Kakao'dan tarifler...

ama sen hem internete girip hem çalışıyorsun olmaz konuşmuıyorum ben seninle
iş yerimizde fece girmek yasak canım engellenmiş zaten ben girebiliyorum bir benim masamdan açılıyor bide taramama taramaanın olduğu yerden .ama tabi her yer açılmıyor sınırlı yani işlerim yoğun olmadığı zaman giriyorum..klavyede elim hızlı canım hallediyorum dosyalarımı hop bu siteye ,,yada nefis yemek tariflerine

hahhah tamam affettim ozaman seni helvanın hatrına :)

Günaydınlar..hayırlı haftalar olsun.. ohh miss sağlıklı olup yaşamak ne güzell...
Çocuklarınıza fındığı, fıstığı cevizi yedirebileceğiniz güzel bir tarif . ben tuzsuz fıstık ile yaptım ama sizler fındık, ceviz kullanabilirsiniz..
Metro Çikolatalı Fıstıklı Bar Tarifi..
Malzemeler :
  • 3 adet metro çikolata
  • 1 su bardağı ayıklanmış fıstık (Tuzsuz)
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 yemek kaşığı kakao.
  • Orta boy bir tava içine yarım yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin. Üzerine küçük parçalar halinde doğranmış 3 paket metro çikolatayı ekleyin. Orta ateş üzerinde ara ara karıştırarak, çikolataların erimesini sağlayın.
    Diğer tarafta küçük yuvarlak ya da kare bir kap içine yağlı kağıt serin
    Daha sonra eriyen çikolataların üzerine yarım yemek kaşığı kakao ekleyip, karıştırın. Ardından 1 su bardağı ayıklanmış fıstıkları koyun. Hızlı bir şekilde karıştırın. Fıstıklı karışımı yağlı kağıt üzerine dökün. Kaşık yardımı ile üzerine bastırıp, eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın.
    Hazırladığınız karışımı buzdolabında 10-15 dakika kadar soğumaya bırakın. Daha sonra bıçak yardımı ile dilimleyin. Metro çikolatalı fıstıklı bar dilimlerini servis edebilirsiniz.AFİYET OLSUN..

Daha çok geliştirmeliyim kendimi daha çokkkyemekleri sanata dönüştürmeliyim..Mutfak bir AŞK benim için. bir TUTKU
Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi
Malzemeler
4 adet büyük patates.
1 tutam dereotu.
3 adet havuç.
Tuz,karabiber,zeytinyağ
Üzerine:
1 su bardağı süzme yoğurt.
2 diş sarımsak.
2 yemek kaşığı tereyağ.
1 tutam toz biber.
hazırlanışı;
  1. Patatesleri ve havuçları haşlayın.(ben havuçları haşlamadım azıcık yğ ile kavurdum kızlar)
  2. Patatesleri geniş bir kap içine alın ve ufak ufak dilimleyin.
  3. Yeşillikleri yıkayıp incecik doğrayıp patatese ekleyin.
  4. Tuz,zeytinyağ ve karabiber ilave edip karıştırın.
  5. Kelepçeli kalıbı servis tabağının üzerine koyup patatesli karışımı içerisine boşaltıp güzelce yerleştirin.
  6. Havuçları rendeleyip patatesin üzerine yayın.
  7. Yoğurdu çırpın,sarımsağı,tuzu ekleyip karıştırın.
  8. Patatesi dolapta 1 saat kadar dinlendirip kelepçeyi çıkartın.
  9. Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp,tereyağ ve toz biber ikilisini gezdirerek servis yapın. AFİYET OLSUN..

Son düzenleme:
Yaptıkça yapasım,tattıkça tadasım geliyor. Ve şöyle bakıyorum da hakikaten ne kadar pratik ve nefiss kurabiyeler varmış.
Nişastalı Fındık Kurabiye
Malzemeler
  • 125 gram tereyağı
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri...(ben 7 yemek kaşığı kullandım hanımlar)
  • 2 buçuk- 3 su bardağı un.
  • hazırlanışı;
  • Un ve nişasta haricindeki malzemeleri karıştırma kabına alıp karıştırın.
  • Önce nişastayı ekleyip karıştırın.
  • Ardından elediğiniz unu azar azar ekleyin. ( Azar azar ve kıvamını kontrol ederek ekleyin ki un fazla gelip katı olmasın.)
  • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartın.Kurabiyeleri avucunuzda yuvarlayıp yağlanmış tepsiye yerleştirin..
    1. Ortalarına damla çikolata taneleri koyun ve önceden ısıttığınız 180 derecede 15-20 dakika pişirip kızarmadan fırından alın..

Son düzenleme:
Ellerine sağlık Kakao'cum herşey çok güzel olmuşKurabiye kavanozuna bayıldım

Mutlu Yıllar herkese..

KÜTÜK PASTA..
  • 4 adet yumurta
  • 4 kahve fincanı şeker (fincan büyükse 3,5 fincan katabilirsiniz)
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı kakao
  • 4 yemek kaşığı sıcak su
İç Kreması;
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 su bardağı süt
  • 25 gr margarin
  • 1 paket vanilya
Dış Kreması;
  • Kakaolu pasta kreması ( üzerindeki süt miktarı kadar süt) rengini daha koyu isterseniz çırparken kakao dökebilirsiniz.
Öncelikle iç kremayı hazırlayın. Margarin ve vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye koyup orta ateşte karıştırarak pişirin. Koyulaşan kremaya margarin katıp iyice karıştırın ve ocaktan alıp vanilyayı katıp tekrar karıştırın. Soğumaya bırakın.

Hamur için yumurta ve şekeri 10 dk mikserle köpük olana kadar çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip köpüğü söndürmeden düşük devirde çırpmaya devam edin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün ve her yerine eşit şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dk pişirin. (Başından ayrılmayı çok çabuk pişiyor, fazla pişerse sert olur ve rulo yaparken kırılabilir) Fırından aldığınızda kek sıcak iken yağlı kağıtla birlikte rulo yapın. Biraz bekledikten sonra ruloyu açıp içine hazırladığınız kremayı sürün, yağlı kağıt yardımıyla tekrar rulo yapın. Soğumaya bırakın. Bu arada pasta kremasını süt ile çırpıp hazır bekletin. Pastanın uç kısmından 4 parmak genişliğinde kesin. Kestiğiniz parçayı pastanın yan tarafına yerleştirin. Pastanın üzerine krema sürün. Ağaç şekline benzemesi için çatal yardımı ile çizin. Kar yağmış havası vermek için ister pudra şekeri ister hindistan cevizi serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Son düzenleme:

kakao yapıyorum bunu varmı eklemek istediğin birşey
benim tart kalıbım yok

Günaydınlarrrr..3 gün tatili yedik ve tekrar iş başı..2016 yılının ilk pazartesinden SELAMLAR..Tatilin güzel yanıda kahvaltıya misafir ağırlamaktır herhalde..dostlarımızı ağırlamak ve yeni değişik tarifler yapmak en güzeli olsa gerek..Margam hep derdin resimlerin yanındada tariflerini ekle üşendiğimden yapmazdım.. Bu hafta kahvaltılıklara ayırdım vaktimi..
Tereyağlı Yumurta Kapama..(küçük bir not bu tarif yağınada ekmek bandırttığı için diyette olanlara sakıncalıdır..)
Malzemeler..
2 adet yumurta
1/2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı kuru nane
Tuz,,
Hazırlanışı..
Küçük bir tencereye 2 adet yumurta koyun. Üzerlerini geçecek kadar su dökün. Yumurtaları katı kıvamda haşlayın. Daha sonra yumurtaları soğumaya bırakın.
Haşlanan yumurtaların kabuklarını soyun. Boylamasına ortadan kesin.
Daha sonra küçük bir tavaya yarıö yemek kaşığı tereyağ koyup, eritin. Üzerine 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ekleyip, karıştırın. Yumurtaların iç kısımları alta gelecek şekilde tavaya koyun. Üzerine tuz, nane ve kırmızı pulbiber serpiştirin. 2-3 dakika kısık ateşte pişirin.
Hazırladığınız tereyağlı yumurta kapamayı sıcak olarak servis edebilirsiniz.AFİYET OLSUN

Fırında Yumurtalı Bayat Simit Kebabı.
Malzemeler.
2 adet simit
1 yemek kaşığı tereyağı (Erimiş)
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağı
Rendelenmiş kaşar peynir
Sucuk
Tuz.
Fesleğen ya da biberiye.
Hazırlanışı.
2 adet simiti ince halkalar halinde kesin.
Diğer taraftan geniş bir kaba 1 adet yumurta kırın. Üzerine ocakta erittiğiniz 1 tatlı kaşığı tereyağ ekleyin. Tuz ve fesleğen serpiştirip, iyice karıştırın. Ardından simit dilimlerini tek tek yumurtalı karışıma batırıp, fırın kabına yerleştirin. Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpiştirin. Son olarak sucuk dilimlerini yerleştirin. Yumurtalı bayat simit kebabı üzerine tereyağı parçalarından koyun. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin. Yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
Pişen yumurtalı bayat simit kebabını fırından çıkartın. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.AFİYE

Çikolatalı ,Muzlu,Leyla Tostu..
Malzemeler..
Tost ekmeği..
Nutella..
Muz,,
Hazırlanışı..
Muzun kabuğunu soyun. İnce uzun dilimler ya da halkalar halinde kesin. Daha sonra tost ekmeğinin her iki yüzeyine nutella sürün. Çikolatalı tost ekmeğin üzerine muz dilimlerini yerleştirin ve kapatın.
Daha sonra tost makinasını kızdırın. Hazırladığınız çikolatalı muzlu leyla tostu makinanın içine koyun. Makinanın üzerine bastırın. Çikolata eriyene kadar pişirin.AFİYET OLSUN..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…