Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
Hanımlar sizinle bir haberi paylaşmak istiyorum.
Ben genelde akşam 18'den sonra yemek yemeyi keserim, tabii kaçamak yapmadığım sürece
Ancak doğru olan akşam 18'den sonra yemeyi kesmek değil, yatmadan 3-4 saat önce yemeyi kesmekmiş.
Yani gece 2'de yatacaksanız saat 22'den sonra yemek yememeniz gerek.
Bunun aksine akşam 18'de yemeyi kesmeniz halinde hem açlığı önleyemiyor hem de uyanıkken uzun süre aç kaldığınız için mide problemleri yaşayabiliyormuşsunuz.
Kısacası yemeyi kesme saati yatış saatine göre belirlenmeliymiş, yatmadan 4 saat önce yeme kesilmeli :)
Sadece paylaşmak istedim hanımlar, dikkatimi çekti

Merhaba akadaşlar ara ara girip okuyorum yazdıklarınızı..
daha önce kb diyetini denedim ama başarılı olmadım...

Şimdi sizinle kalori hesabı yaparak diyet yapmak istiyorum..
inşallah başarılı olurum ve oluruz..
şimdiki kilom 59.5 ile 60 kg arasında gidip geliyor..
ben doğum öncesi kiloma inmek istiyorum önce ( yani 55 kg..)

55 e indikten sonra hedefim 52-53 kg olmak...
inşallah başarabilirim.....

hesaplama yaptım 55 kg ye inmek için 3 ayda 1250 küsür kaloriyi aşmamam gerekiyormuş...
bana yardımcı ve destek olursanız sevinirim..
Yakışıklı oğlum izin verdikçe girmeye çalışacağım...
herkese kilo verilecek günler diliyorum....

Nınım hoş geldin :)

Hedef kilona bu grupta ulşaırsın inş

Katılım ve paylaşımının devamlı olmasını dilerim.

Çok tebrik ederim canım :)
Bu kiloyu sanki ben vermişim gibi sevindim, inan

Çok teşekkür ederim canım. Ben de çok sevindim

Azimle devam etmek için böyle birşeye ihtiyacım vardı. Gaza geldim.

Bugünkü menüm şöyleydi: sabah önce spora gittim kahvaltı geç oldu saat 1 civarında yaptım öğle yemeği gibi oldu :)

Kalkınca ılık su ve elma 60
ekmek - kepekli 2 dilim 120 cal.
elma 1 ad. 60 cal.
yumurta 1 ad. 80 cal.
sütaş - peynir - yarım yağlı beyaz peynir 40 gr. 64 cal.
havuç 1 orta boy 35 cal.
sütaş - yoğurt - tam yağlı süzme 50 gr. 56 cal.

ara öğün elma 1 ad. 60 cal.
çikolata 9 gr. 46 cal

Öğle yemeğini atlamış gibi oldum geç kalktığım için
2.ara öğün galeta - kepekli 14 gr. 54 cal.

akşam yemeği salatalar (yağsız) 2 por. 140 cal.
ekmek - kepekli 1 dilim 60 cal.
hamsi tava 1 por. 326 cal.

40 dakika tempolu yürüyüş 30 dakika aletli egzersiz yaptım

Sice bu kalori hesapları doğru mu?

umarım yakmışımdır mekik çektikten sonra daha da iyi hissediyorum zaten kendimi ama yarın biraz kalorimi düşürmem gerek. :)

Bence doğru canım, hepsi kararında olmuş :)

bende kalori hesabıyla 75 kilodan 69 kiloya düştüm hedefim yaza kadar 63 olmak.Boyum 178 63 kilo ile gayet zayıf duruyorum.Bir haftadır yemek işini abarttım tatil diye çok kaçırdım.acil tekrara başlamam lazım.Acaba 1000 kalori çok mu az gelir günlük.

Hoş geldin :)

1000 kalori zaten en alt sınır.
Bazal metabolizma hızın kadar ya da onun 100-200 kalori daha altında alabilirsin, beraberinde biraz da spor yaparak yaza kadar neden olmasın!

canım üzülme bence haftasonu için güzel bir menü tek sakıncalı şey belki lahmacundur ama mekikle birazını yakmışındır zaten afiyet olsun canım

afiyet olsun canım telafi amaçlı olduğunu anlıyorum o yüzden bişi demiyorum ama yarından itibaren 1000den aşağıya düşmemeye çalış tatlım

levrek düşük kalorili hafif bir balık onu sayma asıl endişe etmen gereken o ekmekler canım ama olsun yarın telafi edersin nasılsa afiyet olsun canım

listen güzel tek bozan şey o tulumba tatlısı bende çok severim tulumbaya dayanamam :78:

neyse telafi edersin nasılsa canım üzülme afiyet olsun

canım başlangıç için fena değil zamanla az yedikçe alışacaksın zaten böyle başlamak iyi afiyet olsun

güzel bence canım spor olsaymış iyi olurmuş o aburcuburları yakarmış ama olsun yarın düzeltirsin nasılsa afiyet olsun canım

benimde bugün yediklerim bunlar kızlar

ah o kabak tatlısı olmasaydı herşey çok güzel olacaktı

[1] Kabak Tatlısı 200 GRAM 220 220
[2] Grissini (kepekli) 1 ÇUBUK(6.2GR) 25.68 25.68
[3] Brokoli 100 GRAM 35 35
[4] yer elması (çig) 10 10 gr 80 80
[5] Ceviz 25 GRAM 172.5 172.5
[6] Hurma 2 ADET 30 30
[7] havuç 1 adet 26 26
[8] Mercimek Çorbası 0.5 KASE 135 135
[9] Hurma 1 ADET 15 15
[10] Leblebi Sarı 1 AVUÇ 20 20
[11] Üzüm Pekmezi 10 GRAM 29.3 29.3
[12] Elma 1 ADET 60 60
[13] yumurta 1 adet 80 80
[14] Yarım Yağlı Süt 0.20 LİTRE 130 130
[15] DOĞA meyveli yulaf gevreği 0.45 100 gr 160.11 160.11

Toplam : 1218.59 kal.

1,5 saat yürüyüş, 3.5 lt su, yeşilçay

öncelikle hoşgeldin arkadaşım şuan seninle aynı kilodayız ben 64 ten düştüm 59 a ve neredeyse 20 günde... bu aralar bozdum biraz diyetimi o yüzden bir haftadır gram veremedim.. Annemler bendeler bir haftadır ee öyle oluncada evde bol bol yemek özellikle hamurişi yapılıyor ama yarın gidiyorlar çok üzülüyorum gitmelerine fakat diyete yarından itibaren tekrar başlıcam... benimde öncelikli hedefim 55 ama dediğin gibi 52 istiyorum aslında hayatım boyunca hep 48-50 kilolar arasında gidip geldim ve şimdi ki halimi kabullenemiyorum :26:

evet listen çok güzel ama sende farkındasın benim gibi şu tatlıları uzunca bir müddet hayatımızdan çıkartabilsek :97:

Selam bayanlar nasılsınız, benim bugun duzensiz oldu malesef dışarıdaydım. Bugunku listem de soyle;

Sabah: Limonlu ılık su
1 yağsız omlet (90)
1 dilim beyaz ekmek(90)
2 zeytin(15)
Maydanoz
Yeşil çay

Ara: 1 portakal(80)
Öğle : 1 büyük mandalina(60), 1/2 nescafe 3 u birarada(40)

Akşam: yarım patatesli kapalı pide(ufak bi şeydi ama bulamadım kalorisini 250 diim ben)
bir parça tahinli çörek(250 desek buna da)

1 portakal(80)

Toplam : 955 kalori
Spor : 200 kalori koşu bandında yarım saat yürüyüş
Su : 2 litreye yakın

evet listen çok güzel ama sende farkındasın benim gibi şu tatlıları uzunca bir müddet hayatımızdan çıkartabilsek :97:

ay ben tam tatlıcıyım ya dayanmıyorum görünce

bugüne has birşeydi normalde tatlı yememeye özen gösteriyorum canım

hayatımızdan çıkarmayacağız az miktarda olacak hayatımızda yasaklarsan birşeyi onu daha çok istersin unutma canım

evet biraz sağlıksız olmuş ama olsun arada böyle olur yarın düzene girersin canım afiyet olsun

Ben kesinlikle spor yapamıyorum.14 aylık oğlum var zamanımın hepsini alıyo.Aslında hedefim için biraz sıkmalıyım dişimi.Doğum yaptım ve 86 kiloydum 1 yılda 17 kilo verdim.Eşim çok istiyo zayıflamamı bende artık dar kotlar giymek istiyorum bu site ve başarı öyküleri beni motive etti.Kendime söz veriyorum yarın baslıyacam ve ne yersem hesaplayarak yiyecem.Tekrardan güzel hissetmek istiyorum.

Kalori olarak sence de çok az olmamış mı? :44:

iyi gecelerr..... benim bir sorum vardı:) paketli yiyeceklerin arkasında kalorileri yazıyor mu?

Ambalajlı ürünlerin hepsinde kalori değerleri yazar.
Ben kalori değerleri yazmayan birkaç ürüne rastladım, onlar da hep bilinmeyen ve daha çok yöresel markalardı.

iyi gecelerr..... benim bir sorum vardı:) paketli yiyeceklerin arkasında kalorileri yazıyor mu?

sabah daha doğrusu öğlen saat 1'de - kızarmış çavdar ekm, rende domates az yağlı, peynir, zeytinezmesi, çay
akşamüstü - 1.5 dürüm çiğköfte, ayran
akşam - çikolatalı gofret, yarım poğaça, çay

çok kötüyüm haftasonlarından nefret eder oldum burada yazmayan bir de çikolatam var
yani toplam 1400 kalori oldu ((

2011-02-07 tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori
[1] Portakal 0.5 ADET 25
[2] Elma 0.5 ADET 30
[3] Ayran (Büyük Bardak 295gr) 1 adet 118
[4] Poğaça (sade) 0.5 ADET 90
[5] Beyaz Peynir 20 GRAM 50
[6] Sıvıyağ 10 GRAM 88.4
[7] Domates 1 ADET 14
[8] Zeytin Ezmesi 50 GRAM 146.5
[9] Çavdarlı Ekmek 3 DİLİM 165
[10] Şeker (küp) 5 ADET 97.5
[11] Etsiz Dürüm Çiğ Köfte (3 çiğköfte ile) 1.5 adet 393
Toplam : 1217.4 kal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…