Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
arkadaşlar ya 2 sorum var yardım lütfenn
1.ben bu porsiyonları tam olarak bilmiyorum .1 porsiyon ne demek mesela bugün zeytinyağlı barbunya pilaki yedim.4 kaşık falan yedim.1 porsiyon 328 kalori diuor.bu 1 porsiyona 4 kaşık diyen de var 8 kaşık da ? ortalama kaç kaşık 1 porsiyon eder ?
2.yemeklerin suyunu yememek kilo verdirir mi ? ne kadar?mesela bugün izmir köfte yedim 3 köfte ve biraz patetesli.suyunu bıraktım.bu bana ne kadarlık kalori sağlar?

arkadaşlar bu kalori hesaplamayı yanlış yorumluyoruz bazen.tek önemli olan günlük aldığın kal0ri değil.dengeli beslenme.az karbonhidrat,bol protein meyve sebze ile doldurmalıyız kalori sınırımızı.o zaman ben hergün bir burger menü yerim öğlen(1100 kcal) günlük de 1300 ü geçmem sonra kilo vermeyi beklerim olmaz böyle birşey.yanlış anlaşılmasın senin neler yediğini bilmiyorum genel olarak söylüyorum ama 900 eksik almana rağmen tartı oynamıyorsa bir yanlış var demektir.karbonhidratı minumum tutup,protein sebze ve meyve ile günlük 1300-1400 al sonra basküle inanamayacaksın emin ol

canım ben öğretmenim sabah okula meyve salatası hazırlayıp götürüyorum 3 çilek bir portakal veya elma
öğlen de tavuk göğsü veya budu yiyorum kaynamış ve yanında bol marul salatası
akşam da yoğurt veya meyve yiyorum ya da bişey yemiyorum

diğer bi gün sabah yine aynı öğlen 250 gram civarı makarna yanına ton balığı yiyorum yanına marul salatası
akşam yine yoğurt meyve

başka bi gün sabah yarım simit öğle sarımsaklı yoğurt soslu kaynamış kabak akşam da salata. bu şekil.

Su saate kadar yediklerim
Sabah: kepekli ekmege kasarli tost domates salatalık
Ara: ayran
Öğle: activia kayisili
Aksam:bir porsiyon semizotu(icinde pirinç de vardı :KK50:)
Bir de bi lokma kurabiye ama cok küçük minicik bisey :97:

2013-03-28 tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori
[1] Pınar Light Yoğurt 100 GRAM 49.7
[2] Semizotu (kıymalı) 1 PORSİYON 274
[3] ülker çubuk kraker 0.2 paket 31.6
[4] Kurabiye 10 GRAM 43.7
[5] Ayran (240gr!) 1 bardak 90
[6] Activia Kuru Kayısılı 1 adet 104.7
[7] Marul (Kıvırcık) 4 yaprak 8
[8] Salatalık (hıyar) 1 ADET 11
[9] Domates 1.5 ADET 21
[10] Kepekli Kaşarlı Tost 1 adet 160
Toplam : 793.7 kal.
Aslında semizotu pirincle yapılmıştı ama bulamadığım icin kıymalı yaptım cok farkeder mı sizce bir de başka ne yiyeyim ya da yemeyeyim mı :87:
Son bildirimler :KK1: : akşamki semizotunun yanına yoğurt ve salata da yedim. Ama yuvarlasak 800 etti sizce ne yiyeyim artık bu saatten sonra :44:

Son düzenleme:
1.ben bu porsiyonları tam olarak bilmiyorum .1 porsiyon ne demek mesela bugün zeytinyağlı barbunya pilaki yedim.4 kaşık falan yedim.1 porsiyon 328 kalori diuor.bu 1 porsiyona 4 kaşık diyen de var 8 kaşık da ? ortalama kaç kaşık 1 porsiyon eder ?
2.yemeklerin suyunu yememek kilo verdirir mi ? ne kadar?mesela bugün izmir köfte yedim 3 köfte ve biraz patetesli.suyunu bıraktım.bu bana ne kadarlık kalori sağlar?

lalalalaal :KK70: Cevappp lütfennn

Bu arada bu gunü yarım peynirli gözleme ile 1000 e tamamladım ve kapatıyorum boyle :kk77:
Hmm bide uç dört tane küçük lokummm bence 1100 son diyelim ve kesin kapatalım. Suna bakar mısın ya eve gelene kadar 400 kaloriyi iki saat icinde ne kadar kalori almisim :KK61:
Neyse bugünü iyi bitirdiğimi düşünüp pozitif yönlendiriyorum kendimi :KK62:

Son düzenleme:
BUGÜN
1 Dilim ekmek peynir domates kahvaltı =160 kalori
ara 1 ceviz 3 fındık yeşil çay 54 kalori
öğlen domates corba+izmir köfte+zeytinyağlı barbunya+ayran =790
ara portakal yeşil çay
akşam 2 dilim kepek ekmek arası çikolata sürdüm =250 kalori yedim ahhh benn ahh ceza bugün başka hiçbir şey yok sadece 100 ml süt içip yatacağım

toplam 1400
spor 400 kalori yakıldıı

Kızlar bugün 16. günümdeyim bir haftadırda spor yapıyorum 16 gün boyunca şuana kadar alığım toplam kalori 16939 Kal. ancak kilom hala aynı :KK43: çok moralim bozuldu yediğim herşeyin kalorisi bir yana karbonhidratına yağına proteinine kadar dikkat ediyorum sebze ağırlıklı besleniyorum kaçamak bile yapmıyorum ancak bir sonuç elde edemedim sizce neden olabilir :KK43: böyle giderse yemek yemeyi bırakıcam artık deli olmak üzereyim :KK70:

Kızlar bugün 16. günümdeyim bir haftadırda spor yapıyorum 16 gün boyunca şuana kadar alığım toplam kalori 16939 Kal. ancak kilom hala aynı :KK43: çok moralim bozuldu yediğim herşeyin kalorisi bir yana karbonhidratına yağına proteinine kadar dikkat ediyorum sebze ağırlıklı besleniyorum kaçamak bile yapmıyorum ancak bir sonuç elde edemedim sizce neden olabilir :KK43: böyle giderse yemek yemeyi bırakıcam artık deli olmak üzereyim :KK70:

Arkadaşların da dediği gibi belki adet donemi falan dolayısıyla şişkinliğin vardır yani aslında kilo vermissindir ama daha bedenindeki ödemi atamamissindir o yüzden belli olmuyordur. Eğer bası günler 1000in altında kalori aldıysan belki metabolizman yavaslamistir bence bunu en iyi kendin anlarsın :KK54:

Son düzenleme:
Bugünkü listemi veriyorum, hazır mısınız?
Az sonra...
:))

Bu akşam anneme gideceğim, sanırım pazartesiye kadar buralarda olamam,
şimdiden iyi hafta sonları herkese.
Hafta sonu kalorileri kaçırmayalım ama.
Annemi telefonda tembihledim "Gelince bana şunu ye, bunu ye diye ısrar etmeyeceksin, tamam mı?".
O da "İyi, aman tamam" dedi, güya. Ama akşam gene ısrar, kıyamet kopacak :)))), biliyorum.

kahvaltı (587)
1 bardak süt 80
peynir (2 kk) 165
1 yumurta 80
2 DİLİM UNO DENGE 80
3 KURU KAYISI 54
REÇEL ( 1 Y.K) 50
6 ZEYTİN 78

öğle (510)
1 kase mercimek yemeği 234
15 BADEM 120
1/2 s.b yoğurt 92
2 yk bulgur 64

akşam (350)
1 yumurta 80
250 gr karnabahar haşlama 80
1 y.k z.yağı 130
2 y.k yoğurt 60

toplam 1447

16 günde kilo vermeliydin, günlük aldığın kalori de çok az çünkü. Suyu az içiyor olabilir misin?
Hangi sporu, haftada kaç kez yapıyorsun?

Uzun süredir diyetteysen ve çok kilo verdiysen, vücudun duraklama dönemine girmiş olabilir.
Ya da şok-düşük kalorili diyet yaptıysan ve hemen bunun akabinde, kalori sayımına başlamışsan,
şu an aldığın günlük 1000 kalori bile vücuduna fazla gelebilir. Vücudun ancak olduğu kiloyu korur, hâttâ kilo almadığına dua et.
Eğer böyle bir durum varsa, vücudunu şaşırtmayı dene;
birkaç gün çok yüksek kalori al, hemen arkasından tekrar kalori sayımına başla.
ama günlük 1000 kalori az, söyleyeyim.

Gerçi vermen gereken kaç kilo olduğunu da bilmiyorum.
Yukarıda verdiğin bilgiler çok yeterli değil. Bu kadar bilgi ile, bu kadar yorum yapabildim.

dünn oplam 1400 kalori aldm çok aldım farkındayım çünkü hedefim için biraz düşürmem lazım bugün biraz düzeltmeye çalışacağım

canım ben öğretmenim sabah okula meyve salatası hazırlayıp götürüyorum 3 çilek bir portakal veya elma
öğlen de tavuk göğsü veya budu yiyorum kaynamış ve yanında bol marul salatası
akşam da yoğurt veya meyve yiyorum ya da bişey yemiyorum

diğer bi gün sabah yine aynı öğlen 250 gram civarı makarna yanına ton balığı yiyorum yanına marul salatası
akşam yine yoğurt meyve

başka bi gün sabah yarım simit öğle sarımsaklı yoğurt soslu kaynamış kabak akşam da salata. bu şekil.

canım dediğim gibi ben uzman filan değilim bugün itibari ile 1.5 ayda 5 kilo verdim ve sadece bu tecrübelerime dayanarak sana tavsiyede bulunuyorum tekrar hatırlatayım.bence günlük kalorin çok az ve dengesiz.seninki meyve-salata ağırlıklı bir diyet(ben bunları şok diyet sınıflamasına sokuyorum kendimce) ve memnun edici kalıcı sonuç vermez.bir kere kahvaltı en önemli öğün sen meyve ile geciştiyorsun.öğle menün ideal.akşamda yine hiçbirşey yok.akşam ve sabaha birer dilim ekmek koymalısın.akşam sebze yemeği de olmalı.sen açlık hissetmesende vücut kıtlık konumuna geçiyor ve metabolizman yavaşlıyor.sabah da normal kahvaltı peynir zeytin salatalık ye.meyve günde 2 porsiyon yeter..karbonhidrat yok diyetinde az da olsa olmalı.bence kendine boşa eziyet ediyorsun.ben bu kiloyu lahmacun ve pizzada arada yiyerek verdim.lütfen vücudunuza diyet yaptığınızı hissettirmeden yapın.asla aç kalmayın.açlık hissetmesenizde 1000 kaloriyi geçin.bir örnek menümü yazcam.ilgilenenler bakabilir
[1] Uno Denge Light Ekmek 1 DİLİM 39
[2] Bonibon 1 Kutu(27GR) 122.5
[3] Ezogelin Çorbası 1 PORSİYON 140
[4] Zeytinyağlı Taze Fasulye 1 PORSİYON 200
[5] mavi yeşil light mısır ve pirinç Çıtırı 0.5 paket 69
[6] kuru incir 1 adet 51
[7] Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55
[8] Cacık 1 PORSİYON 131
[9] Kıymalı Karnıbahar 0.5 PORSİYON 93.5
[10] Zeytinyağlı Kabak Kalye 1 PORSİYON 150
[11] Ülker altınbaşak light kraker 4 adet 72
[12] Salatalık (hıyar) 0.5 ADET 5.5
[13] Domates 0.5 ADET 7
[14] Köy Peyniri 15 GRAM 14.7
[15] Uno Denge Light Ekmek 2 DİLİM 78
toplam:1228

Son düzenleme:

1)ben 8 kaşık sanıyordum ama 1 posiyon 6 kaşıkmış.nohut,barbunya,kuru fasulye cıssss
2)suyunu yememek tek başına kilo verdirmez tabiki ama diyette iken yememek fayda sağlar.patates de cısss.senin yemeğin ortalama400-450 kalori sağlar

1)ben 8 kaşık sanıyordum ama 1 posiyon 6 kaşıkmış.nohut,barbunya,kuru fasulye cıssss
2)suyunu yememek tek başına kilo verdirmez tabiki ama diyette iken yememek fayda sağlar.patates de cısss.senin yemeğin ortalama400-450 kalori sağlar

bir porsiyon 6 kaşık tamam çok teşekkürlerr
3 tane izmir köfte ve patetese 400-500 fazla değil mi canım ya .1 porsiyonu bile 340 kalori falan bu yemeğin ki ben sadece 3 köftesini ve 8-9 tane parmak yarısı kalınlığında patetesini yedim

Bugünküler:

2013-03-29 tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori
[1] Biscolata pia 0.5 ADET(12 GR) 24.75
[2] Domates 1 ADET 14
[3] Brokoli 200 GRAM 70
[4] Pınar Light Yoğurt 100 GRAM 49.7
[5] Taze Kaşar 1 DİLİM 49
[6] Sucuk 10 GRAM 45
[7] Simit 0.3 ADET 82.5
[8] Kuru Pasta 1.5 ADET 112.5
[9] Ayran (240gr!) 1 bardak 90
[10] Karışık Tost 1 ADET 280
[11] Süzme Peynir 10 GRAM 9.7
[12] Domates 1 ADET 14
[13] Uno Denge Light Ekmek 1.5 DİLİM 58.5
Toplam : 899.65 kal.
Karbonhidrat biraz fazla oldu ama hem sabah ekmek yedim öğlende normal ve baya büyük bi ekmege tost yedim aksam da az da olsa simit yedim cok oldu yani biraz :88:
Saat 7 gibi de elma falan düşünüyorum bilmiyorum daha karar veremedim :87:

canım dediğim gibi ben uzman filan değilim bugün itibari ile 1.5 ayda 5 kilo verdim ve sadece bu tecrübelerime dayanarak sana tavsiyede bulunuyorum tekrar hatırlatayım.bence günlük kalorin çok az ve dengesiz.seninki meyve-salata ağırlıklı bir diyet(ben bunları şok diyet sınıflamasına sokuyorum kendimce) ve memnun edici kalıcı sonuç vermez.bir kere kahvaltı en önemli öğün sen meyve ile geciştiyorsun.öğle menün ideal.akşamda yine hiçbirşey yok.akşam ve sabaha birer dilim ekmek koymalısın.akşam sebze yemeği de olmalı.sen açlık hissetmesende vücut kıtlık konumuna geçiyor ve metabolizman yavaşlıyor.sabah da normal kahvaltı peynir zeytin salatalık ye.meyve günde 2 porsiyon yeter..karbonhidrat yok diyetinde az da olsa olmalı.bence kendine boşa eziyet ediyorsun.ben bu kiloyu lahmacun ve pizzada arada yiyerek verdim.lütfen vücudunuza diyet yaptığınızı hissettirmeden yapın.asla aç kalmayın.açlık hissetmesenizde 1000 kaloriyi geçin.bir örnek menümü yazcam.ilgilenenler bakabilir
[1] Uno Denge Light Ekmek 1 DİLİM 39
[2] Bonibon 1 Kutu(27GR) 122.5
[3] Ezogelin Çorbası 1 PORSİYON 140
[4] Zeytinyağlı Taze Fasulye 1 PORSİYON 200
[5] mavi yeşil light mısır ve pirinç Çıtırı 0.5 paket 69
[6] kuru incir 1 adet 51
[7] Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55
[8] Cacık 1 PORSİYON 131
[9] Kıymalı Karnıbahar 0.5 PORSİYON 93.5
[10] Zeytinyağlı Kabak Kalye 1 PORSİYON 150
[11] Ülker altınbaşak light kraker 4 adet 72
[12] Salatalık (hıyar) 0.5 ADET 5.5
[13] Domates 0.5 ADET 7
[14] Köy Peyniri 15 GRAM 14.7
[15] Uno Denge Light Ekmek 2 DİLİM 78
toplam:1228
canım çok sağol ya dediğini uygulamaya başladım bugün şunları yedim
sabah yarım açma
arada bir elma 2-3 çilek
öğle tavuk göğsü 200 gram kadar yanına kaynamış patates 2 adet bi de marull salatası
1 kare bitter çikolata yedim arada
akşam da biraz tavuk kaldı onu yemeyi düşünüyorum.

Az önce hafta sonu keyfi diye bi programda diyetisyenin kalori hesabıyla ilgili yaptıgı yorumlari izledim. Moralim cok bozuldu bunlar cok gereksiz seyler dedi hiçbir ise yaramaz dedi. Acaba bosa mı uğraşıyorum dukan falan deneyen var mı aranızda birkaç gün onu denesem kac kilo verebilirim cok vermek istemiyorum aslında 3 kilo falan versem yetecek bana sizce dukani falan deneyeyim mı ne kadar süre yapayım yoksa o diyetisyeni bosverip kalori hesabına devam mı edeyim :KK59:

Son düzenleme:
X