Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418

Hoş geldin :))
Hangi sporları yapıyorsun ?

Ben internetten bakıyoruö genelde ölçüler için.
Ama ben de it liste var 1 dilim ekmek yerine geçenler için 2 yemek kaşığı pilava denkmiş. Buradn düğünerek hesaplayabilirsin

merhaba kizlar ben 3 gündür kalori sayarakd iyet yapmaya calisiyorm.
günlük hareket etmeden tüketmem gereken kalori miktari 1572.
kilo vermek icin 1572kcal mi tüketecegim veya bu rakamdan ne kadar cikacagim?

Son düzenleme:
Kızlaaarr,
Bu aralar selülitlerimin azaldığını görüyordum ama psikolojiktir diyip geçiyordum geçen kardeşlerime gösterdim dedim azalmışmı bana mı öyle geliyor diye hayret ettiler nasıl gittiğine şimdi eminim selülitlerim azalıyor
ama canımı sıkan durum günlerdir verdiğim 1,9 kg ile duruyorum ne artıyor ne azalıyor inat ettim bende bırakmıyorum yine de motive edin beni tekrar düşüşe geçer dimi verecek 4-5 kg daha var çünkü az kaldı yoksa yiyemediğim ne varsa hepsine saldırıcammm bugünkü menüm;
2.00 x 1 Dilim Kızarmış Ekmek (35 kcal) 70 kcal
0.50 x 1 Porsiyon (100gr) Sahanda Yumurta (262 kcal) 131 kcal
2.00 x 1 Adet Yeşil Zeytin (7 kcal) 14 kcal
0.25 x 100gr Sütaş Yarım Yağlı Beyaz Peynir (161 kcal) 40 kcal
1.00 x 1 Dilim Kızarmış Ekmek (35 kcal) 35 kcal
1.00 x 1 Kase (200gr) Yeşil Mercimek Çorbası (104 kcal) 104 kcal
0.50 x 1 Adet Elma (60 kcal) 30 kcal
0.25 x 1 Paket (155gr) Eti Burçak Yulaflı Bisküvi (482 kcal) 121 kcal
1.00 x 1 Adet (35gr) Ülker Dankek Muffin (160 kcal) 160 kcal
0.25 x 1 Porsiyon (200gr) Kuru Barbunya (Pişmiş) (253 kcal) 63 kcal
1.00 x 1 Porsiyon Kıvırcık Salata (84 kcal) 84 kcal
1.00 x 1 Porsiyon (250gr) Bulgur Pilavı (290 kcal) 290 kcal
Alınan Kalori Toplamı1142 kcal

Yakılan Kalori
0.50 x 1 Saat Pilates Yapmak (Normal Tempo) (350 kcal)175 kcal
0.25 x 1 Saat Pilates Yapmak (Normal Tempo) (350 kcal)88 kcal
Yakılan Kalori Toplamı263 kcal

Bu sabaha tostla başladım annem unonun sandviç ekmeklerine yapmıştı kepek ekmege bi daha yaptırdım
Ama icine beyaz peynir koymadım normal kasar yani herhalde 170 kalori falan eder doğru mu hesapladim sizce :44:
Bir de domates salatalıkla 200 diyorum düz

Son düzenleme:

Bende engelliyorum engelliyorum bi süre sonra anlamadan tatlıları götürmüş oluyorum.
Spor bi zamanlar yaptım fitness aeorobik eşliğinde ama su sıralar yapma imkanım pek yok yine de okula gidip gelirken yürüyorum biraz bazen yürüyüş yapıyorum sayılmaz mii

Bugünkü listem;

kahvaltı (587)
1 bardak süt 80
peynir (2 kk) 165
1 yumurta 80
2 DİLİM UNO DENGE 80
3 KURU KAYISI 54
REÇEL ( 1 Y.K) 50
6 ZEYTİN 78

öğle (548)
light ton 90
15 BADEM 120
normal ton 150
1/2 s.b yoğurt 92
3 y.k bulgur 96

akşam (317)
1/2 s.b yoğurt 92
pırasa 225

toplam 1452

yavaş kilo vermek iyidir sabret.geri almayacağını garantilersin.ayrıca zayıflamanın sadece bir ölçütü baskül.vücuttaki sıkılaşma daha önemli.demekki yağdan veriyorsun.kasın hacmi artıyor.unutma kas yağdan ağırdır.pilates de yaptığın için sağlıklı kilo veriyor ve sıkılaşıyorsun.menünde gayet iyi.tek gereken zaman ve irade

menü süper ama böyle uzun süre dayanabilecekmisin.valla ben akşam doymadan 2 gün ancak diyet yaparım.doyuyorsan hızlı kilo verirsin

ben 7-8 yemek kaşığını bir porsiyon kabul ediyorum

Evet kesinlikle doğru,
şu aşağıdaki fotoğrafı gördüğümde çok şaşırmıştım.
4 senede gerçekleşen değişim muazzam;
3 kg daha fazla, ama eski vücudunun yarısı gitmiş neredeyse.

Bugünkü menüm akşamki tost fazla oldu ama :87:
Sabah: kepekli ekmege tost domates salatalık
Öğlen: magnum classic
Aksam: bi tabak mantar çorbası uno sandviç ekmege tost domates salatalık
Yatana kadar da elma falan

[1] Salatalık (hıyar) 1 ADET 11
[2] Domates 1.5 ADET 21
[3] mantar çorbası 1 porsiyon 125
[4] Kaşarlı Tost 1 ADET 264
[5] mentos 10 ADET 125
[6] Magnum Classic (86gr) 1 adet 260
[7] Kepekli Kaşarlı Tost 1 adet 160
Toplam : 966 kal.
Bir de cok kötü bi alışkanlık ama resmen seker bağımlılığım var ya naneli ya da meyvesi devamlı seker yemek istiyorum hep onun yüzünden 125 kalori almisim bu günde
Sizce bu saatten sonra ne yesem tostun birini yemeseydim cok iyi olacaktı gercekten hem çorba hem tost bi ogünde kötü oldu ama artık yapcak bisey yok. Ona bakarsak keske tostun birini öğlen yeseydim aksam çorba içseydim dondurmaya hiç gerek yoktu :44: neyse bugünü de yoğurt elma falan kapatırsam 1100 falan olur sanırım

snemm,
bence bugün artık meyve de yeme, yeterince şeker almışsın zaten.
Biliyorsun meyvede de şeker var, fruktoz.

Sebze çok az yiyorsun, sadece domates salatalık gördüm ben;
mantar çorbasını saymıyorum.
domates, salatalığın da zaten mevsimi değil şu anda.
Biraz mevsim sebzelerinden yesene canım. Annen sebze yemekleri yapmıyor mu?

Evet haklisin ya sanırım meyve yemesem daha iyi olacak annem yoktu eve geldigimde bende çorba yaptım sabahtan kalma tostu yedim bide :86: annem yapsa da benim cok hoşuma gitmiyo sevmiyorum yani ama gercekten yesem iyi olcak yarın yiyeceğim bak bugun aksam yoğurt mu yisem ki o zaman acaba :44:

Yoğurt yemen daha iyi olur bence de.
Bir de şeker bağımlılığı ile ilgili bir şey okumuştum;
aynı uyuşturucu bağımlılığı gibiymiş. Yani kullandıkça, daha fazla kullanasın geliyormuş.
Ama bir süre ara verdiğinde, vücut unutmaya başlıyormuş şekeri.
Denemeni tavsiye ederim. Sabahları kahvaltının yanında 3-4 tane gün kurusu kayısı yesen, o da çok iyi geliyor.
Benim şeker isteğimi epey azaltıyor. Gerçi ben bir kaşık reçel de yiyorum, nefsim körelsin diye :)

tabiki de sayılır, sayılmaz mı :))

Bilmiyorum ama benim ki cidden bağımlılık sanırım çünkü devamlı istiyorum hani kek kurabiye gibi seyler de degil sırf boyle naneli olsun meyveli olsun seker yemek istiyor canım yanımda mentos polo missbonlarla geziyorum hiç eksik olmuyor yani bir de onların kalorisini öğrenince cok bozuldum kuru kayısı reçel deniycem en azından bu kadar kalorili olmaz herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…