1 porsiyon sebze yemeği kaç yemek kaşığıdır bulamadım bir türlü
Ben bu gidişle kilo falan veremeyeceğim ya :83: aksine alıyormuşum gibi geliyor banyoya girerken kıyafetlerin örttüğü gobegimle karşı karşıya kalınca daha da moralim bozuluyor sabahları neyse normal oluyor ama akşamları görünce kocaman boyle cok moralim bozuluyorsutlu tatlılar krakerler lokumlar ben bu gidişle kilo vermeyi birak alıyorum alicam sanki
Ben bu gidişle kilo falan veremeyeceğim ya :83: aksine alıyormuşum gibi geliyor banyoya girerken kıyafetlerin örttüğü gobegimle karşı karşıya kalınca daha da moralim bozuluyor sabahları neyse normal oluyor ama akşamları görünce kocaman boyle cok moralim bozuluyorsutlu tatlılar krakerler lokumlar ben bu gidişle kilo vermeyi birak alıyorum alicam sanki :88: :85:
Üzülme canım, ben de senden farklı değilim. Kendime çok kızıyorum ve bugün hiç modum yok(((
O bana da oluyor psikolojik ve berbat bi şeyAz yersem içim rahat gözüm aç, çok yersem gözüm tok oluyor ama bu seferde resmen kendimle kavga ediyorum ne yapacağımı çözemedim..
O bana da oluyor psikolojik ve berbat bi şeyAz yersem içim rahat gözüm aç, çok yersem gözüm tok oluyor ama bu seferde resmen kendimle kavga ediyorum ne yapacağımı çözemedim..
İste bugun yediklerim
Liste cok uzun çünkü yaptıgım her seyin icine girenleri teker teker hesaplamak zorunda kaldım miktarları da tahminen umarım doğrudur
2013-03-26 tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori
[1] Lokum 25 GRAM 60
[2] Pınar Light Yoğurt 200 GRAM 99.4
[3] ülker çubuk kraker 1 paket 158
[4] akide Şekeri 0.1 100 gr 33
[5] Muhallebi 40 GRAM 44.4
[6] Pötibör Bisküvi 3 adet 81
[7] Krem şanti 20 GRAM 69.4
[8] Limon 1 ADET 21.5
[9] Mısır Konservesi 0.5 ADET 65
[10] Marul (Kıvırcık) 15 yaprak 30
[11] dardanel ton klasİk 0.8 100 gr 154.4
[12] Elma 0.5 ADET 30
[13] Süzme Peynir 20 GRAM 19.4
[14] Sahanda Yumurta 0.5 PORSİYON 80
[15] Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55
[16] Salatalık (hıyar) 1 ADET 11
[17] Domates 1 ADET 14
Toplam : 1025.5 kal.
Tabikiii aksamda yemek yemeyip yoğurt yediğimi farzederek yazdığımda bu kalori. Belki 100 kalori falan daha fazla almış olabilirim çünkü dediğim gibi miktarlar tahminen
Ben de de tam anlattığın gibi oluyor. Neden böyleyiz ki acaba?
Normal bir durum değil, takıntılı mıyız? Ya da yeme bozukluğu dedikleri bu mu ki?
Evet konuşmaya atlamam lazım. Çünkü artık eminim bende büyük bi takıntı var arkadaslarıma bakıyorum hiçbiri benim kadar önemsemiyor benden kilolu olanlar bile hiç takmiyor cips pizza tatlılar hamburgerler hele bu aralar daha da taktım ve ben boyle takıntı haline getirip dikkat ettikçe normal yediklerimden daha fazla yiyorum gibi geliyor sanki normal zamanda kendime diyet yapıyorum demediğim zamanlarda daha az yiyordum bilmiyorum gercekten anlamıyorum kendimi :97:
Bende bir de şu oluyor;
diyelim sabahtan iyi beslenmeye başladım, diyet modunda.
Akşama doğru canım diyet dışında bir şey çekiyor ve dayanamayıp yiyorum.
aslında çok önemli bir şey değil, ama ondan sonra, nasılsa diyet bozuldu diye tıka basa yiyorum.
Ama öyle böyle değil, resmen şuursuzca. Gece karnımın şişliğinden uyuyamıyorum.
Ertesi gün bir sürü sivilce fışkırıyor :)))
Evet, sanırım bunun adı yeme bozukluğu, kendimi hiç kandırmayayım.
Bir diyetisyenin sitesinde okumuştum, pişmiş sebzelerin porsiyonunu şöyle düşünün diyordu;
Bakla, Bezelye, Kereviz, Yer elması, Havuç, Pırasa: 4 yemek kaşığı
Diğer Pişmiş Sebzeler: 8 yemek kaşığı
Aynen az yediğim zaman rahat hissediyorum kendimi ama bıkac saat daha yatmazsam dayanamayıp yiyorum biseyler ve daha kötü oluyor daha gec saatte ve daha cok yemiş oluyorum sonuc dediğin gibi pişmanlık ve iç çatışma kafayı yiyorum ya ac kalmaya atistirmamaya alışmam lazım :95:
Evet bugünü 1100 ile kapattığımi düşünürken yoğurdu bitiremedim tekrar lokum yedim onun üstüne bir de iki kasık sehrine çorbası onlar toplasan 100 yapar yani bugun en fazla 1200 aldımfena degil sanki
Ayrıca ben bisey daha sormak istiyorum ya kepekli tost nasıl 90 kalori ben 160 falan hesapliyordum ama ekmek zaten 80 kalori peynir 10 kalori mı :18:
Kalori sınırını da 1000 diye düşündüm ama hep geciyorum 1200 ü falan buluyor yani hep