Günaydin kizlar ,
nasilsiniz bugün.a.s. Bu ayin 13. de Doktora gidecegim kizlar. Kan alip yumurtlama dönemime bakacak ve ultrason ilede bakacak. O gün kan tahlillerimi göre bir tarih verecek tahminim cumartesi yada pazara gelir yumurtlama günüm kaydirigubbakcemile3 ve o gün gittigimde bana asilama yapacaklar. :teytey:
Allahim Insallah hersey yolunda gider.
Merhaba arkadaşlar ;
Sizlere en son yazdığımda hamile olduğumu öğrenmiştim ve çok mutluydum. Ne yazık ki mutluluğum uzun sürmedi ve pazartesi günü gebeliğim sonlandı.
Tahmin edebileceğiniz gibi çok üzgünüm , ama Allahtan hayırlısı diyorum. Bunu da yaşamam gerekiyormuş diye düşünüyorum.
Nasıl olduğuna gelince..Biliyorsunuz 6. hafta Lütfü bey e kontrole gidecektim. 5+3 ken , o zamana kadar dayanamayacağım , belki keseyi görürüm diye burada doktora gittim. Bir de hamileliğin başında gebelik belirtilerini yavaştan hissetmeye başlamışken , o sıralar belirtileri çok yoğun hissetmiyordum . Ondan da şüphelendim , çünkü gün geçtikçe Hcg yükseliyor , yükseldikçe de belirtilerin daha yoğun hissedilmesi gerekir normalde...
Neyse cuma günü muayene sırasında kese göründü ama doktorum keseyi çok küçük buldu. İki nedeni olabileceğini , ya geç yumurtlama - döllenmeden dolayı gelişimin geç başlamış olabileceğini ya da sağlıksız bir gebelik olabileceğini söyledi. Beta Hcg istedi 670 küsür çıktı , bu da 5+4 için düşük bir değer çıktı.Bu durumda gebeliği takip edip beklemekten başka birşey yapamayacağımızı söyledi , 2 gün sonra gene Hcg istedi. Kese büyümüş , Hcg yükselmişse sorun olmayacağını söyledi.
Tahmin edeceğiniz gibi o iki gün kabus gibi geçti , pazartesi sabahtan hcg nin düştüğünü öğrendim , öğlene doğru da kanamam başladı.
Tabii çok üzüldüm , çok ağladım. Zor elde ettiğim bir gebelikti. İğne kullanmama rağmen böyle olması umudumu kırmıştı. Bir de gene kürtaj gerekirse diye çok korkuyordum. .
Bugünkü kontrolümde , gebeliğin kendi kendine sonlandığı , kürtaja gerek olmadığı söylendi. Neyseki tek tesellim bir de kürtaj acısı çekmeyecek olmam. Bir de bu kaybın pıhtılaşma bozukluğuyla ilgisi olmadığı söylendi.O yüzden kimsenin iğnelere inancı kaybolmasın. Erken dönem kaybı olduğu için kromozom anomalisi ya da hatalı döllenmeden olabileceği söylendi. Embriyoyu göremediğimiz için anembriyonik gebelik ( boş gebelik ) diye teşhis kondu. Tekrarlayıcı özelliği olmayan , tesadüfi , şansa bağlı bir durummuş. Ama öncesinde de iki gebelik kaybın olunca , olabilir diyip geçiştiremiyorsun. Korkuların artıyor , umudun kırılıyor..
Şu sıralar takibim devam ediyor , sabah gene Hcg baktılar , yavaş düşüyorsa boş gebelik , birden düşmüşse düşük olduğu konusunda fikir veriyormuş..
Böyle işte arkadaşlar , şu an üzgünüm ve bi boşluk duygusu hissediyorum. Bu da geçecek tabii ki atlatırım mutlaka..Dua ederken hep hayırlısıyla nasip olacaksa olsun diye etmiştim. Demek ki hakkımda hayırlı değildi. Erken dönemde kaybetmek de bir şans aslında. ( O ruh haliyle pek farkında olamıyorsun ama )
Sizlere iyi haberler veremediğim için üzgünüm. Umarım güzel haberleri paylaşacağımız günleri de görürürüz...Herkese sevgiler..
arkadaşlar idrar yollarından rahatsızlandım.ne yapsam doktora danışsammı hem çok sık idrara çıkıyorum hem ağrı var.doktora gideşide 4 gün oldu o zaman bir şey yoktu.ilaç kullanılıyormu
Günaydin kizlar ,
nasilsiniz bugün.a.s. Bu ayin 13. de Doktora gidecegim kizlar. Kan alip yumurtlama dönemime bakacak ve ultrason ilede bakacak. O gün kan tahlillerimi göre bir tarih verecek tahminim cumartesi yada pazara gelir yumurtlama günüm kaydirigubbakcemile3 ve o gün gittigimde bana asilama yapacaklar. :teytey:
Allahim Insallah hersey yolunda gider.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?