Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418
iyi akşamlar kızlar bende kilo vermek isteyenlerdenim ama veremicem korkusu var bende aranıza katılabilirmiyim

hoşgeldin canım..hiç korkma..vazgeçmezsen mutlaka istediğin kiloya inersin......

bugünden itibaren bende aranıza katılıyorum yaz geliyor bir an önce kg vermem gerekiyor gecen yaz dukan la 10 kg vermistim ama fazlasıyla geri aldım kalori sayarak kg vermeyi deneyeceğim:)

dukan malesef bizim yaşam tarzımıza uygun bi diyet değil.bu sebeple onunla verilen kilolar geri alınıyor..kalori sayımında inşallah istediğin kiloya inersin canım..ve geri almazsın..

hoşgeldin canım..sana bi soru:kaç kaloriyle başladın sen..kızarmış ekmek falan...sanki çok düşük kalori yapıyorsun gibi geldi.....

fasülyeyi tartmana gerek yok canım..7-8 kaşık susuz yemek 1 porsiyon eder..bu arada aramıza hoşgeldin...

hoşgeldin caım..inşallah istediğin kiloya kolayca inersin.....

ALINTIDIR........
Günlük yaşantınızda yaptığınız her işte, hatta sadece nefes alıp verirken bile enerji harcarsınız. Bazal Metabolik Oran (BMR - Basal Metabolic Rate) bütün gün yataktan çıkmadığınız takdirde yaktığınız kalori sayısıdır.

BMR formülü boyunuz, ağırlığınız, yaşınız ve cinsiyetinize göre hesaplanır. Bu hesaplama sadece kilonuza dayanarak günlük kalori ihtiyacınızın hesaplanmasından daha doğru sonuç verir. Dikkat ederseniz, yaşınız ilerledikçe istediğiniz herşeyi yiyerek yine de zayıf kalmak gittikçe zorlaşır. Bunun sebebi yaşınız ilerledikçe BMR değerinizin düşmesidir. Benzer şekilde, kilo vermek için kendinizi aç bırakmak da BMR değerinizi düşüreceğinden, sizi kilo verme hedefinizden aslında uzaklaştırmış olur. Bunun yerine her gün biraz kardiyovasküler egzersizi hayatınızın bir parçası haline getirmek BMR değerinizi yükseltir.

BMR değerinizi bilmek, "Harris Benedict" formülü ile birlikte vücudunuzun ihtiyaç duyduğu günlük kalori miktarını belirlemenizi sağlar. "Harris Benedict" formülü BMR değerinizi, günlük yaşantınızın hareketliliğine göre belirlenen bir "aktivite faktörü" ile çarparak her gün ne kadar kalori yaktığınızı ortaya çıkarır. Bu rakam kilonuzu korumak için besinlerden almanız gereken kalori miktarıdır. Böylece fazla kilolarınızdan sağlıklı bir biçimde kurtulmak için her gün almanız gereken kalori miktarını rahatlıkla hesaplayabilirsiniz.

Vücudunuzdaki her 1 kilogram yağ kütlesi ortalama 7.700 kcal enerji barındırır. Yani; besinlerden aldığınız kalori ile her gün harcadığınız kalori arasında 7.700 kcal fark yaratırsanız 1 kilogram kilo kaybedersiniz. Sağlıklı bir diyette bunun ortalama %75'i yağ, %25 ise yağsız dokudan (kas, su vb) oluşur. Bu kalori farkını sadece yediklerinizi azaltarak yapabilirsiniz. Fakat bu verdiğiniz kilolar içindeki yağ kaybı oranını %75'den aşağı doğru çeker ve kilo kaybınızın sürekli olmasını ve ulaştığınız kilonun korunabilir olmasını engeller. Bu yüzden sağlıklı kilo vermenin en iyi yolu, bir yandan diyet vasıtasıyla kalori alımınızı azaltmak, diğer yandan da düzenli egzersiz ile yaktığınız kalorileri arttırmaktır.

Verdiğiniz kiloların daha çok yağlardan oluşması için her gün kalori ihtiyacınızın en az 500 altında kalori almalısınız. Fakat bu fark 1000'i de geçmemelidir. Sağlıklı zayıflamak için haftada ortalama 0.75 veya en çok 1 kilogram kaybedecek şekilde bir diyet yapmalısınız. Çok hızlı verilen kilolar yağ dokusu yerine kas dokusundan gerçekleşir. Bu da sağlığınızla ilgili başka problemler doğmasına neden olur. yemek yeme ve egzersiz alışkanlıklarınızda uzun soluklu devrimler yapmak sağlıklı kilo vermenin ve formunuzu korumanın tek yoludur.

maşallah benim boy 165 kilo 71.8 inş canım bakalım ben 4 ay kadar önce bi kez daha kalori saymıştım 78.5 le başladım ve 3 haftada 5.5 kilo vermiştim sonra yavaşlamıştı kilo vermem 72.3 de kaldım ve borç oruçlarım vardı onları tuttum şimdi kaldıgım yerden devam ediyorum inş gidecek benim ilk hedef 70 ikinci hedef 65 günlükte 2 litre su içiyorum
ama hafta sonları benim menü karışıyo gecen hafta 2 gün 2000 i gecmişti çünkü boyoz ve simiti cok seviyorum

yazdıklarınızı okudukça ben de hevesleniyorum.umarım ben de yazarım şu zamanda şu kadar kilo verdim diye.ptesi başladım ben.ama sizin gibi sabrım yok her yediğimi yazacak kadar

yediklerini yazmazsan nerede hata yaptığını göremezsin..bize yazmasan bile bir yere mutlaka yaz..faydasını göreceksin

]

ayşegül izmirde misin..ben de yakınlarda izmirdeydim..ilk defa boyoz yedim..neffis bişey yaaa

]

ayşegül izmirde misin..ben de yakınlarda izmirdeydim..ilk defa boyoz yedim..neffis bişey yaaa

evet gülnihal abla izmirdeyim ve bende bayılıyorum boyoza gecen hafta 3 tane yedim ama ben enfazla 1 tanesi 250 kaloridir die yedim sonra burda bi okudum ki 1 tanesi 700 kalori imiş ama napalım sağlık olsun dayanamıyorum :)

dün yediklerim resmen tatlı krizindeyim nasıl azaltacağım bilmiyorum

[1] Lokum-sade 3 ADET 45
[2] Eti Sticks Bitter Çikolata 2 ADET 98
[3] Peynir Tatlısı 0.5 PORSİYON 55
[4] Coca Cola (küçük) 1 ADET 113
[5] Ekmek 1 DİLİM 65
[6] Izgara Tavuk Baget 2 ADET 66
[7] Izgara Köfte 0.5 PORSİYON 154.5
[8] YOĞURTLU MAKARNA 0.3 PORSİYON 163.8
[9] siyah zeytin 3 adet (3gr) 24
[10] Ezine peyniri 25 GRAM 70
[11] Simit (susamlı) 1 ADET 260
[12] Kuru Kayısı (gün kurusu) 4 ADET 116

toplam kalori : 1230.3

[1] Portakal 1 ADET 50
[2] Bal 1 YEMEK KAŞIĞI 70
[3] Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55
[4] Kepekli Kaşarlı Tost 1 adet 160

ben kuru kayısının içine fındık ve ya ceviz koyuyorum tatlı niyetini yiyorum kesiıyorr

selam kızlar hergün yazamasamda sürekli takibimdesiniz.bende başlayalı 20 gün kadar oldu.3 kilo verdim ama 1 haftadır sabit kaldım.tartı gr oynamıyo.vücut yeni düzene alıştığı için normal tabi ama ben sabırsız olduğumdan vücudu şaşırtmak için bir kaç günlüğüne atkins diyeti(karbonhidrat diyeti) yapmaya karar verdim.siz de araştırın.uzun süreli tavsiye edilmiyor zaten.günlük 50 gr karbonhidrat sınırı var.onun dışında protein serbest.yani et,tereyağı, yumurta sınırsız:)aç kalınmıyor dolayısıyla.vücut enerji için ilk karbonhidratları yaktığı için o bitince direk yağ yakımına geçiyor bana mantıklı geldi.listesi var herşeyin karbonhidrat değerine bakıp günlük 50 gr ı geçmiyoruz
mesela ben sabah
2 yumurta(0)+peynir(1)+3 yeşil zeytin(1)+1 dilim uno light ekmek(8) yedim.toplam 10 puan.akşama kadar 40 puanım daha var ama 2 yumurtadan dolayı hala tokum.protein çok alınınca acıkma olayı da olmuyor.
bu arada kolestrol problemi olanlara önerilmiyor tabi bu diyet:) kilo vermesi duranlara 1 haftalığına öneriyorum.sonucu bildircem.araştırın sizde

o tatlı krizlerini iyi biliyorum maalesef.benim de yöntemim şekersiz(tatlandırıcı içeren)sakız ve şekerler.dene bence

Merak ettiğim bi şey var, o kadar çikolata abur cubur falan yiyoruz ama günlük örneğin 1200i aşmıyoruz yine de yağlar gider mi? Mümkün mü böyle bi şey?

evet gülnihal abla izmirdeyim ve bende bayılıyorum boyoza gecen hafta 3 tane yedim ama ben enfazla 1 tanesi 250 kaloridir die yedim sonra burda bi okudum ki 1 tanesi 700 kalori imiş ama napalım sağlık olsun dayanamıyorum :)

700 müüü:26:çokmuş..ama çok yağlı zaten..doğrudur..arasıra yersin artık..olcak o kadar

sen kaç kiloydun canım...gün kurusu kayısının ucunu benmari usulü erittiğin çikolataya batır..tatlı krizleri için güzel olur..hem de kalorisi az..

kilon sabitse önce şunlara bakman lazım canım..kaçamak yapıyor musun..akşam saat kaçta yemeyi bitiriyorsun..karbonhidrat,protein vs..dengeleri varmı..kilo-kalori uyumlu mu..sonrasında yeni bi programa geçmeli..tabi yine sen bilirsin...

Merak ettiğim bi şey var, o kadar çikolata abur cubur falan yiyoruz ama günlük örneğin 1200i aşmıyoruz yine de yağlar gider mi? Mümkün mü böyle bi şey?

hayır canım..karbonhidrat ağırlıklı menüler kilomuzun sabit kalmasını sağlar..kalorinin totalde ne olduğu önemli ama denge en az bunun kadar önemli....

bende 2 haftadır kalori takıbı yapıyorum ama pek anlamıyorum banada yardımcı olurmusunuz

bende okula geldim hiç diyet yapamıyorum sınırımı aşmıyorum ama sağlıklı şeyler yiyemiyorum

bende 2 haftadır kalori takıbı yapıyorum ama pek anlamıyorum banada yardımcı olurmusunuz

hoşgeldin ceylin..nasıl bir yardım istersin..sen sor biz söyleyelim.........

bende okula geldim hiç diyet yapamıyorum sınırımı aşmıyorum ama sağlıklı şeyler yiyemiyorum

hayırlı olsun..okul başladı hee..ama sen okulda diyetin zor olacağını söylüyordun.yapabildiğin kar canım..

hoşgeldin ceylin..nasıl bir yardım istersin..sen sor biz söyleyelim.........

hayırlı olsun..okul başladı hee..ama sen okulda diyetin zor olacağını söylüyordun.yapabildiğin kar canım..

hoşbulduk
merak ettiğim kg vermem için günlük ne kadar kalori almam gerekiyor
ve aldığım kalorinin ne kadarı karbonhidrat nekadarı protein olmalı bunu merak edıyorum

hoşbulduk
merak ettiğim kg vermem için günlük ne kadar kalori almam gerekiyor
ve aldığım kalorinin ne kadarı karbonhidrat nekadarı protein olmalı bunu merak edıyorum

burda sayfa başında araçlar bölümünden ne kadar kalori alman lazım öğrenebilirsin.karbonhidrat protein oranı senin tatlıya olan düşkünlüğünle değişir:))diyet forum bölümünü dolaş istersen..birikmiş epey bilgi var.....

teşekkür ederim tatlım baktım 1600 kalori diyor ama bana fazla gıbı geldı

yediklerini yazmazsan nerede hata yaptığını göremezsin..bize yazmasan bile bir yere mutlaka yaz..faydasını göreceksin

Kalori sepetine yazip ordan takip ediyorum canim.ck tembel oldgm icin ancak oraya gücüm yetiyor :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…