- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.850
-
- Konu Sahibi Kakao ve Ben
teşekkür ederim nevrestem 3 gün tatilde kahvaltıya arkadaşlarımız geldi değişik bir şeyler yapayım dedim..Ellerine sağlık Kakao'cumYine harika tarifler eklemişsin
Çok iyi yapmışsın canımteşekkür ederim nevrestem 3 gün tatilde kahvaltıya arkadaşlarımız geldi değişik bir şeyler yapayım dedim..
Ama bu benim en sevdiğim tatlıGüzel Haftalarınız olsun.
Kadayıf Dolması
150 gram tel çiğ kadayıf,,
2 adet yumurta,,
1 kase kırılmış ceviz,,
kızartmak için sıvıyağ,
Üzeri için..
Yeşil toz fıstık yada hindistan cevizi (arzunuza kalmış)
Şerbeti için..
3 Su bardağı su,
2 Su bardağı toz şeker,
çeyrek limon suyu..
Hazırlanışı..
ilk önce şerbetinizi hazırlayın
Bir tencereye 3 su bardağı suyu.2 su bardağı şekeri koyun ve eritin..şerbetiniz kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 20 dakika kaynatmaya devam edin.Üzerine çeyrek limon suyunu ekleyin az biraz daha kaynattıktan sonra kenara alın..
Diğer taraftan 150 gram çiğ kadayıftan uzunlamasına parçalar kopartın..Ardından kadayıfların uç kısmına 1 tatlı kaşığı kadar ceviz koyun son olarak kadayıfları uzunlamasına sıkı sarın..
geniş bir kaseye 2 tane yumurtayı kırın (iyice çırpın) ardından sardığınız kadayıfları yumurtaya hafifçe batırıp bekletmeden kızgın ve bol yağ içinde nar gibi kızartın..Ardından hazırladığınız soğuk şerbete atın cosss sesini duymalısınız.1 dakika bekletin ve süzerek servis tabağına çıkartın üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.. AFİYET OLSUNN
Eki Görüntüle 1741026
Eki Görüntüle 1741027
bende çok severim nevrestem dün yaptım. çok lezzetli bir tatlı..Ama bu benim en sevdiğim tatlı
Çocukluğum Erzurum'da geçtiOranın meşhur tatlısı ,şahane yaparlar..
Seninde ellerine sağlık nefis olmuş
Pasta beklerken tatlı buldum
Patates salatasıda şahane olmuşbende çok severim nevrestem dün yaptım. çok lezzetli bir tatlı..
tad ,görsellik çok seviyorum nevrestem bide instigramda blok çalışmalarım var nevrestem tarifleri ile birlikte sunumlarınıda ekliyeceğim .. o yüzden seviyorum ..bide benim 1 buçuk yada 2 saatimi alıyor bi dalıyorum mutfağaa.Patates salatasıda şahane olmuşYine süslü püslü
Ne güzel yapıyorsun canımtad ,görsellik çok seviyorum nevrestem bide instigramda blok çalışmalarım var nevrestem tarifleri ile birlikte sunumlarınıda ekliyeceğim .. o yüzden seviyorum ..bide benim 1 buçuk yada 2 saatimi alıyor bi dalıyorum mutfağaa.
nevrestem topiğim hem fecebookta hemde instigramda..linkini ekledim tıklanınca kadınlar kulübündeki topiğim açılıyor..Ne güzel yapıyorsun canım
Eline sağlık canım. Insan bunu yemeye Kıyamaz. Ilk başta yaş pasta sandım.Misafirlerinize çıkartacağınız lezzetli bir salata tarifi..
Patates Salatası ..
6 adet patates ( Orta büyüklükte)
4-5 yaprak mor lahana
2 adet havuç
1 limon
3 yaprak marul
1 tutam tuz
1 tutam taze çekilmiş karabiber
Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI..
Patatesleri iyice yıkayıp düdüklü tencereye koyun ve 6-7 dakika pişirin.
İyice pişen patateslerden 3 tanesini ayrı bir kap içine alıp ezin.Yeteri kadar tuz,limon suyu,karabiber ve yağ ekleyip karıştırın.
Bu karışımı streç film ile kapladığınız dikdörtgen kap içine iyice bastırarak yerleştirin.
Mor lahanaları incecik doğrayıp bir kap içine alın.Limon suyu,zeytinyağ ve tuz ekleyip karıştırın. Rengi dönüşünüce 2 patatesi ekleyip birlikte ezin. Bu karışımı da sade patatesin üzerine boşaltıp yerleştirin ve dolaba kaldırın.
Kalan bir patatesi ezip,hafif haşladığınız havuçları üzerine rendeleyin.
Tuz ve hafif yağ ekleyip karıştırın ve cevizden az küçük toplar yapın.
Dolaba kaldırdığınız salatayı servis tabağına ters çıkartıp,üzerine havuçlu topları yerleştirin.
Ortasına incecik doğradığınız marulları koyup servis yapın..AFİYET ŞİFA OLSUN
Eki Görüntüle 1741031
Eki Görüntüle 1741032
Tesekkur ederim bulca ..yedik valla misafirlerle beraber..Eline sağlık canım. Insan bunu yemeye Kıyamaz. Ilk başta yaş pasta sandım.