Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

PAPATYASÜREYYAben seninle aynı durumdayım mthfr homozigot nisandada septum vardı kesildi. şu an 7 haftalık oldum.frakspirin 03 sabah akşam kullanıyorum.aalah en kısa zamanda sanada nasip etsin in şallahdualarımız sizlerle

Evet hatırlıyorum mumamucum benle aynı durumda olduğunu . Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için .

Gebelik bekleme dönemi öyle zor ki ...Sanırım biraz sıkıntı yaptım ben. Rahat olmam gerektiğini biliyorum. Ama adet tarihim yaklaştıkça , endişeli bir bekleyişe giriyorum , iyice vücuduma konsantre oluyorum bi farklılık var mı , bu ay hamile miyimdir diye...

Artık Allahtan hayırlısını dilemekten başka yapacak birşey yok..

Mumamucum iğneye ne zaman geçmiştin , kendin mi yapıyorsun , alışabildin mi ? Umarım rahat ve mutlu bir hamilelik geçirirsin..Sevgiler..

sevgili gelgit sagol dileklerin icin canim en kisa zamanda hayirlisiyla insallah sende kalirsin canim optum sevgili papatyasureyya dualarimiz tabiki seninle ve diger bekleyen tum anneler icin biliyormusun hamilelerin dilekleri kabul olurmus ben hepiniz icin dua ediyorum ve etmeye devam edicem canim sevgiler

MERHABALAR BENDE İLK 12 HAFTA GÜNDE 6 PROGESTAN,3FOLİC PLUS,1CORASPİN VE 0,2 LİK FRAGMİN KULLANDIM.ŞİMDİ SADECE İĞNE VE CORASPİN E
DEVAM EDİYORUM.GEBELİKDEN ÖNCE HSG ÇEKİLMİŞ VE RAHİMDE BİR PROBLEM GÖRÜLMEMİŞTİ.AMA 11.HAFTAMDA DOKTORUM SANIRIM RAHMİNDE
PERDE VAR DEDİ.KORKTUM ACABA BU PERDE GEBELİKLE Mİ ORTAYA ÇIKIYOR.
YANİ BEN BU DURUMU ANLAMADIM SANIRIM DOKTORUMDA ANLAMADI.......BU ARADA 2 DEFADA DÜŞÜK YAPMIŞTIM....

belizcimmm, canım hayırlı olsun,allah tamamına erdirsin sağlıkla inşallah...iğneler için erken değil bence tam zamanında başlamışsın, endişe etme...benim doktorum kalp atışlarını duyunca başlıycaz demişti ama ben 5. haftanın içinde hafif bir kanama problemi yaşayınca hemen o gün başladık ve aynı gün kesildi kanamam (5+1 idim o gün)...onun için erken değil, günün geçip hamile olduğunu öğrenir öğrenmez başlanmalı bizim durumumuzdakilerde...
ilk 3 ay çok önemli biliyosun,kendini fazla yorma, çok ayakta kalma ama fazlaca yatıp gün içinde hareketsizde kalma, mutlaka yarım saatte bir hareket et birkaç adım at veya oturduğun yerde ayaklarını oynat, ev işi filanda yapma sakın...
ve moral çok önemli seni üzecek endişelendirecek herşeyden uzak durmaya çalış, keyfini çıkar hamişliğinin, iyi düşünelim ki iyi olsun...herşeyin yolunda gitmesi dileklerimle...öpüyorum. sevgilera.s.

sevgili marguerite, çok sevindim canımm, allah tamamına erdirsin inşallah sağlıcakla...
belizime yazdığım şeyler senin içinde geçerli, lütfen gün içinde çok yatıp fazlaca hareketsiz kalma, tabii bu aşırı hareket et anlamına da gelmiyor ama bizler için eğer kanama problemi filan yoksa öyle sürekli yatmalar ve hareketsiz kalmalar çok tehlikeli, arada küçük yürüyüşler ve evin içinde atacağımız birkaç adım bile çok faydalı...fazlaca endişelenip stres yapmamaya çalış zor biliyorum ama ilk 3 ay geçip bebek hareketlenince bütün endişeleriniz geçecek inşallah...:teselli: herşey gönlünce olsun...sevgiler..a.s.

papatyacım, progestan rutin olarak verilmiyor, hatta bazı doktorlar oldukça karşılar, çünkü eğer mesela kromozom anomalisi nedeniyle düşükle sonuçlanacak bir gebeliğin süresini uzatmaya sebep olduğunu düşünerek rutin verilmiyor...benim doktorumda vermemişti hatta 5. haftada hafif bir lekelenme yaşadığımda vbile sadce istirahat vermişti ama aynı gün kesildi kanamam çok şükür ve istirahatı bile kaldırdı sadece 2 gün yatıp işe başlamıştım ben tekrar...gerçi ben korkuyla doktoru dinlemeyip kanamamın olduğu gün başlayıp 12. haftanın sonuna kadar günde 3 öğün birer tane yutmuştum progestan...tüp bebeklerde ve birden fazla düşük yaşamış olanlarda bazı doktorlarda gebelik başlar başlamaz hemen progestana da başlatıyorlar hatta günde 3 defa 2 şerden 6 tane vaginal yoldan fitil gibi uygulanmasını istiyorlarmış o şekilde daha etkiliymiş...
yani, progestan olayı biraz senin hekiminin duruma bakış açısıyla alakalı...hayırlısıyla hamile kalman dileğiyle inşallah...tez vakitte...öpüyorum canımm..

teşekkürler şen.sen tecrübelerinle şimdiden bilgilendiriyorsun beni.yani ben hamile kalınca kanama olmadı takdirde günlük ilerimi yada dışarı cıkıp normal yaşantımı devam ettirebileceğimi düşünmüştüm açıkcası.ama sanırım diğer hamilelere göre daha temkinli davranmalıyız.bu arada progestan konusunda sana katılıyorum.ben 2. düşüğümde progestan kanamamı dahada arttırmıstı.doktorumun demesine göre progestan eksikliği yokmus ve fazlasını atıyormus o yuzden artmıs kanama 2 deb fazla almadım bıraktım zaten hemen.brde araştırdığıma göre yani kendi çapımda netten progestan sadwce sonucu geciktiriyormus.o kadar.tabi progestan eksikliği olan kişiler için gecerli değildir herhalde.

sencim cok tesekkurler canim verdigin bilgiler ve guzel dileklerin icin senin tecrubelerin bizim icin cok onemli cunku cok sukur sorunsuz giden bir hamileligin var o kadar cok problemin olmasina ragmen allahim bide hayirlisiyla kizimizi kucagina verirde daha cok mutlu oluruz insallah ayrica benim progestan konusunda hic bilgim yoktu cok sagol bizi aydinlattigin icin canim sevgiler kizina ve sana ve tum arkadaslara

şenn ne kadar iyisin adeta moral deposu gibisin , o kadar güzel anlatıyor ve ikna ediyorsun ki hayran kaldım sana ,
senin hamilelik nasıl gidiyor , ne kadar kaldı bebişini kucaklamaya , Allah hepimizin yardımcısı olsun,

Sevgili akser , doktorunun bahsettiği perde , rahimdeki yapısal bir kusur . Doğuştan gelen birşey , sonradan gelişen birşey değil. Bende belizde , mumamuda ve ayşeo6o7 de rahim filminde anlaşılmıştı septum ( perde ) olduğu. Histereskopiyle kesilmişti.

Aksercim , bu sorunun gebelikten önce düzeltilmesi çok önem taşıyor. Çünkü embriyo septumlu ( perdeli ) bölgeye yerleşirse düşüklere neden oluyor. Çünkü orada bebeğin yaşaması için gerekli damarlanma yok.

Senin endişelenmene gerek yok. Kaçıncı haftadasın bilmiyorum ama , Allaha şükür bebeğin yaşamaya devam ettiğine göre septumlu bölgeye yerleşmedi herhalde. Tabii doktorun en doğrusunu söyleyecektir.

Allah sağlıcakla bebeğine kavuştursun inşallah. Sevgiler..

tebrik ederim sevgili beliz.sağlıcakla kucağımızada alabiliriz inşallah.darısı isteyen herkesin başına...

sevgili marguarite;öncelikle tebrik ederim.Allah sağlıcakla tamamına erdirsin inşallah.bahsettiğin sorun bende var canım.benim sadece sağ kolumda var uyuşma ve ağrı.araştrmalarıma göre gebelikte bazı bayanlarda olabiliyormuş bu durum.sinirlere baskı oluyormuş o nedenle ortaya çıkıyormuş.genellikle gebelikten sonra geçermiş(inşallah tabi çünkü benimki şiddetli oluyor canım çok yanıyor).gelecek hafta kontrolüm vardı aslında ama ben dayanamadım bu ağrı ve uyuşmalara doktorumu aradım oda yanına çağırdı dün gittim ortopediye gönderdi onlarda emg çektirmemi istediler.bunun bebeğime hiçbir zararı yokmuş.muhtemelen atel vereceklerini,ilaç kullanamayacağımı söylediler bende internetten baktığımda başka bişey yapılamayacağını okumuştum zaten.emgyi salı günü çektircem,inşallah biraz rahatlayabilirim çünkü uyumaya çalışırken ne tarafa dönsem uyuşuyor ve sızlıyor.benim gebeliğim şuanda 24+1 ve benim bu sorunum başlayalı 20 gün filan oluyor.senin için çok erken canım benimki biraz ilerleyince ortaya çıktığı için belkide şiddetlidir.biran önce doktoruna danış bence erken olduğu için benim kadar acı çekmezsin inşallah.biraz fazla yer işgal ettim kusura bakmayın arkadaşlar.öpüyorum sevgiler...

HANIMLAR YA BEBEĞİMİN KIPIRDAMASINI HİSSETMİYORUM ENSON DÜN AKŞAM HİSSETMİŞTİM.HALA SES YOK BAŞKA DA BİR ŞİKAYETİM YOK AMA ÇOK ENDİŞELENDİM. DENEYİMLİ ARKADAŞLAR YARDIM LÜTFEN.:1shok:

Şencim çok teşekkür ederim arkadaşım, sen ve minik kzıında iyisinizdir inşallah. verdiğin bilgiler ve desteğn için çok çok teşekkür ederim.a.s.Hareketlerime dikkat etmeye çalışıyorum canım .... ama bir problem var galiba, iki günde bir bhcg ye baktırıyoruz ilk değerim 100 dü ikinci 180 oldu 3. 250 dr um %70 artması normal demişti ama okadar bile yükselmiyor senağlama İnşallah sonu iyi olur en azından yükseliyor diye umutlanmaya çalışıyorum, Allahım hepimize herşeyin hayırlısını versin inşallah. :Saruboceq:

tebrik ederim sevgili beliz.sağlıcakla kucağımızada alabiliriz inşallah.darısı isteyen herkesin başına...

Teşekkür ederim redrose, bende seni tebrik ederim arkadaşım, şu ilk dönemleri hayırlısıyla bir atlatabilsem çok endişeliyim şuan. Senin kaç haftalık bu arada?

mrb papatyacım. öncelikle şunu söyleyim, insallah sen ve gebeligi beekleyen arkadaslar bir an önce muratlarına ererler.

ben 8 haftalık hamileyim, MTHFR homozigotum. seninle ve şenle aynı. 4+1ken doktorum hemen iğneye basladı.
1kez 0,4lük clexan, yarım coraspin, 1 folbiol, 4 progestan alıyorum günde.
benim sadece MTHFR homozigot sorunum var, diger hersey normal. sanırım şenin bikac tahlilinde de sorun var. belkide o nedenle ona gunde 2 kez vermiştir.

progestana gelince, benim ilk hamileligimde doktorum kullanabilirsin demişti, ama düşük olacaksa oluyor, bu ilac engelleyemiyor dedi, kullanma kararını sana bırakıyorum demişti. bende kullanmıstım ancak, benimki 5 aylıkken düüştü.

şuanki doktorumsa, daha önce düşük yaşadıgım için yani önlem olarak verdi.

insallah, saglıklı bebişler sahibi oluruz hepbirlikte.. sevgiler..a.s.

arkadaşlar birşey sorucam. benim ikinci hamileliğimden kalan iğnelerim var. dolapta tutuyorum siz nerede saklıyorsunuz. Allah nasip ederse yine kullanmam gerekecek hamile kalınca.

arkadaşlar birşey sorucam. benim ikinci hamileliğimden kalan iğnelerim var. dolapta tutuyorum siz nerede saklıyorsunuz. Allah nasip ederse yine kullanmam gerekecek hamile kalınca.

merhaba canım.ilk önce son kullanma tarihlerine bakmayı unutma.saklamasına glince havalar sıcakken dolapta sakladım.öyleki dolaptan cıkarıp iğne vurulmaya gidene kadar cantamda maşallah o kadar ısınmstıkı iğneyi yapan görevli beni azarlamıstı neden dolapta saklamadın etkisi azalabilir diye cahilde değilsin diye bende dolapta sakladığımı ama cok sıcak olduğu için gelene kadar ısındı dedim.o zaman akşam yaptır dedi.azarı yemiştim yani.ama suanda dışarda saklıyorum eczanelerde dolapda saklamıyor dışarda saklıyorlar ancak guneş almayan biryerde tabi.zaten sürekli vurulduğum için dışarda saklıyorum burdada havalar serinledi biraz.sadece cok sıcaklarda dolaplarda sakladım anlayacağın senin saklama yonteminde doğru.

sevgili ays-bah bazen oluyo böyle, endişelenme hemen canım, sessiz bir odaya sırt üstü yatıp hareketsiz biraz bekle, yine hareket etmiyorsa elinle göbeğine ve çevresine parmak uçlarınla hafifçe tıp tıp vur böyle yapınca tepki veriyorlar genelde....birde biz hareketliyken bebişler genelde sakin oluyorlar, biz hareketsizkende onlar bolca hareket ediyor, merak etme...hem uyuyor da olabilir...tabii yine de hareketsiz olduğunu düşünüyorsan hala mutlaka doktoruna bildir, onun söyledikleri doğrultusunda hareket edersin...allah korusun bebeğini ve seni inşallah...iyi haberlerini bekliyoruz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…