Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
arkadaşlar bende bnu yapmak istiyorumm internetten hesapladım 2.157 kcal falan diyor.nasıl yapıcam şimdi biriniz anlatırmısınız bana rica etsem :/

Kızlar benim ayda minimum 5 kg vermem lazım daha fazla verebilirsem çok iyi. Ben bu diyeti anladığım şekilde aktarmak istiyorum yanlışım olursa uyarın lütfen.

Mesela bir kişinin alması gereken günlük kalori 1867. 1 ay boyunca hergün 1867 almaya özen gösterirse kilo veremez sadece şuan bulunduğu kiloyu korur. Ama atıyorum günde 1216 kalori alırsa zayıflamaya başlar öyle mi?

Bir de atıyorum günde 1200 kalori sınır koydun kendine. Öğünleri istediğin şekilde mi yiyorsun?(mesela yüksek kalorili bir şey yiyosun ama günde 1 kere toplam 1200ü buluyo yada toplam 1200ü bulana kadar öğünleri 3e bölüyosun sabah öğle akşam gibi..)
Kızlar kendi kalorime göre diyete harfi harfine uysam ayda ne kadar veririm mesela?

1) Aynen dediğin gibi :)

2) Et, süt ve süt ürünleri, bol taze meyve ve sebze ile beslenmek elbette önerilen ama kendimden örnek verirsem, benim için yasak yemek yok, her şeyden az az yemeye gayret ediyorum ve sonuç alıyorum. Deneyip görmen lazım. Bazı arkadaşlar benim yaptığım şekilde sonuç alamadıklarını ifade etmişler, önceki sayfalarda okudum ama benim için bir sorun olmadı :) Genel hesaba göre 1 kilo vermek için 7700 kalori harcamak gerekiyor. Yani günde 500 kalori az beslenirsen haftada yarım kilo veriyorsun.

Son düzenleme:
Kimseler yazmıyor ama ben merak eden arkadaşlara fikir vermesi için verdiğim kiloları bildiricem belli aralıklarla. Diyette 1.ayımı doldurdum, 6 kilo verdim bu 1 ayda

3 ayda 10,5 kilo verdim bu yöntemle Sporsuz.Ancak ilk 6 kilosunu ilk ay sonraki ay 2,5,son ayda 2kilo verdim.yani başlangıçta bu yöntem işe yarıyor ancak daha sonra kaçamaklar artıyor.Nasılsa kalori sayıyorum diye karbonhidrata yönelebiliyor sunuz.Belki diğer arkadaşlarda da aynı olmuştur ve arayışa girdikleri için yazmıyorlardır bu topiğe.Yardımcı olabildim umarım.

Son düzenleme:
Merhaba eylülün başına kadar 10 kilo vermek istiyorum zaten araya ramazan giriyor sadece çorba yoğurt falan yiyerek birde spor yaparak pek kalori almış olmam sizce ne kadar verebilirim?

Teşekkürler :)

Merhaba eylülün başına kadar 10 kilo vermek istiyorum zaten araya ramazan giriyor sadece çorba yoğurt falan yiyerek birde spor yaparak pek kalori almış olmam sizce ne kadar verebilirim?

Spor yapmadan sadece yediklerinden 500 kalori azaltarak beslenirsen belirttiğin tarihe kadar 5 kilo verebilirsin. Tabii spor da yaparsan 7-8 kilo olabilir.

Teşekkürler :)

Spor yapmadan sadece yediklerinden 500 kalori azaltarak beslenirsen belirttiğin tarihe kadar 5 kilo verebilirsin. Tabii spor da yaparsan 7-8 kilo olabilir.

Merhaba ben 1 aydır kalori takibi yapıyorum 4 kilo verdim ancak günde maks.900 kcal çok çok nadir (toplasak 4 kere falan) 1000'i geçmişimdir. Sizde bu düzeyde yemem doğrumu? Birde öğrenmek istediğim bir konu daha var;
Bi gün 750 alıp diğer gün 1300 lere cıksam ancak önümüzdeki günlerde ortalama olarak 750-800'e inerek dengelesem uygun olur mu ? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim :/

bir şey soracağı.1 çay bardağı ( yaklaşık 150 tane kadar) ayçekirdeği kaç kalori .bir yerde 150 yazıyor bir yerde 560 .hangisi doğru bundan sonra çekirdek yeyip yememem sizin cevabınıza bağlı :)))

merhaba bnde tekrar kalori saymaya basladım 61 e cıktıgımı gorunce ıkı haftadır diyet yapıyorum ama oructa tuttugum ıcın zor oluyor spor yapamıyorum.61 le basladım ıkı kılo verdım ,sımdı 59'um boy 1.65 hedef 50
ıftar ıs yerınde yedıgım ıcın
1 adet kofte durum = 400 kalori
2 bardak ayran = 140 kalori
geceleri 2 litree su ıcıorum.kuru kayısı yıorum ve sahurdan bı saat sonra yatıorum. :)

Kalori sayımla kilo verme yöntemi herhalde uygulayabileceğim en son yöntemdi ama burda sayfaların birinde bi arkadaşın tavsiyesiyle bi site keşfettim kolaylıkla kalori sayımı yapılabiliyor çok pratik mantıklı geldi telefonuma da indireceğim uygulamasını. Yedikten hemen sonra direk hesaplarım yaptığım sporlar filan hesaplanıyor. Şu an kilom iftardan önce tartıldım 56.4 kiloyum boyum 1.53 verilecek 10 kilo kadar var.

Bugün kalori sayım da ikinci günüm sahur yapmadım niyetliyim yarım saat normal yürüyüş ( 100 cl ) + tempolu yürüyüş (300 cl) toplam 400 cl yaktım. İftara yeşil fasulye et kavurma kayısı filan düşünüyorum bakalım :) Günlük 750 cl yi geçmemeye çalışacağım.

Dun yediklerimi yaziorum once
Bi gun once gece sahura kalkmadan dun oruc tuttum
Iftarda
1 bardak corba 75 kalori
1 adet adana durum 400 (boyle yazio ama dogru mu ki)
1 bardak ayran 70 kalori
Sahurda domatesli tost yedim (250)ve sahurdan iki saat sonra uyudum
Toplam : 800 kalori
2 litre suyumuda ictim
Ramazanda bitnce sporumada baslicam :)
Maviask 700 kalori cok az bnce bnmki bile dun az olmus sanki sn kac kilo verceksin ?

Merhabalar;

Çok güzel bir başlık olmuş.
Son dönem fena halde kilo aldım. Ömrüm boyunca iki haftadan fazla diyet yapamadım.
Konuyu okuyorum, henüz sonlara gelemedim ama paylaşımlar çok güzel. Ellerinize sağlık.
27 yaşındayım. Boyum 173, kilom şu an 90.7
Bazal metabolizmam 1724. İhtiyacım olan (monoton yaşam tarzı ile) kalori miktarı ise 2155 imiş.
Takip yaptığımdan beri 800 kalori civarında alıyorum.
Kendime sınır olarak 800-1000 dedim.
Aslında bu başlığı okudukça bunun az olduğunu ilerde kilo vermemin zorlaşacağını öğrendim.
Ancak 80'leri görmek istiyorum, hiç olmazsa bayrama kadar.
Oruç tuttuğum için 800 kalori alımı şimdilik zor gelmiyor.
Sonrasında atıştırmalıklar işin içine girince ne olur bilemiyorum.

Kalori hesabımda ikinci gün: toplamda 300 gr verdim. 90.7 kilo.
Kalori hesabı yapmadan hemen önce yediklerimi azaltarak iki haftada 3.5 kilo vermiştim.

Özetle Temmuz ayının 5'i: 94.5

Ağustos ayının 3'ü: 91

Ağustos ayının 5'i: 90.7

Sormak istediğim bir soru var.

Kullandığım sitede takita tatlandırıcının 0 kalori olduğunu gördüm.

Kullanan var mı? Zararlı olur mu?

Kahveyi şekersiz içtiğim için sorun olmuyor ama çayı şekersiz içmem mümkün değil. (Nasıl bir damak zevki anlamadım.)

Paylaşımlara devam, çok destek oluyor. Paylaşımda bulunan arkadaşlara teşekkür ederim.

Merhaba ablalarimmm! Ablalarim diyorum cunku ben daha 16 yasindayim buyuk ihtimal hepiniz benden buyuksunuz simdi size birazcik kilolarimdan bahsediyim ben tam 1 sene once 72 kiloydum sınra minik capli bi depresyon gecirerek 1 ayda 9 kilo verdim buarada boyum 163 her neyse eylulun sonunda 63 kiloydum okul dnemi boyunca mayisa kadar 65 oldum evimizde kondisyon bisikleti var mayista ona binmeye basladim ve 22 haziranda 61i gordum :) suanda yazliktayim ve tartilamiyorum en son 22 haziranda tartildim bence bu tatilde 1 2 kilo aldim ama suan 1 haftadir kalori sayimiyla diyet yapiyorum 7 gunun ortalamai 828 kaloriymis.. Bu kadar az olduguna bakmayin 2 gun 600 kalori yaktiricak sekilde yuzdum ama sonra adet oldum ve suan yuzemiyorum yani tahminlerime göre suan 61imdir ve 55 kilo olmak istiyorum kalorisepeti.com dan kalorimi hesapliyorum her gun orda kendime55 hedefini belirledim ve tarihi de 15.eylulekadar ayarladim bana gunde 1113 kalori alirsam hedefime ulasicagimi soyledi. Bi de son 3 gundur her gun yattigim yerden iki bacagimi da 500er kere indirip kaldiriyorum su sisesiyle de kollarimi 500er kere indirip kaldiriyorum. Cok uzun yazdim :) yani durum bu hepinize yeniden merabaaaaa!

Merhaba ikinizde hosgeldiniz ben tatlandirici kullanmadigim icin bi bilgim yok maalesef
Snlede cnm yaslarimiz ayni olmasada kilolarimiz ayni bnmde boyum 165 bnde 55 olmak istiorum abur cuburu kes hazzir yuzme sansinda var bol bol duzenli bi sekilde yuz acayip kilo verirsn kahvaltidan once yuz sabah kalktigin bn busekilde kilo vermistm yazLktayken :) bol sanslar simdiden :)

Ramazannn bayrammm hepsi bittiiii bayramda kendimi hic sikmadm iki gun evdeydm cnm ne istediyse yedim ki diyet yaparken cnm cekmesin bugn tekrar basladm diyete
Sabh
Iki adet kepekli tost ekmegiyle yapilmis peynirli domatesli sandvic(200)
Oglen
Iki yumurtayla yapilmis menemen(210)
1 adet kepekli ekmek(60)
Aksam
2 kasik pilav(50)
3 kasik firinda patlican yemegi(100)
Bi kucuk kase yogurt(100 yogurt bu kadar kalorili mi yaa anlamadm :/)
Toplam 720
Iki bucuk litre su ictim
Simdide spor yapacagim
:)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…