dusunmemlazim, gulus27, LIMBURG1985, melek76, ravza1818 selamlar bayanlar umarım herkes ıyıdır?
Canım çok geçmiş olsun , dikişerine çok üzüldüm canımkızlar slm geçmişi okuyamadım ama iyi dilekleiniz için hepinize çok teşekkür ederim. nete giremiyorum o yüzden gelişmelerden haberdar değilim. hastaneden çıktıktan sonra bebeğim sarılık oldu. onunla birlikte tekrar hastanede gezmekten rahimdeki tüm dikişlerim attı. ve enfeksiyon kapmışım. bu yüzden tekrar dikişde atmadılar açık yara bekliyoruz ki kendi kendine iyileşicek diye. çok kötü günlergeçiriyorum canım çok yanıyor. ama kızıma bakınca tüm acılarım kayboluyor.aslında yavaş yavaş toparlanmaya başladım eskiye göre daha iyiyim. kızımda atlattı sarılığı çok şükür. umarım herkes çok iyidir. hepinizi öpüyorum.
cok sukur canim sen nasilsin
Meraba arkadaşlarr...Bugün pek giremedim , ktabımın düzeltmesi gelmiş , onu yetiştirmeye çalışıyorum...
Aslıhancım ben 100 tane okudum canım ...Abdest alıyorum ben , almadanda okuyabilirmiyim canım?
Ravzacım , canım bende sezeryan olmuştum.Bir doktor en az 3 ay , birisi 6 ay birisi de 1 yıl demişti...Ben 4 ay sonra çalışmalara başladım canım ve 5,5 ay sonrada bebişim geldi çok şükür...Canım vakit gerçekten çabuk geçiyor .Bebişim yaşasaydı 8 aylık olacaktı teyzesi , şimdi kardeşi karnımda...Canım , senin öncekiler sezeryan dedğildi değil mi?
Limburgcum , senin normal doğum olduğu için lohusalıktan sonra çalışmalara başlanıyor bildiğim kadarıyla...Ama doktorların çoğu en az 3 ay diyor...Ahhh canlarım , sizi o kadar iyi anlıyorum ki...Birsağlıkla alsak bebişlerimizi kucağımıza...
İyiyim canım , teşekkür ederim...Seninde keyfin yerindedir inşaallah...Soğan kürünü sormuşsun ,ben de doğum sonrası soğan kürünü uyguladım ve 7 gün sonrasında etkisini görmeye başlıyorsun canımcımm...
kolay gelsin canim isinde.ahh canim insallah bir an once hamile kalirim ve saglikla hepimiz birden bebeklerimizi kucagimiza aliriz.evet canim cok haklisin zaman icinde bulundugun yasarken gecmiomus gibi gelior ama soyle bi donup baktiginda gecmis oluyor ben bile yavruma hem kavusali hem kaybedeli yarin bir hafta olacak ne zaman gecti koskaoca bir hafta anlamadim
kızlar slm geçmişi okuyamadım ama iyi dilekleiniz için hepinize çok teşekkür ederim. nete giremiyorum o yüzden gelişmelerden haberdar değilim. hastaneden çıktıktan sonra bebeğim sarılık oldu. onunla birlikte tekrar hastanede gezmekten rahimdeki tüm dikişlerim attı. ve enfeksiyon kapmışım. bu yüzden tekrar dikişde atmadılar açık yara bekliyoruz ki kendi kendine iyileşicek diye. çok kötü günlergeçiriyorum canım çok yanıyor. ama kızıma bakınca tüm acılarım kayboluyor.aslında yavaş yavaş toparlanmaya başladım eskiye göre daha iyiyim. kızımda atlattı sarılığı çok şükür. umarım herkes çok iyidir. hepinizi öpüyorum.
Meraba arkadaşlarr...Bugün pek giremedim , ktabımın düzeltmesi gelmiş , onu yetiştirmeye çalışıyorum...
Aslıhancım ben 100 tane okudum canım ...Abdest alıyorum ben , almadanda okuyabilirmiyim canım?
Ravzacım , canım bende sezeryan olmuştum.Bir doktor en az 3 ay , birisi 6 ay birisi de 1 yıl demişti...Ben 4 ay sonra çalışmalara başladım canım ve 5,5 ay sonrada bebişim geldi çok şükür...Canım vakit gerçekten çabuk geçiyor .Bebişim yaşasaydı 8 aylık olacaktı teyzesi , şimdi kardeşi karnımda...Canım , senin öncekiler sezeryan dedğildi değil mi?
Limburgcum , senin normal doğum olduğu için lohusalıktan sonra çalışmalara başlanıyor bildiğim kadarıyla...Ama doktorların çoğu en az 3 ay diyor...Ahhh canlarım , sizi o kadar iyi anlıyorum ki...Birsağlıkla alsak bebişlerimizi kucağımıza...
canım ne kıtabı ben pek anlamadım?kıtap mı yazıyosun?
Canım , ben öğretmenim , aynı zamanda yeni sisteme yönelik ders kitabı yazıyorum...
Bu arada canım , soğan kürü için en erken adetin 7. günü başlanıyor diye biliyorum ama eminde değilim...Çalıkuşuna da soralım , netleştirelim...Tadı pek soğana benzemiyor bu arada :)
Canım tüp bebeğe karar vermişsiniz.İnşaallah iki tane bebişimiz gelir , gönülden diliyorum bunu...Bende oğlumu kaybettim , çok istedim bir oğlum olsun ve giden bebeğimin yerine koyayım onu diye...Asla cinsiyet ayrımı yapmıyorum , hatta öncesinde kız bebekler için ölüyordum...11+0 da bebeğim için doktorum kıza benziyor dedi...Sağlıklı olsun da , en büyük dileğim bu...Ama inşaallah Allah bana bir gün erkek evlatta verir , oğlum gelmiş gibi hissederim galiba:gitme:
canim ya karar verdik esim resmen deli oluyor simdi azicikda olsa babalik duygusunu tatdiya elinden gelse simdi hemen denielim diyecek vakit kaybetmek istemior 4.5yillik evliyiz ilk kez esimi oglumuzu kaybettigimizde aglarken gordum diyorki evlat sevincini yasayamadan evlat acisini gorduk bende cok istiyorum tabi ama onu oyle gordukce bende hemen yapalim vakit kaybetmiyelim diyorum baskalarida bak bunda normal kaldin biraz dene bakalim dior sanki onu denerken o aylar bosa gecicekmis gibi gelior bilemiorum yani bakalim su lohusalik bi gecsinde rabbim neler gosterecek .bende kiz erkek ayirt edecek surumda degilim RABBIM bir tane bile nasip etse ama oglum olacgini ogrenince deliye donmustum cok istiyorduk esimde bende nasip artik ogullarimiz melek oldular sonraki evlatlarimiza abilik yapacaklar insallah
insallah canim ama kesinlkle katiliorum kocamla zaten severek evlenmistik ama su son olayda onun beni benim onu ne kadar sevdigimi daha iyi anladim daha kaynastik sanki.onun yuzune bakinca icim acilior sanki daha bi askla bakirum ona.insaalah canim ogunleri bizlerde yasarizCanım aynı şeyleri bende eşimde gördümEşlerin bu dönemde birbirine destek olması çok önemli , eşim olmasaydı ben asla o günleri atlatamazdım...Böyle bir acı eşleri birbirine daha da yaklaştırıyor...
Bizim de evlerimiz bebek sesleriyle dolacak canım ,kızlı - erkekli bebeklerle inşaallah...
Limburgcum , tarifi aşağıdaki gibi canımm...
Faydaları da , rahmi temizliyo , iltihabı atıyo, adet düzenliyor...Çabuk hamile kalmayı kolaylaştırıyor diye de bir yerde okumuştum...Kuru incir de bol bol tüketmek yine çabuk hamile kalmayı sağlıyormuş...
İki bardak klorsuz suyu (yaklaşık 250-300 ml) kaynatınız. Orta boy yemeklik kuru soğanın en dış açık kahverenkli ince kabuğunu soyduktan sonra dörde veya altıya bölüp kaynamakta olan suyun içerisine atınız. Ağzı kapalı olarak beş dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirip ılımaya bırakınız. Ilıyınca, süzülür ve ılık olarak bir su bardağı öğle yemeğinden on dakika önce içilir. Aynı şekilde akşam yemeğinden önce tekrar taze olarak hazırlanıp on dakika önce içilir. Bu küre onbeş gün devam edilir ve kür sonlandırılır.
Dikkat: Kırmızı veya mor soğan amaca uygun değildir. Uygulanacak olan soğan kürünün taze hazırlanması ve ılık olarak içilmesi şarttır. Soğuk olarak veya beklemiş haşlama suyu içilmemelidir.