- 11 Temmuz 2008
- 11.510
- 5.231
- Konu Sahibi dejavu_one
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ateş Lazım Oldu
Abbasi'lerin ünlü halifesi Harun Reşid zamanında yaşamış olan Behlül Dana (VIII. yüzyıl) dönemin evliyasındandı. Zaman zaman aklından zoru olan kimselere has tavırlar takınır, herkes de bundan dolayı kendisini deli sanırdı. Ama bunu maksatlı yapardı. Behlül Dana hazretleri daima Harun Rediş'in yakınında bulunur, çeşitli sebepler hasıl ederek onu uyarırdı. Bir gün Behlül Dana hazretleri, üstü başı toz toprak içinde uzun bir yolculukan gelmiş olmanın belirtileri ile Harun Reşid'in huzuruna çıktı.
Harun Reşid sordu:- Be ne hal Behlül, nereden geliyorsun?
- Cehennemden geliyorum ey hükümdar.
- Ne işin vardı cehennemde?
- Ateş lazım oldu da ateş almaya gittim.
- Peki, getirdin mi bari?
- Hayır efendim getiremedim. Cehennemin bekçileriyle görüştüm, onlar "Sanıldığı gibi burada ateş bulunmaz, ateşi herkes dünyadan kendisi getirir" dediler.
Eki Görüntüle 374270
resimdeki bebişi görenler:)parmak kaldırsın
çok doğru çok canım herkes kendi ameliyle kendi hazırlıyor cennetini cehennemini kimin ne kadar ateşte yanacağı bu dünyadaki amellerine bağlı..
beeen gördümm zaten daha önce de bakmıştım ve görmüştüm o yüzden bu sefer zor olmadıı
anaamm çok korktum kız hazırlıklıydım birşey çıkacak kesin diye ama yine de korktum yüreğim ağzıma geldii :18::18::18:
bende korktum bakayım siz korkcakmısınız dedim ehe :))))))))))))))))))
korkmamak elde mi kızım ama çok hainsin yaa. Biz de dışarıda yemek yedşk sonra çarşıya yürüdük birşeyler aldık geldik hava çok güzeldi ama yorulduk tabi kışın iyice tembelleştik biz yazın gezerken hiç arabayı almayız merkezde oturuyorum zaten çarşı 15-20 dk hep yürürüz yazın iki saat yürürüz git gel ama tabii moa veririz bir çay içeriz falan.. Ama ev soğuk yaa merkezi sistem ve akşam yakmıyorlar yarında cumartesi otururz biz ama hiç tınlamıyorlar..
:) aksiyon yapalamı dedim tatlım :) oh negüzel yapmışsınız.bende çok severim yürüyüşyapmayı... allah allah ya merkezi sistem güzel oluyor ısı yönünden ama azıcık güneş gördülermi hemen kapatıyorlar .kaynanamlarında öyle aynı hemen kesiyorlar martı başında .
valla öyle canım hava güzel oldu mu pat kapanıyor sabah erken saatte yine açılıyor gündüzde yanıyor sanki çünkü işten geldiğimizde biraz ılık oluyor ama akşam soğuk yani tam tersi gündüz yanmayıp akşam yanması lazım ama anlayanaa.. Valla yemek yiyip yürüyünce nasıl yorgunluk çöktü anlatamam yarında cam sileyim diyorum bakalım o dermanı bulabilirsem inşallah..
ay kadınların işi hiç bitmiyor zaten robot gibiyiz .herşey bize bakıyor.
amin cnm sağlığımız yerinde olsunda yaparız yavaş yavaş ,böyle gelmiş böyle gidiyor asırlardır, mecburen yapıcaz işleri :) bazen kızıyom keşke erkek olsaymışım diyoru eşime eşim aceyip kızıyor ya :))))) inşallah elifte hamiştirya yine çift çizgi var bakalım hayırlısısormaa hangi bir yere yetişeceğiz bilmem. Erkekler gündüz bir iş biliyor onu yapıyor gerisine karışmıyor hiç olmazsa akşam gelince haftasonu dinleniyor ama bizim öyle bir şansımız da yol bir de bir yerde birşey görmesinler ya da ütüsüz bir kıyafetleri olsun hemen laf ederler zor çok zor valla ama ne yapalımm sağlığımız yerinde olsunda..
amin cnm sağlığımız yerinde olsunda yaparız yavaş yavaş ,böyle gelmiş böyle gidiyor asırlardır, mecburen yapıcaz işleri :) bazen kızıyom keşke erkek olsaymışım diyoru eşime eşim aceyip kızıyor ya :))))) inşallah elifte hamiştirya yine çift çizgi var bakalım hayırlısı
bende valla kızıyorum ya yardım etmedikleri gibi bir de dağıtıyorlar işten geliyoırum valla evi toplamak ne kadar zamanımı alıyor. Anlayış istiyorsun ama ancak söylyince yapyorlar neden söylemiyorsun diyorlar sankş söylemek zorundayız her zaman. Bir yardıma ihtiyacın var mı diye gelmezler hiç aman işte neysee.. Evde olsma sorun değil de hiç çalışınca bazen daral geliyor bir de bunun üzerine çocuk ekle düşün halimizi artık.. Evet ya silik çizgi var ben diyorum ona olmasa çıkmaz diye ama olmuştu başka arkadaşlara böyle ona da olmuştu ya ondan ümitlenmek istemiyor. Ben o kadar test yaptım valla sabahtan akşama testi beklettiğim oldu ama hiiç öyle silik çizgi çıkmadı yoksa hiç çıkmazdı diyorum herşeyi kan belirler artık gebelik testleri böyle muamma da bırakıyor kanda çıkmazsa yoktur ama olsun yaa..
aynen kuzum ya bende gebelikten önce yapıyordum sabahtan akşamada bekletsem silik milik hiç çizgi çıkmazdı.ben bir önceki testinde zaten görememiştim elifimin hatta söyledim ona göremedim diye ama bunda belli yani rabbim ikinizede en kısa zamanda versin topişin uğur getirsin cnm.
ayyy çok güzell buu yaaa.. topiğime de çok yakıştıı sağol balımmm
senin gibi şirineye yakışır kuzum.
nerdesiniz kızlaaaaaaaaaaaaaar
slm kızlar nasılsınız bir bakayım didim deee
nerdesin kuzum seenn terkettin bizii terkedildimmm terkedildimmm...
aşk olsun gülüm yaa terkedermiyim valla koştur koştur daral geldi yemek yedik akşamları eşim kardeşimi ders çalıştırıyo son senesi yaa sbs giricek o çalıştırırken bende bulaşıkları yıka çay yap derken saat geçiyo banyo yaptım oturduğumda 9 du gülüm biraz ferihaya baktık sancım varki sağ tarafta canım yanıyo valla adet sancısımı desem başka şeymi anlayamadım terkedermiyim hiç balım meleğim aklım hep burda valla
tımam şekerim tımam ay şaka yaptım aaa nazım sana geçiyo anlasana kuzum yoksa biliyorum beeenn.. Ama bağladım yanii arabesk filmineee neysem bizde moonla sohbet ettik bu arada. Suus kızımmm yok adet falan yaaa 9 ayda olmayacak inşallahhh... Güzel haberi alıcaz canımm alıcaazzz..