- 3 Kasım 2008
- 930
- 2
- 45
süper alkisalkisalkis adliyeci olmaktan pek sıkıntılı gördüm seni.yasakkelime bende sağlıkcıydım şimdi adliyeciyim. bu işsizlikte yine iyiyiz canım boşver. ama kurum değiştirme imkanı varsa değerlendirmek lazım tabi.opuyorumnanaktan
canım üzülme inşallah herşey yoluna girer geç olsun güç olmasın...selam arkadaşlar hepiniz çok iyisinizdir umarım ..
ben bugün doktora gittim hormon tahlillerimi yaptırmıştım malesef tsh yüksek çıktı diğerleri çok iyi ama bu biraz moralimi bozdu .muayenedede kistimin erimediğini gördü doktorum .ve tedavi malesef başlıyamadı biraz üzüldüm ama demekki zamanı değilmiş.şimdi doğum kontrol hapı verdi mecburen kullanmam gerekecek hiç istemesemde .kisti eritmenin başka yolu yokmuş .mafoldumben
durumlar böyle arkadaşlar .hepinizi öpüyorum ...
canımmmm opuyorumnanaktangünaydın herkeseeeeee
geleveracım canım ıyı olduguna cok sevındım ınsallah kendını hemen toplarsın yenıden baslarsın calısmlara.
eveeeet bakalım 08 sana nasıl gelecek.. ben burada üç ay dinlenceğim için spor yapıp 60 kilonun altına düşersem 06lık iğne kullanırım yok düşemezsem 08 :lepi:günaydınnn yafriler keyifler nasılsınız bakimmm ??? bende kayseriliyim kocişle iki yıllık evliyim belediyede memurum efendime söyleyimmm :) kociş elektrik kurumunda çalışıyor aşıkım kocişkoma her hamile oluşumda o kadar naza katlanışından anlıyorum ki oda bana aşıkkk şimdilik iyiyiz çok şükür allah kimsenin huzurunu bozmasın bebişkolarla mutlandırsın.
GELEVERA canım du bakalım umutsuz olma ben 0,8 lik vuruluyorum çare olursa arkamdan gelin :) 0,4 lük az gelmişti biliyosun 0,8lik yeterse sizede yeter anacım sen acuk dinlen ben kobay olurum yerine opuyorumnanaktan
opuyorumnanaktan opuyorumnanaktanselam kızlar..
umarım herkesin keyfi yerindedir..
sayfalar hergün ilerliyor ama ben çok takip edemiyorumm(
biz çok şükür iyiyiz,oğlumda çok iyi gaz sancıları artık azalmaya başladı,onun dışında bir sıkıntımız yok..
mafoldumbencanım benım cok saolun ıyı olmaya calısıyorum cok zor ıcımde bıseyler cayır cayır yanıyor hep daha 4 gun oldu yavrumu kaybedelı allah sızlerınkıne saglık sıhhat versın hayırlısıya zamanında dogurun ınsallah canım sen bugun gıdıcen dımı ekoda gordugun hıcbısey ben canlısını gordugum ıcın dıyorul normal bı bebek herselerı var ben asla tahmın etmezdım daha o kadarlık bebegın oyle olabılecegını ıcımdekı bu kadar buyukmusmu dedım opuyorum sızlerı
:CüvCüv: maşallahmerhabalat
dün bebeğimizin kalp atışlarını duyduk çok şükür 6+6 da duyduk
clexane 0,4 ve coraspine devammmmm
doktorum 9.haftayı bitirene kadar yatmaya devam etmemi istiyor bizde yatıyoruz
sevgiler
allah mutluluk versin al sana çiçeklerin şimdiden gelsin... a.s. a.s. a.s. a.s.kızlar herkese merhabalar ben müdürcülük oynarken siz epey bir kaynatmışsınız hainlerrr:umursamaz:eee bu böyle kız herkez kendini anlatıyom ben neden eksik kalıyorummmmmmmmm:bbo:ahanda dinleyin işte bennnnnnnnnnnnnnsositososito
karlı bir inebolu sabahında annemi fıtık edercesine inatla ve zorla gelmişim dünyaya:bbo:yeminle kızlar annem beni doğururken fıtık olmuş sonra ameliyat oldu kadın:1ninca:neyse danalar gibi boylu poslu bir kız olarak büyümüş ilk orta ve lise öğrenimimi bu şirin ilçede geçirmişimsırnaşık şeyüniversite hayatıma yaşadığmıız yerden sadece 2 saatlik uzak bir yerde annemlerden ağlaya sızlaya ayrılarak gittim e salaaklıkmış yaaasırnaşık şey şuan 5 gün sonra 30 yaşına girecek olan gart ve moruk bir hatunumfisfisfisbu arada kızlar 5 gün sonra doğumgünü çiçeklerimi isterim ona göre unutmayın:lepi:
ve bundan 4 yıl önce hayatımın aşkımı diyelim bilmem ama ilk aşkım ilk elini tuttuğum kişi herşeyin ilkini yaşadığım şuan kimi zaman beni sinirden deli eden koca göbişli adamla tanıştım. ve nişanlandım bir sene sonrada evlendik. yani kısaca 3 yıllık evliyiz. ve bu 3 senede 3 düşük yaptım. yaşasalardı şimdi boy boy olucaklardı köy karıları gibiyim kız her sene baksanızasırnaşık şey. bu arada hayatımın hatasını yaparak 5 sene önce adliyeci oldumbenneyaptımkieşimde biyoloji öğretmeni ama şuan lisede müdür yardımcılığı yapıyo. ve inatla düşük yapmadan çocuk doğurmaya çalışıyorum sırnaşık şeyişte kısaca ben kızlar nassılımmmmmmmmmmmmmbuyrunnnnnnnnn
kızlar aklıma iki konu takıldı,sizlerle paylaşmak istiyorum,
1- bizlerde doğum kontrol ilacı kullanmak sorun ise tüp bebek tedavisi için bana neden doğum kontrol hapı verdiler?
2- doğum kontrol hapı bitince ne zaman adet olunuyor?benim ilacım yarın bitior ama sanki bugün çok açık pembe bişey gördüm gibi acaba ben mi uyduruyorum?
Aslıhan,
doğum kontrol haplarının daha doğrusu bütün hormon ilaçlarının kanı pıhtılaştırma etkisi varmış, o yüzden bizim gibi kan pıhtılaşması sorunu yaşayanlar için kullanılmamasını söylemişti doktorum...
canım herbirimizin ayrı ayrı hormonlarında eksiklikler veya farklılıklar var ve bu yüzdenbazılarımız doğum kontrol hapı kullanabiliyor yada kullanmak zorunda kalıyor mesela bende de kist var eritmek için kullanmalıyım
belkide (tam olarak bilmemekle beraber) senin yumurtlama evreni kontrol altına alabilmek için kullanmanı istemiştir dr
benim ilacım biteli 13 gün oldu kanamam olmadı ama normalde bir hafta içinde kanama başlıyor
kızlar aklıma iki konu takıldı,sizlerle paylaşmak istiyorum,
1- bizlerde doğum kontrol ilacı kullanmak sorun ise tüp bebek tedavisi için bana neden doğum kontrol hapı verdiler?
2- doğum kontrol hapı bitince ne zaman adet olunuyor?benim ilacım yarın bitior ama sanki bugün çok açık pembe bişey gördüm gibi acaba ben mi uyduruyorum?
teşekkür ederim canım,bana doktor yumurtalıklarımı baskılamak amacıyla kullandırdıklarını belirtti,adet olunca hormon iğneleriyle yumurtaları birden aynı oranda büyütmek istediklerini söyledi. Yani dediğin gibi yumurta evremi kontrol etmek istediler,umarım herşey yolunda gider.
tabi gülüm sen bölge idarede kebapsın dimi bizim buralarda çalışılmaz yaaaaakafamçokkarıştı[/QUOTy
ya canım sende haklısın. bizde çoğu zaman yoğun oluyoruz ama öncesine göre rahatım şükür. haftasonları akşamları hep işyerinde oluyordum.tabi eve gidincede sinir topu oluyordum.akannehir inşallah sende rahat biryere geçersin canım.vereliniortak
MERHABA kızlar nasılız
dr gittik bugün yumurtamız var bulana kadar uğraştı uca gitmiş yaramaz yumurta oracıkta çatlama iğnemi yaptı ilk defa
MERHABA kızlar nasılız
dr gittik bugün yumurtamız var bulana kadar uğraştı uca gitmiş yaramaz yumurta oracıkta çatlama iğnemi yaptı ilk defa
ayy evet çok işimiz var bi de saatli bu:kedi:
cnm zor günler gecirmissin hepimiz gibi allah yardimcin olsun ins bu sefer bebegini saglikla kucaklarsin insarkadaşlar ben ilk gebelik kaybımı Kasım 2007 de(6+4 anembriyonik gebelik),ikincisini Kasım 2008 de yaşadım(gerçi ikincisine benim doktorum kimyasal gebelik demişti,ama şu anki doktoruma gittim ve o da erken dönemde bebek gelişmediği için düşük yapıyorsun dedi)
Ve bana Coraspin(enterik kaplı olduğu için bağırsaklarda çözünüyor ve mideye dokunmuyor ki,ben ileri derecede mide hastasıyım,aklınızda olsun,normal bebe aspirini yerine coraspini tercih edin,bizler uzun süre kullanacağımız için dokunmaması önemli),Neuvitan 50 mg,ve Folbiol verdi ve en az 3 ay günde 1 adet kullanmamı istedi,gebelik olduğu zamanda sende hemen iğneye başlayacağım dedi.Ben iğne için spesifik testler olduğunu,yaptırıp yaptırmayacağını sordum ama ben o testlere gerek duymuyorum dedi,ama diğer tüm tetkikleri mi istedi,
Neyse ben yaklaşık 1 yıl bu 3 ilacı kullandım ve gebelik düşünmedim taki EYLÜL ayına kadar Ekim 2009 da idrar testinde gebe olduğumu öğrenir öğrenmez doktoruma gittim,Kanda BHCG baktırdı ve hemen Clexane 0,4 ü,Megadyne vitamini ve Progestanı da ekledi ilaçlara,BHCG 1000 i geçmeden keseyi göremeyiz dedi ve beni 1 hafta sonra çağırdı,keseyi ve emriyoyu gördü,ancak o hafta benden 3 gün kırmızı leke gelince yatacaksın dedi 9 hafta,riskli süreci atlatana kadar.......
Ve işte benim hikayem ......
Bugün 7+0' ız,dün kalp atışlarını duyduk,her hafta doktorum çağırıyor,batından yapıyor kontrollerimi biraz görmek zor olsada,çünkü ne zaman bende vajinal ultrasanografi uygulansa problem yaşıyorum,biliyorum tıbben vaginal ultrason düşük nedeni değil ama elimde değil,12.haftadan sonra zaten daha rahat görecek : ))
Bundan sonrası Allah' emanet diyorum,herşeyin hayırlısı
Bu arada herkes kendini tanıtmış ben 31 yaşındayım 5 yıllık evliyiz,Gıda Mühendisiyim ve Freelance çalışıyorum,eşim Veteriner Hekim ikimizin adı da Deniz : )) 2007 de bebek sahibi olmaya karar verdik ama nasip olmadı,zaten evlenirken 5 yılı devirelim sonra bebeğimiz olsun demiştik,kabul olmuş demek ki : ))
Allah isteyen herkese nasip etsin,hayatta herşeyin bir zamanı var,ondan ötesi yok ve ne kadar pozitif olursak herşey o kadar yolunda gidiyor
Sevgiler.........
cnm sana bu konuda yardim etmek isterdim ama türkiyedeki terimlerle burdakiler okadar farkliki hc duymadim burdada evet hic okumadim senin gibi allah yardimcin olsun stresini üzerinden at cnm sikma kendini simdiden rabbim herseyin hayirlisini versinarkadaşlar hepinize selamlar..a.s.
birkaç gün önce kan pıhtılaşması ve gebelik konusunu araştırırken forumunuzu buldum. Hepinizin hem keyifli, hem üzüntülü, hem candan içten ileitşiminizi gördükten sonra kayıt olmaya karar verdim.
Ben henüz evli değilim yaklaşık 3 aylık nişanlıyım ve 6 ay sonrasına düğünümüzü planlıyoruz. Öyleyse burda ne işin var diyebilirsiniz
Şöyleki, bende de faktör 12 eksikliği var ve bu durumum 8 yıldır biliniyor. Hematolog doktorum tarafından bu durum bulunduğu günden beri coraspin kullanıyorum (açıkcası kullanmadığım zamanda çok oldu) Ancak geçtiğimiz haftalarda faktör 12 eksikliğini araştırdığımda bu durumdaki kişilerin kesinlikle doğum kontrol hapı kullanmamaları gerektiğini öğrendim. Tekrar doktoruma gidip kan tahlillerimi yaptırdım (rutin olarak 6 ayda bir yaptırıyorum) ve yakın zamanda evleneceğimi söylediğimde doğum kontrol hapı kullanmamam gerektiğini gebelik düşündüğümde de kadın doğum uzmanının bana aspirin yada iğne tedavisi yapacağını söyledi. o günden beri forumu inceliyorum hepinizin yazdıklarını okuyorum ancak gördüğüm kadarıyla hiçbirinizde faktör 12 eksikliği yok. Benim durumumda olan arkadaş varmı bunu çok merak ediyorum.
Evlenecek olmanın verdiği heyecan ve gebelikte nelerle karşılaşacağım acaba gibi sorular şu ara beni çok bunalttı. Yardımlarınıza ihtiyacım var, bilgilerinizle aydınlatırsanız çok sevinirim.
Bu arada bebişlerini kaybetmiş arkadaşların çok güçlü olmaları dikkatimden kaçmıyor sanıyorum toplumumuzun böyle güçlü kadınlara çoook ihtiyacı var,
Herkese sevgimle... opuyorumnanaktan
ooo... sen ne kadar küçükmüşsün...
gençler, susun bakıyım siz... büyükler varken size laf düşmez...kaydirigubbakcemile3
ay deniz annesiyle mi buluşacakmış bugün.. hadi güzel haberlerle gel....
üzülme.. üzülmek maalesef hiç bir şeye çare olmuyor, aksine yeni sıkıntılara davetiye çıkarıyor.. ben aynıyım canım ya.. çalışmalara devam :kedi: