Tennesee Üniversitesi'nde, diyet uygulayan 34 denek üzerinde 12 hafta süren araştırmada, yağsız yoğurt tüketen ve kilo sorunu bulunan deneklerin, düşük kalsiyum diyeti uygulayan deneklere göre, yüzde 22 daha fazla kilo verdiği gözlendi. Bu deneklerde, vücuttaki yağların yüzde 61, göbek bölgesindeki yağlarınsa yüzde 81 oranında azaldığı belirlendi.
Yağsız yoğurt diyeti uygulanan deneklere, günde üç kez bin 100 miligram kalsiyum içeren yoğurt verildi. Diğer diyet grubunaysa 500 miligram kalsiyum içeren farklı bir diyet uygulandı.
Tüm denekler, günlük normal kalori alımından 500 kalori daha az tüketti.
Yağsız yoğurt diyeti uygulanan deneklerde, kaslardaki yağların azaldığı belirlendi. Kasların kalori yakılmasında önemli rol oynadığına değinen uzmanlar, bazı diyet programlarında kilo vermek isteyenlerde kas kaybının da meydana gelebildiğini belirtiyor. Yağsız yoğurt diyetinde, vücuttaki kasların da dengelenebildiği saptandı.
milliyet.comdan alıntıdır.
çok geçmiş olsun canım. inşallah tez zamanda iyileşir annen.
önceliklerimiz farklı oluyor böyle zamanlarda. hiç dert etme dünü. bugün tam gaz devam edersin.
sevggilim_benim geçmiş olsun tatlım kızlar 1 yk yoğurdu 40 kalori olarak sayıyordum ben fazla mı sayıyorum o zaman
çok geçmiş olsunnn
merhaba kızlar ben geldim kaç gündür hastanedeydim annem rahatsızlandı guatr hastası aç karnına ilaç içmiş çok kötü oldu apar topar götürdük dün gece çıktık hastaneeden şimdi ii allaha şükür uğrayamadım burayada:93: kusuruma bakmayın gece tartıldım gelince tok karnıma 63.1 geldim önce 64.8 felan geliodum hiç doğru dürüst bişi yiyemedim zaten abur cuburla geçiştirdim hep hastanede bugünden sonra yeniden full devam edicemm bugün diyetime geri başladım
selam kızlar
dün kayınvalimlere gittik yemek falan yemedim
ama ince bir dilim pasta yedim malesefff
bir de çekirdek yedim
dün doğrudüzgün hiçbirşey yemedim bunlar dışındaa
bu haftasonlarını sevmemeye başladım
düzen falan kalmıyorr
şimdi de temizlik yapıcamm o da yakar kalorileri
çooook işim var çookkk
kızlarr bu yoğurt meselesine gelince dün diyetisyenimle konuşmuştuk bu konuyu , yağsız süt, yağsız yoğurt diyetimizde ne kadar çok tüketirsek o kadar yağ yakımına yardımcı oluyormuş yoğurt ve süt tüketen kişiler daha kolay kilo verir vücutlar daha kolay yakar yağı dedi
son menüm böyle:87:
bugünki menüm kızlar:
Toplam:1014kalori
Spor: 2saat yürüyüş
merhaba kızlar ben geldim kaç gündür hastanedeydim annem rahatsızlandı guatr hastası aç karnına ilaç içmiş çok kötü oldu apar topar götürdük dün gece çıktık hastaneeden şimdi ii allaha şükür uğrayamadım burayada:93: kusuruma bakmayın gece tartıldım gelince tok karnıma 63.1 geldim önce 64.8 felan geliodum hiç doğru dürüst bişi yiyemedim zaten abur cuburla geçiştirdim hep hastanede bugünden sonra yeniden full devam edicemm bugün diyetime geri başladım
Canım listen toplamda 940 kalori kadar yapıyor.
Kilona baktım şimdi, 50'li kilolardasın ama yine de 1000 kalorinin altına düşmemeni tavsiye ederim.
1-2 meyve yiyebilirsin mesela :)
Tennesee Üniversitesi'nde, diyet uygulayan 34 denek üzerinde 12 hafta süren araştırmada, yağsız yoğurt tüketen ve kilo sorunu bulunan deneklerin, düşük kalsiyum diyeti uygulayan deneklere göre, yüzde 22 daha fazla kilo verdiği gözlendi. Bu deneklerde, vücuttaki yağların yüzde 61, göbek bölgesindeki yağlarınsa yüzde 81 oranında azaldığı belirlendi.
Yağsız yoğurt diyeti uygulanan deneklere, günde üç kez bin 100 miligram kalsiyum içeren yoğurt verildi. Diğer diyet grubunaysa 500 miligram kalsiyum içeren farklı bir diyet uygulandı.
Tüm denekler, günlük normal kalori alımından 500 kalori daha az tüketti.
Yağsız yoğurt diyeti uygulanan deneklerde, kaslardaki yağların azaldığı belirlendi. Kasların kalori yakılmasında önemli rol oynadığına değinen uzmanlar, bazı diyet programlarında kilo vermek isteyenlerde kas kaybının da meydana gelebildiğini belirtiyor. Yağsız yoğurt diyetinde, vücuttaki kasların da dengelenebildiği saptandı.
milliyet.comdan alıntıdır.
selam kızlar
dün kayınvalimlere gittik yemek falan yemedim
ama ince bir dilim pasta yedim malesefff
bir de çekirdek yedim
dün doğrudüzgün hiçbirşey yemedim bunlar dışındaa
bu haftasonlarını sevmemeye başladım
düzen falan kalmıyorr
şimdi de temizlik yapıcamm o da yakar kalorileri
çooook işim var çookkk
sabah
2 dilim çavdar ekmeği
25 gr sucuk
1 haşlanmış yumurta
2 bardak tek şekerli çay
ara
1 muz
öğlen
1 porsiyon bulgur pilavı
300 gr yoğurt
ara
tek şekerli kahve
1 adet mini kurabiye
akşam
1 kase çorba
300 gr yoğurt
lahana salatası
ara
1 portakal
1 elma
toplam: 1400-1450 kalori arası
sabah
2 kepçe şehriye çorbası
115
öğlen
1 haşlanmış yumurta
yarım domates
1 dilim kepek ekmek
6 siyah zeytin
2 yk yoğurt
80+7+55+60+80=282
ara
yarım ayva
30
akşam
3 kepçe keşkek
500
ara
0.5 avuç sarı leblebi
1 yk kuru üzüm
0.25 avuç fıstık
10+20+37=67
son menüm böyle:87:
bugünki menüm kızlar:
sabah:
Kepekli Ekmek 0.5 DİLİM 27.5
Zeytin (Siyah) 20 GRAM 41.4
Ayva reçeli 20 GRAM 41.2
Salatalık (hıyar) 0.5 ADET 5.5
Kaşar Peyniri 1 DİLİM 125
Beyaz Peynir 30 GRAM 75
ara:
Elma 1 ADET 60
öğle:
Bal 1 YEMEK KAŞIĞI 70
Kepekli Ekmek 0.5 DİLİM 27.5
ara:
Cappuccino Original (nescafe) 1 adet 80
Yoğurt (yağsız) 30 GRAM 15
akşam:
Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55
Yumurta (haşlanmış) 100 GRAM 158
Çoban Salatası 1 PORSİYON 90
Izgara Tavuk Baget 1 ADET 33
aradada bunları yiycem:
Portakal 1 ADET 50
Elma 1 ADET 60
Toplam:1014kalori
Spor: 2saat yürüyüş
çok geçmiş olsun canım ya Allah şifalar versin, her şeyin başı sağlık. Böyle zamanlar da insan en son kendiyle ilgilenebiliyor zaten. Herkes iyi olsun da diyete devam etmen kolay canım
Bu da benim bugunku listem. Bugun spor namına bi şey yapamadım, stresten sanırım biraz başım ağrıdı. Öğlen kaloriyi fazla alınca akşam pek acıkmadım ben de çorba içtim.
Sabah uyandıgımda ılık sirkeli su, 2 kuru kayısı(36)
Kahvaltı:
2 dilim kepek ekmeği(100)
4 çeri domates(12)
3 yeşil zeytin(20)
yeşillik(10)
Tulum peyniri(70)
Ara: 1 bardak karadut suyu(100), 1 mandalina(60)
Öğle:
1 porsiyon kuru fasulye(300)
1 dilim kepek ekmeği(50)
Salata(100)
2 kaşık yoğurt(50)
Ara: 1 elma(60)
Akşam: 1 bardak ezogelin(75)
Ara: 1 portakal(80)
Toplam: 1123 kalori
ben bugün halka tulumba tatlıları olur yaa ondan yedim kalorisini bulamadm 70 gram diye kabul ettim ve tulumba tatlısı olarak hesapladım. 214 kalori çıktı sizce doğrumudur?
toplam kalori 681.5 olmuş
su 1 litre bugün az oldu
alışveriş 2 saat
bugün dışarda olduğum için az yedim
birazdan 1 portakal yerim
Hayırlı akşamlar...
İki gündür giremedim...
Yarın inşallah detaylı görüşürüz bir selam vereyim dedim...
çavdar ekmek + zeytinezmesi + domates + 1 çay kaşığı kadar nutella : 460.2 kal.
yeşil elma : 60 kal.
hazır bardak çorba : 84 kal.
birazdan da kayısılı activia yicem: 104.7 kal.
toplam 708.9 kal. almış oldumm 2lt de su içtim
ha bir de ev temizledim hala da devam ediyorum
TOPLAM: 1043.63
SPOR:
2x25 Eliptik kondisyon bisikleti 542
çok mutlu oldum canım teşekkür ederim canım isterse yerim o zaman
inşallah aranızdan mezun olmak istiyorum 2 ay içinde 52 53 kilo arasında
çok geçmiş olsun canım ya Allah şifalar versin, her şeyin başı sağlık. Böyle zamanlar da insan en son kendiyle ilgilenebiliyor zaten. Herkes iyi olsun da diyete devam etmen kolay canım
Bu da benim bugunku listem. Bugun spor namına bi şey yapamadım, stresten sanırım biraz başım ağrıdı. Öğlen kaloriyi fazla alınca akşam pek acıkmadım ben de çorba içtim.
Toplam: 1123 kalori
Bu çok güzel bir haber canım :)
Böylece bu bilgiyi bir diyetisyene de onaylatmış olduk
Bundan sonra daha fazla yiyicem :)
Çok teşekkür ederim
Ispanaklı yemek tarifin de çok güzel, onun için de ayrıca teşekkür ederim
bu da bugunkü listem toplam o zaman :
[1] Domates 0.5 ADET 7.00
[2] Salatalık (hıyar) 0.5 ADET 5.50
[3] Ekmek 2.5 DİLİM 162.50
[4] Beyaz Peynir 60 GRAM 150.00
[5] Zeytin (yeşil) 5 GRAM 7.20