Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım papatyacım, çok üzgünüm gerçekten.sözün bittiği anlardan biri, ne söylesek teselli olmayacak biliyorum.. uzaklarda seninle birlikte acını paylaşan senin için dualarını esirgemeyen kader arkadaşların olduğunu, yalnız olmadığını yazmak istedim...
ilk düşüğüm aynen bahsettiğin gibi olmuştu, 5. haftanın içinde 900 lere çıkan bhcg em, iki gün içinde 250 ye düşmüş ardından adet kanaması gibi kanamam başlamıştı, doktora gittiğimde kendiliğinden bir düşük olduğu ve kürtaja gerek olmadığını belirtmişti...10 gün içinde de sıfırlanmıştı bhcg. doktorum bunu düşük olarak bile adlandırmadıklarını, tamamen tesadüfi bir şekilde kromozom anomalisi veya hatalı döllenme olabileceğini söylemişti...ve kürtajda olmadığım için eğer istersem bir ay sonra tekrar gebelik düşünebileceğimi söylemişti...bu tür durumlarda seninde bildiğin gibi, özellikle kromozom anomalisi ise gebelik ilerleyince ortaya çıkması ve hatta bebek doğunca ortaya çıkması çoook daha acı...onun için umutsuzluğa kapılmak yok, biraz dinlen, kendine gel sonra yola devam...hakkımızda hayırlısını dileyerek tabii ki her zaman olduğu gibi...allah sabır versin canım...güzel haberler vereceğin zamanın çok uzak olmaması dileğiyle...öpüyorum..sevgiler

ayşecim, hayırlı olsun aşılaman...inşallah olumlu sonuçlanır canım...ayın 10 unu sabırsızlıkla bekliycez...dualarım seninle...rabbim yüzünü güldürsün inşallah senin ve tüm dileyen arkadaşlarımızın...haber vermeyi unutma..sevgiler

sevgili mumamu, idrar yolu enfeksiyonu ise eğer problem, gebelikte çok önemli...aman ihmal etme...bence hemen doktorla görüş...eğer enfeksiyon varsa ilaç tedavisi uygular...kendiliğinden geçmesini bekleme sakın...geçmiş olsun...

papatyacım, birde hatırlatmak istedim, gerçi doktorun söylemiştir ama kendiliğinden düşük olaylarında enfeksiyon kapmaman için bir antibiyotik kullanıyosun, birde kanaman bittikten sonra doktor her ihtimale karşı kontrol ediyor, parça kalmasın diye(vaginal ultrasonla)...bilgin olsun canım...(zamanı değil bunları söylememin belki ama bilgin olsun dedim)...

kızlar bende mthfr heterozigotum 2. bebeğimde gelişmediği için p.tesi kürtaj oldum iğne kullandım ama sanırım dozu düşük geldi bir dahakine dozu yükselticez inş bir daha aynı şeyleri yaşamam allah hepimize anne olmayı nasip etsin

kızlar bu başlığı yeni gördüm bende aynı hastalığı yaşadım hamileliğimin 3üncü ayında çıktı ortaya şöyle anlatıyım ben normal aylık kontrolüme gidiyodum doktora daha hastaneye gelmeden bacağımda korkunç bi ağrı hissetmeye başladım ve hastaneye girer girmez tuvalete gittim bacağımı görünce inanamadım mosmor ve diğer bacağımın iki katı olmuştu acaip şişmişti çok korktum hemen beni kalp damara aldılar zaten kan pıhtılaşması olmuştu.hemen iğne yaptılar ve o günden sonra doğumuma kadar iğne kullandım eşim yapıyodu iğnelerimi ben hep kolumdan ve bacağımdan yaptım korkuyodum göbeğimden olmaya bebek var diye günde 4 kez oluyodum iğne kansulandırıcı(licuemine) ama allaha şükür kızım sağlıklı bi şekilde dünyaya geldi :ecrin_bebek: kızım şimdi 3 yaşında çok korkuyorum aynı şeyleri yaşamaktan sizce bidahaki hamileliğimde yaşarmıyım aynı şeyleri :uhm: bilemiyorum?

gülce naz geçmiş olsun cnm..Kızının sağlığında bir sorun olmaması sevindirici cnm en azından..Allahım bir daha yaşatmasın inş..
senin problemin neydi merak ettim cnm??

Merhaba baharçelik merak ettim iğne dozun ne kadardı bende mthfr heterezigotum 0,4lük clexane kullanıyorum artı bir tane 100mg çocuk aspirini senin iğne dozunu merak ettim yazarsan sevinirim buarada geçmiş olsun inşallah hayırlısıyla mutlu sona ulaşırız hepimiz

papatyasüreyyacım geçmiş olsun canım biliyorum ne söylesek yinede üzücü ama Allahtan hayırlısı böyleymiş umarım en yakın zamanda güzel haberlerini okuruz tekrar

Çok çok geçmiş olsun canım ya çok üzüldüm, ama gerçektende nasip değilmiş demekki bu yüzden kendini çok yıpratmamaya çalış, Allahım hepimize hayırlı sağlıklı sıhhatli uzun ömürlü evlatlar nasip etsin inşallah. Bende aynı şeyleri geçen ay yaşadım biliyorsun ve seninle birebir aynı şeyleri düşündüm,hissettim... bu tür düşükleri birçok kişi anlayamıyormuş bile, keşke bizde öyle olabilsek ama yaşadıklarımızdan dolayı bu zor artık. Neyse kendini çok üzmemeye çalış umudunu kaybetme,kendine çok iyi bak a.s.

a.s.
hayırlı olsun canım aşılaman, 4 günün kalmış sonucunu öğrenmeye ,ne kadar heycanlı olduğunu tahmin edebiliyorum, inşallah tutar ve bu sefer hayırlısıyla kucağına alırsın bebeğini, şuan izinlisindir herhalde bol bol istirahat et , kendine çok iyi bak , sonucu merakla bekliyoruz a.s.

canımcım öncelikle teşekkürler inşallah hepimiz kavuşuruz meleklerimize benim iğnem fraxiparin 0,4 ml dı dünya standartlarında ilk tedavide en yüksek bu doz veriliyomuş fakat dr um bana az geldiğini söyledi birde ben artı aspiri kullanmadım dr gereksiz kanamalar olmasın demişti bir dahaki sefere 0,6 ml iğne kullanıcaz yada 0,4 ml yanında ecopirin veya coraspin felan kullancaz ama sakın merak etme bence sen aspirinde kullanıyosun ben kullanmaıştım canım

PAPATYASUREYYA kullanıcısından alıntı
Merhaba arkadaşlar ;

Sizlere en son yazdığımda hamile olduğumu öğrenmiştim ve çok mutluydum. Ne yazık ki mutluluğum uzun sürmedi ve pazartesi günü gebeliğim sonlandı.

Tahmin edebileceğiniz gibi çok üzgünüm , ama Allahtan hayırlısı diyorum. Bunu da yaşamam gerekiyormuş diye düşünüyorum.

Nasıl olduğuna gelince..Biliyorsunuz 6. hafta Lütfü bey e kontrole gidecektim. 5+3 ken , o zamana kadar dayanamayacağım , belki keseyi görürüm diye burada doktora gittim. Bir de hamileliğin başında gebelik belirtilerini yavaştan hissetmeye başlamışken , o sıralar belirtileri çok yoğun hissetmiyordum . Ondan da şüphelendim , çünkü gün geçtikçe Hcg yükseliyor , yükseldikçe de belirtilerin daha yoğun hissedilmesi gerekir normalde...

Neyse cuma günü muayene sırasında kese göründü ama doktorum keseyi çok küçük buldu. İki nedeni olabileceğini , ya geç yumurtlama - döllenmeden dolayı gelişimin geç başlamış olabileceğini ya da sağlıksız bir gebelik olabileceğini söyledi. Beta Hcg istedi 670 küsür çıktı , bu da 5+4 için düşük bir değer çıktı.Bu durumda gebeliği takip edip beklemekten başka birşey yapamayacağımızı söyledi , 2 gün sonra gene Hcg istedi. Kese büyümüş , Hcg yükselmişse sorun olmayacağını söyledi.

Tahmin edeceğiniz gibi o iki gün kabus gibi geçti , pazartesi sabahtan hcg nin düştüğünü öğrendim , öğlene doğru da kanamam başladı.

Tabii çok üzüldüm , çok ağladım. Zor elde ettiğim bir gebelikti. İğne kullanmama rağmen böyle olması umudumu kırmıştı. Bir de gene kürtaj gerekirse diye çok korkuyordum. .

Bugünkü kontrolümde , gebeliğin kendi kendine sonlandığı , kürtaja gerek olmadığı söylendi. Neyseki tek tesellim bir de kürtaj acısı çekmeyecek olmam. Bir de bu kaybın pıhtılaşma bozukluğuyla ilgisi olmadığı söylendi.O yüzden kimsenin iğnelere inancı kaybolmasın. Erken dönem kaybı olduğu için kromozom anomalisi ya da hatalı döllenmeden olabileceği söylendi. Embriyoyu göremediğimiz için anembriyonik gebelik ( boş gebelik ) diye teşhis kondu. Tekrarlayıcı özelliği olmayan , tesadüfi , şansa bağlı bir durummuş. Ama öncesinde de iki gebelik kaybın olunca , olabilir diyip geçiştiremiyorsun. Korkuların artıyor , umudun kırılıyor..

Şu sıralar takibim devam ediyor , sabah gene Hcg baktılar , yavaş düşüyorsa boş gebelik , birden düşmüşse düşük olduğu konusunda fikir veriyormuş..

Böyle işte arkadaşlar , şu an üzgünüm ve bi boşluk duygusu hissediyorum. Bu da geçecek tabii ki atlatırım mutlaka..Dua ederken hep hayırlısıyla nasip olacaksa olsun diye etmiştim. Demek ki hakkımda hayırlı değildi. Erken dönemde kaybetmek de bir şans aslında. ( O ruh haliyle pek farkında olamıyorsun ama )

Sizlere iyi haberler veremediğim için üzgünüm. Umarım güzel

canım benım ne soylesemde ıcındekı boslugu doldurama bılırım bende lutfu beyın hastasıyım 3 dusugum oldu yapılan tum tahlıller normal son olarak ofıs oldum sonucu ne cıkacak bılmıyorum mevlamdan hayırlısını ve saglıllısını ıstemekten baska caremız yok ıns ıcındekı o bosluk yakında bıze verecegın guzel haberlelrle dolar tekrardan gcecmıs olsun canım ALLAHIM bıdaha yasatmasın.....

arkadaşlar idrar yollarından rahatsızlandım.ne yapsam doktora danışsammı hem çok sık idrara çıkıyorum hem ağrı var.doktora gideşide 4 gün oldu o zaman bir şey yoktu.ilaç kullanılıyormu

Bol miktarda su iç canım mesela günde 4-5 litre umarım iyi gelir geçmiş olsun.

Son düzenleme:
kızlar merhaba..
innohep kullanıyorsunuz ve bulmakta zorlanıyorsanız iğne geldi yurtdışından 8500 adet.
ben eczaneme ayırttırdım..doğuma kadar iğne ile ilgili sıkıntım olmayacak.
bilgi verim istedim.

Saruboceq slm arada sende uğruyorsun buraya sanırım seni mart annelerinden tanıyorum
Bende iğne kullanıyorum umarım ikimizde sorunsuz bir hamilelik geçiririz.

slm arkadaşlar; daha önceki sayfalarda yazmıştım birincisi 5,5 haftalıkken ikincisi 9 haftalıkken 2 düşük yaşadım...malesef burdaki pek çok arkadaş gibi...daha sonrada kendimize bir yol çizmek için uzun bir arayışın içine girdik ve ilk durağımız sinan bey oldu.. onun yaptığı araştırmalar sonucunda mthfr1298 heterezigot ve homosistein değerim 9.7 çıktı. diğer testlerimde bir sorun olmadığını söyledi. ...
bu sonuçlara göre pazartesi cuma folbiol 5 mg , çarşamba becozyme -C forte , diğer günlerde coraspin 100 kullanmamı ve metioninden sınırlı diyet yapmam gerektiğini ,hamile kalıncada 0.2 clexan a başalayacağımızı söyledi....sinan beye giden arkadaşlar bilir randevu almak ayrı dert, orda sıra beklemek ayrı dert, tüm bunlar yetmiyomuş gibi birde onun show yapar gibi konuşmaları beni çileden çıkardı ve kendimize başka bir yol çizmeye karar verdik.....
öndce diyetin ne amaçla verildiğini anlamaya çalıştık....ve okuduğumuz tüm makalelerde gerçekten homosistein ile kalp ve damar hastalıkları arasında bir ilişki olduğu sonucuna ulaştık...
sinan beyin hastalarına çok az zaman ayırmasından ve malesef soru sorulmasına izin vermemesi sebebi ile yeni bir doktor arayışına girdik ve nihayet lütfü beye ulaştık...
dün kendisiyle uzunca bir görüşmemiz oldu... gerçekten LÜTFÜ BEY daha önce giden arkadaşların söylediği gibi son derece kibar, poizitif , sabırlı ve her şeyden önemlisi mütevazi bir insan.... sinan beye gittiğimi , bu testleri onun yaptırdığını , bana verilen ilaçları ,,,metioninden sınırlı diyet yapmam gerektiği söylendiğini anlattık eşimle beraber... sabırla dinledi ....diyet konusunda hekimler olarak çok çaba sarf ettiklerini ,,verilmemesi gerektiğini savunmalarına rağmen bir tek sinan beyin bunu uyguladığını,, ve kişiyi gereksiz yere strese sokup aç bırakmaktan başka bir işe yaramadığını söyledi...coraspin ve iğnelerin pıhtışalma mekanizması için yeterli olduğunu ... diyetin ve verilen ilaçların farklı günlerde kullanılmasının hiç bir mantıklı açıklaması olmadığını söyledi....becozyme-C nin okadar önemli olmadığını kullanmam yada kullanmamamın sonucu değiştirmeyeceğini , folkik asit ve coraspini günde bir olmak üzere 1.5 ay kulandıktan sonra hamile kalabileceğimi söyledi..
türkiye nüfusunun yaklaşık %40 nın mthfr mutasyonu taşıdığını ama bir çok kişinin bundan haberi olmadan geyet sağlıklı yaşadığını ve doğum yaptığını , benim yaşadığım düşüklerin üst üste raslantısal düşükler olduğunu ve 3. gebeliğimi riske etmemek için iğne olmam gerektiğini .... iğnenin şart değil sadece bir tedbir olduğunu ,.... hamile kaldığımı öğrendikten sonra 6ila 8. haftalar arasında iğneye başlanacağını, bununda kalp atışını duyduktan sonra olması gerektiğini söyledi...
sonuçta arkadaşlar LÜTFÜ bey yaşadıklarımızı daha sakin bir dille anlattı.buda beni huzura kavuşturdu.. dün onun yanından çıktıktan sonra bunca zamandır aradığım hayatımda eksik olan tek şeyin huzur olduğunu farkettim... buda lütfü beyde fazlasıyla var... yaşadıklarım sizlerin yol çizmesi konusunda bir ışık olcaksa ne mutlu bana.... herkesin bir gün bebeğine kavuşması dileğiyle hoşçakalın..

sevgili papatyasureyyacim canim benim inan cok uzuldum ne soylesem biliyom faydasiz boyle birseyin tesellisi yok sizler gercekten yinede bana gore sanslisiniz ne kadar kucuk olsa bebeginiz o kadar az etkileniyor insan inan onun icin erkenden olmasi sonradan olmasindan daha az aci verir ben bilmem hatirliyormusun daha once yazmistim 6yasinda oglumu kaybettim belki karnimdayken boyle birseyle karsilassaydim belki daha az uzulurdum onun icin cokda kafana takma canim allah genede hayirlisini nasip etsin tekrar olur sakin uzulme sabir sabir sevgilerle canimbenneyaptımki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…