Kendi alıntıma cevap vereyim bari kimse beni ciddiye almamış:)bir günde hesaplanmamış olsun.
evet canim..baya isimize yariyo. onu soyleyenden ALLAH RAZI OLSUN.kızlar fittingo süpermiş ya yorumlarınızda gördüm kalorisepetinden daha hoşuma gitti benim:)
kesinlikle,zayıfları görüp de kendime bakıp üzülmekten usandım ben!
evet ideali 6 kaşık olması ama ben bazen çok açıktığım 7-8 kaşık yiyorum 1 porsiyonuteşekkürler bilgin varsa bir şey daha sorabilir miyim bu kalori sepetindeki porsiyonlar falan kaç kaşık üzerinden hesaplanıyor? 6 kaşık diye hesaplıyorum ben
kızlar fittingo bana biraz az hesaplıyor gibi geldi
örnek verebilir misin neyi mesela az hesaplıyor?
mesela ıspanak her sitede 1 porsiyonu 276 kalori iken o 153 gösteriyor
baklava 125-150 diğer sitelerde 96 diyor
canim at tembelliyin tasini,spor cok cok guzel bisey
canim aslinda zor gibi gorunse de cok guzel bi spor,istahi falan baya kesiyo:26:... evet canim fazlan varmis benim gibi:
porsiyon hesabı farklı anlaşılan. benim gramla ölçüm yaptıklarımın arasında şu ana kadar büyük bir fark yoktu. demek ki porsiyon için standartlar değişebiliyor. dikkatli olmak gerek, bence karşılaştırarak çok doğru yapıyorsun :)
Karşılaştırarak iyi yapıyorum da maalesef tam doğru bilgiyi hiç bir yerde bulamıyorum.porsiyon yazıyor hepsinde en iyisi kaşık hesabı ama kaç kaşık olduğu yazmıyor maalesef çoğu şeyi yaznlış biliyoruz
1 kilo vermek için kaç kalorilik bir azaltma yapmış olmamız gerekiyor?
7000,7700,9000?
Her yerde farklı bilgiler var ama ben genelde 7700 kalori olarak kabul ediyorum.
Sizler?
bir önerim olabilir,mesela ortalamasını alabilirsin,boylelikle ne az ne de çok olmuş olur ya da daha az yemeyi göze alıp çok olan kaloriyi baz alabilirsin. ama şunu söyleyebilirim ki kaşık, porsiyon tam standardize edilemiyor olsa da gr . hesabı evrenseldir:) denemeni tavsiye ederim