Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
kızlar dolu dolu 4 kaşık salçalı makarna kaç kalori ?
internette bir porsiyon 330 diyor da ne kadarki 1 porsiyon?

1 tane kuru kayısı : 18 kalori
1 yemek kaşığı reçel : 50 kalori

ayarlamanı yaparsın artık.

kızlar dolu dolu 4 kaşık salçalı makarna kaç kalori ?
internette bir porsiyon 330 diyor da ne kadarki 1 porsiyon?

1 yemek kaşığı pişmiş makarna 32 kalori diye geçiyor genelde.
Bildiğim kadarıyla bir yemek kaşığı salça da 14 kalori.

Buna göre bir hesap yapabilirsin, yağı filan da düşünerek.

kızlar bişey soracağım ben bir haftadır kalori diyeti yapıyorum günde 1000 kalori falan alıyorum ortalama. ihtiyacım da 1900 yani günlük 900 kalori eksiğim oluyo. 900.7 den 6300 kalori. bu da nerdeyse 1 kilo demek. o zaman neden tartıda 100 gram bile vermiş görünmüyorum. yaptığım bu diyetin etkisini ne zaman görürüm sizce. niye bişey olmuyo anlamıyorum.

1 yemek kaşığı pişmiş makarna 32 kalori diye geçiyor genelde.
Bildiğim kadarıyla bir yemek kaşığı salça da 14 kalori.

Buna göre bir hesap yapabilirsin, yağı filan da düşünerek.

yani bir yemek kaşığına 40-45 diyebiliriz o zaman ? teşekkürler

arkadaşlar listemi kendim yaptım da bir arkadaş vitaminsiz kalacaksın dedi yeterli değil mi şunlar .mesela bugün

sabah 2 dilim küçük kepek ekmeği arası kaşar + 1 ince dilim salam+salatalık =220 kalori
ara 1 ceviz+3 fındık+yeşil çay=50 kalori
öğlen 4 kaşık makarna+1 kase mercimek çorba + 4 kaşık tas kebabı +ayran= 716 kalori
ara bir portakal=50 kalori
akşam 2 yaprak marul+1 havuçla hazırlanmış salata+2 kaşık yoğurt =135 kalori
ara yeşil çay

yatmadan da 100 ml süt

toplam=1215

Belki beslendiğin seye göre olabilir yani devamlı karbonhidrat almış olabilirsin bilmiyorum yani

Aksam hiçbir şey yemedim yalnızca birkaç tane çubuk kraker yedim yani bugünü yaklaşık 1000 le kapatıyorum doğru hesaplayabildiysem

arkadaslar bende kalori sayarak zayiflamak istiyorum. sorularim var ilgilenebilirmisiniz.
dün yazdim ama kimse görmedi galiba

Aksam hiçbir şey yemedim yalnızca birkaç tane çubuk kraker yedim yani bugünü yaklaşık 1000 le kapatıyorum doğru hesaplayabildiysem

1300 yapalım onu biz bence bi kurabiye tatli götürdüm çünkü

Son düzenleme:
Bende yeniyim ama belki yardımcı olabilirim :2:

cevabin icin tsk ederim
boyum 1.57 ve 80 kiloyum.
4 gündür kalori sayarak yiyorum.
hesapladim bir sayfada hareketsiz günlük almam gereken miktar 1572kcal.

kilo vermek icin 1572kcal mi yada daha az mi yemeliyim?

yardimci olabilirsen cok sevinirim.

1572 alırsan aynı kiloda kalırsın kilo vermezsin yani o yüzden günden güne azaltman lazım birden 1000 kalori falan yapma 1400 den başla mesela her gün bazal metabolizma hızı yani hiçbir şey yapmadan yaktığım kalori miktarımdan ne kadar az alırsan o kadar verebilirsin 7000 kalori bir kilo mesela her gun 200 kalori alman gerekenden az alırsan yaklaşık bir ayda bir kilo verebiliyorsun benim bildigim kadarı bu yani :89:

Son düzenleme:

arkadaşlar arkadaşlarr cevap

tesekkür ederim.
ben az hareket halinde 1900 küsür kcal yazdigi ve, hareketsiz 1572kcal yazdigi icin kücük olan rakama uyuyordum, demekki fazla yiyormusum

tesekkür ederim.
ben az hareket halinde 1900 küsür kcal yazdigi ve, hareketsiz 1572kcal yazdigi icin kücük olan rakama uyuyordum, demekki fazla yiyormusum

Haa bi dakika ben az hareketli olarak düşünmüştüm ama bence sen yine de 1500 den falan başlayabilirsin günlük hareketlerini de bilmiyorum ama spor yapıyor musun mesela ya da bi yerlere gitmek icin yürüyor musun falan

Son düzenleme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…