Sevgili Eftelyasu ; bahsettiğin test ( Antifaktör X A ) denilen bir test. İğnenin dozunu hematoloğa ayarlatan arkadaşlardan doktorları istiyormuş bu testi. İğnenin dozu bu teste göre ayarlanıyormuş . İğne olduktan sonraki 4. -5. saatlerde yapılması gerekiyormuş.mrb arkadaşlar,
ultrasyona göre 8 haftalıkmış bebeğim kalp atımların gördük , ama aklıma bir şey takıldı iğne ile ilgili bir test yapmadı doktor 20 gün önce rutin tahlil yapılmış dedi, bende doktora iğne ile ilgili test yapılmıyormu diye sordum öyle birşey yok dedi , sanki şen test yapıldığını söylemişti
Şenn, şen, mrb
kusura bakma seni biraz yoracağım ama bende doktora gittiğimde 8 haftalık dedi kalp atışlarını gördük ama duymadım acaba cihazımı yetersizdi ve kan akışına vs birşeye bakmadı, birde reçeteye teşhis kısmına habitüel abortustan başka birşeyler yazmış biri trombofili ve tam okuyamadığım hyevezi gibi birşeyler yazmış fikrin varsa paylaşırmısın yeni dikkatimi çekti
birde 3-4 gündür sancılarım oluyor üşütmekten olurmu acaba korkuyorum
sana zahmet sorularıma yorum yaparsan sevinirim ...
merhaba umut-sevgim, bahsettiğin sanırım histeroskopi, genel anesteziyle hiç bişi hissetmeden yapıyolarmış canım, hatta rahimde septum filan varsa kesiyolarmış aynı zamanda endişe etme, burda yaptıran arkadaşlar var onlar sana daha ayrıntılı bilgi verirler okurlarsa...kamerayla rahim içine bakıldığını düşün öyle bişiymiş işte...herşey yolunda gider inşallah...allah gönlüne göre versin canım...
merhaba BELİZ;inşallah doktorun yanılmıştır canım.inşallah herşey normal olur.ama sakın moralini bozma lütfen herşey için hayırlı bir zaman var ben hep buna inanıyorum.ayrıca moralde çok önemli güzel düşününce güzel oluyor bunada inanıyorum.ben 1.gebeliğimde hiç istememiştim bebeğimi ve hep kötü düşünüyordum hep üzgündüm gerçekten herşey normal giderken 10+5 te birden durdu kalbi.şimdikini istedim ve mutluyum çok şükür.inşallah herşey hepimizin gönlünce olur.sevgiler...İyi akşamlar öncelikle bütün içtenliğinizle yazdığınız iyi dilekleriniz, tesellileriniz,desteğiniz için hepinize nasıl teşekkür etsem azdır arkadaşlarım, Allahım en yakın zamanda hepinizin yüzünü güldürsün, sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar versin inşallah.
Bugün doktora gittim, ultrasonda baktı ve keseyi gördü ,Allaha şükürler olsun dış gebelik değilmiş,inanırmısınız buna bile sevindim,keseyi görünce anlamsız bir şekilde umutlandım, ama dr kan değerlerime göre sağlıklı bir gebelik olmadığını ve büyük bir ihtimalle düşükle sonuçlanacağını söyledisadece çok çok küçük bir ihtimalle sağlıklı devam edebilirmiş.Açıkçası benim ümidim yok bu kadr küçük bir ihtimale ama şuan kötü değilim,moralim yerinde, halen umudum var gelecek için sadece zamanı şimdi değilmiş demekki diyorum, Allahım sağlık versin, huzur versin yeterki en hayırlı zamanda gelicekler inşallah bebişlerimiz. Hepinize tekrar teşekkür ederim arkadaşlarım Sevgilerr....a.s.
merhaba kızlar aranızda kan pıhtılaşması sonucu düşük yapıp metioninden sınırlı diyet yapan var mı.lütfen yazarsa sevinirim.birde ben düşük yapalı 2 ay oldu en ideali nezaman tekrar hamile kalabilirim.iki düşükten sonra artık çok korkmaya başladım.
Şenn, şen, mrb
kusura bakma seni biraz yoracağım ama bende doktora gittiğimde 8 haftalık dedi kalp atışlarını gördük ama duymadım acaba cihazımı yetersizdi ve kan akışına vs birşeye bakmadı, birde reçeteye teşhis kısmına habitüel abortustan başka birşeyler yazmış biri trombofili ve tam okuyamadığım hyevezi gibi birşeyler yazmış fikrin varsa paylaşırmısın yeni dikkatimi çekti
birde 3-4 gündür sancılarım oluyor üşütmekten olurmu acaba korkuyorum
sana zahmet sorularıma yorum yaparsan sevinirim
Merhaba redrose cum ,merhaba sevilhan;geçmiş olsun öncelikle.Allah birdaha yaşatmasın.benimde tahlil sonuçlarımda mthfr homozigot ve bunun için banada metionin sınırlaması verdi doktorum.ama bende çok sıkı uygulayabildiğimi söyleyemem.bazı yasakları hiç tüketmedim henüz ama bazılarında kaçamak yapıyorum bende.bunun için üzgünde değilim aslında(inşallah pişman olmam tabiki) çünkü geçen hafta doktoruma gittim benim kolumda uyuşma ve sancılar vardı karpal tünel sendromu çıktı gebeliğe bağlı olarak.ama ben şikayetlerimi söyleyince henüz teşhis konmadan doktorum diyeti çokmu sıkı uyguluyorsun biraz biraz esnetebilirsin dedi.bazı doktorlarsa aynı sonuçlara rağmen önermiyorlar diyeti.en iyisini doktorun bilir tabiki.düşük sonrası gebelik içinde benim ilk gebeliğimdeki doktorum 1 ay sonra olabilir demişti bana.ama ben 1yıl bekledim hazır olmadığım için.birde ben şimdiki gebeliğime kadar pıhtılaşma sorunum olduğunu bilmiyordum.bu gebeliğimi öğrendiğim zaman 1 düşüğüm olduğu için doktorum bu tahlilleri yaptırmamı istedi ve öyle öğrendik.aynı dönemlerde düşük yapan bir arkadaşıma doktoru 3 ay bir diğerinede doktoru 6 ay beklemelisin demişti.yani bunuda doktor kişiye göre göre söylüyor sanırım.korkma lütfen herşey yolunda gider inşallah.sevgiler..
Merhaba redrose cum ,
Sen hamileliğinde kaçıncı haftadasın ? Sağlıklı ve huzurlu gebelik dönemi geçirmeni dilerim. Ben de senin gibi MTHFR de homozigotum. İğneye ne zaman başladın , hangi doz kullanıyorsun , kilonla birlikte yazabilirsen sevinirim. Sevgiler.
hayal 2000 teşekkürler doktorum göbeğimden vurmamı söyledi ,
eşime vurdurabilsem belki o dikkatli olduğu için morarmaz bilmiyorumki nasıl yeneceğim bu korkumu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?