• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Ayrica rahim filmi çektirdim.sol tüpte kürtajdan dolayi yapişiklik çikti. Dr um eğer dedi 6 ay gebelik oluşmazsa histereskopi olacakmişim.çok korktum. Inş. Gerek kalmazda sağlikli bir şekilde hamilelik geçirim. Allah herkesin gönlüne göre versin.bizleri ancak bizim durumumuzda olanlar anlar. Sabirli olmak lazim.allahin takdiri artik....herkese selamalr...

mrb arkadaşlar,
ultrasyona göre 8 haftalıkmış bebeğim kalp atımların gördük , ama aklıma bir şey takıldı iğne ile ilgili bir test yapmadı doktor 20 gün önce rutin tahlil yapılmış dedi, bende doktora iğne ile ilgili test yapılmıyormu diye sordum öyle birşey yok dedi , sanki şen test yapıldığını söylemişti

Belizcigim cok gecmis olsun canim.
Üzülme canim en azindan betahcg yükseliyor buda iyiye isaret.
Bugün sonuclari alirsan bizleri habersiz birakma, sonuc ne cikarsa ciksin Allahtan hayirlisini dileyelim.

Arkadaşlar merhabalar,sizleri hep takip ediyorum fikirleriniz bana umut işiği oluyor.bende 2 düşük yaşadim. 1.nin kalp atimlari duyuldu sonra öldü.2.ise kürtajdan hemen sonra hamile kaldim.oda boş gebelik oldu.drum tahlillere başlayalim dedi.mthfr 677 heterezigot olduğum çikti. şimdi sadece asprin kullaniyorum.hamile kalincada iğneye başlayacağiz dedi. Kizlar çok ümitsizim.yine ayni şeyler olcak diye.kasim ayinda da kromozom tahlillerimiz var.artik ondan sonra düşüneceğiz hamileliği.allah bir daga hayal kirikliği yaşatmaz inş.

çok geçmiş olsun canım. ama sakın ümitsizliğe kapılma. hepimzi birşeyler yaşadık işte bende bebeğimi kaybettim, boş gebelik yaşadım ama asla ümitsizliğe kapılmıyorum. umarım hepimiz bebeğimizi alırız en kısa zamanda kucağımıza sağlıkla.

İyi akşamlar öncelikle bütün içtenliğinizle yazdığınız iyi dilekleriniz, tesellileriniz,desteğiniz için hepinize nasıl teşekkür etsem azdır arkadaşlarım, Allahım en yakın zamanda hepinizin yüzünü güldürsün, sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar versin inşallah.
Bugün doktora gittim, ultrasonda baktı ve keseyi gördü ,Allaha şükürler olsun dış gebelik değilmiş,inanırmısınız buna bile sevindim,keseyi görünce anlamsız bir şekilde umutlandım, ama dr kan değerlerime göre sağlıklı bir gebelik olmadığını ve büyük bir ihtimalle düşükle sonuçlanacağını söyledi:(sadece çok çok küçük bir ihtimalle sağlıklı devam edebilirmiş.Açıkçası benim ümidim yok bu kadr küçük bir ihtimale ama şuan kötü değilim,moralim yerinde, halen umudum var gelecek için sadece zamanı şimdi değilmiş demekki diyorum, Allahım sağlık versin, huzur versin yeterki en hayırlı zamanda gelicekler inşallah bebişlerimiz. Hepinize tekrar teşekkür ederim arkadaşlarım Sevgilerr....a.s.

doktor konusunda çok haklısınız LÜTFÜ BEYE gitmeyi düşünüyorum.ŞENCİM benim daha önceki hamileliklerde farkedemedim.tahlillerdeTSHyüksek çıkmış.bunun için endokrinciye gittinizmi.yoksa lütfü beymi ayarladı ilacı.gittiyseniz bende gitmek istiyorum adresini alabilirmiyim.frakspirin 03 lük bulabiliyormusunuz. ben bulamadım 04 lük var elimdekiler bitti.ne yapsam.

sevgili mumamu, ilk iki gebeliğimde fazla bulantım olmamıştı benimde ama bu gebeliğimde beni fazla zorlamamakla beraber ilk 3 ay bulantı ve kusmalarım oldu benimde, bu aslında bir yerde sağlıklı hamilelik işareti derler hep ama tabii hiç bulantısı olmadan sağlıklı gebelikler yaşayanlarda var kuşkusuz...endişe etme canım, 3. aydan sonra geçiyor...bir de ayşecime katılıyorum, yaklaşımlarıyla doktorumuz çok rahatlatıyor insanı, sana riskli gebeymişsin diye değil her seferinde herşeyin yolunda gideceğine yüreklendirerek gönderiyor en ufak bir olumsuzluktan söz etmiyor, bizler zaten bir yığın araştırma sonucu biliyoruz durumumuzu ve olabilecekleri bir de doktor bunu her seferinde gözümüze sokarsa vay halimize...gebelikte moral çokk önemli biliyosun..illaki lütfü beye git demiyorum yanlış anlama ama o gittiğin doktordan başka birine devam et lütfen 9 ay geçmez onunla...çünkü iğne ve aspirinden dolayı lütfü bey benim ve bebeğin kan akış durumunu damarlardaki direnç durumunu filan hep kontrol altında tuttu, o doktor bu iğnelere inanmadan nasıl takibini yapacak senin sorununun bilmiyorum...allah yardımcın olsun, hayırlı bir hekimle karşılaştırsın inşallah..öpüyorum..

Bu kontrol durumunu nasıl yapıyor dr merak etttim.Belli sürelerde mi yapıyor.Bileklerden mi bakıyor dr damarlara.Benim dr um henüz öyle birşey söylemedi ama bu defa gittiğimde bu konuyu sormak istiyorum.Fazla sulanma ya da yeterli doz ilaç aldığımız anlaşılıyor mu bu durumda yani?Şencim biraz açıklarsan bu konuyu memnun olacağım..

Benim kafamda hala daha soru işaretleri dolaşıyor.Her an birşey olacakmış
psikolojisindeyim.Allahım hepimizi ve bebişşerimii korusun.Çektiğimiz sıkıntıları boş çevirmesin inş....

Belizcm inş o küçük ihtimal gerçekleşir ve bebişine kavuşursun.
Sağlıkla devam etsin inş hamişliğin...
Sen moelini bozma .Allah inş en doğru zamanda kucağını doldursun..

merhaba kızlar aranızda kan pıhtılaşması sonucu düşük yapıp metioninden sınırlı diyet yapan var mı.lütfen yazarsa sevinirim.birde ben düşük yapalı 2 ay oldu en ideali nezaman tekrar hamile kalabilirim.iki düşükten sonra artık çok korkmaya başladım.

merhaba kızlar aranızda kan pıhtılaşması sonucu düşük yapıp metioninden sınırlı diyet yapan var mı.lütfen yazarsa sevinirim.birde ben düşük yapalı 2 ay oldu en ideali nezaman tekrar hamile kalabilirim.iki düşükten sonra artık çok korkmaya başladım.

merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun canım.moralini sakın bozma iyi düşün iyi olsun.bende de kan pıhtılaşması var.üç arayla iki düşük yaptım.şimdi sorun belli oldu.aspirin kullanıyorum hamile oluncada iğne.düşük yapalı 2 ay oldu sen ne kadar bekledin.kaç ay beklemek gerekir yazarsan sevinirim

İyi akşamlar öncelikle bütün içtenliğinizle yazdığınız iyi dilekleriniz, tesellileriniz,desteğiniz için hepinize nasıl teşekkür etsem azdır arkadaşlarım, Allahım en yakın zamanda hepinizin yüzünü güldürsün, sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar versin inşallah.
Bugün doktora gittim, ultrasonda baktı ve keseyi gördü ,Allaha şükürler olsun dış gebelik değilmiş,inanırmısınız buna bile sevindim,keseyi görünce anlamsız bir şekilde umutlandım, ama dr kan değerlerime göre sağlıklı bir gebelik olmadığını ve büyük bir ihtimalle düşükle sonuçlanacağını söyledi:(sadece çok çok küçük bir ihtimalle sağlıklı devam edebilirmiş.Açıkçası benim ümidim yok bu kadr küçük bir ihtimale ama şuan kötü değilim,moralim yerinde, halen umudum var gelecek için sadece zamanı şimdi değilmiş demekki diyorum, Allahım sağlık versin, huzur versin yeterki en hayırlı zamanda gelicekler inşallah bebişlerimiz. Hepinize tekrar teşekkür ederim arkadaşlarım Sevgilerr....a.s.
canım benım ıns o kucucuk umut dedıgın sey buyur koskacaman olur hayırlısıylada bebeısını kucagına alırsın dua etmekten baska bısey gelmıyor elımızden rabbım hakkımızda hayırlısını versın ıns o guzel gunlerı bızdede gosterır guzel haberlerını beklıyoz saglıcakla kal canım....

doktor konusunda çok haklısınız LÜTFÜ BEYE gitmeyi düşünüyorum.ŞENCİM benim daha önceki hamileliklerde farkedemedim.tahlillerdeTSHyüksek çıkmış.bunun için endokrinciye gittinizmi.yoksa lütfü beymi ayarladı ilacı.gittiyseniz bende gitmek istiyorum adresini alabilirmiyim.frakspirin 03 lük bulabiliyormusunuz. ben bulamadım 04 lük var elimdekiler bitti.ne yapsam.

canım, belki biliyosundur benim tsh ımda yüksek yani hipotroidim var...ben gebelik öncesinden bu yana yine hacettepeden prof. dr. alper gürlek e devam ediyorum..gebelikle beraber endokrin hekimime de kadın doğumcuyla paralel devam ediyorum, zaten lütfü beyin de önerisi böyleydi, kesinlikle troid hapının dozunu kendisi ayarlamıyor ve endokrin hekiminin bunu takip etmesini istiyor...sadece küçük uyarılar yapıyor, mesela 5. aydan itibaren bebekte troid hormonlarından kullanmaya başladığı için ihtiyacın artacak bu dönemde endokrincin ilaç dozunu artırabilir demişti lütfü bey, gerçektende o ay tsh ım bir miktar yükseldi ve endokrincim hemen hapımın dozunu artırdı...alper beyin özel muayenehanesi var, kavaklıderede tel:4199091 ücret:230 ytl...tahlilleri hacettepede yaptırabiliyosun veya polikliniklerde...bestekar sok.no:34/5 kavaklıdere
fraksiparin bulabiliyorum şimdilik, benim eczacım 3-4 depoyla birden çalışıyormuş ve iğneler bitmeden yaklaşık 1 hafta-10 gün önce haber veriyorum eczacım temin ediyor...0.3 lük bulamıyorsan o0.4 lükte olur sanırım tabii yine de doktoruna sorsan daha iyi olur canım, yanlış yönlendirmek istemem...sevgiler

Bu kontrol durumunu nasıl yapıyor dr merak etttim.Belli sürelerde mi yapıyor.Bileklerden mi bakıyor dr damarlara.Benim dr um henüz öyle birşey söylemedi ama bu defa gittiğimde bu konuyu sormak istiyorum.Fazla sulanma ya da yeterli doz ilaç aldığımız anlaşılıyor mu bu durumda yani?Şencim biraz açıklarsan bu konuyu memnun olacağım..

Benim kafamda hala daha soru işaretleri dolaşıyor.Her an birşey olacakmış
psikolojisindeyim.Allahım hepimizi ve bebişşerimii korusun.Çektiğimiz sıkıntıları boş çevirmesin inş....

kontrol bileklerden yapılmıyor canım, benim doktorumun muayenehanesinde ayrıntılı ultrason renkli ult. vs. mevcut belli sürelerde özellikle 3. aydan sonra her ay baktı. normal bir şekilde karın bölgemizden ultrason yapılıyor ya işte bu kontrol sırasında önce bebeğin kalbini rek-nklendiriyor ve kan akışını kontrol ediyor sadece bakmakla kalmıyor ekrana bir çeşit grafik çıkıyor ve bu grafik yardımıyla bir ölçüm yapıyor, ayrıca kirli ve temiz kan akışını da açıklıyor...sonra yine karından ultrason aletiyle rahim yan duvarlarındaki benim damarlarımdaki kan akışına bakıyor, direncine bakıyorum diyor...buna göre herşey yolundaysa kullandığımız iğne ve hap dozları gayet uygun aynen devam ediyoruz diyor...özellikle 24-26. haftalar arasında rahim yan duvar damarlarındaki direnç önemliymiş hatta sorun çıkarsa iğne dozunu tekrar ayarlarız demişti ama çok şükür sıkıntı çıkmadı ve aynı doz devam edicez dedi...
aslında doz ayarlaması için arev arkadaşımız var o bir kan tahlilinden söz etmişti şimdi adı aklıma gelmiyor önceki sayfalarda var adı, ama benim doktorum ona gerek olmadığını ultrasonla buna karar verebileceğini söyledi...
doktorunla konuşursun, sakin ol canım, stres yapma...merak ettiğin bişi olursa çekinme...öptüm.

ŞENCİM bir şey daha soracam.LÜTFÜ BEY acaba özel hastanede doğumu ortalama kaça yaptırır biliyormusun

canım, açıkcası daha bilmiyorum ne kadara yaptığını sormadık, ama biraz pahalıya malolacak diye düşünüyorum, gerçi hazırladık kendimizi çok şükür, şu an tek düşündüğümüz bebeğimizin sağlıklı doğması...bende merak ediyorum ama soramadık bir türlü doktora, en son gittiğimizde doğum tarihi ve yari hakkında bilgi aldık sadece...birde lütfü bey para işlerini hiç konuşmuyor haberin olsun, sadece sağlık durumunla ilgili konuşuyor..parasal ayrıntıları sekreteriyle konuşuyorsun, bir sonraki sefere sekreteriyle konuşucaz...bilgi veririm öğrenince...
sevgiler...

merhaba selvihan, öncelikle geçmiş olsun...benimde 2 düşüğüm var pıhtılaşma nedeniyle...ama doğru hekim ve tedaviyle şu an 3. gebeliğim çok şükür sağlıklı devam ediyor...darısı sizlerin başına inşallah...mthfr homozigot olmam nedeniyle ben metioninden sınırlı diyet yapıyorum 6. aya kadar sıkı bir şekilde dikkat ettim ama şimdi biraz daha esneterek devam ediyorum diyete...canımın istediklerinden azar azar yiyorum zaman zaman...abartmadan tabii...bu konuda önceki sayfalarda çok yazıp çizdik eğer vaktin varsa önceki sayfalara bir göz at derim, faydası olacaktır...benim düşüklerimin arasında 3 er ay var doktorumun önerisiyle tabii, bazı hekimler 6 ayı uygun görüyor benim doktorum 2. düşüğümden sonra ayda bir rahim kontrolü yaptı ve rahim kendini toplayınca(kürtajdan sonraki 3 regl den sonrası uygun dedi ben bir kez kürtaj oldum yalnız ilk düşüğüm 5 haftalıktı gerek görülmemişti kürtaja ), ve çok şükür dediği gibi oldu...kürtajdan sonraki 3 regli bekledim ve 4. ay korunmayı bıraktık aynı ay hamil kalmıştım...rabbim gönlünüze göre versin, tabii bu konuda en doğru bilgiyi kontrolünüzü yapan doktorunuz verecektir kişye göre değişebiliyor çünkü...sevgiler

Şenn, şen, mrb
kusura bakma seni biraz yoracağım ama bende doktora gittiğimde 8 haftalık dedi kalp atışlarını gördük ama duymadım acaba cihazımı yetersizdi ve kan akışına vs birşeye bakmadı, birde reçeteye teşhis kısmına habitüel abortustan başka birşeyler yazmış biri trombofili ve tam okuyamadığım hyevezi gibi birşeyler yazmış fikrin varsa paylaşırmısın yeni dikkatimi çekti
birde 3-4 gündür sancılarım oluyor üşütmekten olurmu acaba korkuyorum
sana zahmet sorularıma yorum yaparsan sevinirim

Şenn, şen, mrb
kusura bakma seni biraz yoracağım ama bende doktora gittiğimde 8 haftalık dedi kalp atışlarını gördük ama duymadım acaba cihazımı yetersizdi ve kan akışına vs birşeye bakmadı, birde reçeteye teşhis kısmına habitüel abortustan başka birşeyler yazmış biri trombofili ve tam okuyamadığım hyevezi gibi birşeyler yazmış fikrin varsa paylaşırmısın yeni dikkatimi çekti
sana zahmet sorularıma yorum yaparsan sevinirim ...

Şenn, şen, mrb nasılsınız arkadaşlar
sana zahmet sorularıma yorum yaparsan sevinirim ...

Back