• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kamu - Özel sektör eş durumu hakkı ?

tse

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2015
1.374
1.266
133
37
Kamu çalışanlarının, özel sektörde çalışan eşlerinin yanına 'tayin isteme' şartı kolaylaştırıldı. Yeni değişiklikle memur, son iki yıl içinde 360 gün prim ödemiş olmak şartıyla, kendi iş yeri olan veya özel sektörde çalışan eşinin yanına tayinini isteyebilecek.
Bakanlar Kurulu kararıyla Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapıldı. Buna göre memurun, 'aile birliği mazeretine' dayanarak eşinin bulunduğu yere tayin isteme koşulları kolaylaştırıldı. Mevcut yönetmelikte memurun, özel sektördeki eşinin yanına tayin isteyebilmesi için 'eşin o yerde' kesintisiz son üç yıl sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle yaşıyor olması gerekiyordu.
22695233.jpg

Yapılan değişiklikle 'kesintisiz son üç yıl' ibaresi (1095 gün) 'başvuru tarihi itibariyle son iki yıl içinde 360 gün' olarak değiştirildi. Böylece devlet memuru, son iki yıl içinde 360 gün prim yatırmış olan özel sektör çalışanı veya kendi özel işini yapan eşinin yanına tayinini isteyebilecek. (PEKİ EMNİYET VE ÖZEL SEKTÖR İÇİNDE geçerli mi ? ) bilen var mı aa dostlar ;)

Geçen sene zaten böyleydi değişen bir şey yok. Önce zorlaştırıp sonra geri çekip "aaa bakın ne de güzel kolaylaştırdık" demenin mantığını anlayamadım.

Geçen sene zaten böyleydi değişen bir şey yok. Önce zorlaştırıp sonra geri çekip "aaa bakın ne de güzel kolaylaştırdık" demenin mantığını anlayamadım.
eevt emniyet içinde geçerli mi peki

evet kısıtlı herşey emniyet için geçerli mi biliyor musunuz ?

Sözlüm polis ben özel deyim seneye bitiyor doğu görevi yanıma alabilir miyim acaba.
Emniyet için de geçerli mi bilmiyorum ama umarım yan yana olabilirsiniz. Ben özellikle evlilik durumlarında falan ayrı gayrı olayından hiç hoşlanmıyorum. İşin detaylarını bilmiyorum ama evli insanları bir şekilde ayrı yaşamaya mahkum bırakmasalar çok iyi olur.

• Beğen
Reactions: tse
657 ye dahil herkes için geçerli bu.ancak kurum kendi insiyatıfını kullanıyor çoğu zaman

• Beğen
Reactions: tse
Emniyet için de geçerli mi bilmiyorum ama umarım yan yana olabilirsiniz. Ben özellikle evlilik durumlarında falan ayrı gayrı olayından hiç hoşlanmıyorum. İşin detaylarını bilmiyorum ama evli insanları bir şekilde ayrı yaşamaya mahkum bırakmasalar çok iyi olur.
inşallah çok zor 2 yıldır gurbetlik çekiyruz ;((( seneye bitiyor inşallah olur ya ben özelim direk memleketimize çıksın nolur ki amir makamın insiyatifine artık başvuruya yapacağız kısmetse

Kamu çalışanlarının, özel sektörde çalışan eşlerinin yanına 'tayin isteme' şartı kolaylaştırıldı. Yeni değişiklikle memur, son iki yıl içinde 360 gün prim ödemiş olmak şartıyla, kendi iş yeri olan veya özel sektörde çalışan eşinin yanına tayinini isteyebilecek.
Bakanlar Kurulu kararıyla Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapıldı. Buna göre memurun, 'aile birliği mazeretine' dayanarak eşinin bulunduğu yere tayin isteme koşulları kolaylaştırıldı. Mevcut yönetmelikte memurun, özel sektördeki eşinin yanına tayin isteyebilmesi için 'eşin o yerde' kesintisiz son üç yıl sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle yaşıyor olması gerekiyordu.
22695233.jpg

Yapılan değişiklikle 'kesintisiz son üç yıl' ibaresi (1095 gün) 'başvuru tarihi itibariyle son iki yıl içinde 360 gün' olarak değiştirildi. Böylece devlet memuru, son iki yıl içinde 360 gün prim yatırmış olan özel sektör çalışanı veya kendi özel işini yapan eşinin yanına tayinini isteyebilecek. (PEKİ EMNİYET VE ÖZEL SEKTÖR İÇİNDE geçerli mi ? ) bilen var mı aa dostlar :KK66:
yine haberin bir ucunda memurlar var. Memura dokunmayan iyilik özel sektör çalışanına teğet geçmez. Memur eş hayrına kırk yılın başında yasalardan fayda görecek özel sektör çalışanı.
Yine de kırk tane zorluğu vardır.

yine haberin bir ucunda memurlar var. Memura dokunmayan iyilik özel sektör çalışanına teğet geçmez. Memur eş hayrına kırk yılın başında yasalardan fayda görecek özel sektör çalışanı.
Yine de kırk tane zorluğu vardır.
Malasef öyle ya kolay hç bişey yok bu sevlete akıl sır ermiyor.Eş olarak ayrı şehirlerde çalışmak zor ve saçma yaa..

Malasef öyle ya kolay hç bişey yok bu sevlete akıl sır ermiyor.Eş olarak ayrı şehirlerde çalışmak zor ve saçma yaa..
Valla devlet baba varsa arkadan yine sırtın sağlamda ama zavallı özelciler artık Allah'a emanet.
15 yıldır özelde çalışan biri olarak her şeyi tecrübe ettim.

Valla devlet baba varsa arkadan yine sırtın sağlamda ama zavallı özelciler artık Allah'a emanet.
15 yıldır özelde çalışan biri olarak her şeyi tecrübe ettim.
Özel sektör kadar pis bi sektör var mı acaba bende ögreniyorum ögrenmesem iyiydi ;)

emniyette girer işin içine de. polisler tayinci değil mi? hadi bir kaç sene için yanınıza geldi diğer yıllar ne olacak....

her şey amirin elinde resmen... sağlık özrü için tayin istedim olmadı... reddedildi yazım. halbuki raporlarım evraklarım tamdı... ne iş anlamadım.

peki bu 1 yıl primi dolduktan eşini yanına aldıktan sonra çalışmayı bırakırsak nolcak buna dair bi mevzuat var mı?

Back
X