Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
Hosgeldin canim bende yeniym burda insallah beraber ustesinden gelecegz ,yogurt kurunden braz bahsedermisn?
hoşbulduk ayşe :) yoğurt kürü bir kaseye yakın yoğut içine ,1 silme çay kaşığı zencefil,zerdaçal ve tarçın koyup karıştırıp yemeklerden yarım saat önce yenilen bir kür canım. emzirenler veya hamileleler tüketemiyor bu kürle zayıflayan çok arkadaşım oldu ama bugün yapamadım malesef , 3 gündür yapıyordum ,yarın devam edeceğim,sonuç alabilmek için düzenli bir hafta kullanmak gerekiyor ve 3 hafta yapıp 1 hafta ara vermek lazım

pazar günü 1100 kalori almıştım fakat 3 saat yürüyüş yaptım - lere düşürdüm diye düşünüyorum.
bugünde aldığım kalori yaklaşık olarak 1000 i geçmemiştir, 1 saat 10 dk yürüyüş,1ml leslie yaptım ,egzersiz vs de yaptım ,
regle çok yakınım şişkinlik var ,tartıda net snuç göremeyeceğim için perşembe günü tartılacağım

dün 800 kalori aldım .ama spor yapamadım,zaten bir koşturmaca ile durmadan ordan oraya yürüdüm. spor olmasa da biraz kalori yakmışımdır.bugün ve yarın da aynı şekilde idare etmek istiyorum. 63.9 u görmek umuduyla :))

şu an 38 bedene giriyorum, ama yine de karın etrafımda yağlar kendini hafiften dıştan belli ediyor. ben 36 beden olayım ancak o zaman normal görünebilcem

36 beden benim icin hayal gibi bisey olmali, kemiklerm iri cunku ama bnimle ayni boy ve kloda olan birinden daha zayif duruyorum bana 40 beden iyi oluyo ama 38 daha iyi olur tabi 36 ya gelince kopacak gibi olurumheralde:)

Gercekten 3 aydir o kadar alistimki hic takmiyorum bgn daha dikkatli olurumsadece dun bide okadar aburcubur yedim yine iyi ama yedigm icin pismanlik duymuyorum

abur cuburlar çok tehlikeli ama adet döneminde insan ister istemez kaçırıyor.elden ne gelir. benim kalçam dar o yüzden 38 e girebiliyorum canım yoksa giremezdim

bir ara 83 kilo olduğumu hatırlıyorum,o zamandan bu zamana yaklaşık 20 kilo verdim inanamıyorum. ayaklarımın altı ağrıyordu,yürürken tendinit olmuştum.aynada kendimi kilolu görmüyordum.76 kiloda kendimi zayıf hissetsem de ayaklarımın altının ağrısından sonra kilo vermeye karar verdim.meğerse dağ gibiymişim haberim yokmuş

burda bazı arkadaşlar herşeyden yiyorlar ne güzel. ben yiyemiyorum,şu an arada kaçırmalrım dışında evde yemek pişirmiyorum.kocama pişirdiğimden de asla tadına dahi bakmıyorum.istediğim noktaya gelene kadar ev yemeği yemicem. sonrasında onları da kaşıkla yicem.kilo almak o kadar kolay vermek de bir o kadar zor. çok üzülüyorum kilo sorunuma.yani kilolu yaşamak bir dert.mide küçültme ameliyatına uygun olsam yaptırırdım. herşeyi tartarak yedim bugune kadar rejim boyunca sayıyla yedim kuru yemişi.alıştım. bundan sonra göz kararıyla da tahmin edecek düzeye geldim.bir ömür böyle olacak aksi halde hemen kilo alırım biliyorum

:))) anlaşılan öyle olmuş diğerleri 34 beden olmuşlar canım:)))

ahaha yok şekerim nerde :) ben gün aşırı girip bakıyorum yazdıklarınıza ama kilo bildirimi yapmayacağımdan yazmıyorum zira son 15 gündür tık yok,56.2 ve civarı çıkıyorum..zayıflayınca yazcam..ama 38 beden oldum allah için,de 34e çok var :)..siz de süper gidiyosunuz maşallah,devam devam...

Arkadaşlar bi diyet yazısı okumuştum, bana güzel geldi 1 haftada 2 kilo verdiren diye yazılmış. Ama öğünler fena değil, sizce denemeli mi? :)

1. GÜN
Sabah: 3 Yemek kaşığı yulaf ezmesi, bir bardak süt, bir tane armut.
Öğlen: Bir dilim kepek ekmeği, 6 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği, bir kase cacık, bolca salata.
İkindi: Bir tane yağsız kepek ekmeğine beyaz peynirli domatesli tost ve bir bardak ayran.
Akşam: Bir dilim ekmek, 6 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği, bir kase cacık ve salata.

2. GÜN:
Sabah: Bir tam yumurta ve bir yumurta beyazı ile yapılmış yağsız omlet, yanına bol miktarda maydanoz, yeşil biber ve domates.
Öğlen: Bir kase çorba, bir kase yoğurtlu semiz otu salatası
İkindi: Dört yemek kaşığı tuzsuz beyaz veya sarı leblebi, bir bardak ayran, bir şeftali.
Akşam: Bir dilim ekmek, altı yemek kaşığı etsiz sebze yemeği, bir kase cacık, salata.

3. GÜN:
Sabah: İki dilim ekmek, bir dilim beyaz peynir, bol domates, salatalık, biber
Öğlen: Izgara iki parça tavuk baget veya el büyüklüğünde iki tane ev köftesi, yanına büyük yağsız salata, bir bardak ayran.
İkindi: Bir kase yoğurt içine dört yemek kaşığı yulaf ezmesi.
Akşam: Bir kase yoğurt içine bir şeftali ve bir armuttan yapılmış bir meyve salatası.

4. GÜN:
Sabah: Bir haşlanmış yumurta, bir dilim beyaz peynir, iki dilim tahıl ekmeği, 5 zeytin, bol domates, biber salatalık, maydanoz.
Öğlen: Bir dilim tahıl ekmeği, 6 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği, bir kase yoğurt, salata.
İkindi: Bir fincan sütlü kahve, 10 tane badem, 3-4 tane kayısı
Akşam: Izgara balık ve salata.

5. GÜN:
Sabah: Bir kase yoğurt, üç yemek kaşığı yulaf ezmesi, iki tane bütün ceviz, 3-4 tane mor erik veya kayısı
Öğlen: Izgara tavuk şiş veya kuzu şiş, salata, bir kase yoğurt
İkindi: Bir kase yoğurt, bir büyük şeftali, iki tane grisini
Akşam: Bir dilim ekmek, 6 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği, bir kase yoğurt ve salata.

6.GÜN:
Sabah: Bir tane kepek ekmeğine yağsız tost, bir ayran.
Öğlen: Bir kase çorba, salata ve yoğurt
İkindi: Bir kase yoğurt, dört yemek kaşığı yulaf ezmesi, bir tane armut
Akşam: Izgara tavuk veya ev köftesi iki avuç içi büyüklünde, bol salata ve bir kase yoğurt.

7. GÜN:
Sabah: Bir bardak süt, dört yemek kaşığı yulaf ezmesi, 2 tane incir.
Öğlen: Bir dilim ekmek, 6 yemek kaşığı etli sebze yemeği, bir kase yoğurt, salata.
İkindi: Bir bardak ayran, dört yemek kaşığı tuzsuz sarı veya beyaz leblebi,
Akşam: Bir kase çorba, bir kase yoğurtlu semizotu salatası veya cacık.

selam kızlar :)

170 boyum, 67 kiloyum şu anda. normalde 65 civarı oldum hep, ama sevgilim askere giderken beni bi güzel besledi, o gidince de pek dışarı çıkmadığımdan yürümedim pek, hareketim azaldı ve 3 ayda 70-71'i zorladım. unlu şeyleri ve şekeri kesip bol sebze meyve ve dukan diyeti tarifleri ile 67ye indim 1-1.5 ayda. şimdi gelmesine 15 gün kaldı, en azından bıraktığı gibi bulsun di mi bundan sonra hem kalori sayacağım, hem de yediklerimin karbonhidrat değerlerine dikkat edeceğim.

ekmeğimi kendim yapıyorum yulaf kepeği ile. zaten pek ekmek yiyen biri değilim, bazen kahvaltıda canım çekiyor, kızartıp peynirle filan yiyorum.

karbonhidrat değerlerine dikkat ederken dukan diyeti yemek tariflerinden destek alacağım.

günlük 1100-1300 kalori alıp 40g karbonhidratı geçmemeye çalışacağım. ikisini birden yapıp vücuduma bol bol yağ yaktırmayı planlıyorum :)))

hepimize kolay gelsin

Bende ayni senin gbiydim 90 kiloyla dogum yaptm 80 oldum dogumdan sonra o gunlere gore su anki halim icin ne kadar sukretsem azdir Rabbime, Senin basindan hamilelik dogum vb. bsey gectimi canm?

Arkadaslar sadece kalorisine mi bakiyorsunuz yicekleriniz yoksa yag oranina falan da bakiyor musunuzzzz ?

bence tatile gitmeden evvel denenebilir

Bende ayni senin gbiydim 90 kiloyla dogum yaptm 80 oldum dogumdan sonra o gunlere gore su anki halim icin ne kadar sukretsem azdir Rabbime, Senin basindan hamilelik dogum vb. bsey gectimi canm?

evet ben de doğum yaptım.3.5 yaşında Allahım esirgesin,bir oğlum var. doğumdan önce 90 ı geçmiştim.zaten preeklampsi olmuştum o yüzden elim yüzüm ödemden kapanmıştı. o halimle ve sonrasında çok zor günler geçirdim sonra 83 kiloydum sonra 77 olduğumu hatırlıyorum. en son işte 76 gibiyken rejime karar verdim. bu sabah tartıldım ki, adet dönemim ,64.0 olmuşum. dün stres sinir vardı çünkü bir türlü kanayamamıştım.sadece lekelenme olmuştu.nasıl gergindim anlatamam 1500 kalori alarak diyetimi bozdum bir kez daha.ama 1500 de idare eder deyip moralimi bozmamaya çalıştım. neyse ki sabah tartı bana 64 ü gösterdi de moralim düzeldi.senin nasıl gidiyor canım?

Arkadaslar sadece kalorisine mi bakiyorsunuz yicekleriniz yoksa yag oranina falan da bakiyor musunuzzzz ?

ben kalorisine ve karbonhidrat ve yağ değerlerine de bakıyorum.yağı yakmak zor.karbonhidratı depolamak kolay.karbonhidrat şeker çikolata vs fazla aldıysam hem ardından depo etmeden :))) spor yapmaya çalışıyorum .dediğim gibi çalışıyorum her zaman olmuyor.

Benimdemoralim daha iyi 65,9da olsa yne 65 li rakamlari gormek guzel, birde ben cizelge yaptm kendime buzdolabimin kapagina astim insallah hazirn sonuna kadar 60 olmayı hedefliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…