• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım bende lutfu beye gıdıyorum ıstersen verebılırım muana ucretı 230 mılyon tlf numarasını vereyım ordan adresını falan ogrenırsın su dr sınır oluyorum ıyı dr bulmak cok onemlı kıb opt canım

mrb papatyacım. öncelikle şunu söyleyim, insallah sen ve gebeligi beekleyen arkadaslar bir an önce muratlarına ererler.

ben 8 haftalık hamileyim, MTHFR homozigotum. seninle ve şenle aynı. 4+1ken doktorum hemen iğneye basladı.
1kez 0,4lük clexan, yarım coraspin, 1 folbiol, 4 progestan alıyorum günde.
benim sadece MTHFR homozigot sorunum var, diger hersey normal. sanırım şenin bikac tahlilinde de sorun var. belkide o nedenle ona gunde 2 kez vermiştir.

progestana gelince, benim ilk hamileligimde doktorum kullanabilirsin demişti, ama düşük olacaksa oluyor, bu ilac engelleyemiyor dedi, kullanma kararını sana bırakıyorum demişti. bende kullanmıstım ancak, benimki 5 aylıkken düüştü.

şuanki doktorumsa, daha önce düşük yaşadıgım için yani önlem olarak verdi.

insallah, saglıklı bebişler sahibi oluruz hepbirlikte.. sevgiler..a.s.
Lalcim merhaba , gebeliğini tebrik ederim ve sağlıcakla bebeğine kavuşmanı dilerim.

Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Ben de seninle aynı faktörde sorunluyum. Benimle aynı faktörde sorunu olan arkadaşların yazdıkları doğrultusunda , hamile kalırsam hemen iğneye geçme konusunda kararım kesinleşti.

Sağlıklı günler , sevgiler..

Kızlarr hu hu nasılsınız herkesin bebişleri hayırlı olsun darısı başımıza inşallah :) sizlerden birşey öğrenmek istiyorum mümkünse hiç yumurtlama zamanı atiş ölçüm takibi yaptınızmı nasıl yapılıyor bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim öpüyorummm

ŞENCİMsana bir şeyler danışmak istiyorum.cuma doktora gittim büyük doğumda riskli gebeliklerde KLİNİKşefi belki tanırsın NURİ DANIŞMAN.ben 7+4 oldum ultrosanda herşey normal dedi.şu ana kadarki hamileliklerimde ilk defa çok istifra ediyorum.bana doktor çok ümitlenme yüzde 50 gibi bak dedi.benim moralim sıfırladı.MTHFRhomozigot olduğumu frakspirin iğne kullandığımı söyledim.bu konuda henüz iğne kullanımı ispatlanmamıştır dedi.ben kullanmaya devam edeyimmi dedim.benimle dalga geçerek 1 tanede kırıp iç dedi.doktorumu değiştirsemmi acaba.senin LÜTFÜ BEYE gittiğini biliyorum.memenunmusun birde herhangi bir şey olsa onu görme şansımız olurmu.biraz endişeliyim.LÜTFÜ BEYİN muayine ücretini ve yerini öğrenebilirmiyim. teşekkürler.

Arkadasim kusura bakma ama bende senin doktora sinir oldum gelgit arkadasa katiliyorum. Sana ümit verecegine sacma sapan laflar edip moralini bozuyor. Ben bu igneleri cok arastirdim türkiyede birsürü doktora e-mail attim ve hemen hemen hepsi bu ignelerin kan pihtilasmasi olan ve birsürü cocuk kaybeden kadinlarda cok daha basari elde ettiklerini yazdilar bana hatta hic kaninda problem cikmayanlara bile bu igneleri tedbir olsun diye veriyorlar.
Tabiki garantisi yok ama madem böyle bir imkan var bence denemeye deger cünkü kaybeticek baska neyimiz kaldiki.
Ben Almanyada bana bu igneleri yazacak doktoru bulana kadar nekadar ugrastim ve nihayetinde sükürler olsun buldum. Bende 4 düsük yasadim ve simdide Allah izin verirse ignelerle denemek istiyorum.
Takma kafani hayirlisiyla bebisii alirsin kucagina.
Ama senin yerinde olsam bende kendime baska doktor bulurdum.
Selamlar a.s.

Merhaba sülalcim,

nasilsin coktan beri yoktun. Ates ölcmeyle nasil hamile kalinir inan bilmiyorum ben:1no2:
Ben simdiye kadar kendimde baska yöntemlerle hamile kalmaya calismistim ve sükürler olsun cogu kez basarili olmustum ama ates ölcmeyle hic denemedim.
Internette birsey bulamadinmi.:uhm:

Evet çalıkuşum böyle bir yöntem var tam yumurtlama zamanını tespit edebilirsen hamilelik tabiki Allahın takdiri ama daha kesin oluyor bunun için merak ediyorum hayırlısıyla inşallah ekim ayından sonra korunmayı bırakacağım bakalım ne olacak

ŞENCİMsana bir şeyler danışmak istiyorum.cuma doktora gittim büyük doğumda riskli gebeliklerde KLİNİKşefi belki tanırsın NURİ DANIŞMAN.ben 7+4 oldum ultrosanda herşey normal dedi.şu ana kadarki hamileliklerimde ilk defa çok istifra ediyorum.bana doktor çok ümitlenme yüzde 50 gibi bak dedi.benim moralim sıfırladı.MTHFRhomozigot olduğumu frakspirin iğne kullandığımı söyledim.bu konuda henüz iğne kullanımı ispatlanmamıştır dedi.ben kullanmaya devam edeyimmi dedim.benimle dalga geçerek 1 tanede kırıp iç dedi.doktorumu değiştirsemmi acaba.senin LÜTFÜ BEYE gittiğini biliyorum.memenunmusun birde herhangi bir şey olsa onu görme şansımız olurmu.biraz endişeliyim.LÜTFÜ BEYİN muayine ücretini ve yerini öğrenebilirmiyim. teşekkürler.

canım, bahsettiğin doktorun adını ikinci düşüğümden sonra doktor araştırması yaparken vermişlerdi bize ama zekai tahirin doktoru diye, baştan beri o hastane ile ilgili çevremden hep olumsuz şeyler duyduğumdan gitmemiştim şimdi senin yazdıklarını okuyunca birkez daha iyi ki gitmemişim diyorum...o nasıl bir hekimmiş öyle birde riskli gebelik uzmanı olacak, daha hastasına heleki bizim gibilere nasıl yaklaşacağını bilmeyen biriyle devam etmeyeceksin herhalde...şu an bu iğnelerden başka çaremiz yok malesef canım, kişiye ve beklentilerine göre değişir tabii ama ben kendi adıma lütfü beyden çoook memnunum, her seferinde daha fazla moralle döndüm hep yanından hiç bir zaman yüzde şu kadar şansın var demedi ama hatta diğer gebeliklerinde farkedilmiş olsaydı pıhtılaşma sorunun doğru dozda iğne ve aspirinle yaşayabilirdi bebeklerin demişti ilk kontrolümde...doktoru görebilir miyiz derken ona ulaşmaktan sözediyorsun sanırım, tabii ki ben istediğim zaman ulaşabiliyorum özel muayenehanesi var, cumartesileri de muayenesi var artı cep nosunu mail adresini rahatlıkla alabiliyosun, hacettepede iki hemşiresi var oradaki tahlil işlerini filanda onlar hallediyorlar, yalnız bazı testleri ikili üçlü tarama gibi özel labratuarla çalışıyor oradan istiyor+ doğuma kendisi girecekse özel hastaneyi tercih ediyor, mesa,güven veya bayındırı...ücreti ilk muayene 230ytl, sonra devam edersen 200ytl ödüyorsun sonraki gidişlerde ve her seferinde ücret ödüyorsun...maddi olarak zorlamayacaksa eğer, ben tavsiye ediyorum tabii lütfü hocayı...muayenehanesinde her türlü ultrason aleti var ayrıntılı vs. için dışarı gitmiyorsun ayrıca...birde kan tahlili vs. gibi sonuçların direk hocaya fakslanıyor, sen sadece muayenehanesini arayıp sonuç hakkında bilgi alıyorsun, öyle sonuç almaya gitme onları tekar doktora götürüp gösterme derdin filan yok...kontroller ayda bir...özel mua. adresi:uğur mumcu cad. 32/2 gaziosmanpaşa...kızılaydan 10 dakika mesafede...başka sorun varsa çekinmeden sorabilirsin canım...
ayrıca moralini bozma sakın bak önünde bizler gibi örnekler var hatta sağlıkla bebeğini kucağına almış olanlar var bizim durumumuzda olupta...hep bu iğne ve aspirin sayesinde...
sevgiler...

canım merhaba,
doğrusu doktorunun yaklaşımı çok yanlış. bende senin gibi mthfr homozigotum şu ana kadar ikisi doçent ikisi prof olmak üzere dört farklı doktora gittim hiçbirisindende böyle bir yaklaşım görmedim. tabiki herzaman için düşük riskimizin yüksek olduğunu biliyoruz zaten. birde şans oranları falan verip moral bozmaya gerek yokki. en son bu konuyla ilgili lütfü beye gitmiştim ben. ve inan bana çok iyi bir doktor yaklaşımlarıylada rahatlatıyor insanı. buda önemli bir etken tabiki. şu an hamile kalırsam mutlaka onunla devam etmeyi düşünüyorum. muayene tel: 446 52 99. hiçbirşey için canını sıkma bizim gibi olupta şu an bebek sahibi çok insan var.

sevgili mumamu, ilk iki gebeliğimde fazla bulantım olmamıştı benimde ama bu gebeliğimde beni fazla zorlamamakla beraber ilk 3 ay bulantı ve kusmalarım oldu benimde, bu aslında bir yerde sağlıklı hamilelik işareti derler hep ama tabii hiç bulantısı olmadan sağlıklı gebelikler yaşayanlarda var kuşkusuz...endişe etme canım, 3. aydan sonra geçiyor...bir de ayşecime katılıyorum, yaklaşımlarıyla doktorumuz çok rahatlatıyor insanı, sana riskli gebeymişsin diye değil her seferinde herşeyin yolunda gideceğine yüreklendirerek gönderiyor en ufak bir olumsuzluktan söz etmiyor, bizler zaten bir yığın araştırma sonucu biliyoruz durumumuzu ve olabilecekleri bir de doktor bunu her seferinde gözümüze sokarsa vay halimize...gebelikte moral çokk önemli biliyosun..illaki lütfü beye git demiyorum yanlış anlama ama o gittiğin doktordan başka birine devam et lütfen 9 ay geçmez onunla...çünkü iğne ve aspirinden dolayı lütfü bey benim ve bebeğin kan akış durumunu damarlardaki direnç durumunu filan hep kontrol altında tuttu, o doktor bu iğnelere inanmadan nasıl takibini yapacak senin sorununun bilmiyorum...allah yardımcın olsun, hayırlı bir hekimle karşılaştırsın inşallah..öpüyorum..

Merhaba arkadaşlar, moralim çok bozuk betahcg değerlerime bakarmısınız.!!! iki günde bir 100x180x250 ve dört gün sonra sadece 450, dış gebelikten başka birşey gelmiyor aklıma, bundada sevincim kursağımda kaldı.

Merhaba arkadaşlar, moralim çok bozuk betahcg değerlerime bakarmısınız.!!! iki günde bir 100x180x250 ve dört gün sonra sadece 450, dış gebelikten başka birşey gelmiyor aklıma, bundada sevincim kursağımda kaldı.

canım ıns hayırlısı olur moralını hemen bozma dr bı gorus guzel seyeler dusun guzel
olsun canım
benımde moraalım bozuk bugun eltım hamıleymıs allah saglıcakla kucagına almayı nasıp etsın ıns tum hamıslerın....yemek bogazıma dızılldı aglayarak kalktım masadan benım 3. gebelıgım ama elımde gerıye kelan hıcbısey yok bunu yasayan bılır ancak cuma tahlıll sonucları bellı olacak ıns guzel haberlerle donerım allahım ne olur yuregı bebek askıyla yanan herkese hayırlı saglıklı bebısler nasıp etttttt....

Kızlarr hu hu nasılsınız herkesin bebişleri hayırlı olsun darısı başımıza inşallah :) sizlerden birşey öğrenmek istiyorum mümkünse hiç yumurtlama zamanı atiş ölçüm takibi yaptınızmı nasıl yapılıyor bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim öpüyorummm
sülalcim merhaba,
canm ben senin bahsettiğin ateş ölçme yöntemini yaklaşık 5 aydır yapıyorum. yumurtlamadan önce belli bir derecede kalan ateşim (36,4) yumurtlamadan hemen önce düşüyor (36,0) yumurtlamadan sonrada birden yükselmeye başlıyor (36,7) eğer hamile kalmışsan hiç düşmemesi gerekiyor. tabi benim her ay adetten bir gün önce tekrardan düşüyor (36,3) gibi. kişiye göre bu değerler değişiyor fakat en önemlisi yumurtlamadan önce ateşin düşmesi ve yumurtlama gerçekleştikten sonra yükselmesi. yani ateşin düştüğü günler çalşma yapılması gerekiyor. tabi birde hergün ağızdan ve uyandıktan hemen sonra aynı saattlerde ölçüm yapılması gerekiyor. tabi ben bu yöntemle halla başarı sağlayabilmiş değilim fakat artık ölçmedende duramıyorum. en azından yumurtladığım ayları net olarak biliyorum artık diyebilirim.

canım ıns hayırlısı olur moralını hemen bozma dr bı gorus guzel seyeler dusun guzel
olsun canım
benımde moraalım bozuk bugun eltım hamıleymıs allah saglıcakla kucagına almayı nasıp etsın ıns tum hamıslerın....yemek bogazıma dızılldı aglayarak kalktım masadan benım 3. gebelıgım ama elımde gerıye kelan hıcbısey yok bunu yasayan bılır ancak cuma tahlıll sonucları bellı olacak ıns guzel haberlerle donerım allahım ne olur yuregı bebek askıyla yanan herkese hayırlı saglıklı bebısler nasıp etttttt....

Sanada çok geçmiş olsun canım o duyguları bilmezmiyim,ama herkez kaderini yaşıyor napıcaksın,Allahım daha beterinden korusun hepimizi. Pazartesi 450 sonucunu alır almaz dr aradık, hemen telaşlanmayın çarşambada tekrarlayıp arayın dedi.Ama bence şu tahliller hiçte normal bir gebelikmiş gibi durmuyor. Canım ,benimde bu 3. ve son düşüğümden bu yana tam 3yıl geçti, bir hocanın tedavisinde 1,5 yıl kortizon kullandım,hoca değiştirdim kortizonu bıraktırdı, yani boşuna kullanmış oldum, allak bullak oldum artık,İnşallah seninde hakkında hayırlısı olur, hepimiz için son olur,.........senağlama

belizcim, öyle hemen ümitsizliğe kapılma canım ya...haklısın biraz düşük değerler ama sonuçta düşmüyor bak, azar azar yükselecek belki...tabii böyle söyleyerek ümitlendirmek istemem seni ama yarın tekrar yaptır bakalım bir tahlil daha...hakkında hayırlısı olsun canım...inşallah herşey yolunda gider...öpüyorum...

merhaba arkadaşlar
şencim nasılsın hamilelik nasıl gidiyor kaç haftalık oldun uzun zamandır giremiyordum ama aklım ve dualarım sizinleydi celen in bebeği doğdumu hep sizi merak ettim
belizcim çok sevindim hamileliğine rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin
hamile olan diğer arkadaşlarım içinde çok sevindim rabbim hepsinin bebeklerini hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin darısı tüm hamile olmayan arkadaşlarımın ve benim başıma inşallaaaaaaaaaaaaaaah

mesajını şimdi gördüm belizcim ümitsizliğe kapılma testini tekrarla inşallah hamilesindir rabbim herşeyi gönlüne göre versin

Sanada çok geçmiş olsun canım o duyguları bilmezmiyim,ama herkez kaderini yaşıyor napıcaksın,Allahım daha beterinden korusun hepimizi. Pazartesi 450 sonucunu alır almaz dr aradık, hemen telaşlanmayın çarşambada tekrarlayıp arayın dedi.Ama bence şu tahliller hiçte normal bir gebelikmiş gibi durmuyor. Canım ,benimde bu 3. ve son düşüğümden bu yana tam 3yıl geçti, bir hocanın tedavisinde 1,5 yıl kortizon kullandım,hoca değiştirdim kortizonu bıraktırdı, yani boşuna kullanmış oldum, allak bullak oldum artık,İnşallah seninde hakkında hayırlısı olur, hepimiz için son olur,.........senağlama
Belizcim , çok geçmiş olsun. Umarım herşey yolundadır. Allah hayal kırıklığı yaşatmasın inşallah.
Ters birşey varsa bile lütfen üzülme. Rumuzuna göre doğum tarihin 79 sa daha çok gençsin. Sonuçta önceki kayıplarının nedeni bulundu , tedavini de oldun. Gene hamileliği yaşayıp anneliği tadacaksın. Buna inan , umudunu kaybetme. Bak ben bu ay da hayal kırıklığına uğradım , üzüldüm filan ama olsun , ümidimi yitirmiyorum.

İyi olduğun haberlerini almak ümidiyle .. Sabırlı , güçlü ve ümitli ol lütfen...Sevgiler.

Arkadaşlar merhabalar,sizleri hep takip ediyorum fikirleriniz bana umut işiği oluyor.bende 2 düşük yaşadim. 1.nin kalp atimlari duyuldu sonra öldü.2.ise kürtajdan hemen sonra hamile kaldim.oda boş gebelik oldu.drum tahlillere başlayalim dedi.mthfr 677 heterezigot olduğum çikti. şimdi sadece asprin kullaniyorum.hamile kalincada iğneye başlayacağiz dedi. Kizlar çok ümitsizim.yine ayni şeyler olcak diye.kasim ayinda da kromozom tahlillerimiz var.artik ondan sonra düşüneceğiz hamileliği.allah bir daga hayal kirikliği yaşatmaz inş.

Back