız içinde tehlikeliymiş.beyine aniden pıhtı atma ihtimali varmış.ben aslında doğum sonrası kullanmayı pek düşünmüyordum ancak kayınvalidem bir komşusundan bahsetti bu iğneleri kullanıyor epey zor durumda diye ben tam anlayamamıştım sebebini tabi ama bayanla görüştüm ve kendisinden dinledim.2. çocuğu 2 yaşında filan ve onu doğurduktan sonra beynine pıhtı sıçramış ve beyindeki bazı bölümleri zarar görmüş.konuşma,görme ve hatta yemek yeme sorunu yaşamış 2 yıldır tedavi görüyormuş.halende tam olarak düzelmiş değildi ben gördüğümde.bu sıkıntıları yaşamaya başlayınca pıhtılaşma sorununu öğrenmiş ve iğne kullanmaya başlamış.bunu öğrendikten sonra doktorumun söylediklerini uygulamaya karar verdim.tabi bu belkide pıhtılaşmaya sebep olan etkene bağlıdır kişiye göre değişiyor olabilir.doktorlarımıza güvenmek zorundayız.kimsecikler zarar görmez bu durumdan dolayı inşallah..sevgiler..
çoook teşekkür ederim celencim ben homozigotum :çok üzgünüm:
doktorlar 15cm diyor ama sanki bana şu dönemimde bile bebişimin bi yerine gelecek gibi geliyo, daha 17 haftalıgım kaydirigubbakcemile3 şenden haberin varmı bu arada?
cevapların için tekrar tesekkürler celencim Şeniz
lal nasıl bir kaşıntı.benimde vardı çok kaşıntım.sürekli duş alıyordum.göğüslerim zaten çok fena oldu.
duymamıştım lal.bendede oluyordu öyle kabarıklıklar aynı senin söylediğin gibi.demekki ya iğneden ya da hamilelikteki hormonlardanda kaynaklanıyor olabilir.bana hormonlar değiştiği için hamilelikte olur kaşıntı demişlerdi.
tğcecim cok saol bitanem allahım sennde kucaında göstersin sağsalim ve tüm isteyenelerin.canım ben ilk 15+20 hafta karnıma vurdurdum iğneyi bi sağa sbi sola.sonra karın büyümeye basladı e tabi benm endişelerimde.ööleki kafasına denk gelir die korkuyordum(en belirgin gözüken yeriydi de kafası:CüvCüv:) sonra bacaktan ve koldan vurulmaya basladım ama bana verdiği acı dayanılmazdı.hep kanar morarır bezeler olusurdu ki hala bacaklarımda var.(morlukları bile:çok üzgünüm:)artık dayanamadım ve doktoruma sordum buarada 28-29. haftalardayım.bebeğe zararo olurmu dedim göbekten devam etsem.o da bebeğe zararı olması için iğne ucunun 15 cm civarında olması gerekio dedia.s yani hiç bir sakınca yoktu.30, haftadan itibaren göbekten vurulmaya tekrar basladım.ama arada o bölgeyi dinlendirmek için bacağa ve kola da vuruldum.eğer göbek cok gerilmediyse hala parmaklarınla kıstırabiliosan göbekten vurul.hiç bir zxararı yok tuğcecim.:1hug:
canım çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için,benimde sorunlarım aynı ama bebeğim için seve seve katlanıyorum ona zararı olmadığı sürece sorun yok iyi dileklerin içinde teşekkür ederim:1hug::nazar
şen mrb nasılsın izne ayrıldınmı , evde olunca daha çok zaman ayırırısın belki
nasıl gidiyor inşallah hayırlı haberlerini alırız doğumu konuştunuzmu doktorunla sezeryan mı sezeryan olursa genel anestezimi tercih edersin epidiralmi kendine iyi bak görüşürüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?