- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.850
-
- Konu Sahibi Kakao ve Ben
Sunumuna bayıldım, kemalpaşa nın bu denli güzel gözükeceği, aklımın ucuna gelmezdi, eline sağlıkKar Topu Tatlısı..
Şerbeti için:
2. 5 su bardağı şeker
3. 5 su bardağı su
Muhallebisi için:
7. 5 su bardağı süt(1.5 litre)
1. 5 su bardağı şeker
4. 5 yemek kaşığı nişasta
4. 5 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket vanilya
100 gr margarin ve tereyağı
3 yemek kaşığı köpürtülmüş şanti
Bulamak için:
Hindistan cevizi
Öncelikle kemal paşa tatlımızı hazırlamakla işe başlıyoruz. Bunun için paketin arkasındaki tarife göre veya benim yaptığım gibi şekeri karamelize ederek şerbetini hazırlıyoruz. Bu şekilde daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Şekeri tenceremize alıp eriyene kadar tahta kaşıkla ara ara karıştırıyoruz. Fakat dikkat edin yakmayın yoksa tadı acımsı olur. Eriyen ve karemelize olan şekerimize suyu ekleyip, tekrar sertleşen şekerimiz tamamen eriyene kadar kaynatıyoruz.Şeker tamamen eridikten sonra içine kemal paşalarımızı atıp ocağın altını kısıyor. Tencerenin kapağını kapatıp Yaklaşık 5 dakika beraberce kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Bir süre daha tencerede kapağı kapalı şekilde bekletiyoruz. Şerbetini çeken kemal paşalarımızı bir süzgece alıp eğer varsa fazla olan şerbetini süzdürüyoruz ve bizde bu arada muhallebisini hazırlıyoruz.
Bunun için tenceremize unu, nişastayı, şekeri ve yumurtayı ekleyip yavaş yavaş sütü ekleyerek iyice karıştırın. Ardından ocağın üzerine alıp muhallebi kıvamında pişirin. Pişen muhallebinizi ocaktan alıp içine margarin (veya tereyağı) vanilya ve 3 yemek kaşığı köpürtülmüş şantiyi ekleyip çırpıyoruz. Sıra geldi kalıplara yerleştirmeye. Öncelikle kullanacağınız kalıpları mutlaka sudan geçirin. Kalıp tercihi size kalmış.İster fincan, ister silikon ister kase ne tür kalıp kullanmak isterseniz…..Ben küçük reçelliklerde bazen slikon kalıplarda, bazende muhallebisini yoğun.İstersem sufle kaplarında yapıyorum. Şekil vermek istediğiniz kalıpları seçtikten sonra (sudan geçirmeyi unutmayın ) Öncelikle kabınıza bir miktar muhallebi koyun. Ardından bir adet kemal paşa yerleştirip üzeri kapanana kadar tekrar muhallebi dökün. Tüm muhallebiniz bitene kadar işlemi tekrarlayıp ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın. Mümkünse bir gece buzdolabında vaktiniz yoksa dondurucunuzda iyice soğutup kalıpların kenar kısımlarını ortaya doğru hafif çekerek hava almasını sağlayıp, ters çevirerek kalıptan kolayca çıkarın ve bolca hindistan cevizine bulayıp istediğiniz gibi sunuma hazırlayarak servis edin. Eğer kalıplarınızı büyük kullanmazsanız .Bu muhallebi ölçüsüyle yaklaşık 22 adet tatlı çıkıyor. Büyük kalıplarda yapsanız daha az çıkar ve artan kemal paşalarınızı sunum esnasında üzerine koyarak servis edebilirsiniz. AFİYET ŞİFA OLSUN
Eki Görüntüle 1744760
Eki Görüntüle 1744761
Eki Görüntüle 1744762
Teşekkür ederim azıcık uğraştırıyor saraycam ama mükemmel bir lezzet..yaparsan denersen Afiyet olsunSunumuna bayıldım, kemalpaşa nın bu denli güzel gözükeceği, aklımın ucuna gelmezdi, eline sağlık
kalıbım yok ya, bu aralar slikon kek kalıpları almayı düşünüyorum, o zaman yapılabilir, gayet şık görünüyor.Teşekkür ederim azıcık uğraştırıyor saraycam ama mükemmel bir lezzet..yaparsan denersen Afiyet olsun
sağol canımm yaparsın tabii düzenliyorum canım tarifleri fecdende girebiliniyor .instigramdanda..insanlar sayfa,sayfa aramasın diye ilk sayfaya linklerini koyuyorum sağolsun K Kazen bey izin verdi..asmu canım yaaa geçen sen benden tramisunun tarıfini istedin yaa bende kütük pasta sanıp cevap verdim sonra alıntıladığın tarifi görünce anaaa. tramisuymuş..kusura bakma olurmu..Kakao süpersin. bende snein gibi yapabilsem keşke ilerde
sağol canımm yaparsın tabii düzenliyorum canım tarifleri fecdende girebiliniyor .instigramdanda..insanlar sayfa,sayfa aramasın diye ilk sayfaya linklerini koyuyorum sağolsun K Kazen bey izin verdi..asmu canım yaaa geçen sen benden tramisunun tarıfini istedin yaa bende kütük pasta sanıp cevap verdim sonra alıntıladığın tarifi görünce anaaa. tramisuymuş..kusura bakma olurmu..
tamam her zaman sormak istediğin birşey olursa buralardayım hepsi denenmiş tarifler asmu..düğün vardı yapamadım zatenmalzemeleride almıştım.canın sağolsun yapınca birdaha rahatsız ederim seni
Uyy menüm anacuğumda pek bi güzel yapar canım çektiKara Lahana Çorbası@Mune
Malzemeler
1 bağ orta boy kara lahana
1,5 su bardağı haşlanmış barbunya(eğer mevsimindeyse taze fasulyade koyabilirsiniz)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı iç yağı isteğe göre(lezzet kattığına inanıyorum)
1 orta boy kuru soğan
7-8 su bardağı su varsa et suyu
1 çay bardağından 2 parmak eksik mısır unu
1-2 çay kaşığı pul biber varsa köy biberi
tuz
HAZIRLANIŞI
öncelikle lahanaları incecik kıyıp yıkayalım. bir taşım kaynatıp acı suyunu dökelim.diğer taraftan tencereye (ben düdüklüde yaptım hem çabuk pişsin hemde daha lezzetli olsun diye,su miktarını da ona göre yazdım,eğer normal tencerede yapacaksanız su miktarını ayarlarsınız).
tencereye yada düdüklüye yağlarımızı alıp eritelim ve yemeklik doğranmış soğanlarımızı ekleyip kavuralım,ardından salçaları da ekleyip biraz daha kavuralım ve suyumuzu ekleyelim,eğer et suyu ekleyecekseniz su miktarını ona göre ayarlayın.kaynamaya bırakalım ve barbunyaları ekleyip biraz pişirelim,barbunyalarınız yumuşaksa çok bekletmeden lahanaları da ilave edelim.Ardından tuz ve baharatları da atıp düdüklünün kapağını kapatıp saatini tutup pişmeye bırakalım.süre vermiyorum çünkü lahanadan lahanaya pişme süresi değişir.piştikten sonra daha önceden 1 bardak suyla ıslattığımız mısır ununu da ilave edip 5 dakika daha pişirelim.eğer suyunu fazla çektiyse biraz daha kaynar su ilave edebilirsiniz..Afiyet Şifa olsun
Eki Görüntüle 1745694 Eki Görüntüle 1745695
çokk severim feracelim o sıcak sıcak hafif acılı of,off misUyy menüm anacuğumda pek bi güzel yapar canım çekti
Off offf süperçokk severim feracelim o sıcak sıcak hafif acılı of,off misbenimde anacım güzel yapar ondan öğrendim..
nereli annen ay ne güzel laz yemekleri güzeldir. ellerine sağlık annenin.Off offf süperbenim annem bi laz yemeklerini güzel yapiyi askla yapyom onları napem diyo
Aynennereli annen ay ne güzel laz yemekleri güzeldir. ellerine sağlık annenin.