Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.418

6 yemek kaşığı makarna 1 kaşık yoğurt 450 etmez bence :26:

arkadaşlar birde bu yazıyı paylaşmak istedim bazı aradaşlarım sabah 1 zeytin diye yazıyorar en azından günde beş zeytin yenmeliymiş bu kadınlarda rahim kanserini engelliyormuş tv de ir sağlık programında dinledim 5 zeytin 18 gr neki... Ben orhangaziliyim nesiden nesile zeyin tarlalrında büyümüş bir kısçe inanın bizim oranın insanı çok uzun yaşar babannemin kayınvaldesi yani büyük babannemi hatırlıyorum 90 yaşında vefat etti.. kalp krizi çok seyrek hele rahim kanseri hiç duymadım ...en sevdiğimiz şey köy ekmeği, zeytin ve yoğurt bu üçlü asla vazgeçilmezim şimi İstnbul dyım köy ekmeğini herzaman bulamaamda kepekliylede güzel oluyor...

YAPRAĞI DA FAYDALI

Zeytin yaprağı medikal anlamda ilk olarak antik Mısır’da kullanılmıştır. Zeytin yaprağı antik Mısır’da aynı zamanda göksel bir güç sembolü idi. Ayrıca firavun mumyalanmasında da kullanılıyordu. Zeytin yaprağı daha sonra 1800’lü yıllarda şurup şeklinde hazırlanarak ateş düşürücü olarak kullanılmaya başlanmıştır. İlerleyen zamanlarda yeşil zeytin yaprağı sıtma tedavisinde de kullanılmıştır. Modern tıp zeytin yaprağını 1995 yılında kullanmaya başlamıştır. İlk sonuçlar çok pozitif çıkmıştır. Araştırmalar sonucunda birden fazla rahatsızlık için çok umut verici ve benzersiz bir bitki olduğu anlaşılmıştır.

ZEYTİN NEYE YARAR?

•Kan şekerinin düzenlenmesinde,
•Kolesterolün düzenlenmesinde,
•Sinüzit tedavisinde etkilidir.
•Kan dolaşımının sağlanmasında faydalıdır.
•Kalp krizinin önlenmesinde etkindir.
•İshale karşı etkilidir.
•Yaşlanmaya karşı etkindir.
•Sıtma tedavisinde kullanılmaktadır.
•Hepatit B’ye karşı etkilidir.
•Hemoroit tedavisinde,
•Soğuk algınlığında ve zatürree tedavisinde,
•Üst solunum yolları enfeksiyonlarının tedavisinde etkilidir.

hiç dereotu yemedim desem yeridirpazara gidince alıp denemek istiyorum
bilgi için teşekkürler

her gün 5 tane yemeye çalışacağım bundan sonra bende teşekkürler tatlım paylaşım için:87:

sabah
1 dilim kepek ekmeği
6 siyah zeytin
yarım domates
55+60+7=122kalori

ara
20 gram sütlü çikolata
120kalori

ikindi
3 kepçe şehriye çorbası
172kalori

akşam
1 porsiyon zeytinyağlı ıspanak
1 kepçe keşkek
2.5 yemek kaşığı yoğurt
1 kk revani
212+184+100+70=566kalori

ara
1 portakal
50 kalori

toplam 1030 kalori

menümün son hali bu arkadaşlar

Serapkayracım paylaşım için teşekkür ederiz zeytin bu kadar faydalı mı yaaa yeşil zeytin mi siyah zeytin mi ben yeşil olanı daha faydalı diye biliyorum diğerinden

ikiside zeytin aynı işlemlerden geçiyor aslında faydaları aynı banucum biri önce yeşilken toplanıyor iğeri kararınca ..
airfeel canım ben tekkür ederim dereotunun faydasını görücekin boğazıma kadar tokum şun

Bende dere otu değil de çörek otunu biliyorum yemeklerden yarım saat önce(yani karın açken) 4 5 tane ağıza atılıp çiğnedikten sonra yutulursa ayda 4 5 kilo verdiriyormuş.Bende buna yeni başladım ama hep unutuyorum yemeyi
Bu günki menüme gelince kaç gündür kaçamak yapmadığımı farkettim farketmez olsaydım ya kızlar bi bakar mısınız iki tane küçük su böreği yedim 500 kalori eder mi :78:

SABAH:

3 dilim ince kepekli kızarmış ekmek 120
1 dilim beyaz ekmek 60
10gr çilek reçeli 28
10gr beyaz peynir 25
30gr az yağlı peynir 60
2 bardak şekersiz çay 0

ARA:

1 sade grissini 40
50 gr yoğurt 40
2 küçük dilim su böreği 500 (ya gece rüyama girer diye korktum ancak bu kadar dayanabildim küçük dilim aldım baktım birisi çok küçük geldi bir tane daha aldım aklım kalırdı yoksa wallahi kalorisi bu kadar mı bilmiyorum çok yaziim az olmasın diye 500 yazdım )

ÖĞLE:

1 porsiyon kıymalı karnıbahar 187
0.5 porsiyon pirinç pilavı 160
Salata(sadece limonlu) 0

AKŞAM:
6 adet etli yaprak sarma 150
Salata (limonlu) 0

2 litre su

TOPLAM: 1370

SPOR:

2X25 Eliptik kondisyon bisikleti 542

güzel br menü olmuş terik ederim

canım menün güzel aslında ama bir küçük suböreğiyle kalsaydın keşke, neyse önemli olan akşam yemeğini hafif tutturmuşsun bu iyi olmuş

canım menün güzel aslında ama bir küçük suböreğiyle kalsaydın keşke, neyse önemli olan akşam yemeğini hafif tutturmuşsun bu iyi olmuş

Teşekkür ederim canım ya zaten 2 dilimle zor durdum aslında bi küçük çok az geldi ikinci küçükten sonra mutfaga girmemek için uğraştım sürekli su içiyorum ki karnım şişerse yemek istemem diye
İşin güsel tarafı Gerçekten de öyle oldu

[1] İrmik Helvası 100 GRAM 302
[2] Peynirli Poğaça 1 ADET 220
[3] Çiğ Köfte 13 ADET 650
[4] Zeytin (yeşil) 20 GRAM 28.8
[5] Dil Peyniri 25 GRAM 72.5
[6] Beyaz Peynir (yağlı) 0.4 DİLİM 48.8
[7] Tereyağ 20 GRAM 143.4
[8] Kızarmış Ekmek 1 DİLİM 35
Toplam : 1500.5 kal.

bugünkü menüm işte. :)
çiğ köfteleride yedim afiyetle çokda güzeldi.
ama kalorim yüksek oldu bugün biraz.

merhabalar kizlar herkesin kanlidili mubarek sevgililer gunu kutlu olsunn bugunki menum:

SAbah:
kaşar peyniri (yağlı) 1 kibrit kut. 124
Reçel 0.5 YEMEK KAŞIĞI 35
Bal 0.5 YEMEK KAŞIĞI 35
Zeytin (Siyah) 30 GRAM 62.1
Salatalık (hıyar) 0.5 ADET 5.5
Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55

Ara:
Çay 1 ADET 5
Lifalif Müsli 30 GRAM 108.3

Ogle:
Bal 0.5 YEMEK KAŞIĞI 35
Kepekli Ekmek 0.5 DİLİM 27.5

Ara:
Yoğurt (yağsız) 30 GRAM 15
Portakal 1 ADET 50
Kivi (76gr) 1 adet 46

Aksam:
Yumurta (yağsız pişmiş) 1 ADET 70
Patates (haşlanmış) 2 ADET 200
Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55
Zeytinyağlı Biber Dolma 1 PORSİYON 26

Ara:
Elma 1 ADET 60

Toplam: 1253kalori

Spor: 1.5 saat yuruyus

Son düzenleme:

epeyce bi karışık olmuş bişey demiyim sende farkındasın zaten meyve sebze ğırlıkı 1500 olsaydı yine iyi faydalı bişey yok peynirlerin haricinde

bir yerde okumuştum akşam yemeğinden sonra maden suyu içmenin diyete çok faydası varmış ama benim yapttığım gibi o limonlu sodalardan değil has mineralli su maden suyu ..

menünü beğendim canım ama akşam yumurtayı yemeseyin bari
birde bir çorba kaşığı yoğurt 30 gr ediyor o kadrmı yoğurt yedin...

menünü beğendim canım ama akşam yumurtayı yemeseyin bari
birde bir çorba kaşığı yoğurt 30 gr ediyor o kadrmı yoğurt yedin...

patates yumurtaliydi tatlim ole bisi bulamayinca patates ve yumurtayi ayri ayri hesapladim yogurtda bir kasik bile deil ama ben bir kasik olarak yazdim bir tatli kasigi kadar aldim sadece

akşam eklemesi yaptım herkese haylı kandiller yi geceer ben çıkıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…