Merhaba kizlar bende araniza katilmak istiyorum, 164 boyum, 81 kilom ve 31 yasim, artik fenalik geldi bu kilolardan, bende sizinle kalori sayarak ve spor yaparak zayiflamak istiyorum, hatta benim gibi olan varsa yarismak istiyorum belki daha motive edici olur, hergun burdan takip edip kendi yaptiklarimi paylasacagim, gorusuruz kolay gelsin hepimize :)
benim merak ettiğim ben salata yiyorum mesela koca bir kase;
her türlü yeşillikten çeyrek demet var içinde
1/4 marul
100 gr mısır konserve
80 gr ton balığı konserve
kaç kaloridir sizce?
günde 2 kere bu salatadan ve sabah da 1 yum yiyorum ama iki haftadır sadece 1,5kilo verebildim
sizce neden?
Vücudun su tutuyor olabilir, içtiklerinde sorun olabilir, metabolizma hızın çok yavaş olabilir, çok hareketsiz olabilirsin..Sebep ne olursa olsun, bu şekilde beslenme zaten..
Sen metabolizmanı durdurmuşsun..Vücut kendini savunmaya almış..
Yediklerinin kalorilerini kalori sepetinden öğrenebilirsin..Burada herkes o şekilde kalori sayıyor..
Yeşilliklerin olduğu salata kabaca 90 kalori
100 gr mısır konserve 130 kalori
80 gr ton balığı 160 kalori
Toplam 370 kalori gibi bir rakam...Günde 2 kere yiyormuşsun..740 kalori...Bir de yumurta: 80 kalori..Toplam: 820 kalori..
Ben de hemen hemen senin aldığın kaloriyi alıyorum, ama her türlü sebze yemeğinden yiyorum, sabahları tostumu yiyorum..Yoğurdumu yiyorum, salatayı yiyorum..Bence kendine bir plan oluştur..
Hesaplama Sonucu
boy:163
kilo:66
Günlük kalori İhtiyaçınız 1792.6 kal.
İdaal Kilonuz 55.0 kg.
Vücut Kilo İndex'in (VKİ) 25 ve VKİ' ye göre kilolusunuz.
İdaal Kilona 90! günde ( 860 ) kal. alarak ulaşabilirsin.
diyor k sepeti ;
yani ayda 3 kilo ve gerçekten ben de 15 günde 820 cal ile 1.5 kilo verdim. Aslında düşününce orantılı. ama yine de haklısın kalori kalori sonuçta çeşitlendirmek lazım.
Ben daha 13ünde başladım..Bir önceki sayfada var
Menüleri de paylaşalım o zaman bundan sonra..
merhaba arkadaşlar
Bende ayın 2 sinde başladım tam 15 gün bitti 3 kg verdim şuana kadar ama ilk 10 günde vermiştim zaten 2,5 kiloyu bir haftadır yarım kilo verdim sadece yavaşladı.
Şimdi benim metabolizmam yavaşladı diye dahada mı az yemem gerekiyo
Hayır tatlım..Biraz daha hareket, menülerde değişiklik, kısa detoks planları v.s gibi değişiklikler yaparak metabolizmayı şaşırtmak gerekiyor bazen..Bir de aralarda ufak tefek atıştırmak metabolzimayı hareketli tutar..Salatalık, 3-5 leblebi gibi şeyler yiyebilirsin aralarda..
Ayrıca 15 günde 3 kg biraz fazla farkındasın değil mi?
Vücut illaki kendini korumaya alacak...
Hiç kafana takmadan devam et..
18.10.2012
2012-10-18 tarihli kaloricetveliniz
[1] Aerobik 15 dak 89.775
[2] Yürümek (Asfalt) 80 dak 403.2
[3] Uludağ Limonata (Şekersiz) 0.5 LİTRE 4.05
[4] Türk Kahvesi (sade) 1 FİNCAN 0
[5] Lokum 6 GRAM 14.4
[6] Erik 2 ADET 16
[7] Kabak Çekirdeği (çekirdek) 15 GRAM 85.65
[8] Leblebi Beyaz 1 AVUÇ 20
[9] Salatalık (hıyar) 4 ADET 44
[10] Izgara köfte (dana eti orta yağlı) 2 adet 120
[11] YOĞURTLU KABAK SALATA 0.5 1 porsiyon 45
[12] Ev Poğaçası 1 ADET 100
[13] Piyaz 2 KAŞIK 150
[14] Gözleme 1 ADET 378
Alınan kalori : 977.1
Harcanan kalori : 492.779
merhaba arkadaşlar
Bende ayın 2 sinde başladım tam 15 gün bitti 3 kg verdim şuana kadar ama ilk 10 günde vermiştim zaten 2,5 kiloyu bir haftadır yarım kilo verdim sadece yavaşladı.
Şimdi benim metabolizmam yavaşladı diye dahada mı az yemem gerekiyo