Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Sevgili Eftelyasu ; bahsettiğin test ( Antifaktör X A ) denilen bir test. İğnenin dozunu hematoloğa ayarlatan arkadaşlardan doktorları istiyormuş bu testi. İğnenin dozu bu teste göre ayarlanıyormuş . İğne olduktan sonraki 4. -5. saatlerde yapılması gerekiyormuş.

Doktoruna testin adını vererek sorabilirsin canım.

Bu arada Belizcim , doktorunun bahsettiği umut güçlenerek gerçeğe dönüşür inşallah. Dün mesajını okuyunca çok üzüldüm. Bugün de zaman zaman aklıma geldin , gene üzüldüm. Senin için iyi şeyler dilemekten , dua etmekten başka elimizden birşey gelmiyor. İyi dileklerin gücüne çok inanıyorum ben , umarım herşey gönlünce olur. Kendine iyi bak..Sevgiler..

teşekkürler papatya süreyya
peki diğer sorularım hakkında bilgin varmı teşhiste habitüel abortustan başka birşeyler yazmış biri trombofili ve tam okuyamadığım hyevezi gibi birşeyler yazmış fikrin varsa paylaşırmısın yeni dikkatimi çekti
birde 3-4 gündür sancılarım oluyor üşütmekten olurmu acaba korkuyorum

canım, ilk haftalar doktorum benimkinide sadece ekranda göstermiş ama kalp atışlarını dinletmemişti, sonraki aylar kısacık sesini yükseltip dinletti ama kısa süreli çünkü kalp atış seslerinin yüksek dinlenmesi bebiş açısından zararlı diye okumuştum bikaç yerde...onun için endişe etme, görmen yeterli problem yok bence....ilerleyen zamanlarda kısa süreli dinletir merak etme...ilk zamanlar zaten öyle kan akışını falan kontrol etmiyor çünkü henüz çokkkk minicik bebişin, biraz büyüyüp (yaklaşık 12-14. haftalar arası) kalbi ve kalbin 4 odacığı tam belirgin hale gelince ancak kirli ve temiz kan giriş çıkışını yani akışı tam gösterebiliyor...sonraki aylarda da zaman zaman kontrol ediyor her seferinde değil, birde 24-26. hafta arası bebeğinkiyle beraber senin rahim yan duvarlarındaki damar akışını kontrol ediyor ultrasonla...tabii tüm hekimler yapıyor mu aynı uygulamayı bilemem hepsinin olaya yaklaşımı farklı, yinede sen belirttiğim zamanlarda yapmıycak olursa bunları, bir hatırlatırsın artık yapıp yapmamak ona kalmış, belki kan tahliliyle kontrol edecektir doz olayını...
trombofili, bizim kan pıhtılaşmasının adı, bizim durumumuzdakilere trombofili hastası deniyor ve teşhis kısmına bunu yazmazlarsa iğneleri almakta sorun yaşarsın canım...benimkine de her seferinde hekimim trombofili+gebelik yazıyor teşhis kısmına, birde böyle yazmazlarsa sosyal güvencen iğne ücretini karşılamıyor diye biliyorum...yalnız diğer yazdığın hakkında "hyevezi" bilgim yok...yanlış yazmış ya da okuyamamış olabilir misin acaba?? habituel abortusu da biliyorsun zaten sanırım...
sancın kasık rahim bölgesindeyse bu haftalarda olabiliyor canım, rahim büyüdüğü için geriliyor ve ağrı yapabiliyor, tabii bu ara havalar çok müsait üşütmeye, belki üşütmüşde olabilirsin, sakın ayaklarını üşütme, evde çorap terlik ne bulursan giy, en kolay ayaklardan alıyoruz çünkü, sıcak su torbası varsa ayaklarının altına koy bakalım faydası olacaktır, yalnız karın bölgene filan koyma sakın...sıkı giyin, ilk 3 ay çok önemli üşütme koru kendini...bende martta hamile kalmıştım ve henüz soğuktu havalar, bir kaç gün üşütmüş hastalanmıştım ödüm patlamıştı, lütfen dikkat et...ağrın artarsa doktorunla temasa geç tabii ki, ihmal etme...
sevgiler...

ıyı aksamlar kızlaar bugun dr geldım tum tahlıllrım cıkıs ama ıgne kullanacak kadar yuksek cıkmamıs dedı yanı 3. hamıllelıgımde bos yere kullanmısız okadar ıgneyi buna uzuleyımmı sevıneyımmı bılmıyorum bayramdan sonra rahmımın ıcıne gırıp onada bakacaklar dr rahım fılmımı dedım hayır budaha ayrıntılı onda sadece kanallara renklı bır boya sıkıyoruz bunda ıse narkoz vererek ıcıne bakıyoruz dedı boyle bısey yaptıranmı varmı aranızda arkadaslar artık ne yapcagımı sasırdım rabbımden tek ıstegım emeklerımız bosuna gıtmez ıns su mubarek gunde hayırlı kandıller....

merhaba umut-sevgim, bahsettiğin sanırım histeroskopi, genel anesteziyle hiç bişi hissetmeden yapıyolarmış canım, hatta rahimde septum filan varsa kesiyolarmış aynı zamanda endişe etme, burda yaptıran arkadaşlar var onlar sana daha ayrıntılı bilgi verirler okurlarsa...kamerayla rahim içine bakıldığını düşün öyle bişiymiş işte...herşey yolunda gider inşallah...allah gönlüne göre versin canım...

sagol canım guzel dılekleın ıcın ıns sende bebısını saglıcakla kucagına alırsın canım benm ıns herkes adına guze seyler olurda kımsenın kucagı bos kalmaz sende buranın guzın ablası gıbı oldun:)valla lutfu beye senın sayende bı suru hasta gıttı bende bunlardan bırıyım allah sonumuzu hayreylesinnn

şen canım çok teşekkür ederim inanırmısın doktorumdan daha iyi tatmin oluyorum sen bana ayrı bir güven veriyorsun , teşekkürler arkadaşım
bir sıkıntım daha var iğnelerimi kendim vuramıyorum , benim tansiyonum düşüyor hemen iğneyi görünce , eşimede vurdurmuyorum, hemşireler vurunca çok fazla morarıyor , bazıları birden batırıyor bazıları iki parmağı ile göbeğimi biraz sıkıyorlar göbeğimin her yeri mor diyebilirim artık dikkat mi etmiyorlar yoksa normalmi bilmiyorum .

merhaba BELİZ;inşallah doktorun yanılmıştır canım.inşallah herşey normal olur.ama sakın moralini bozma lütfen herşey için hayırlı bir zaman var ben hep buna inanıyorum.ayrıca moralde çok önemli güzel düşününce güzel oluyor bunada inanıyorum.ben 1.gebeliğimde hiç istememiştim bebeğimi ve hep kötü düşünüyordum hep üzgündüm gerçekten herşey normal giderken 10+5 te birden durdu kalbi.şimdikini istedim ve mutluyum çok şükür.inşallah herşey hepimizin gönlünce olur.sevgiler...

merhaba sevilhan;geçmiş olsun öncelikle.Allah birdaha yaşatmasın.benimde tahlil sonuçlarımda mthfr homozigot ve bunun için banada metionin sınırlaması verdi doktorum.ama bende çok sıkı uygulayabildiğimi söyleyemem.bazı yasakları hiç tüketmedim henüz ama bazılarında kaçamak yapıyorum bende.bunun için üzgünde değilim aslında(inşallah pişman olmam tabiki) çünkü geçen hafta doktoruma gittim benim kolumda uyuşma ve sancılar vardı karpal tünel sendromu çıktı gebeliğe bağlı olarak.ama ben şikayetlerimi söyleyince henüz teşhis konmadan doktorum diyeti çokmu sıkı uyguluyorsun biraz biraz esnetebilirsin dedi.bazı doktorlarsa aynı sonuçlara rağmen önermiyorlar diyeti.en iyisini doktorun bilir tabiki.düşük sonrası gebelik içinde benim ilk gebeliğimdeki doktorum 1 ay sonra olabilir demişti bana.ama ben 1yıl bekledim hazır olmadığım için.birde ben şimdiki gebeliğime kadar pıhtılaşma sorunum olduğunu bilmiyordum.bu gebeliğimi öğrendiğim zaman 1 düşüğüm olduğu için doktorum bu tahlilleri yaptırmamı istedi ve öyle öğrendik.aynı dönemlerde düşük yapan bir arkadaşıma doktoru 3 ay bir diğerinede doktoru 6 ay beklemelisin demişti.yani bunuda doktor kişiye göre göre söylüyor sanırım.korkma lütfen herşey yolunda gider inşallah.sevgiler..

merhaba eftalya;şene sormuşsun ama bende tecrübemi söylemek istiyorum sancılar konusunda.üşütmüşte olabilirsin tabi ama gebelikte bu sancılar çok normal.bu sanırım kişinin rahim kaslarının esnekliğine bağlı.benim çok oldu sancılarım mesela hemde uzun sürdü.ama çevremde çok kısa süreli ve çok hafif sancılanan arkadaşlarımda oldu.umarım sende onlardan biri olursun.bu arada bende bebeğimin kalp atışlarını ilk 11 haftalıkken dinlemiştim.herşeyin yolunda gitmesi dileğiyle.sevgiler...

Merhaba redrose cum ,

Sen hamileliğinde kaçıncı haftadasın ? Sağlıklı ve huzurlu gebelik dönemi geçirmeni dilerim. Ben de senin gibi MTHFR de homozigotum. İğneye ne zaman başladın , hangi doz kullanıyorsun , kilonla birlikte yazabilirsen sevinirim. Sevgiler.

iğnelerimi kendim vuramıyorum , benim tansiyonum düşüyor hemen iğneyi görünce , eşimede vurdurmuyorum, hemşireler vurunca çok fazla morarıyor , bazıları birden batırıyor bazıları iki parmağı ile göbeğimi biraz sıkıyorlar göbeğimin her yeri mor diyebilirim artık dikkat mi etmiyorlar yoksa normalmi bilmiyorum .

hayal 2000 teşekkürler doktorum göbeğimden vurmamı söyledi ,
eşime vurdurabilsem belki o dikkatli olduğu için morarmaz bilmiyorumki nasıl yeneceğim bu korkumu

sevgili PAPATYASÜREYYA;teşekkür ederim öncelikle dileklerin için.ben şuan 26.haftasındayım gebeliğimin.ben dediğim gibi gebelikten önce böyle bir sorunum olduğunu bilmiyordum.gebeliğimi öğrendiğimde 4 haftalıktı.daha önce 1 kez düşük yaptığımı söylediğim için doktorum bu tahlilleri yaptırmamı istedi sonuçlar çıkana kadar 20 gün filan geçti.sonuçları alıncada iğne verdi ama ben biraz araştırma yaptım.yani ben iğneye başladığımda 7.-8. hafta gibiydi. 0.3lük fluxum kullanıyorum.hamile kaldığımda 58 kiloydum.şimdi 66 kiloyum.çok şükür herşey yolunda görünüyor şuanda.darısı isteyen herkesin başına.inşallah sen ve burdaki bekleyen tüm arkadaşlar hayırlısıyla en kısa zamanda tadarlar bu duyguyu.her okuduğumda bunun için dua ediyorum gerçekten.sevgiler..

mrb canım bende bu sebepten ve kromozom bozuklugu yuzunden 4tane dusuk yasadım.tedavı gordum genetık arastırma yapıldıktan sonra tupbebek yaptık suan 11+5gunluk hamısım.hergun clexan o4luk ıgne ve bebek aspırını kullanıyorum.hıc uzulme ve canını sıkma emınım senınde cok guzel bır melegın olucak.allah yardımcımız olsun.doktorunla bu konu uzerınde ıyıce konus.tahlıllerını ıhmal etme.hatta ben normal yolla hamıle kalmak ıcın bekledım ve ıgnelerı onden kullandım.ama esımle aramızda kromozom uyusmazlıgı oldugu ıcın bebek ozurlu olmasın dıe tup yaptırdık.ıyı sanslar

hayal 2000 teşekkürler doktorum göbeğimden vurmamı söyledi ,
eşime vurdurabilsem belki o dikkatli olduğu için morarmaz bilmiyorumki nasıl yeneceğim bu korkumu

mrb canım bende vurunuyorum ıgne.morara morara bı hal oldum.bı karnımdan bı bacagımdan degıs tokus yapıom cunku canım cok yanıo bazen.ne yaparsan yap morarıo senın
le bı alakası yok.allah kolaylık versın:Saruboceq::Saruboceq:

eftalyasu cnm bende ilk vurulduğumda korkmuştum ama artık hayattımın geçici bi parçası olarak görmeye başladım..Alıştım sayılır ...Kendini serbest bırak..İnş bebişlerimize sağlıkla kavuşuruz da bu sıkıntılarımıza değer...
Aynı kaderi paylaşıyoruz Yalnız değilsin bil..

Belli bölgeler daha çok morarıyo gibi geldi bana bi de..Göbişin sağ ve sol kısmına yakın yerlerden vurulduğumda morarmıyor.Göbişin altına vurduğumda morarıyor.Ben de artık göbişimin sağ ve soluna dönüşümlü vurduruyorum hep...İzi bile pek kalmıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…