evet canım haklısın.. hayatta üzülecek birşeyim bile yokken herşey yolunda iken en ufak şeyle mutlu olan kıskançlık nedir bilmeyen biriyim.. buna rağmen kaşım yok! allahtan kızım çok mutlu.. tüm gücümü ona veriyorum.. dıştan görenler ne kadar ilgili ve iyi bir anne olduğumu söyler durur.. doğru.. gerçekten ona adadım kendimi.. ama ondan gizli ağlamak bile artık yoruyor.. büyüdükçe saklayamayacağım bazı şeyleri.. o da benim gibi aynı sıkıntıları yaşamasın istiyorum.. ama "baba" işte.. dün kalbimi kırdı çok.. az önce aradı.. "tamam kızım şöyle yapalım sen üzülme" diyor.. o böyle yapınca bana da geri adım atmak düşüyor..
ay seda valla içimi şişirdin gidemiyosun kalamıyosun iki ucu.....değnek anladın sen onu
valla terbiyesiz desem terbiyesiz değil bu baban senin...Allah korkusu sıfır %100...şirret desen o da hafif kalıyor...ablan işini biliyor galiba ilgilenmiyor sanırım ablanın durumu nasıl...
babasına bakmayacağını bile söylediğine göre gözü açık...
seni saf bulmuşlar atmışlar babanın önüne keyif çatıyolar gibi geldi...Allah sana sabır versin.
neden geri adım atacaksınki ,böyle ikilemde kalırsan asla mutlu olmak için kendine bir şans veremezsin..
haklı olabilirsiniz bu kadar saçma şeyi yapmak için altta kimbilir neler vardır.. babaannemin babama yaptığı "ev" baskısı belki onda bir takıntı oluşturdu.. babam tek çocuk babaaannem ve büyükbabam da ailelerini reddedip evlenmişler.. babam müthiş yalnız büyümüş.. sadece annesi yanındaymış, babası oğlum bile dememiş hiç.. anne oğul garip şekilde "dünya ile kavgalı yaşadılar" hep.. ve bunu asla kabul etmeden öldü babaannem.. bana ev değil ama çok beter bir miras bıraktı.. oğlunu.. net bir sorunumuz olmadığından çözemiyoruz.. sorun yok hatta.. sadece babamın yaptıkları.. sürekli bizi küçümsemek ve ezmek istemesi.. mezuniyetimde bir çocuk bana çok bakmış törende aman sevgilim miymiş diye herkesin içinde beni azarlayıp mezuniyeti terk eden bir adam.. onur derecesi aldım plaket tarzı birşey alacaktım.. kalakaldım ağlayarak çıktım kürsüye.. ailem basıp gitti.. yani nedenlerimiz karışık.. çözemiyorum.. hala eve gelir duvardaki diplomama bakar.. "5 para etmez ki doğurdun ev hanımı oldun" der.. durup dururken.. halbuki çalışmayıp kızıma kendim bakmamı çok desteklemişti.. abesler içinde yaşıyorum hergün nefesim kesiliyor yorumları karşısında..
evet canım haklısın.. hayatta üzülecek birşeyim bile yokken herşey yolunda iken en ufak şeyle mutlu olan kıskançlık nedir bilmeyen biriyim.. buna rağmen kaşım yok! allahtan kızım çok mutlu.. tüm gücümü ona veriyorum.. dıştan görenler ne kadar ilgili ve iyi bir anne olduğumu söyler durur.. doğru.. gerçekten ona adadım kendimi.. ama ondan gizli ağlamak bile artık yoruyor.. büyüdükçe saklayamayacağım bazı şeyleri.. o da benim gibi aynı sıkıntıları yaşamasın istiyorum.. ama "baba" işte.. dün kalbimi kırdı çok.. az önce aradı.. "tamam kızım şöyle yapalım sen üzülme" diyor.. o böyle yapınca bana da geri adım atmak düşüyor..
küs kalamıyor hemen acındırıyor kendini.. olmadı ağlıyor sarılıyor "kızım canım herşeyim" diye.. ben de uzatamıyorum.. uzatırsam daha beter hasta oluyor.. kolu uyuşuyor vs vs..
bence insiyatifi eşinin alması lazım. onun ayrılma fikrini ortaya atıp gerçekleştirmesi gerekir.
Babanız aşırı derecede memnuniyetsiz ve mutsuz bir insanMuhakkak ki sebepleri vardır, bir de ondan dinlesek içinde kopan fırtınaları, kim bilir o neler anlatır. İnsan çok garip bir varlık. Bir yandan onu tanımamama rağmen ona karşı içimde büyük bir nefret oluştu ama bir yandan da ona şefkatle yaklaşma hissi uyandı bende. Onun adına da çok samimi bir şekilde üzüldüm, hayatı yaşayamadan/yaşatamadan bir gün toprak olacak. Onun aklını başına getirmeyi denemelisiniz belki de. Bilemiyorum kızısınız, sövün sayın ama bir şey yapın işte.
kızkardeşime ve bana ,
iyi çocuk bakamıyorsunuz..
yaptığınız yenmiyor
kendinizi geliştiremediniz
zengin koca bulamadınız
hep sinirlisiniz nedense vs..vs..
babanız mı söylüyordu bunları..
babam da durur durur "seda çok sinirli, şükretmeyi bilmiyor ondan" der..
deli kavgalar ettik, mektup bile yazdım, oturdum konuşmaya çalıştım, yalvardım, anlattım..
ne olur babaannem seni nasıl üzdü sen de bize yapma dedim..
babannen beni hiç üzmediki demez mi..
ölmeden önce nefret ediyordu çok kızıyordu ama ölümünden sonra annesine toz kondurmuyor.. adeta örnek alıyor.. taklit ediyor..
ama bir vakitten sonra insanlar yalnızca kendileri için var. ablanız nasıl mesafe koydu babanızla? kendi kendini yıpratırsın sağlıklı düşünemez hale gelirsin sonra ne olacak senın evladının hali? sen bir evlat olarak düşünüyorsun ve yufka tertemiz bir yüreğin var evet ama seniinde bir ailen evladın var. ve anne olarak onu en iyi şekilde yetiştirmen gerek. 10 kere kalbini kırsın 1 kere güzel laf etsin ne anlamı varki senden gidenleri derinlerden kopanları görmedikten sonra? Nasıl babakii ufacık sinirlenmede o kadar laf ediyor sana. yarın o kız çocuğu büyüyecek büyürken bunlara tanık olacak, Allah korusun belkide sağlıklı bir birey olamayacak? (rabbim esirgesin)
Babanız nasıl olduda böyle üzücü biir rahatsızlığa manyak gibi bi tabir kullandı.
Hayatta ne olursa olsun kimse kendinden değerli olmuyor insanın. Ben babamla görüşmeyen bir insanım NEDEN? çünkü zararından başka birşey görmüyorum hakaretinden küfürlerinden başka birşey duymuyorum. Hep ananemin yanında kaldım ki sizin babanızın yanında melek kalıyor ananem. ama görüşmüyorum. NEDEN? çünkü sadece beni zedeliyor. Piskolojimi bozuyor.
tek felsefemde şudur hayatta. (anne değilim ama) Eğer ben sağlıklı bir birey olamazsam sağlıklı bir anne olamam... Çocuğum nasıl sağlıklı olacak?
Yarın büyüdüğü zaman çocuğunuz kaşlarınızın neden olmadını soracak biraz daha büyüdüğünde eğer dedesi yaşarsa zaten durmak istemeyecek.
Evli bir insansınız artık artık sizin yuvanız var. Ablanız gibi sınır koyun bence.. siz yıpranmayın..
ama bir vakitten sonra insanlar yalnızca kendileri için var. ablanız nasıl mesafe koydu babanızla? kendi kendini yıpratırsın sağlıklı düşünemez hale gelirsin sonra ne olacak senın evladının hali? sen bir evlat olarak düşünüyorsun ve yufka tertemiz bir yüreğin var evet ama seniinde bir ailen evladın var. ve anne olarak onu en iyi şekilde yetiştirmen gerek. 10 kere kalbini kırsın 1 kere güzel laf etsin ne anlamı varki senden gidenleri derinlerden kopanları görmedikten sonra? Nasıl babakii ufacık sinirlenmede o kadar laf ediyor sana. yarın o kız çocuğu büyüyecek büyürken bunlara tanık olacak, Allah korusun belkide sağlıklı bir birey olamayacak? (rabbim esirgesin)
Babanız nasıl olduda böyle üzücü biir rahatsızlığa manyak gibi bi tabir kullandı.
Hayatta ne olursa olsun kimse kendinden değerli olmuyor insanın. Ben babamla görüşmeyen bir insanım NEDEN? çünkü zararından başka birşey görmüyorum hakaretinden küfürlerinden başka birşey duymuyorum. Hep ananemin yanında kaldım ki sizin babanızın yanında melek kalıyor ananem. ama görüşmüyorum. NEDEN? çünkü sadece beni zedeliyor. Piskolojimi bozuyor.
tek felsefemde şudur hayatta. (anne değilim ama) Eğer ben sağlıklı bir birey olamazsam sağlıklı bir anne olamam... Çocuğum nasıl sağlıklı olacak?
Yarın büyüdüğü zaman çocuğunuz kaşlarınızın neden olmadını soracak biraz daha büyüdüğünde eğer dedesi yaşarsa zaten durmak istemeyecek.
Evli bir insansınız artık artık sizin yuvanız var. Ablanız gibi sınır koyun bence.. siz yıpranmayın..
antidepresanla kısmen tedavisi var dediğimde "ilaç" kullanınca kendimde olmayacağımı çocuk bakamayacağımı o noktada çocuk konusunda devreye gireceğini ima edip tehdit edilir gibi hissedince bir daha ağzımı açmadım.. kaşımı boyamadan karşısına çıkmadım.. herşeyi beklerim babamdan..
Sonuçta mobilya almamış.Kira vermiyor kocan.Beyaz eşya zaten alması gerekiyor.Sen farkındaysan herkese karşı kendini eziyorsun.Babbaannenin evi de olsa çıkabilirsin.Neden kendiniz sıfır eşya alıp içine girmediniz ki?Babam öyle istiyor diye birşey mi var.Evlenmişsin artık.Kurulu düzenin var.Evin tapusu senin üzerineyse dilediğin gibi değiştirebilir babana da tavrını belirtebilirsin.Yok ev babanın üzerineyse çok kolay başka eve çıkabilirsin.Bu kadar çileye,kendini psikolojik hasta yapmaya değer mi
canım anlatmak istediğim babamın kızı evlenirken ne bana ne kendisine 1 kuruş harcatmamış olması.. gelinlik damatlık vs geçtim çeyiz denen şeyi bile eşim yaptı.. yatak odasını eşim aldı.. zaten bana verilmiş evi bana verdiği için.. normal mi bu? insanlar evlatlarına ev alıyorlar kira mı istiyorlar.. ki biz teklif ettik.. babam ASLA dedi.. eşim erkek tarafına düşeni yapsa daha ucuza gelirdi onun için.. babamın durumu çoook iyi.. buna rağmen "evi" kullanarak elini cebine atmadı.. benim maaşımı da elimden aldı.. bana da aldırmadı..
eşya almak istedik ama babaannemin cenazesi ile düğünün arası 3 ay bile değildi.. 1 aydır nişanlıydık daha yeni bakmaya başlamıştık.. HAYIR dedi.. bildiğin HAYIR.. biraz üstelesek düğünü de sildirteceksiniz bana dedi.. hiç mi acıma saygınız yok dedi.. babaannenin güzelim mobilyaları niye batıyor size dedi.. aileler birbirine girecekti.. resmen kaçtık eşimle.. sustuk.. ablamı 10 yıllık sevgilisinden ayırmış biri babam.. "eşya" için değmez sonra hallederiz acısı hafiflesin dedik.. ama olmadı.. inada bindirdi babam.. tapu benim üstüme değil.. babam asla yapmaz öyle birşey.. ben de teklif etmem.. onun üzerine olsun yeterki mutfağa aldığım çöpü 3 yıldır kafama kakmasın.. susmuyor, unutmuyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?