Kakao'dan tarifler...

Çam Ağacı Kanepeler..
Malzemeler..
Karper peynir
Çubuk kraker
Kırmızı biber.
Dereotu,,
Hazırlanışı..:kk77:
Çubuk krakerleri ortadan ikiye bölün. Üçgen peynirlerin alt tarafına batırın.
Peynirli çubukları servis tabağına dizin. Üzerlerini dereotu ve doğranmış biber ile süsleyin.AFİYET OLSUN:KK68::KK68:
2015-12-31-692.jpg

2015-12-31-691.jpg

Son düzenleme:
Mayasız Pişi Tarifi..:kk77::kk77:
Malzemeler :
1/2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı su
1/2 çay kaşığı karbonat
1/2 yemek kaşığı sirke
1/2 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Kızartmak İçin:
Sıvıyağı..
Hazırlanışı..:KK68:
Karıştırma kabına 1 adet yumurta kırıp, üzerine yarım su bardağı yoğurt ve yarım çay bardağı su ekleyin. Ardından yarım yemek kaşığı tereyağ, yarım çay kaşığı karbonat, yarım yemek kaşığı sirke ve yarım tatlı kaşığı tuz ilave edin. Ardından azar azar un koyup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Daha sonra hazırladığınız hamuru ikiye bölün ya da orta büyüklükte bezelere ayırın. Her bir parçayı merdane yardımı ile üç yufka kalınlığında olacak şekilde açıp, bıçak yardımı ile karelere ayırın.
Mayasız Pişi İçin İç Harç; bir kaba peyniri parçalayarak koyun. Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz ekleyip, karıştırın. Ardından kare şeklinde kestiğiniz hamurların içine biraz harçtan koyup, kapatın. Kenarlarına çatal ile hafifçe çizik atarak, şekil verebilirsiniz. Hazırladığınız peynirli hamurlarınızı bol ve kızgın yağ içinde kızartın.
(Hamurunuzun içine iç harç koymadan da sadece istediğiniz şekli vererek, kızartabilirsiniz.
2015-12-31-711.jpg

2015-12-31-707.jpg

Veee.. Kış Ayında evimizde bolca pişen BULGUR PİLAVINI hiç mısırlı denedinizmi şiddetle tavsiye ederim..
Malzemeler,,
2 tane soğan,,
1 tane büyük kırmızı biber,,
Yarım su bardağı mısır (konservesini kullandım lütfen yıkayınız)
Yarım yemek kaşığı biber salçası,,
1 su bardağı bulgur,,
Taze nane,
pul biber,
Tuz,,
Hazırlanışı ,,
Soğanları ve kırmızı biberleri doğrayın,ayçiçek yağında kavurun içine biber salçasını katın ve kavurmaya devam edin.yıkanmış bulgurunuzu ve mısırınızı katın 2 buçuk su bardağı sıcak suyunuzu ve taze nanenizi pul biberinizi ve tuzunu katın..önce harlı ateşte sonra çok kısık ateşte pişirin AFİYET OLSUN:KK68::KK68::KK68:
IMG_20160101_202015.jpg

IMG_20160101_201946.jpg

Eğer evde çocuk varsa ve devamlı ANNEE canım bişi çekti dese.. ve bunu diyorsa evlatlarınız bilinki atıştırmalık istiyorlar.. yardımcım ,kurtarıcım.. kakaolu muhallebi ve muzlu muhallebidir..Önce KAKAO 'lusunu yapalım..
1 Kg. Süt
3 çorba kaşığı dolusu nişasta
2 çorba kaşığı dolusu pirinç unu
6 çorba kaşığı toz şeker
1 Paket Vanilya
2-3 çorba kaşığı kakao
İsteğe göre üzerine serpmek için hindistan cevizi(büskivi kırıntıları kullandım..)
Kakaolu Muhallebi Tarifi /Yapılışı:
Öncelikle çelik ve sığ olmayan bir tencerede yapmanızı tavsiye ederim. Teflon tencerede yapacaksanız, sağlıklı olması açısından lütfen sadece tahta kaşık ve kepçe kullanın.
Malzemelerdeki miktarlarda pirinç unu, şeker, vanilya, kakao ve nişasta konularak harç birbirine karıştırılır, üzerine 1 kg. soğuk süt eklenerek malzeme süte yedirilerek iyice birkaç dakika tekrar karıştırılır. Daha sonra sonra kısık ateşe konularak kakaolu muhallebi kabarcıklar oluşturana kadar karıştırılmaya devam edilir. Muhallebi yapılırken sürekli karıştırılması önemlidir yoksa dibi tutar ve düzgün olmaz.
Kakaolu muhallebi, kıvamını bulup hafif koyulaştıktan ve kabarcıklar çıkardıktan sonra ocağın altını kapatın ve soğumadan hemen bir kepçe ile kaselere dökün. Üzerine hindistancevizi serperseniz hem kasede daha şık görünür hem de daha lezzetli olur. En son olarak da, muhallebiyi soğumaya bırakın. Ayrıca dövülmüş fındık, fıstık, ceviz veya pudra şekeri de serpebilirsiniz. Hele içine önce 1-2 pötibör bisküvi kırıp üzerine sıcak muhallebiyi döküp soğuttuktan sonra yerseniz daha da lezzetli oluyor. :KK68::KK68:
Muzlu Muhallebi..
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 litre (1000 ml) süt
2 çorba kaşığı tereyağı (yoksa margarin)(ben genelde tereyağı kullanıyorum..:KK66::KK66:
2 adet muz.
Öncelikle muhallebiyi yapacağınız tencereye sütü ekleyelim ve ardından unu ilave edip güzelce karıştıralım. Un süt ile birlikte güzelce karıştırıldıktan sonra yağı ve şekerimizi tencereye ilave edelim ve pişirmeye başlayalım. Karışımı bir tahta kaşık yardımı ile dibine tutmaması için karıştıralım. Muhallebi olurken bizde 2 tane muzumuzu soyup azıcık sütle püre haline getirelim...Bu arada muhallebiyi ocakta unutmayalım, sürekli karıştırmalısınız. Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocağın altını kapatalım ve karıştırarak muzumuzu iyicene yedirelim...(ben alta kakolu üste muzlusunu kullandım siz istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.. AFİYET OLSUN:KK68::KK68:
IMG_20160105_210206.jpg

2016-01-05-765.jpg

Günaydınlarrr.. Oğlum ana okula giden bir kerata:KK200:ve beslenmesinde kek istiyorlar ,börek istiyorlar..evimizde haftanın 3 günü muhakkak pişer. :kk77::kk77:Bende şişleme kek yaptım..apranxx kek istemiştin kuzum ama bu yumurtalı..:KK53::KK53::KK22::KK22::KK22:
Şişleme pasta(dürtme kek)
Malzemeler :
  • Pandispanya Keki İçin:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
  • Sosu için
  • çikolata sosu (hazır kullandım)ve tarifine görede
  • süt..
    Hazırlanışı.. :KK22::KK22:
İlk olarak pandispanya keki için; derin bir kaba 3 adet yumurtayı kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyip, 3-4 dakika kadar çırpın. Daha sonra 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı süt Daha sonra 1 paket kabartma tozu ve 1,5 su bardağı elenmiş un koyup, son kez çırpın.

24-26 cm lik yuvarlak bir fırın kabı içini tereyağı ile iyice yağlayın. Kaba hazırladığınız pandispanya kek karışımını dökün. Ardından bir kaç kez sert bir zemine vurun ki düzlensin ve hava kabarcıkları çıksın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verin. Yaklaşık 35/40 dakika kadar pişirin. Kekin pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edebilirsiniz.
Pişen pandispanya keki fırından çıkartıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kalıptan yavaşça çıkartın. Servis tabağına koyun. Pipet, kalın bir şiş veya benzer bir materyal ile kekin üzerine aralıklarla delikler açın..(ben pipet kullandım).
Diğer yandan şişleme pastanın sosu için ben çikolata sosu kullandım hazır olanlardan tarifine göre pişirdim az biraz cıvık bıraktım..pasta şırıngası ile açtığım deliklere doldurdum tek, tek uğraştım kızlar..:KK49:
IMG_20160106_225812.jpg

IMG_20160106_225826.jpg

Güzel Haftalarınız olsun.:KK68::KK68::KK68:
Kadayıf Dolması:KK22:
150 gram tel çiğ kadayıf,,
2 adet yumurta,,
1 kase kırılmış ceviz,,
kızartmak için sıvıyağ,
Üzeri için..
Yeşil toz fıstık yada hindistan cevizi (arzunuza kalmış)
Şerbeti için..
3 Su bardağı su,
2 Su bardağı toz şeker,
çeyrek limon suyu..
Hazırlanışı..
ilk önce şerbetinizi hazırlayın
Bir tencereye 3 su bardağı suyu.2 su bardağı şekeri koyun ve eritin..şerbetiniz kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 20 dakika kaynatmaya devam edin.Üzerine çeyrek limon suyunu ekleyin az biraz daha kaynattıktan sonra kenara alın..
Diğer taraftan 150 gram çiğ kadayıftan uzunlamasına parçalar kopartın..Ardından kadayıfların uç kısmına 1 tatlı kaşığı kadar ceviz koyun son olarak kadayıfları uzunlamasına sıkı sarın..
geniş bir kaseye 2 tane yumurtayı kırın (iyice çırpın) ardından sardığınız kadayıfları yumurtaya hafifçe batırıp bekletmeden kızgın ve bol yağ içinde nar gibi kızartın..Ardından hazırladığınız soğuk şerbete atın cosss sesini duymalısınız.1 dakika bekletin ve süzerek servis tabağına çıkartın üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.. AFİYET OLSUNN:KK68::KK68:
IMG_20160110_175130.jpg

IMG_20160110_175147.jpg

Misafirlerinize çıkartacağınız lezzetli bir salata tarifi..:KK68::KK68:
Patates Salatası ..
6 adet patates ( Orta büyüklükte)
4-5 yaprak mor lahana
2 adet havuç
1 limon
3 yaprak marul
1 tutam tuz
1 tutam taze çekilmiş karabiber
Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI..
Patatesleri iyice yıkayıp düdüklü tencereye koyun ve 6-7 dakika pişirin.
İyice pişen patateslerden 3 tanesini ayrı bir kap içine alıp ezin.Yeteri kadar tuz,limon suyu,karabiber ve yağ ekleyip karıştırın.
Bu karışımı streç film ile kapladığınız dikdörtgen kap içine iyice bastırarak yerleştirin.
Mor lahanaları incecik doğrayıp bir kap içine alın.Limon suyu,zeytinyağ ve tuz ekleyip karıştırın. Rengi dönüşünüce 2 patatesi ekleyip birlikte ezin. Bu karışımı da sade patatesin üzerine boşaltıp yerleştirin ve dolaba kaldırın.
Kalan bir patatesi ezip,hafif haşladığınız havuçları üzerine rendeleyin.
Tuz ve hafif yağ ekleyip karıştırın ve cevizden az küçük toplar yapın.
Dolaba kaldırdığınız salatayı servis tabağına ters çıkartıp,üzerine havuçlu topları yerleştirin.
Ortasına incecik doğradığınız marulları koyup servis yapın..AFİYET ŞİFA OLSUN
IMG_20160110_175600.jpg

IMG_20160110_175612.jpg

Güzel Haftalarınız olsun.:KK68::KK68::KK68:
Kadayıf Dolması:KK22:
150 gram tel çiğ kadayıf,,
2 adet yumurta,,
1 kase kırılmış ceviz,,
kızartmak için sıvıyağ,
Üzeri için..
Yeşil toz fıstık yada hindistan cevizi (arzunuza kalmış)
Şerbeti için..
3 Su bardağı su,
2 Su bardağı toz şeker,
çeyrek limon suyu..
Hazırlanışı..
ilk önce şerbetinizi hazırlayın
Bir tencereye 3 su bardağı suyu.2 su bardağı şekeri koyun ve eritin..şerbetiniz kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 20 dakika kaynatmaya devam edin.Üzerine çeyrek limon suyunu ekleyin az biraz daha kaynattıktan sonra kenara alın..
Diğer taraftan 150 gram çiğ kadayıftan uzunlamasına parçalar kopartın..Ardından kadayıfların uç kısmına 1 tatlı kaşığı kadar ceviz koyun son olarak kadayıfları uzunlamasına sıkı sarın..
geniş bir kaseye 2 tane yumurtayı kırın (iyice çırpın) ardından sardığınız kadayıfları yumurtaya hafifçe batırıp bekletmeden kızgın ve bol yağ içinde nar gibi kızartın..Ardından hazırladığınız soğuk şerbete atın cosss sesini duymalısınız.1 dakika bekletin ve süzerek servis tabağına çıkartın üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.. AFİYET OLSUNN:KK68::KK68:
Eki Görüntüle 1741026
Eki Görüntüle 1741027
Ama bu benim en sevdiğim tatlı :mad:
Çocukluğum Erzurum'da geçti :-)Oranın meşhur tatlısı ,şahane yaparlar..:kk77:
Seninde ellerine sağlık nefis olmuş:kk77:
Pasta beklerken tatlı buldum :KK45:

Misafirlerinize çıkartacağınız lezzetli bir salata tarifi..:KK68::KK68:
Patates Salatası ..
6 adet patates ( Orta büyüklükte)
4-5 yaprak mor lahana
2 adet havuç
1 limon
3 yaprak marul
1 tutam tuz
1 tutam taze çekilmiş karabiber
Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI..
Patatesleri iyice yıkayıp düdüklü tencereye koyun ve 6-7 dakika pişirin.
İyice pişen patateslerden 3 tanesini ayrı bir kap içine alıp ezin.Yeteri kadar tuz,limon suyu,karabiber ve yağ ekleyip karıştırın.
Bu karışımı streç film ile kapladığınız dikdörtgen kap içine iyice bastırarak yerleştirin.
Mor lahanaları incecik doğrayıp bir kap içine alın.Limon suyu,zeytinyağ ve tuz ekleyip karıştırın. Rengi dönüşünüce 2 patatesi ekleyip birlikte ezin. Bu karışımı da sade patatesin üzerine boşaltıp yerleştirin ve dolaba kaldırın.
Kalan bir patatesi ezip,hafif haşladığınız havuçları üzerine rendeleyin.
Tuz ve hafif yağ ekleyip karıştırın ve cevizden az küçük toplar yapın.
Dolaba kaldırdığınız salatayı servis tabağına ters çıkartıp,üzerine havuçlu topları yerleştirin.
Ortasına incecik doğradığınız marulları koyup servis yapın..AFİYET ŞİFA OLSUN
Eki Görüntüle 1741031
Eki Görüntüle 1741032
Eline sağlık canım. Insan bunu yemeye Kıyamaz. Ilk başta yaş pasta sandım.:KK53::KK70:

X