• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

günaydın hepinize. birşey sorucam size bu ay yeniden folik asit ve aspirine başladım. folik asit olarak ne alıyorsunuz. folbiol ya da folik plus yada folacin. karar veremedim. folbiol baya yüksek miktarda içeriyor. kadarına gerek varmı bilemedim. folik plus ta 3 kere alınıyor sanırım günde. siz ne alıyorsunuzfisfisfis

Hayırlı olsun güzel bir hamilelik dönemi geçirirsin inşallah. şu anda hamile değilim ama doktorlar hamileliği öğrenir öğrenmez başlatıyorlar iğneye. benim öyle olmuştu. coraspin ve folik asite de devam etmiştim. bazı doktorlar ise kalp atışını aldıktan sonra başlatıyorlar. bu mutasyonun hangi faktörde ve heterezigot ya da homozigot olmasına bağlı olarak değişebiliyor.

Teşekkür ederim, Allah en kısa zamanda sizede nasip ederinşallah , Benim iki tane düşüğüm var ,ikincisinde bende iğnelere başlamıştım ama 5 haftanın üzerindeyken başladım 7-8. haftalarda kalp atışı alamadık ve bu durum beni şuanda iyice endişelendiriyor. Sizin iğne kullandığınız hamileleiğiniz sağlıklı devam etmişmiydi peki?

günaydın hepinize. birşey sorucam size bu ay yeniden folik asit ve aspirine başladım. folik asit olarak ne alıyorsunuz. folbiol ya da folik plus yada folacin. karar veremedim. folbiol baya yüksek miktarda içeriyor. kadarına gerek varmı bilemedim. folik plus ta 3 kere alınıyor sanırım günde. siz ne alıyorsunuzfisfisfis

Günaydınlar, ben günde Yarım tablet folbiol ile başladım gebelik öncesi ve şuanda aynı şekilde devam ediyorum.

cnm bende hamişlik öncesi coraspin ve polic plus a başlamıştım zaten.Hamiş olduğunu öğrenir öğrenmez gel iğnelere başlayalım dedi dr um.Ben de 4+2 gibi hemen gittim dr uma ve hemen o günde iğnelere başladım.
Sen iğneleri günde 2 defa mı vuruluyorsun??.

Merhaba Melin, evet sabah akşam olmak üzere 0,2 'lik fragmin vuruluyorum. Senin iğnelerinin dozu ne kadar peki ? Bu arada dr gebelik öncesi coraspirin vermedi bana onada iğnelerle beraber başladık.

:Saruboceq:arkadaslar bende hamileyim nihayet rabbim isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu kismet olursa yarin doktora gidiyorum ama panikten carpintim tuttu elim ayagim birbirine dolasti ne yapacagimi bilemedim ogrenince esimde yanimda degil hafta sonu gelicek sanki hemen dusecekmis gibi cok korktum allahim hic kimseye boyle birseyi birdaha yasatmasin insallah isteyen herkese saglikli gebeligi nasip etsin insallah hepinizi sevgiyle opuyorum

:Saruboceq:arkadaslar bende hamileyim nihayet rabbim isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu kismet olursa yarin doktora gidiyorum ama panikten carpintim tuttu elim ayagim birbirine dolasti ne yapacagimi bilemedim ogrenince esimde yanimda degil hafta sonu gelicek sanki hemen dusecekmis gibi cok korktum allahim hic kimseye boyle birseyi birdaha yasatmasin insallah isteyen herkese saglikli gebeligi nasip etsin insallah hepinizi sevgiyle opuyorum

canım ya hayırlı olsun kaydirigubbakcemile3. tebrikler. panik yapma gerçi demek kolay ama herşey yolunda gidecek diye kendini motive et. yarın bizi habersiz bırakma.tekrar tebriker. Allah kucağına almayı nasip etsin bebeğini sağlıklı sıhhatli. kendine ii bak

Sevgili beliz ve marguerite , hamileliğinizi tebrik ediyorum. Allah sağlıcakla bebeğinize kavuştursun inşallah.

Arkadaşlar , pıhtılaşma sorununuzun hangi faktörde olduğunu yazabilir misiniz ? Ben , hangi arkadaş , hangi faktörde sorunlu , iğneye ne zaman -hangi doz başladı notunu alıyorum da .

Teşekkürler..

canım tabrık ederım cok guzel bı haber ıns saglıcakla kucagunada alırsın bızede dua et olurmu canım hatırlı hamıslıkler dılıyorummmmm

arkadaslar hepiniz cok sagolun allah isteyen herkese nasip etsin insallah esime haber verdim esim bendende panik yarin nasil olcak doktorum ne diyecek bende cok merak ediyorum acaba ignemi yoksa baska birseymi vericek meraktayim gercekten sevgili papatyasureyya dileklerin icin gercekten cok sagol allah tez zamanda seninde kucagini doldursun insallah benim faktorum II heterozigot mthfr diye birseyde yok raporlarimda seninki neydi acaba ben bugune kadar benim grubumda birine rastlamadim zaten hani olsa kiyaslama yapardim belki doktorumun demesine gore problem cok kucuk hani derler ya kotunun iyisi iste oyle birsey ben ayrica yeni gebeliklerini ogrenenlerden tavsiye bekliyorum en azindan yarina kadar cunku korkudan surekli yatiyorum ne yapacagimi bilmiyorum herkese tekrar tesekkurler sevgiyle

sevgili beliz sanirim senin ellerinde uyusma vardi galiba yanlis hatirlamiyorsam bu gebeliktemi olustu cunku benimde uyusmalarim basladi ama yalniz geceleri bu normalmi cok merak ediyorumdoktorun bunu icin ne soyledi hastaligimizla ilgili sanirim bir tehlikesi varmi acaba sevgilerle canim optum

Merhaba Melin, evet sabah akşam olmak üzere 0,2 'lik fragmin vuruluyorum. Senin iğnelerinin dozu ne kadar peki ? Bu arada dr gebelik öncesi coraspirin vermedi bana onada iğnelerle beraber başladık.

Cnm iğnemin dozu aynı senin gibi ama ben günde 1 defa vuruluyorum.İşte bu doz meselesi hep kafamı karıştırıyor.Ben factörV ve Mtfhr heterozigotum .Bu dozda günde 1 defa kullanıyorum .sadece Mtfhr heretozigot olan bir arkadaş var o da bu doz da kullanıyor.Kiloya yaşa göre değişiyor doz ama yine de oran normal mi diye hep kafamda soru işaretleri olmuyor da değil yani...İnş doğru tedavi uyguluyoruzdur.Onun için dr olarak kan pıhtılaşması nedeniyle çok hatası olan tecrübeli bir prof.u tercih ettim.Ama yine de içimde bir korku var.

İnş sağlıcakla tamamına da ulaşırım.Ben ve hepimiz inşşşşşşşşş....

Ben günde 3 defa folic plus alıyorum.Öyle başlamıştım gebelik öncesi.Değiştireyim mi diye sordum dr uma(gebelik başlayınca) devam edelim dedi..Ben de öyle devam ediyorum.Hayırlısı inş..

Sevgili beliz ve marguerite , hamileliğinizi tebrik ediyorum. Allah sağlıcakla bebeğinize kavuştursun inşallah.

Arkadaşlar , pıhtılaşma sorununuzun hangi faktörde olduğunu yazabilir misiniz ? Ben , hangi arkadaş , hangi faktörde sorunlu , iğneye ne zaman -hangi doz başladı notunu alıyorum da .

Teşekkürler..

Bunu ben de merak ediyorum cnm..Böylece birbirimizden faydalanabiliriz değil mi?Hem de kıyaslama yapabiliriz kendi sorunumuzla..Ve kilo yaş ta önemli sanıyorum.Hepsini yazarsak çok daa ii olur gibi ..

Benim sorunum=== FACTÖRV ve MTFHR== HETEROZİGOT MUTASYONU
İğne============0.2 lik FRAGMİN( gün de 1 tane ve Gebeliğin 4 +3 de başladım)
Günde 3 tane folic plus ve 1 tane coraspin kullanıyorum.Ve 3 tane progestan alıyorum şu anda...

26 YAŞINDAYIM VE 63 KİLOYUM

Benim durum bölee....

Teşekkürler..

Teşekkür ederim papatyasüreyya, Allahım en kısa zamanda sizlerede nasip etsin inşallah. Benim sorunum işine yaramaz galiba , bende bağışıklık sistemi bozukluğu var , birde ilk tahlilimde protein c düşük çıkmıştı fakat birdaha düzensiz çıkmadı. 0,2 'lik fragmin x 2 ,coraspirin günde tek, folbiol günde 1/2 tablet alıyorum. Bu arada sende histeroskopi olmuştun galiba, bende de yapışıklık ve septum vardı giderildi, benim şuanki dr um tekrarlayan düşüklerimin bu yapısal bozukluklardan kaynaklanmış olabileceği üzerindede fazlasıyla duruyor .

sevgili beliz sanirim senin ellerinde uyusma vardi galiba yanlis hatirlamiyorsam bu gebeliktemi olustu cunku benimde uyusmalarim basladi ama yalniz geceleri bu normalmi cok merak ediyorumdoktorun bunu icin ne soyledi hastaligimizla ilgili sanirim bir tehlikesi varmi acaba sevgilerle canim optum

Merhaba marguerite,Öncelikle tebrik ederim Allah hepimize sağlıklı sıhhatli kavuşmayı nasip eder inşallah yavrularımıza. canım karıştıryorsun galiba benim elimde uyuşma olmadı. ama dr gidersin nasıl olsa birkaç güne kadar , bu arada çok streslisin galiba normal ama biraz rahatlamaya çalış, ağır kaldırmaman, yanlış hareket yapmaman yeterli sürekli yatarsan da iyice strese girersin.

sagol belizcigim onerin icin gercekten ihtiyacim vardi cunku sadece yatiyorum doktora gidinceye kadar rahatlayamayacagim galiba ya ben karistirdim galiba elleri uyusan bir arkadasimiz vardi hatta gebelige sadece folik asitle hazirlanmisti tek sikayetinin ellerinin uyusmasi oldugunu soylemisti bende onu merak ettim cunku ayni sorun bendede basladida bana yardimci olabilecegini dusunmustum neyse tekrar tesekkurler iyi dileklerin icin canim allah cumlemize nasip eder bebislerimizi kucagimiza almayi kucak dolusu sevgiler

Teşekkür ederim papatyasüreyya, Allahım en kısa zamanda sizlerede nasip etsin inşallah. Benim sorunum işine yaramaz galiba , bende bağışıklık sistemi bozukluğu var , birde ilk tahlilimde protein c düşük çıkmıştı fakat birdaha düzensiz çıkmadı. 0,2 'lik fragmin x 2 ,coraspirin günde tek, folbiol günde 1/2 tablet alıyorum. Bu arada sende histeroskopi olmuştun galiba, bende de yapışıklık ve septum vardı giderildi, benim şuanki dr um tekrarlayan düşüklerimin bu yapısal bozukluklardan kaynaklanmış olabileceği üzerindede fazlasıyla duruyor .
Teşekkür ederim belizcim , rahimdeki yapısal kusurlar da düşük nedeniymiş. Benim doktorum da aynı şeyi söylemişti. Hatta forumda yazmıştım galiba. Doktorum histereskopiden sonra sorun kalmadığını söylemişti. Umarım öyledir , kısa zamanda hamile kalırım. Hamileliğinin sağlıklı ve huzurlu geçmesini dilerim.

Teşekkürler melincim , çok ayrıntılı yazmışsın. Böyle bilgi vermemiz faydalı olacak diye düşünüyorum. Herkes kendi durumunda olanlara çoğunlukla nasıl tedavi veriliyor bir fikir sahibi olabilir.
Ben MTFHR de homozigotum. Benimle aynı durumda olan arkadaşlara 4-5. haftada iğne başlatılmış . Şen , benimle aynı faktörde sorunlu , 5. haftada başladı , 0,3 lük doz günde 2 defa kullanıyor. Benim kilom da 53-54 civarı . Hamile kalırsam aynı doz verebilir diye düşünüyorum. Yalnız MTFHR homozigot olup , iğneye daha erken dönemde başlayanlar da var . Hatta sanırım gelgit arkadaşımız daha hamile kalmadan başladı. Bir de progestan rutin olarak veriliyor mu onu merak ediyorum .

Yani bir sürü soru işareti. Bakalım hayırlısı , önce hayırlısıyla hamile kalayım da . Dualarınızı beklerim. Sevgiler..

marguerite tebrik ederim allah kucağına almayıda nasi edr inşallah. kızlar ben daha gebe değilim ama sorunumu yazayım.
mthfr c677 homozigot 0.4 clexan gunde bir tane
folik plus günde 2 tane
yasım 25 kilom 64
hamile değilim ama dooktorum önceden başlattı iğnlere hiç bebe aspirini kullanmadım.3.5 aya yakın iğnelere devam ediyorum.

Back