- 15 Aralık 2010
- 3.349
- 7
hoşbulduk ayşe :) yoğurt kürü bir kaseye yakın yoğut içine ,1 silme çay kaşığı zencefil,zerdaçal ve tarçın koyup karıştırıp yemeklerden yarım saat önce yenilen bir kür canım. emzirenler veya hamileleler tüketemiyor bu kürle zayıflayan çok arkadaşım oldu ama bugün yapamadım malesef , 3 gündür yapıyordum ,yarın devam edeceğim,sonuç alabilmek için düzenli bir hafta kullanmak gerekiyor ve 3 hafta yapıp 1 hafta ara vermek lazımHosgeldin canim bende yeniym burda insallah beraber ustesinden gelecegz ,yogurt kurunden braz bahsedermisn?
Evetgaliba oyle olmus beden demisken sen kac bedendin canim
evet adet doneminde ödem oluyor insan hiç takma o gerçek kilon değil.Bgn tartida 800 gr fazla ciktm ama takmiyorum alstm artk bu durumlara, reglimde yakin zaten
şu an 38 bedene giriyorum, ama yine de karın etrafımda yağlar kendini hafiften dıştan belli ediyor. ben 36 beden olayım ancak o zaman normal görünebilcem
evet adet doneminde ödem oluyor insan hiç takma o gerçek kilon değil.
Gercekten 3 aydir o kadar alistimki hic takmiyorum bgn daha dikkatli olurumsadece dun bide okadar aburcubur yedim yine iyi ama yedigm icin pismanlik duymuyorum
:))) anlaşılan öyle olmuş diğerleri 34 beden olmuşlar canım:)))
bir ara 83 kilo olduğumu hatırlıyorum,o zamandan bu zamana yaklaşık 20 kilo verdim inanamıyorum. ayaklarımın altı ağrıyordu,yürürken tendinit olmuştum.aynada kendimi kilolu görmüyordum.76 kiloda kendimi zayıf hissetsem de ayaklarımın altının ağrısından sonra kilo vermeye karar verdim.meğerse dağ gibiymişim haberim yokmuş
bence tatile gitmeden evvel denenebilirArkadaşlar bi diyet yazısı okumuştum, bana güzel geldi 1 haftada 2 kilo verdiren diye yazılmış. Ama öğünler fena değil, sizce denemeli mi? :)
1. GÜN
Sabah: 3 Yemek kaşığı yulaf ezmesi, bir bardak süt, bir tane armut.
Öğlen: Bir dilim kepek ekmeği, 6 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği, bir kase cacık, bolca salata.
İkindi: Bir tane yağsız kepek ekmeğine beyaz peynirli domatesli tost ve bir bardak ayran.
Akşam: Bir dilim ekmek, 6 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği, bir kase cacık ve salata.
2. GÜN:
Sabah: Bir tam yumurta ve bir yumurta beyazı ile yapılmış yağsız omlet, yanına bol miktarda maydanoz, yeşil biber ve domates.
Öğlen: Bir kase çorba, bir kase yoğurtlu semiz otu salatası
İkindi: Dört yemek kaşığı tuzsuz beyaz veya sarı leblebi, bir bardak ayran, bir şeftali.
Akşam: Bir dilim ekmek, altı yemek kaşığı etsiz sebze yemeği, bir kase cacık, salata.
3. GÜN:
Sabah: İki dilim ekmek, bir dilim beyaz peynir, bol domates, salatalık, biber
Öğlen: Izgara iki parça tavuk baget veya el büyüklüğünde iki tane ev köftesi, yanına büyük yağsız salata, bir bardak ayran.
İkindi: Bir kase yoğurt içine dört yemek kaşığı yulaf ezmesi.
Akşam: Bir kase yoğurt içine bir şeftali ve bir armuttan yapılmış bir meyve salatası.
4. GÜN:
Sabah: Bir haşlanmış yumurta, bir dilim beyaz peynir, iki dilim tahıl ekmeği, 5 zeytin, bol domates, biber salatalık, maydanoz.
Öğlen: Bir dilim tahıl ekmeği, 6 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği, bir kase yoğurt, salata.
İkindi: Bir fincan sütlü kahve, 10 tane badem, 3-4 tane kayısı
Akşam: Izgara balık ve salata.
5. GÜN:
Sabah: Bir kase yoğurt, üç yemek kaşığı yulaf ezmesi, iki tane bütün ceviz, 3-4 tane mor erik veya kayısı
Öğlen: Izgara tavuk şiş veya kuzu şiş, salata, bir kase yoğurt
İkindi: Bir kase yoğurt, bir büyük şeftali, iki tane grisini
Akşam: Bir dilim ekmek, 6 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği, bir kase yoğurt ve salata.
6.GÜN:
Sabah: Bir tane kepek ekmeğine yağsız tost, bir ayran.
Öğlen: Bir kase çorba, salata ve yoğurt
İkindi: Bir kase yoğurt, dört yemek kaşığı yulaf ezmesi, bir tane armut
Akşam: Izgara tavuk veya ev köftesi iki avuç içi büyüklünde, bol salata ve bir kase yoğurt.
7. GÜN:
Sabah: Bir bardak süt, dört yemek kaşığı yulaf ezmesi, 2 tane incir.
Öğlen: Bir dilim ekmek, 6 yemek kaşığı etli sebze yemeği, bir kase yoğurt, salata.
İkindi: Bir bardak ayran, dört yemek kaşığı tuzsuz sarı veya beyaz leblebi,
Akşam: Bir kase çorba, bir kase yoğurtlu semizotu salatası veya cacık.
Bende ayni senin gbiydim 90 kiloyla dogum yaptm 80 oldum dogumdan sonra o gunlere gore su anki halim icin ne kadar sukretsem azdir Rabbime, Senin basindan hamilelik dogum vb. bsey gectimi canm?
Arkadaslar sadece kalorisine mi bakiyorsunuz yicekleriniz yoksa yag oranina falan da bakiyor musunuzzzz ?
evet ben de doğum yaptım.3.5 yaşında Allahım esirgesin,bir oğlum var. doğumdan önce 90 ı geçmiştim.zaten preeklampsi olmuştum o yüzden elim yüzüm ödemden kapanmıştı. o halimle ve sonrasında çok zor günler geçirdimsonra 83 kiloydum sonra 77 olduğumu hatırlıyorum. en son işte 76 gibiyken rejime karar verdim. bu sabah tartıldım ki, adet dönemim ,64.0 olmuşum. dün stres sinir vardı çünkü bir türlü kanayamamıştım.sadece lekelenme olmuştu.nasıl gergindim anlatamam 1500 kalori alarak diyetimi bozdum bir kez daha.ama 1500 de idare eder deyip moralimi bozmamaya çalıştım. neyse ki sabah tartı bana 64 ü gösterdi de moralim düzeldi.senin nasıl gidiyor canım?