- 5 Eylül 2011
- 15.571
- 9.580
-
- Konu Sahibi Kakao ve Ben
iş yerimizde fece girmek yasak canım engellenmiş zaten ben girebiliyorum bir benim masamdan açılıyor bide taramama taramaanın olduğu yerden .ama tabi her yer açılmıyor sınırlı yani işlerim yoğun olmadığı zaman giriyorum..ama sen hem internete girip hem çalışıyorsun olmaz konuşmuıyorum ben seninle
hahhah tamam affettim ozaman seni helvanın hatrına :)iş yerimizde fece girmek yasak canım engellenmiş zaten ben girebiliyorum bir benim masamdan açılıyor bide taramama taramaanın olduğu yerden .ama tabi her yer açılmıyor sınırlı yani işlerim yoğun olmadığı zaman giriyorum..klavyede elim hızlı canım hallediyorum dosyalarımı hop bu siteye ,,yada nefis yemek tariflerine
hahhah tamam affettim ozaman seni helvanın hatrına :)
bende hem internete giren hemde milyonlarca usd transfer yapan maliyet çıkaran bir garibansen çalışıyormusun yoksa evdemisin ..
azimli hatunlarız vesselam..bende hem internete giren hemde milyonlarca usd transfer yapan maliyet çıkaran bir gariban
muhasebe -fianans çıyam
ama bunları 17 senedir nasıl yapıyorum şaşıyorum :)
Ellerine sağlık Kakao'cum herşey çok güzel olmuşYaptıkça yapasım,tattıkça tadasım geliyor. Ve şöyle bakıyorum da hakikaten ne kadar pratik ve nefiss kurabiyeler varmış.
Nişastalı Fındık Kurabiye
Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 buçuk- 3 su bardağı un.
- hazırlanışı;
- Un ve nişasta haricindeki malzemeleri karıştırma kabına alıp karıştırın.
- Önce nişastayı ekleyip karıştırın.
- Ardından elediğiniz unu azar azar ekleyin. ( Azar azar ve kıvamını kontrol ederek ekleyin ki un fazla gelip katı olmasın.)
- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartın.Kurabiyeleri avucunuzda yuvarlayıp yağlanmış tepsiye yerleştirin.
- Ortalarına damla çikolata taneleri koyun ve önceden ısıttığınız 180 derecede 15-20 dakika pişirip kızarmadan fırından alın..
- Eki Görüntüle 1730492
- Eki Görüntüle 1730493
Teşekkür ederim canımEllerine sağlık Kakao'cum herşey çok güzel olmuşKurabiye kavanozuna bayıldım
Günaydınlarr..Yapmak istediğim bir tarifti ve yaptımm
Tart Kalıbında Tiramisu Pasta Tarifi
Malzemeler :
Hazırlanışı :
- Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Islatmak için:
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı nescafe
- 1-1,5 yemek kaşığı toz şeker
- Kreması için:
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1/2 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gr labne peyniri
- Üzeri İçin:
- Kakao
Derin bir kaba 2 adet yumurtayı kırın. Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ekleyip, mikser ile 3-4 dakika çırpın. Daha sonra 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 çay bardağı un, 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyip, mikser ile çırpın.
Diğer yandan tart kalıbını tereyağı ya da margarin ile iyice yağlayın. Kalıbın tabanını hafifçe unlayın. Hazırladığınız kek karışımını tart kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verin. Yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Kürdan yardımı ile kekinizin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kekiniz piştikten sonra fırından çıkartıp, soğumaya bırakın.
Derin bir tencere içine 2,5 su bardağı süt, 1 adet yumurta sarısı, 1,5 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı dolusu un ve 1 çay bardağı toz şekeri koyup, iyice çırpın. Koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Pişen kremayı ocaktan alın. İçine 1 paket vanilya ve 1/2 yemek kaşığı tereyağı koyup, karıştırın. Ardından ılımaya bırakın. Krema ılıdıktan sonra içine 100 gr labne peyniri ekleyip, çırpıcı ile iyice karıştırın. Labne peynirini koymadan önce mutlaka suyunu süzün.
Diğer yandan bir kaba 1 çay bardağı su, 1 çay bardağı süt, 1 yemek kaşığı nescafe ve 1-1,5 yemek kaşığı toz şekeri koyup, karıştırın. Soğuyan keki tart kalıbından servis tabağına yavaşça çıkarın. Hazırladığınız nescafeli karışımı kekin ortasına ve kenar kısımlarına kaşık yardımı ile gezdirerek, ıslatın.
Hazırladığınız kremayı tart kekin orta kısmına döküp, spatula yardımı ile düzeltin. Tiramisu tart pastayı buzdolabında en az 4 saat dinlenmeye bırakın. Daha sonra üzerine bolca kakao serpiştirin.
Eki Görüntüle 1703076
Eki Görüntüle 1703077
Eki Görüntüle 1703078
Yok canım ben dün akşam yaptım eğer pasta kremasını daha koyu istersen çırparken kakao dökebilirsin. çokk kolay bir tarif haa bide kabartma tozu hiç koyma hatta dur onuda düzelteyim.. yap canım tarif birebir..kakao yapıyorum bunuvarmı eklemek istediğin birşey
Yok canım ben dün akşam yaptım eğer pasta kremasını daha koyu istersen çırparken kakao dökebilirsin. çokk kolay bir tarif haa bide kabartma tozu hiç koyma hatta dur onuda düzelteyim.. yap canım tarif birebir..
canım kalıp gerekli değil fırın tepsisine yağlı kağıt seriyorsun her tarafına eşit yay ve muhakkak önceden 180 derece de ısıt ve 10 dakika sonra al sarman için çok bekletme saramassın..şimdiden kolay gelsin.kalıbım yok ne yapacağız