Kamuoyuna duyuracakmis :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ceza yersen üzülürüm bacı. Kalbim seninle . Vallahi opucem alnindan

Söylemek zorunda mı ?
Biri benim çocuğum ne kadar kötü olursa olsun onun için bak olmaz bundan zanaat öğrensin derse acayip sinir olurum
Üniversite mezunu olmak demek başkalarının üniversite hayatına karışmak demek değildir ki artık çoğu kişi üniversite mezunu bu bir kabiliyet değil
Son olarak okkalı cevabı hak eden sensin

Ben cok rahatim onlarinda oyle olmasini istiyorum acikcasi. Onlarinda evi arabasi gipta ile bakilacak hayati olsun diye cunku o cocuklarin her geldiklerinde ki bakislarini ben goruyorum
Fazla rahatliktan zaten hep bunlar baska dert kalmamıs.
Allah eltinin hayırlısını versin.
Herkes sizin gibi gipta ile bakilacak hayatım olsun illa demiyor.
Sizin hayatiniz gipta ile bakilacak kadar guzelse de kalbinize şuan hayretle bakıyorum.
Keşke kalp guzelliginize gipta ile baksaydim.
Allah eltinize sabir ve dirayet versin. Kötülüklerden korusun kadincagizi cok zor cok

O kadar guzel ve yerinde cevaplar vermiski kk nin sahane hatunlari, bazi yorumlar vardiki alinlarindan opesim geldi.

Siz bir cocukla ilgili, kim oluyorsunuzda umut yok diyebiliyorsunuz.
Kp gelinin okuma ogrenmesine izin vermiyor ama cocugun tc si icin hafiyelik yapabiliyor.

Sizene yahuu sizene??
Sizene kadinin cocugunun okulundan? Kendinize bakin, haddiniz olmayan seyleride kurcalamayin.
Sinir oldum size.

Kocaman bir size ne yazmak istiyorum.Çocuk belki sizinle paylaşmak istemiyor,onun yorum hakkı yok mu ? Ailesi olunca her şeye karışma hakkına mı sahip oluyorsunuz ? Ayrıca siz kimsiniz de çocuğun neye yeteneği var,nasıl şeylerden hoşlanıyor biliyorsunuz ? Konuya girişiniz o kadar aşağılar gibi ki karşınızdaki insanlara da böyle yaklaşıyorsanız hiç merak etmeyin neden cevap vermiyorlar diye,cevap sizsiniz.

Anam milletin derdine bak okkalı cevap verecekmiş ne diyecek miş bence karışmayın hiç yok dershane gitmesin yok kaç aldı sormayın ya bende ayar olurum herşeyi soranlara evliyim ilk aydan bebek varmı diye sordular olunca duyarsınız dedim sizde çocuk bir yeri kazanırsa zaten duyarsınız ne bu merak

Ev ve araba sahibi olmayı övünç meselesi haline getirmekte ne kadar acınası bir durum. Kaldı ki karşınızda 4 çocuğuyla yaşamaya çalışan eşi başka bir kadınla hayat kuran bir kadın ve onun çocukları var.

Eltiniz oğlunu istediği sebeple, istediği kadar dershaneye gönderir ve bu sizi zerre kadar ilgilendirmez.

Kadın herkes gereksiz yere karıştığı için, sonucun sorulmasını istemiyordur eminim. Birde hiç işiniz yokmuş gibi burada konu açıp okkalı cevap derdine düşmüşsünüz.

Okuma yazması,evi arabası yok diye alttan alta küçümsediginiz eltinize vereceğiniz cevabı bu kadar sorun haline getirmeniz bile içimizdeki fesatlığı ortaya koymuş zaten.

Eşinizle, malınızla, evlatlarınızla sınanıp böyle gereksiz insanların diline düşmezsiniz umarım ama kötüsünüz ve kötülükler bir şekilde karşılıksız kalmıyor, hayatın bir yerinden ayağınıza dolanıyor, bilin istedim.

Ben cok rahatim onlarinda oyle olmasini istiyorum acikcasi. Onlarinda evi arabasi gipta ile bakilacak hayati olsun diye cunku o cocuklarin her geldiklerinde ki bakislarini ben goruyorum
Çok merak ediyorum çalışıyor musunuz?Eger çalışmıyorsanız acil bir ise girin başkalarının mutsuzluguyla mutlu olmaya çalışmayın.Eger ki suan ki cook rahatliğiniz eşiniz sayesinde ise aman dikkat edin eşinize el üstünde taşiyinda rahatınız bozulmasın yoksa sizde acınacak hale gelirsiniz.
Ne güzel demi kv kp sürekli zor durumda olan birinin açığını arıyorsunuz birazda biz yakalim canini diye. Allah vicdan versin Allah kimseye mazlumun ahını aldırmasın.

Çocukları kendi fesatlıklarınıza malzeme etmeseniz de, karşılıklı birbirinizi yemekle yetinebilseniz keşke.
Size ne elalemin çocuğunu kaç kere dershaneye göndereceğinden? Ne haddinize bu okumaz, bir zanaat öğrensin demek? Hepsini de iyi niyetinizden söylediniz öyle mi? Niyetinizi bilemeyiz de, dile getiriş biçimi önemlidir ve sizinki çok çirkin.

Çocuk üzerinden yarış - bu devirde okuma yazma bilmeyen bir elti ki heryerde kurslar var, sizi sevinmiş gördüm biraz ve onunla yarıştığınızı düşünüyorum ne var gönderse çocuğunu dershaneye evlat bu

Okuma yazması olmayabilir mi

Sizin gibi baskalarinin cocugunu elestirirken sifiri cekti diye kis kis gulen bir universite mezunu olacaksa hic olmasin daha iyi. Belki bunun altinda yatan daha derin sebepler var ogrenme guclugu , dikkat daginikligi vs vs. Iyi niyetli olup , bunun uzerine gidecegine ben soylemistim, bosuna gonderdiniz iste demek daha kolay oluyor degil mi? Zaten sonucu da bu yuzden ogrenmek istiyorsunuz.

Annesini takdir ettim. Pes etmemekle iyi yapiyor, 10 kere de gondersin ama bu sene de sonuc kotuyse , onlarin yerinde olsam cocuk bir de ogrenme guclugu yasiyor mu onu arastirirdim. Bunu kendilerine iletin.

Yalniz su noktada sinav sistemine inanmiyorum.

“Aslında herkes bir dahidir… ama siz kalkıp bir balığı ağaca çıkma yeteneğine göre yargılarsanız, balık tüm ömrünü bir aptal olduğuna inanarak geçirecektir.” A. Einstein

Başında olmayan babası iki evli bir pislik olan, annesi okuma yazma bilmeyen; bir yandan okul için sürekli ne yapıp yapmadığını; çalışıp çalışmadığını ensesine dikili gözlemleyen dedesi, amcası ve hatta yengesi başında bir genç...

Bu gencin, üzerindeki psikolojik baskı, kendini bırakma, iç karmaşa ve huzursuzluğu hissedemiyor musunuz sahi? Bu kadar mı "Umut yok"a yoğunlaştınız laf sokmak adına? Buradan konuyu üstünden okuyan birisi olarak ben bile hissettim. O, muhtemelen kendinden, hayattan umudu kesmeye yöneldi bile, kendini yaktığının farkında değil, siz ise "Bir zanaat öğrensin bari, hiç umudu yok, eltime de lafı koyayım hak etti çünkü okuma yazma bilmeyen inatçı bir cahil"e bağlamışsınız.

Bu genci bir psikolog ile buluşturmak, düzenli birkaç seans ile içini dökmesini sağlamak hiç mi aklınızın köşesine ilişmedi?

Ülkenin sınav sistemi, üni.lerin boş öğrencilerle doldurulması üzerine konuşursak, memnun değilim. Herkes okumalı ancak her önüne gelen üni. kazanamamalı ki bir kıymeti olsun; lise düzeyi, üni. gibi donanımlı işlenecek eğitim-öğretim kalitesinde olsun, okuma-yazma bilmeyen kimse kalmasın vb. bu konular apayrı ve bunları desteklerim. Ama sizin şu haldeki durumunuz, niyetinizin hoş olmadığını hissettiriyor.

Çocuğun hayatı kayıyor, siz laf sokma peşindesiniz.
Öyle "Zanaat öğrensin, olmayacak bundan" demek nasıl bir eski kafadır, nasıl anneyi, çocuğu, zanaatkarları küçümseyip maydanoz olmadır bunu bir düşünün. Size kalmadı bunun kararı.

Gerçek bir iyilik yapmak istiyorsanız, madem bu kadar müdahil olasınız var, eşinizle konuşup, "Okkalı laflar sokmadan, çenenizi kapalı tutarak" gencin psikolojik destek almasına önayak olun.

Son düzenleme:
Banlandınız konu da kapanır ama yazmadan edemeyeceğim,
Eşi kendini aldatan, okuma yazması bile olmayan ama cocuğunu okutmaya çalışan bir güclü anne görüyorum hatta cocuk gelecek laflardan etkilenmesin diye hepinizi susturmaya çalışan bir anne.. Helal olsun o anneye...
2.insan kınamadığını gerçekten yaşamadan ölmüyor, göreceksiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…