Merhaba arkadaşlar, bende 4+4 günlük hanileğim dün dr gittim fragmin 0,2 'lik günde iki ve coraspirin başladık. Sizler iğnelere ne zaman başlamıştınız. Açıkçası çok erken oluncada endişelenmeye başladımda . Bu arada benim pıhtılaşma sebebim bağışıklık sisteminden kaynaklanıyor.
:Saruboceq:arkadaslar bende hamileyim nihayet rabbim isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu kismet olursa yarin doktora gidiyorum ama panikten carpintim tuttu elim ayagim birbirine dolasti ne yapacagimi bilemedim ogrenince esimde yanimda degil hafta sonu gelicek sanki hemen dusecekmis gibi cok korktum allahim hic kimseye boyle birseyi birdaha yasatmasin insallah isteyen herkese saglikli gebeligi nasip etsin insallah hepinizi sevgiyle opuyorum
Teşekkürler melincim , çok ayrıntılı yazmışsın. Böyle bilgi vermemiz faydalı olacak diye düşünüyorum. Herkes kendi durumunda olanlara çoğunlukla nasıl tedavi veriliyor bir fikir sahibi olabilir.
Ben MTFHR de homozigotum. Benimle aynı durumda olan arkadaşlara 4-5. haftada iğne başlatılmış . Şen , benimle aynı faktörde sorunlu , 5. haftada başladı , 0,3 lük doz günde 2 defa kullanıyor. Benim kilom da 53-54 civarı . Hamile kalırsam aynı doz verebilir diye düşünüyorum. Yalnız MTFHR homozigot olup , iğneye daha erken dönemde başlayanlar da var . Hatta sanırım gelgit arkadaşımız daha hamile kalmadan başladı. Bir de progestan rutin olarak veriliyor mu onu merak ediyorum .
Yani bir sürü soru işareti. Bakalım hayırlısı , önce hayırlısıyla hamile kalayım da . Dualarınızı beklerim. Sevgiler..
Sevgili akser , doktorunun bahsettiği perde , rahimdeki yapısal bir kusur . Doğuştan gelen birşey , sonradan gelişen birşey değil. Bende belizde , mumamuda ve ayşeo6o7 de rahim filminde anlaşılmıştı septum ( perde ) olduğu. Histereskopiyle kesilmişti.
MERHABALAR BENDE İLK 12 HAFTA GÜNDE 6 PROGESTAN,3FOLİC PLUS,1CORASPİN VE 0,2 LİK FRAGMİN KULLANDIM.ŞİMDİ SADECE İĞNE VE CORASPİN E
DEVAM EDİYORUM.GEBELİKDEN ÖNCE HSG ÇEKİLMİŞ VE RAHİMDE BİR PROBLEM GÖRÜLMEMİŞTİ.AMA 11.HAFTAMDA DOKTORUM SANIRIM RAHMİNDE
PERDE VAR DEDİ.KORKTUM ACABA BU PERDE GEBELİKLE Mİ ORTAYA ÇIKIYOR.
YANİ BEN BU DURUMU ANLAMADIM SANIRIM DOKTORUMDA ANLAMADI.......BU ARADA 2 DEFADA DÜŞÜK YAPMIŞTIM....
Merhaba arkadaşlar, bende 4+4 günlük hanileğim dün dr gittim fragmin 0,2 'lik günde iki ve coraspirin başladık. Sizler iğnelere ne zaman başlamıştınız. Açıkçası çok erken oluncada endişelenmeye başladımda . Bu arada benim pıhtılaşma sebebim bağışıklık sisteminden kaynaklanıyor.
sevgili beliz sanirim senin ellerinde uyusma vardi galiba yanlis hatirlamiyorsam bu gebeliktemi olustu cunku benimde uyusmalarim basladi ama yalniz geceleri bu normalmi cok merak ediyorumdoktorun bunu icin ne soyledi hastaligimizla ilgili sanirim bir tehlikesi varmi acaba sevgilerle canim optum
belizcimmm, canım hayırlı olsun,allah tamamına erdirsin sağlıkla inşallah...iğneler için erken değil bence tam zamanında başlamışsın, endişe etme...benim doktorum kalp atışlarını duyunca başlıycaz demişti ama ben 5. haftanın içinde hafif bir kanama problemi yaşayınca hemen o gün başladık ve aynı gün kesildi kanamam (5+1 idim o gün)...onun için erken değil, günün geçip hamile olduğunu öğrenir öğrenmez başlanmalı bizim durumumuzdakilerde...
ilk 3 ay çok önemli biliyosun,kendini fazla yorma, çok ayakta kalma ama fazlaca yatıp gün içinde hareketsizde kalma, mutlaka yarım saatte bir hareket et birkaç adım at veya oturduğun yerde ayaklarını oynat, ev işi filanda yapma sakın...
ve moral çok önemli seni üzecek endişelendirecek herşeyden uzak durmaya çalış, keyfini çıkar hamişliğinin, iyi düşünelim ki iyi olsun...herşeyin yolunda gitmesi dileklerimle...öpüyorum. sevgilera.s.
tebrik ederim sevgili beliz.sağlıcakla kucağımızada alabiliriz inşallah.darısı isteyen herkesin başına...
Teşekkürler melincim , çok ayrıntılı yazmışsın. Böyle bilgi vermemiz faydalı olacak diye düşünüyorum. Herkes kendi durumunda olanlara çoğunlukla nasıl tedavi veriliyor bir fikir sahibi olabilir.
Ben MTFHR de homozigotum. Benimle aynı durumda olan arkadaşlara 4-5. haftada iğne başlatılmış . Şen , benimle aynı faktörde sorunlu , 5. haftada başladı , 0,3 lük doz günde 2 defa kullanıyor. Benim kilom da 53-54 civarı . Hamile kalırsam aynı doz verebilir diye düşünüyorum. Yalnız MTFHR homozigot olup , iğneye daha erken dönemde başlayanlar da var . Hatta sanırım gelgit arkadaşımız daha hamile kalmadan başladı. Bir de progestan rutin olarak veriliyor mu onu merak ediyorum .
Yani bir sürü soru işareti. Bakalım hayırlısı , önce hayırlısıyla hamile kalayım da . Dualarınızı beklerim. Sevgiler..
arkadaşlar birşey sorucam. benim ikinci hamileliğimden kalan iğnelerim var. dolapta tutuyorum siz nerede saklıyorsunuz. Allah nasip ederse yine kullanmam gerekecek hamile kalınca.
HANIMLAR YA BEBEĞİMİN KIPIRDAMASINI HİSSETMİYORUM ENSON DÜN AKŞAM HİSSETMİŞTİM.HALA SES YOK BAŞKA DA BİR ŞİKAYETİM YOK AMA ÇOK ENDİŞELENDİM. DENEYİMLİ ARKADAŞLAR YARDIM LÜTFEN.:1shok:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?