Kamburluk

Carinanebulasi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2019
1.710
5.177
108
30
Kendimi beğenmiyorum hiç. Küçüklüğümde Annem dik dur dik dur diyordu sürekli. Sanırım ona da inat olsun diye dik durmuyordum. Sonuç bu yaşımda hâlâ kambur duruyorum. Kendimi ezik hissediyorum. Egzersiz denedim sürekli yapamadım olmadı. Korse aldım fayda etmedi. Kötü hissediyorum. Var mı aranızda böyle olup sonra dik durabilen.

Ben de korse diyecektim ama denemişsin zaten. Peki bir ortopedisyene gittin mi?

Dik duruş korsesi işe yarar diyorlar.
Bence egzersiz de işe yarar yarıda bırakmayın.
Bir de yüzme faydalı diyorlar
Benim de duruşum dik değil.

doktora görün canım

Benide süreklilik çok sıkar. Yani düşünün yaşım 33 cildime nemlendirici krem dışında maskeymiş, bakımmış hayatta sürmeye üşenirim o derece. Bende kamburum ben boyumun uzunluğundan mı acaba diyorum 1.76 yani neden bilmiyorum dik durmayı unutuyorum. Şöyle de bi durum var, dik durunca nefes almakta zorlanıyorum, nefesim daralıyor.

En temel yoga pozisyonlarını öneririm. Egzersiz gibi çok zorlamaz. En azından başlangıç için... Belki hareketleri basit tutarsanız devam edersiniz. Kedi-inek pozları, yarım kobra pozu. Bu hareketleri google da arayabilirsiniz, pozların içinde bir kaç nefes kalmaya çalışın.

Ayaktayken sirtinizi duz duvara yaslayin. Kollarinizi yere paralel hale getirip sonra yavasca yukselterek elma toplama hareketi yapin. Sirtinizdaki o kamburluga sebep olan kaslarin gerilmesini ve acisini direkt duyacaksiniz. Bu hareket cok basit ve etkili. Bende de kamburluk vardi eskiden o yuzden sizi anliyorum.

Sporla sırt kaslarını güçlendirmek gerek korse yaz aylarında özellikle çekilecek çile değil sürekli takmak da zor gelecektir zamanla.
Spor alışkanlığı kazanmak gerek ben de aynı durumdan muzdaribim şimdilik görünüşte problem yok ama zamanla olacaktır önlem almam gerektiğinin farkında olsam da yapmak zor geliyor
Korona döneminde daha fena hale geldi sürekli bilgisayar başında hareketsiz çalışmaktan daha uzun süre eğik kalıyorum.
Doktora gittim korse önermedi yüzme pilates ve sırt kası için egzersiz tavsiye etti

Sorun omuzlardan mı kaynaklı boyun bölgesinden mi bende boyun düzleşmesi vardı doktor yüzmeyi önerdi sende bir rötgen çektir birde bol bol başının üstünde kitapla yürü evin içinde falan uyku pozisyonuna da dikkat et

Egzersiz kesinlikle işe yarıyor mutlaka yapın.
Duzeldikten sonra da kambur durunca sırtınız ağrır artık.
Bir kere düzelsin yeter ki.
Kambur durmak ayrıca alt bele de yük ve bel fıtığına bile etkisi var.
İhmal etmeyin.
Ayrıca maddi imkanınız varsa reformer plates öneririm kesinlikle.
Direk etki ediyor duruşta.

Bu egzersizler de çok etkili.
Ama devam edin muhakkak.
Günlük on dakika yeter.

Duruşla alakalı olduğuna eminmisiniz, belkide ciddi bişey vardır bi doktora görünün bence

Bende de var doktor kemiklerde sıkıntı olmadığını söylemiști hareket vermişti. Ama bende düzenli yapmadım. Kuzenim yaptı düzeldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…