Kakao'dan tarifler...

Aynen:KK53:Vallaha çok karışık bizim soyumuz erzincandan geldik biz kocaeliye 27 senedir burdayız annemin anneside trabzondan gelmiş erzincana kökenimiz maraş annemle babam ttamm laz:KK45:Rumca falan biliyorlar ama biz doğululara benzedik abimler ben kara kaş karagöz ama ablamlar tam laz kızı gibi:KK48: öyle karman çorman:KK53:
oyy anamm bayağı karışık :KK53::KK53:ben lazca bilmiyorum zaten lazda değiliz. rizeliler ve artvinliler ve trabzonun belli bir kısmı lazdır..celiyruz cideyruz anca bu kadar konuşuyor bizim yaşlılar..:KK70::KK70:

oyy anamm bayağı karışık :KK53::KK53:ben lazca bilmiyorum zaten lazda değiliz. rizeliler ve artvinliler ve trabzonun belli bir kısmı lazdır..celiyruz cideyruz anca bu kadar konuşuyor bizim yaşlılar..:KK70::KK70:
He boz laz değil trabzonluyuz çaykaradanız inşallah yaza gidicez hiç görmedim oraları :KK43:
Bizimkiler baya konuşuyor mesela Deftes(yalan demek) cagoma(para demek) sonra aklıma geleen :KK70: babamın komik manileri var :KK70: yayla çorbası yapınca hep yayla çorbası bayburtun kahvesi der mesela :KK70:
Afkur falan :KK70: tam travzonlu annemle babam kimse inanmıyor erzincanda büyüdüklerine :KK70:

He boz laz değil trabzonluyuz çaykaradanız inşallah yaza gidicez hiç görmedim oraları :KK43:
Bizimkiler baya konuşuyor mesela Deftes(yalan demek) cagoma(para demek) sonra aklıma geleen :KK70: babamın komik manileri var :KK70: yayla çorbası yapınca hep yayla çorbası bayburtun kahvesi der mesela :KK70:
Afkur falan :KK70: tam travzonlu annemle babam kimse inanmıyor erzincanda büyüdüklerine :KK70:
aaa hiç gitmedin muhakkak git canım bende geçen sene gittim oğluşumu alıp mükemmeldir bayılacaksın oralara o afkur bizdede varr(istediğin kadar konuş anlamında):KK70::KK70:bizde trabzon oflu canım.:KK49::KK49:

Merhabalar :KK68::KK68:Biraz kendinizi şımartmaya ne dersiniz..:21::21:Bu tarifi beğeneceksiniz..
Porsiyonluk Mini Cheesecake..:KK22::KK22:(bu tariften 10 adet çıkıyor)
Malzemeler..
Tabanı İçin,,
1 Paket eti Burçak,,
50 gramdan biraz fazla tereyağı yada margarin,,
Kreması için,,
1 adet yumurta,,
200 gram labne,,
100 ml süt kreması,,
2 tatlı kaşığı un,,
5 yemek kaşığı toz şeker,,
1 yemek kaşığı nişasta,,
1 paket vanilye,,
Çikolata Sosu İçin.
100 ml süt kreması,
80 gram sütlü yada bitter çikolata,,
Hazırlanışı..
Bir paket büsküviyi robottan geçirin ve erittiğiniz margarini yada tereyağını döküp yedirin..silikon kaplarınıza çay bardağı ile bastırarak 2 yemek kaşığı kadar koyun..ve dolaba kaldırın ..
200 gram labne peynirinin suyu var ise süzün,ve şeker ile iyice çırpın,ardından 1 adet yumurtayı,,100 ml süt kremasını,koyun düşük devirde çırpın.unu,nişastayı,vanilyayı ekleyin ve çırpın..hazırladığınız kremayı silikon kaplara paylaştırın. takriben 2 buçuk yemek kaşığı kadar.ve fırın tepsisinin altına yağlı kağıt serip silikonlarınızı koyun ve tepsinin bir kenarına içi su dolu bir kap koyun bu keklerimizin çatlamasını engelleyecektir..Önceden ısıtılmış 170 derece fırınımıza koyun ve 35, 40 dakika pişirin.piştikten sonra fırının kapağını alın ve 15 dakika içeride bekletin sizlerde bu ara çikolata sosunu ayarlayın 100 ml süt kremasını ısıtın(sakın kaynatmayın)ocaktan alın 80 gram çikolatayı parçalayın ve içine atın iyice karıştırın . ve üstlerine dökün ..süslemesi size kalmış Afiyet Şifa Olsun
:KK36::KK36:
IMG_20160119_212821.jpg

IMG_20160119_212745.jpg

Son düzenleme:
Kahvaltıda yenilecek ,ve yapılacak bir tarif.
Patatesli Krep.
  • 2 tane patates(rende. )
  • 2 tane yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • Baharatlar (pul biber, karabiber)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Maydanoz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
Patatesleri derin bir kaba rendeliyoruz. Üzerine yumurtaları kırıyoruz. unu, maydanoz, baharatlar, salça tuz, kabartma tozu ve unu ilave edip
karıştırıyoruz. Krep tavamızı sıvı yağ ile yağlıyoruz. Kaşık yardımı ile hamuru küçük küçük döküyoruz. İki tarafını kızartıyoruz. Afiyet Şifa olsun:KK68::KK68:
patatesli krep.jpg

Magnolia Tatlısı Malzemeleri 4 - 6 kişilik
5 su bardağı (1 litre süt)
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday nişastası fark etmez)
2 adet yumurta sarısı
1/2 (yarım) su bardağı toz şeker (Şeker miktarı ile ne kadar tatlı sevdiğinize göre çeyrek ile 1 arasında oynayabilirsiniz. Yalnız daha fazlası yakıcı oluyor.)
2 paket vanilya
1 paket (200ml) süt kreması
1 paket bebe bisküvisi (yulaflı bisküvi veya petit beurre bisküvi de kullanılabilir)
2 adet muz veya 15 - 20 tane temizlenmiş ve dilimlenmiş çilek
Yapılışı.
Un, yumurta sarısı, nişasta ve sütü derin bir pişirme kabına alıp iyice çırpalım. Ocağı orta ateşe getirip sürekli karıştırarak puding kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Koyulaşan pudingi soğumaya alırken bisküvilerimizi parçalayıcıdan geçirip sudan geçirdiğimiz servis kaplarımızın dibine 2'şer kaşık koyup kaşıkla sıkıştıralım. Bu bisküvi tabakasının kenarlarına, kaselerin iç yüzeylerinde dik duracak şekilde isteğimize göre muz veya çilek dilimlerimizi sıkıştıralım.
Puding ılık hale geldiğinde krema ve vanilyayı ekleyip biraz da bu şekilde çırpalım. Bu karışımdan kaselerin içindeki meyva dilimlerinin ortasına dökün. Daha sonra bisküvi, meyve dilimleri ve pudingi sırasıyla servis kaselerimiz dolana kadar koyalım. En üstü puding ile kapattıktan sonra bisküvi kırıntısı ve meyve dilimleri ile süsleyelim ve buzdolabına alalım. Buzdolabında 2-3 saat bekleyen Magnolia Tatlımız servise hazır olacaktır.
Bu tarifi çok ezik veya sulu olmayan dilediğiniz başka meyveler ile de çeşitlendirebilirsiniz...
Dikkat: Çilek veya başka meyve kullanacak olursanız bu meyvelerin tadına bakarak, ne kadar tatlı olduğuna bağlı olarak da şeker miktarını dengelemeniz gerekebilir.Afiyet Şifa olsun:KK68::KK68:
mongalia.jpg
mongo.jpg

X