Kakao'dan tarifler...

Günaydınlar..
Kakaolu Büskivi Topları.
Malzemeler.
  • 1,5 paket bisküvi (petit beurre, 300g)
  • Yarım paket margarin (125g)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri (75g)
  • Yarım su bardağı süt (110ml)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Hindistan cevizi
  • Dövülmüş fındık ya da ceviz
  • Hazırlanışı.
Bisküvileri robotta un olana kadar parçalayın. Geniş bir kaba dökün, üzerine margarini, sütü, kakaoyu, cevizi ve diğer malzemeleri ekleyerek yoğurun. İyice yoğurduktan sonra yuvarlak şekil vererek ceviz, fındık ya da hindistan cevizine bulayın. Kürdan saplayarak servis yapın. İsteğe göre üzerine çikolata sosu da dökebilirsiniz. AFİYET ŞİFA OLSUN.

eline sağlık, çocuklara yapayım bir gün, çok beğenecekler eminim

MerhabalarMutfak benim için bir keyif,ve soframı kurarken sunumuna dikkat etmek de ayrıca bir keyif çok sevdiğim ve misafirlerinize çıkıcak bir tarif olan ALİ NAZİK Tarifimi paylaşmak istiyorum sizlerle
Malzemeler,,
6 tane patlıcan
250 gram kıyma
Süzme yoğurt yoksa normal yoğurtla denedim güzel oldu oda oldu.
Bir tutam maydanoz
1 küçük soğan3-4 diş sarımsak
TereyağıPul biberTuz

Patlıcanlarımızı közleyelim. Kabuklarını soyup ufak ufak doğrayalım. Sarımsakları ezip yoğurt ile karıştıralım. Tavaya tereyağı alıp patlıcanları kavuralım. Sonra sarımsaklı yoğurdu içine alıp karıştıralım. Kıymamızı tavaya alıp kavurmaya başlayalım. Suyunu çekince sıvı yağı koyalım, soğanı mini mini doğrayıp katalım. Baharatlarını atıp karıştıralım. Yoğurtladığımız patlıcanı servis tabağımıza alıp üzerine kavurmamızdan koyalım. En son üstüne ince ince kıydığımız maydanozdan serpip servis edelim.AFİYET ŞİFA OLSUN.

Hani yerken ağıza gelir ya çıtır ,çıtır kadayıfın lezzeti bir solukta bitirilir
MUHALLEBİLİ KADAYIF
250 g kadar tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için:
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sade krem şanti
Hazırlanışı
Kadayıfı ince ince kırın(kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun... Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)..
Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve toz krem şantiyi dökün ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın...
Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın.(ben bardaklara paylaştırmayı tercih ettim..) Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın.
Afiyet olsun..Şifa olsun

Makarnayı kim sevmezki hele,hele değişik tadlarla yapılırsa
Kıymalı Yoğurtlu Makarna..
1 paket Selva Çubuk Makarna
200 gr kıyma
1 baş soğan
3 kaşık yağ
250 gr yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber ve nane
HAZIRLANIŞI
Selva Çubuk makarnanız haşlanmaya başladığında; ayrı bir tavada kıymaya, yağ ve ince doğranmış soğanı koyup ateş üzerinde kıyma suyunu çekinceye ve soğanlar sararıncaya kadar kavurun. Sonra kıymaya hafif sulandırılmış salça veya kabukları soyularak doğranmış domatesleri ilave edin ve bir müddet daha kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra ateşten alın. Haşlanmış makarnanızı iyicene ılıtın. Önceden 2 diş sarımsak ile karıştırdığınız yoğurda ekleyin ve hafifçe karıştırın servis tabağınıza alın ve üzerine kavrulmuş kıymalı malzemeyi dökün. kızdırılmış tereyağını makarnanın üzerine dökün. Son olarak pul biberi ekleyin ve servis yapın.
Afiyet Olsun Şifa olsun

Kar Topu Tatlısı..
Şerbeti için:
2. 5 su bardağı şeker
3. 5 su bardağı su
Muhallebisi için:
7. 5 su bardağı süt(1.5 litre)
1. 5 su bardağı şeker
4. 5 yemek kaşığı nişasta
4. 5 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket vanilya
100 gr margarin ve tereyağı
3 yemek kaşığı köpürtülmüş şanti
Bulamak için:

Hindistan cevizi

Öncelikle kemal paşa tatlımızı hazırlamakla işe başlıyoruz. Bunun için paketin arkasındaki tarife göre veya benim yaptığım gibi şekeri karamelize ederek şerbetini hazırlıyoruz. Bu şekilde daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Şekeri tenceremize alıp eriyene kadar tahta kaşıkla ara ara karıştırıyoruz. Fakat dikkat edin yakmayın yoksa tadı acımsı olur. Eriyen ve karemelize olan şekerimize suyu ekleyip, tekrar sertleşen şekerimiz tamamen eriyene kadar kaynatıyoruz.Şeker tamamen eridikten sonra içine kemal paşalarımızı atıp ocağın altını kısıyor. Tencerenin kapağını kapatıp Yaklaşık 5 dakika beraberce kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Bir süre daha tencerede kapağı kapalı şekilde bekletiyoruz. Şerbetini çeken kemal paşalarımızı bir süzgece alıp eğer varsa fazla olan şerbetini süzdürüyoruz ve bizde bu arada muhallebisini hazırlıyoruz.
Bunun için tenceremize unu, nişastayı, şekeri ve yumurtayı ekleyip yavaş yavaş sütü ekleyerek iyice karıştırın. Ardından ocağın üzerine alıp muhallebi kıvamında pişirin. Pişen muhallebinizi ocaktan alıp içine margarin (veya tereyağı) vanilya ve 3 yemek kaşığı köpürtülmüş şantiyi ekleyip çırpıyoruz. Sıra geldi kalıplara yerleştirmeye. Öncelikle kullanacağınız kalıpları mutlaka sudan geçirin. Kalıp tercihi size kalmış.İster fincan, ister silikon ister kase ne tür kalıp kullanmak isterseniz…..Ben küçük reçelliklerde bazen slikon kalıplarda, bazende muhallebisini yoğun.İstersem sufle kaplarında yapıyorum. Şekil vermek istediğiniz kalıpları seçtikten sonra (sudan geçirmeyi unutmayın ) Öncelikle kabınıza bir miktar muhallebi koyun. Ardından bir adet kemal paşa yerleştirip üzeri kapanana kadar tekrar muhallebi dökün. Tüm muhallebiniz bitene kadar işlemi tekrarlayıp ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın. Mümkünse bir gece buzdolabında vaktiniz yoksa dondurucunuzda iyice soğutup kalıpların kenar kısımlarını ortaya doğru hafif çekerek hava almasını sağlayıp, ters çevirerek kalıptan kolayca çıkarın ve bolca hindistan cevizine bulayıp istediğiniz gibi sunuma hazırlayarak servis edin. Eğer kalıplarınızı büyük kullanmazsanız .Bu muhallebi ölçüsüyle yaklaşık 22 adet tatlı çıkıyor. Büyük kalıplarda yapsanız daha az çıkar ve artan kemal paşalarınızı sunum esnasında üzerine koyarak servis edebilirsiniz. AFİYET ŞİFA OLSUN

Kadın Budu Köfte
600 g köftelik kıyma(azyağlı)
1 adet iri kuru soğan
1 yumurta
1 kahve fincanı pirinç
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışta;
1/2 çay bardağı galeta unu
1/2 çay bardağı buğday unu
1 yumurta
Kızartmak için;
2-3 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek)
Hazırlanışı
Kıymanızı ikiye bölün.Yanmaz tavanıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alın. Kavurun. Kıymanızı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarınızı ekleyin.1 dk kadar kavurup kıymanızı soğumaya bırakın.
Diğer yandan pirincinizi haşlayın(çok haşlamayın zira yoğurma esnasında parçalanmasın).
Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma, haşlanıp süzülmüş pirinci alın.Yumurtayı ve baharatları ekleyin. Köfte harcınızı yoğurun. En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin.
Kızartma aşamasında, yağınız derin kızartma tencerenize alın. Köftelerinize iri oval şeklini verin. Köftelerinizi, önce un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma bulayın, ardından çırpılmış yumurtaya…Kızgın yağda kızartın.
Afiyet Şifa olsun

4.sayfaya kadar bakabildim.Karnım aç zaten,ağzımın suları aktı.Tokken devam edeceğim tariflerine .Çok başarılı buldum seni.
Sağol .dediğim gibi mutfağı seviyorum. bu işin eğlenceli kısmı..1.inci sayfada lin,link ekledim canım. .sayfalar arasında aramak zor oluyordu tarifi instigramdan ve fecden bu şekil ayarlayınca güzel oldu..

Son düzenleme:
Tavuklu Çökertme Kebabı.
Sotesi İçin:
1 Orta Boy Soğan
1 veya 2 Adet Yeşil Biber-Kırmızı Biber
Yarım Kg Tavuk Göğsü
1-2 Adet Büyüklüğüne göre Domates
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığından az Biber Salçası
Göz kararı Karabiber
Tuz
Pul Biber
Kekik
Patates Kızartması için:
3-4 Adet Patates
Patatesin Üzeri İçin:
isteğe göre sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt
1. Tavuk göğüsümüzü kuşbaşı şekilde doğruyoruz.
2. Tenceremize hiç birşey koymadan tavuklarımızı tencereye atıp ocağın altını yakıyoruz. Tavuklar suyunu bırakacaktır ve biraz çekmesini bekleyiniz.
3. Rengi döndükten sonra julyen doğradığımız soğanımızı ekleyip karıştırıyoruz
4. Soğanların rengi değiştikten sonra biberlerimizi de ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
5. Biber ve Domates salçamızı da ekleyip çok az kavurduktan sonra domatesimizi ekliyoruz.
6. Son olarak Tuz, Karabiber, Kekik, Pul Biberimizi ekleyip 5-6 dakika daha pişmesini bekliyoruz ve sotemiz hazır pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Kızartma İçin:
3-4 Adet patatesimizi İnce İnce çubuklar halinde kesip kızartıyoruz.
Yoğurdu İçin;
Süzme Yoğurt, Sarımsak
Sunum için Alt kata Patateslerimiz Üzerine Yoğurdumuz ve En üstede Sotemizi ekleyip afiyetle yiyebilirsiniz. Kendimize Göre Yaptığımız Bir Tariftir çok doyurucu bir yemek şimdiden yapanlara Afiyet Şifa olsun

Tart Kalıbında Muhallebili Revani
2 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 çay bardağı süt veya yoğurt
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
3 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
Birkaç damla limon
Muhallebisi için :
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı şeker
100 gam labne peyniri
Üzeri için :
Hindistan cevizi, ceviz(Arzuya göre)

Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. Çünkü soğuması gerekiyor. Bunun için tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon ekleyip birkaç dakika daha bekleyip ocaktan alıyor ve soğumaya bırakıyoruz. Şerbetimiz soğurken çırpma kabımıza yumurta ve toz şekeri koyup krema kıvamına gelene kadar çırpıyor, ardından diğer malzemeleri ekleyip kekimizi hazırlıyoruz. İyice yağladığımız tart kalıbımıza boşaltıp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen kekimiz ılıyınca kalıptan servis tabağına aktarıp her tarafına eşit şekilde şerbetimizi döküyoruz. Muhallebisi için labne peyniri ve vanilya hariç diğer malzemeleri tenceremize koyup karıştırıyoruz ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip ocağınızın altını kapatıyoruz. Labne ve vanilyayı ekleyip iyice çırptıktan sonra tatlımızın çukur kısmına yayıp, üzerine hindistan cevizi serpiştirip istediğimiz gibi sunuma hazırlıyoruz ve iyice soğuduktan sonra servis ediyoruz.
NOT: İsteyen keke hindistan cevizi yerine portakal kabuğu da ekleyebilir.(ben ekledim ) tereddütünüz varsa orta kısmına yağlı kağıt serip kenarları iyice yağladıktan sonra kek hamurunuzu kalıbınıza boşaltabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Şifa olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…