Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
merhabaaa bende varım dün başladım. ilk gün -500 gr. yaklaşık 1000-1200 kalori almaya çalışıyorum.
umarım herşey yolunda gider kiloları veririz.

Kizlar bende bugunden itibaren kalori saymaya karar verdim her gun aksama girip yazacagim ne yedigimi herkese kolay kilo verme dilegiyle byby :-

Aktiviteler hesaba katılmazsa günlük kalori ihtiyacım yaklaşık 1700 kcal. Her gün bir saat yürüyerek 300 kcal yaktığım için de kalori ihtiyacım 2000 kalori.

Günlük 1250 kcal'dan başlayarak günlük 900 kcal ile bitirdiğim 2 aylık bir diyetle 7 kilo verdim.

Her bir kilo 7500 kalori ediyor. Yani toplamda 7500 kilo fazladan alırsanız 1 kilo almış, 7500 kilo fazladan verirseniz de 1 kilo vermiş oluyorsunuz.

Örneğin günlük kalori ihtiyacı 2000 kcal olan biri her gün 1000 kcal alırsa 7-8 günde 1 kilo vermiş oluyor. Daha kısa sürede kilo verilmek istenirse daha düşük kalorili diyetler yapılması gerekiyor.

Bununla birlikte, 1000 kalorinin altındaki diyetleri denemiş biri olarak söyleyebilirim ki bu tarz diyetlerin kısa sürede kilo verdirmek dışında uzun vadede hiçbir faydası yok. Çok sevdiğiniz ama içine giremediğiniz bir elbisenizin içine yalnızca bir seferliğine girebilmek için bu tarz diyetler uygun olabilir ama uzun vadeli kilo vermek isteniyorsa mümkün olduğunda geniş bir zaman diliminde vermek gerekiyor.

1000 kalorinin altındaki diyetler bir süre sonra metabolizmayı inanılmaz yavaşlatıyor. Çünkü vücut bir süre sonra alınan enerjiyi yaktığı enerjiye denk tutmaya çalışıyor. Bu vücudun savunma mekanizması bir nevi. Dolayısıyla, siz ne kadar az kalori alırsanız alın, vücut ona göre yakmaya alıştığı için kilo vermek bir süre sonra duruyor. 1000 kalorinin altında beslendiğim 1 ayın sonunda benim başıma gelen buydu. Kilo veremediğim gibi, baş dönmesi, göz kararması, el titremesi ve kalp çarpıntısı yaşadım. Bunun üzerine aldığım günlük kaloriyi aşamalı olarak 1050 ve 1250'ye çıkarttım.

Şu an istediğim kiloya inmiş durumdayım. Günlük kalori alımımı 1 hafa sonra 1500'e, daha sonra da 1750'ye çıkarıp bundan sonra yalnızca mevcut kilomu korumaya çalışacağım.

Herşeyin başı sağlık. Sağlığı bozulunca insanın gözü kilo filan görmüyor.

Herkese sağlıklı günler.

arkadaşlar bende daldan dala atlayarak duzensız hızla kılo verme hevesıyle kılo vermek soyle dursun fazlasıyla aldım.sonunda bu ısın matematıgını yapmadan kılo veremeyecegımı anladım.lısteler bana gore degıl ve kendımı cok ıyı tanıyorum.delı kahvaltı yapıyorum ve bunu yapmasam gece yarıları abartıyorum.bugun ıtibarıyla kalori sayımına başlıyorum.sabah kahvaltım 1054 cal. bılıyorum abartı ama ben boylleyım.kendımı bılıyorum.sabahı saglam tutunca butun gun coook rahatım.

gelelım matematıge..

1.68 boy 66 kilo

hedef :55 (haftada 1 kılo vererek)

kıloma gore gunluk almam gereken 1750 cal.
1gr. yağ 9 cal. imiş. bu hesap uzerınden. hedefıme ulasmak ıcın gunde 1300 cal.kumbarama koymalıyım.

buda demek oluyorkı gunde
diyet:1250 cal.(500 cal.kumbaraya)
spor:800 cal(buda kumbaraya)

HEDEFE :77 GUN VAR.. FINAL: 27 OCAK

Patates diyeti ile basladim, amac 600kalorialmakmis, cok guzel bi siteye denk geldim, almam gereken kalori 1742 imis, eger gunde 700 kalorialirsam ayda 3,84 kilo verirmisim ,Vücut Kitle İndeksi site bu , yasak mi site vermek bilmiom ama cok guzel bisite

kızlar ben de bugün başladım ama sorularım var. boy 158 kg 57 benim . günlük almam gereken kalori ne kadar ki? malum sitede anlamadım yahu :)

Kalori hesabı yaparak kilo vermeye çalışan biri olarak merhaba demek istedim :)
Bugün ipi ucu bir hayli kaçtı, sanırım 3000 kaloriyi bulmuştur yediklerim.
Yarın 750 kalori ile kaldığım yerden devam.

bende bugün 1127 kalori almışım tabi oruçlu idim ve iftar ve sahurum bu şekilde oldu, oruçlu olduğum günler 1000 diğer günler sınır olarak750 -800 kaloriyi geçmemeye çalışacağım çok rutin bir monoton giden bir gündelik yaşantım var ,sporsuz birşekilde vereceğim ,sandaloz sakızı kullanıyorum ve biberiye yağı sürüyorum göbişime, onun dışında bol su içiyorum ,arada limon falan tüketiyorum , şeker ve yağ 0 olacak şekilde tam manasıyla başlayacağım inşallah.

bugünkü kalorim 1169 kcal , spor maalesef yok
yarın tartılıyorum , yarından itibaren rakam 900 ile sınırlı olacak bakalım nasıl gidicek kilolarımız

Bende araniza katilmak istiyorum 7 ay önce dogum yaptim boy 165 kilo 77 ,bebegimi emziriyorum kac kalori alarak ayda 2veya3 kilo verebilirim yardim !

Bende araniza katilmak istiyorum 7 ay önce dogum yaptim boy 165 kilo 77 ,bebegimi emziriyorum kac kalori alarak ayda 2veya3 kilo verebilirim yardim !
kaç kiloya ne kadar zamanda düşmeyi planladığına göre de değişiyor kalori alımı. çok internet sayfası var, google dan aratabilirsin

Ayda uc kilo gitse yeterli benim merak ettigm emzirdigm icin en az kac kalori alarak zayiflayabilirim

herkese merhaba,yeni üyeyim.Yazın zorlu bir miyom ameliyatı oldum ve biraz kilo aldım hareketsizlikten.İnşallah 2014'te Bebek sahibi olmayı çok istiyorum ve öncesinde fazla kilolarımdan kurtulmak istiyorum.20 gündür kalori sayımı yapıyorum.163 boyunda 62,6kg ile başladım. 2kg verebildim.Günde en fazla 1200 kalori aldım,o da sadece iki kere;diğer günlerde 950-1000 ckal alıyorum.Haftada 3 gü koşu bandında 1saat yürüyorum.öğlen sebze yediysem akşama protein tüketiyorum.meyve olarak elma tercih ediyorum.abur cubur yok.2lt su ve 1bardak yeşil çay içiyorum.sindirim sistemim çok yavaş çalışıyor.bir çare bulamadım.Verdiğim kilo çok az değil mi?Yardım edermi siniz?

merhaba kızlar ben de kalori sayımıyla kilo vermek istiyorum aranıza katılabilir miyim acaba :) hedefim 10-15 kg kadar vermek acaba ne kadar sürede verebilirim?

merhaba kızlar ben de kalori sayımıyla kilo vermek istiyorum aranıza katılabilir miyim acaba :) hedefim 10-15 kg kadar vermek acaba ne kadar sürede verebilirim?

Herkesin kilo verme hızı farklı olabiliyor. 3-4 ayda sağlıklı bir şekilde verebilirsiniz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…