• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

sevgili papatya süreyya ve sülal çok tebrikler. Allah bebişlerinizi ve sizi korusun. umarım en kısa zamanda bizlerde böyle mutlu haberleri paylaşabiliriz. tüm hamişleri Allah nazarlardan saklasın :nazar:

Günayyydınnnnnn kızlar bende dün hamile olduğumu öğrendim bugün doktoruma gideceğim saat 12:00 de randevum iğneler bakalımmmmm çok mutluyummmmm Allah hayırlısıyla tamamına erdirir inşallah hepimizi:)

merhaba SÜLAL;tebrik ederim adına çok sevindim.umarım sağlıcakla kucağına almayıda nasip eder Allah.darısı isteyen tü arkadaşların başına.güzel bir hamilelelik dönemi geçirmen dileğiyle.sevgiler...

papatyacımmmm ve sülallllcimm, canlarım ne güzel haberler verdiniz...rabbim sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmenizi nasip etsin inşallahh...bebişlerinze sağlıkla mutlulukla kavuştursun inşallah...darısı bekleyen dileyen tüm arkadaşlarımızın başına olsun umarım...
şimdi sakince doktorunuzun söylediklerini harfiyen uygulayın, önce allaha sonra doktorlarınıza güvenin ve fazla stres yapmayın sakın, özellikle ilk 3 ay çok önemli biliyosunuz kendinize dikkat edin ve sıcak tutun ayağınızı, bebeişlerin tam tutunma evresi sakın ağır işler yapmayın bırakın dağınık kalsın herşeykaydirigubbakcemile3
soracağınız bişi olursa çekinmeyin, fırsat buldukça cevaplamaya çalışırız...
herşey gönlünüzce olsun, allah tamamına erdirsin sağlıcakla...sevgilera.s.

Kızlar teşekkürederim darısı isteyen herkesin başına gittim bugün doktora 0,4 lük clexan günde bir tane 1 tane aspirin iki sabah iki akşam progestan vajinadan fitil şeklinde, 1 adet decortil,1 adet folbiol,1 adet elevit yaaaaaaa bakalım hayırlısı olur inşallah biraz morale ihtiyacım var telaşlıyım malesef kasıklarımdada hafif bir ağrı var yardımlarınızı bkliyorum kızlar hiçbirinize okuduğum kadarıyla decortil verilmemiş onu merak ediyorum birde şu kasık ağrısını Allahtan hayırlısını diliyorum durmadan bu arada hiç korkma papatyasüreyya ben ilk olarak köbekten başladım ve hiç acımıyor herksei öpüyorum iyiki varsınız

sülalcim, deltacortilden mi bahsediyorsun acaba, eğer öyleyse yanılmıyorsam bir çeşit kortizon ve bizim durumumuzdaki bazı hastalara gebelik öncesi ve gebelikleri boyunca verebiliyor hekimler ama faydası tartışmalı tabii çünkü kortizonun olumlu etkilerinin yanında bazı dezavantajlarıda var, bence eğer kortizonsa bu bir sor kullanman çok mu gerekliymiş, bir ara ayse0607 arkadaşımız bahsediyordu sanırım ama kullanmadı o, yinede sen doktoruna onu niçin verdiğini sor bakalım, bende merak ettim...
kasıklarındaki ağrıya gelince ilk 8-10 hafta kadar hafif hafif benimde olmuştu ama rahatsız edici boyutta değildi, doktorum rahim genişlediği için hafif kasık ağrısı yapar demişti, ama rahatsız edici derecede ağrıyorsa doktorunu bilgilendir mutlaka...zamanla geçiyor dinlenmeye çalış çok ayakta kalma, çokta hareketsiz kalmaa.s.

sevgili papatya süreyya ve sülal ikinizide çok tebrik ederim. Allah bebişlerinizi ve sizi korusun sağlıcakla kavuşmayı nasip etsin. tabiki darısıda benim gibi bekleyenlerin başına olsun. papatyacım galiba gerçekten haklısın ben çok stres yaptım ve aylardır bir türlü olmuyor. bundan sonrası için biraz daha boşvereceğim inşallah en kısa zamanda olur benimde. kızlar benim gibi bekleyenler içinde dua etmeyi unutmayın.
sülalcim canım şeninde bahsettiği gibi banada hacettepenin profu sinan hoca yazmıştı bu deltacortil(5mg) hapını günde yarım kullan demişti. özellikle hamile kalınca mutlaka devam et demişti. bana bu hapı anti periatal antikorum yüksek çıktığı için vermişti. fakat daha sonra yine hacettepede prof. lütfü hocaya(şeninde doktoru) gittim. o önermedi böyle bir ilacı. antiperiatal antikorumunda çok önemli olmadığını söylemişti. bu sonuçlara göre ben kullanmadım hiç başlamadım yani. tabi hamile kalırsam ne yaparım bilmiyorum. gittiğim iki doktorda alanında en iyileri. ben sadece bu konuyla ilgili tecrübelerimi aktarmak istedim canım. sen yinede doktoruna tekrar danış ve ona güven bence. birde sana hangi değerine bakarak önermişti bu hapı yazarsan sevinirim. sağlıcakla kavuşursun umarım bebeğine bir an önce.

Bilmiyorum canım neden deltacortil veridiğini şimdi biraz canım sıkıldı resmen kortizon araştırdım baktım zararı olurmu bilmiyorum benim değerim Mthfr heterezigot birara tiroid sorunum çıktı sonra tekrar araştırıldı bulunamadı bilmiyorum neden verildi cumartesi günü tekrar gideceğim o zaman daha ayrıntılı sorarım o zamana kadar kullanmalımıyım emin olamadım şimdi öf öf önemli bir zararı olurmu acaba bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim sabah 5mg akşam 5mg alıyorum bu arada bari günde yarım yarım alsam ne dersiniz

arkadaşlar 12 haftalık gebeyim doktorum folbiolu kullanmana artık gerek yok dedi, sizce ne yapmalıyım bizizm gibi gebeliklerde folbiol önemli değilmi

eftelyasu, bence devam et folik asite, biliyosun folikasitin fazlasının hiçbir zararı yok, aksine mthfr deki sorun nedeniyle folat mekanizmamızın düzenli çalışması ve bebişin sağlıklı gelişmesi açısından çok önemli. tabii senin problemin neydi tam hatırlayamadım şimdi canım, ama eğer mthfr ile ilgili bir mutasyon varsa mutlaka folik asite gebeliğin boyunca devam etmelisin. ben 8. ayın içindeyim ve benim doktorum hiç bıraktırmadı folik asiti, hatta 5 mg.lık folbiol kullanıyorum günde bir ve bu aslında yüksek bir doz, normal gebelere ilk 3 ay sadece 0.4 mg. yeterli oluyor ama mthfr sorunu olanlar yüksek doz kullanmak zorunda...tabii bazı hekimler 3 aydan sonra içinde folik asitte içeren başka komplex vitaminlere başlatabiliyorlar, elevit gibi veya folik asitte içeren kan hapları gibi,gynoferrosanol gyno feron vb...eğer hekimin böyle başka bir multivitamine falan başla dediyse o zaman içeriğine bak bakalım belki folik asit içeriyordurda ondan bırak demiştir...eğer böyle bişi yoksa ısrarla sor neden bıraktırdığını, benzer hastalığa sahip arkadaşlarım var doğum zamanına kadar kullanmışlar de, bakalım ne diycek...tabii en doğrusunu hekimler bilir, senin durumuna göre hareket ediyordur mutlaka, çok da endişe etme...birde yanılmıyorsam celende 3 aydan sonra folbiolu bırakıp elevit adındaki vitamine geçmişti, o mthfr heterozigot yalnız, ben mthfr homozigotum belki doktorum ondan bıraktırmamıştır...
canım, doktorunun söylediği doğrultuda hareket etmen en doğrusu yinede,,,sonuçta benzer rahatsızlıklarımız olsada bazı ayrıntılarda ayrılıyoruz birbirimizden...sadece fikir vermek amaçlı yazdım, doktorunla konuşmadan onun söylediklerinin aksi bişi yapma...sevgiler

ŞENcim öncelikle sana çok tesekkür ediyorum. sorularımıza sabırla cevap verdigin için :)

PAPATYASÜREYYA ve SÜLAL tebrik ediyorum, inanın çok sevindim. allah nazardan saklasın.

VEE CELENCİM ne mutlu sana canım, allah analı babalı büyütsün inşallah. allahım bizelere de saglıklı dogumlar nasip eder insallah. öpüyorum cemreyi

hanımlar bi sorunum var. 13 hafltalık hamileyim ama çok akıntım var. ilk haftalarda olup gecer sanıyordum ama gecmiyor. doktorum olur öyle dedi ama ben cok korkuyorum.

ilk bebegimin 14 haftalıkken suyu gelmişti. 20 haftalıkken düşmüştü. yine suyum geliyor sanıyorum hemen wc ye koşuyorum.
sizce de normalmi akıntı olması?

celen, tebrik ediyorum seni... ne güzel rabbim dünya tatlısı kızını kucağına almayı nasip etti... allah analı babalı büyümeyi nasip etsin... adıyla yaşasın... rabbim güzel, sağlıklı bir yaşam nasip etsin....ah ne güzel ya.... darısı bizlerin başına :)

papatyasüreyya ve sülal tebrik ediyorum sizi...allah tamamına erdirsin... dikkat edin kendinize.. hep güzel haberler verin...

12 haftalık olduk kıpır kıpırdı bebeğim yerim be onu

KIZLAAAAR. Size müjdeli bir haberim var..süprizzzzzHAMİLEYİMMM . :teytey::nazar:Duygularımı ve durumumu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Salı günü 1 günlük adet gecikmem oldu. Test yaptırdım ve haberi aldım. Nasıl sevindim anlatamam . Çünkü ilginç bir şekilde ben adet göreceğimi zannetmiştim. Adet tarihime 5-6 gün kala kahverengi lekelenmem oldu. Bir de beklediğim adet tarihimde lekelenme oldu. Ben de bunu adet olucam ya da yaklaştı diye yorumlamıştım. Hatta eşime hasta olduğumu söylemiştim.Meğer bahsettiğim lekelenme bebek yerleştiği sırada olan yerleşme ( implantasyon ) kanamasıymış. Doktorum da aynı şeyi söyledi . Yani çok umutlu değilken bu haberi almak nasıl bir duygu anlatamam.

Tabii ilk şaşkınlığı attıktan sonra bir telaş başladı.İğne konusu malum. Aynı gün hemen Lütfü Beyi aradım . Durumu anlattım. İğneye başlama konusunu görüştük. Lütfü bey hafta sonu başlayalım dedi. ( Yani 4+4-5 ken filan ) Ben hemen başlama konusunda ısrarcı oldum. Gecikirsem birşey olmasından endişe ediyorum önceki kayıplarım hep erken dönemdeydi dedim. O zaman yarın başla dedi ve dün itibariyle iğneye başladım. Progestan konusunu sordum . Gerek yok dedi vermedi. Kontrole gelmek istediğimi söyledim. 6. hafta gel , embriyoyu görmem lazım daha önce göremem dedi. Sağolsun bütün sorularımı cevapladı , endişelerimi gidermeye çalıştı.

Kızlar , iğne konusuna gelince dün akşam itibariyle 0,3 lük fraksiparinle başladım. Ayrıca günde 1 adet 100lük coraspin ve folik asit alıyorum. Lütfü bey folik asiti özellikle hatırlattı. Aspirine devam edeceğimi söyledi. 6. haftada iğnenin dozunu ayarlayacağını söyledi.

İğne olurken bayağı telaş yaşadım. Lütfü bey e göbekten mi olucam diye sordum. Şart değil koldan da yapabilirsin dedi. Gittiğimiz tıp merkezindeki hemşireye sorduk daha önce göbekten iğne yapıp yapmadığını . Yapmadığını öğrenince cesaret edemedik , koldan yaptırdık. Bu arada sizlere sormak istiyorum. İlk 12 hafta göbekten yapmak daha mı faydalı , benim gibi koldan yapan var mı ?

Bu arada bu sabah tekrar beta HCG baktırdım. Normal şekilde artıyor mu diye. Çok şükür artış normal. Salı günü 90 küsürdü , bugün 280 olmuş.:nazar:

İşte böyle arkadaşlar , seviçli bir telaş içindeyim.. Allah sevincimi devam ettirsin , tamamına erdirsin diye dua ediyorum. İnşallah herşey yolunda gider. Ne olur siz de dua edin. Ben de buradan bekleyen tüm arkadaşlara Allah aynı duyguları tattırsın diyorum. İnşallah hayırlısıyla herkesin gönlüne göre olsun.

Bu arada Celencim tebrik ediyorum. Sevincini umut olsun diye paylaşman ne güzel. Allah anneli babalı büyütsün , hayırlı , sağlıklı ömürler versin şirin bebeğine . Darısı da inşallah başımıza olur.

Kızlar şimdilik bu kadar . Zaten bayağı uzun yazdım. İğneyi göbekten yapma konusunda fikirlerinizi bekliyorum.

Hepinize sevgiler..

Günayyydınnnnnn kızlar bende dün hamile olduğumu öğrendim bugün doktoruma gideceğim saat 12:00 de randevum iğneler bakalımmmmm çok mutluyummmmm Allah hayırlısıyla tamamına erdirir inşallah hepimizi:)

cok şükür yaradanıma.çok şükür allahıma:Saruboceq: şükür ki bu günleri gördüm bu müjdeleri aldım.allahım önce size sonrada minik meleklerinize sağlık versin.rabbim dualarmızı kabul etti.okuyunca tüylerim diken diken oldu gözlerim doldu.büyük mucize sizede uğradı allahım hayırlısıyal tamamlasın bu zorlu ama bi okadarda güzel süreci..
allahım isteyen herkesin kucağını doldursun..allah kimseyi bu yolda oyalamasın..
tekrar tekrar tebrikler bitanelerim:1hug:
buarada baska bööle güzel haber veren varmı bakamadım cok.malum artık bolca oturacak zamanım yok:emir_bebek: varsa onlarıda tebrik etmek kutlamak isterim..
şencim sen nasılsın?prensesim nasıl?aralık 12 miydi yanlısmı hatırlıyorum bitanem?allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin şen'im:1hug:

öncelikle hamile arkadaşlarımızı tebrik ediyorum rahat bir hamilelik geçirirsiniz inşaallah,lal82 seninle aynı şeyleri yaşadık mesajlaşmıştık hatırlarsan hamile olduğunu yeni öğrendim seni de kutlarım darısı bana olur inşaallah ben çok korkuyorum o korkuda hiç geçmiyecek bu gidişle 14 haftalıkken benimde su kesesi açıldı o haftaları jet hızıyla geçmek istiyorum lütfen banada dua et:Saruboceq:a.s...sen bunları hiç düşünme inan şu an sanki bende hamileymiş gibi hissettim seni çok iyi anlıyorum o akıntılar oluyor rahat ol kaşıntı da varsa mutlaka doktora söyle Allah korusun mantar olabiliyor tedavi olursun burdan hamileliğin :CüvCüv:gidişatıyla ilgili bilgilendir bizi her şey gönlünce olsun....

Kızlarrrrr şen celen yardım edin bana ya delcortili içmekte iyice kararsızım bebeşime zatar vermesin benimle bilgilerinizi paylaşırmısınız sabah 5mg akşam 5mg alıyorum yoksa sabah akşam toplam5 mg bölerek mi alsam yardım edin kızlar yaaaa kortuyorum bu ilacı almaktan çokmu zararlı kortizon acaba

sülal merhaba
ben de deltacortril kullanıyorum, günde yarım tablet... ama benim kullanmamın nedeni bağışıklık sistemimde problem olması... bence tahlillerinde antikorlarınla ilgili problem görüldüyse verilmiş olabilir....şu an hamile değilim ama önceki hamileliğimde (yani sadece 11 hafta süren hamileliğimde) de kullanmıştım...

hanımlar bi sorunum var. 13 hafltalık hamileyim ama çok akıntım var. ilk haftalarda olup gecer sanıyordum ama gecmiyor. doktorum olur öyle dedi ama ben cok korkuyorum.

ilk bebegimin 14 haftalıkken suyu gelmişti. 20 haftalıkken düşmüştü. yine suyum geliyor sanıyorum hemen wc ye koşuyorum.
sizce de normalmi akıntı olması?

lalcim, eğer akıntın kokusuz ve renksizse(şeffafsa yani) korkulacak bişey yok,endişe etme, gebeliğin ilk haftalarında olabiliyor...ama sarımsı yada yeşile benzer bir renkse ve kötü kokuluysa enfeksiyon belirtisi olabilir, mutlaka doktorunla görüşmen gerekir...birde tabii kaşıntı filan varsa mantar olabilir, bu durumda da sıkıntı etmen gerekmez, her ikisininde tedavisi var, tedavini olursun geçer...ama rensiz kokusuzsa, ilk dönemler olabilyo sonra zamanla geçiyor...aklına kötü şeyler getirme canım, hep iyi ve olumlu düşün ki güzel şeyler olsun...bu akıntılar bir de gebeliğin son dönemlerinde olabilir diyorlar daha koyu kıvamlı şekilde...endişe etme, herşey yolunda gidecek inşallah allahın izniyle...hamişliğinin keyfini çıkar, bak 14-15. haftalardan sonra en keyifli dönemlerine giriyorsun gebeliğin...sevgiyle kal...a.s.

kortizonun zararları var ama vereceği yarara karşılık kullanılabileceğini söylüyor doktorlar... en azından benim doktorum öyle söyledi... doktorun kullan dediyse kullan istersen... benim quensyll da kullanmam gerekiyordu hamileliğim esnasında ama ben çok ilaç alıyorum diye doktor kullan demesine rağmen kullanmamıştım. aslında biri kullan biri kullanma demişti.. şimdi bazen içime kurt düşüyor kullanmış olsaydım sonuç farklı olur muydu acaba diye

cok şükür yaradanıma.çok şükür allahıma:Saruboceq: şükür ki bu günleri gördüm bu müjdeleri aldım.allahım önce size sonrada minik meleklerinize sağlık versin.rabbim dualarmızı kabul etti.okuyunca tüylerim diken diken oldu gözlerim doldu.büyük mucize sizede uğradı allahım hayırlısıyal tamamlasın bu zorlu ama bi okadarda güzel süreci..
allahım isteyen herkesin kucağını doldursun..allah kimseyi bu yolda oyalamasın..
tekrar tekrar tebrikler bitanelerim:1hug:
buarada baska bööle güzel haber veren varmı bakamadım cok.malum artık bolca oturacak zamanım yok:emir_bebek: varsa onlarıda tebrik etmek kutlamak isterim..
şencim sen nasılsın?prensesim nasıl?aralık 12 miydi yanlısmı hatırlıyorum bitanem?allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin şen'im:1hug:

celenimm, iyiyim canım şükürler olsun...minik prensesimizde iyi çok şükür, büyüdük iyice teyzesi, yeri dar geliyor artık kuzucuğumun bolca tekmeliyor beni...ama varsın tekmelesin, nasıl huzurlu oluyorum onun hareketleriyle anlatamam...azıcık hareket etmeyecek olsa eşim bir taraftan ben bir taraftan rahatsız edip uyandırıyoruz çocuğukaydirigubbakcemile3 5 aralık canım doğum tarihimiz kısmetse, bayram şekeri olucak inşallah kızımhihoyyyt
ekim anneleri bölümünden takip ediyorum, alıyorum güzel haberlerini cemremin ve senin, rabbim sağlıkla huzurla büyütmek nasip etsin kuzucuğunu inşallah...öpüyorum ikinizide...a.s.

Back